Jump to content
Sign in to follow this  
gibu

Intrebari Lacetti

Recommended Posts

Salut . Am din martie un Lacetti 1.6 Sedan Elite . Probleme majore n-am avut pana acum (abia am trecut de 3000 Km) . Ce am observat :

 

1. La demararea de pe loc (in treapta 1) maneta de viteze se misca cu ~ 1 cm .. Se intampla si intr-a 2 -a dar mai putin amplu .. E normal ??

 

2. Am ceva zgomote cand dau in unele gropi (nu gropi mari - ci cele normale din Buc) . Am impresia ca se aude de undeva de sub volan - sau ceva de genul .. In special cand dau cu ambele roti ( borduri , sau gropi transversale pe strada) .. Cam ce ar putea fi ??

 

Mentionez ca merg cam 50-50 in oras si afara .. Si nu foarte sportiv .. Adica pana in 3000 ture la oras , si in afara trec de 3000 (100-130 Km/h) .

 

 

Multumesc ,

Gabi

 

Si mai e o treaba :

 

la 80 km/h treapta 4 am 3000 rot/min .

 

la 100 Km/h treapta 5 am iar 3000 rot/min .

 

pe la 120 Km/h am deja ~ 3500 , si pe la 140 am 4000 .

 

Mi se pare un pic cam mari turatiile la care se ating vitezele respective ..

Poate ma linisteste cineva si-mi spune ca e OK ..

In general le-am obtinut cu 2-3 persoane in masina .

Share this post


Link to post

Daca numai se misca putin maneta nu cred ca-i mare bai, insa daca mai apar si ceva zgomote fugi la service. Cred ca ai un stil mai "interesant" de plecat de pe loc sau poate nu te-ai obisnuit cu cutia.

 

cand dai in gropi mai maricele sau cobori borduri mai iinalte poti sa auzi un fel de vibratie care este TCS, absolut normal.

 

3000 de ture pentru motoarele astea e o turatie normala si chiar iti recomand sa o tii numai peste 2000 ture / min pana pe la 3500. Insa cand e nevoie potzi sa o duci si catre 5000-6000 fara probleme.

Share this post


Link to post

O turatie de 3000 rpm e doar jumatate din capacitatea motorului. Oricum, exploatarea normala acopera plaja de la 2000 la 4000 rpm.

Share this post


Link to post

La plecarea de pe loc nu stiu dar daca schimbi din viteza 1-a intra doua si nu faci o secunda pauza intradevar schimbatorul tinde sa se miste spre in fata. Asta deoarece turatia coboara mai greu decat ar trebui.

Am comparat cu megane si acolo turatia coboara imediat.

 

Nu stiu daca ai TCS la varianta Elite ca sa fie el de vina la gropi.

 

La motor de 1,6 sunt normale turatiile si vitezele pe care le-ai dat.

La Citroen C4 la 3000 de rotatii in viteza a 5-a ai putin peste 90, macar la Lacetii este 100 in cap.

Share this post


Link to post

Eu confirm chestiunea legata de viteza si turatie : 3000 in a 4-a este un pic peste 80 (82 cam asa) iar la 3000 in a 5-a ai cam 103, 104 ... chestie cu miscatul schimbatorului am observat-o si eu, dar incearca sa pleci mai usor cu ea de pe loc. Se intampla cand pleci bruscl. Incearca sa iei mai incet piciorul de pe ambreiaj ... numai bine ;)

Share this post


Link to post

Sincer , habar n-am ce e ala TCS ... Dar ma voi documenta :)

Cu turatia m-am lamurit ..

Legat de schimbatorul de viteze : Ideea e ca ambreiajul tine foarte jos .. Cum l-am miscat - cum fuge masina ..

Poate din cauza asta ..

Totusi , am observat ca si cand franez mai brusc , se misca schimbatorul (dar in celalalt sens) ..

Daca in viteza 1 tinde sa vina spre spate cand plec de pe loc , cand franez de exemplu intr-a 4-a - tinde sa se duca in fata .Aici miscarea e abia perceptibila , dar exista ...

 

In rest - masina e super OK ... Voi face chiar un tur pana in Grecia peste 1 luna .. Atunci cred ca-si va arata adevarata valoare ..

Share this post


Link to post

TCS la elite nu ai, si totusi sa incerci sa dai drumul mai usor la ambreiaj si sa revii cu o parere daca mai face sau nu asa. Multi km fara prb cu titiu :)

Share this post


Link to post

Felicitari pentru achizitie si bun venit in club!

Legat de zgomotele suspensiei, ce e normal sau nu tinde sa fie o chestie de obisnuinta anterioara. Eu am condus inainte multe Dacii, Oltene si un Cielo si cand m-am suit in Lacetti am ramas impresionat de linistea din habitaclu, cu geamurile inchise. Acum, parerea mea: verifica presiunea in cauciucuri, sa nu fie prea mare. Au fost cazuri cand dealerul nu a verificat si a lasat presiunea de transport, cca 3 bari. Toate denivelarile sunt simtite imediat in acest caz, mai ales ca talonul este jos (195/55 R15). Daca auzi "cloncanituri" nu strica sa treci pe la service sa verifice strangerile la buloanele suspensiilor. Vibratii cand treci peste denivelari si esti in franare pot sa fie si de la ABS, dar astea se recunosc usor (se simt in pedala de frana). TCS nu cred sa ai, este vorba de un sistem de control al tractiunii implementat cu ajutorul ABS-ului la autoturismele Chevrolet. Nu face altceva decat sa franeze temporar roata faţă care la demaraj tinde să piardă aderenta. Pe panoul de intrumente ar trebui sa ai un bec indicator cu simbolul unei anvelope vazuta in sectiune in care este scris "TCS".

In rest, ceilalti posesori au lamurit sper problemele tale.

Toate bune si cat mai multi Km fara probleme!

Share this post


Link to post

Cazul acesta cu lasatul presiunii in pneuri la valoarea de transport este tot mai frecvent, asa zisa pregatire de vanzare reducandu-se doar la ce-si aduce aminte amploaiatul. N-am vazut sau auzit pe aici de un protocol de predare a masinii insotit de o lista a preparilor si a testelor facute de dealer la o masina receptionata de la producator si distribuita clientului. Totul se petrece ca-n filmele proaste americane: dupa ce ai facut dovada platii, primesti cheile si Dumnezeu cu mila. Primesti benzina pana la prima benzinarie, unde completezi trusoul cu cele obligatorii circulatiei si "faci presiunea in pneuri". Cica ne integram, dar dealerii acestia nu sunt reprezentati autorizati ai unor producatori cu vechi traditii ? Ce se intampla cu ele, traditiile, raman la vama ?

Eu aveam doar 2,7 bari in pneuri. Se fura si barii mai nou?

Share this post


Link to post

OFF TOPIC E bine maetre, Loganul de la firma avea peste 3,5, ca era vara, de ma miram de ce topai de dos la fiecare sina de tramvai cand l-am ridicat!

Share this post


Link to post

Off topic:

La mine dealerul imi pusese pe bord un check-list pe care l-a semnat un tip de la service (cel care mi-a montat si numerele) si pe care l-am semnat si eu dupa ce mi s-au aratat comenzile (totul a durat nu mai mult de 3 minute...). N-am avut probleme cu presiunea in pneuri, singurul lucru care m-a nemultumit a fost faptul ca lichidul de spalare parbriz mi s-a terminat in 2 saptamani dupa ce au inceput ploile... deci s-au zgarcit si la 5 lei. Dar parca e un topic dedicat unde am postat si eu mai demult.

Share this post


Link to post

De fapt, se face checklistul acela, am asistat la el (nu la masina mea). Dar cuprinde doar verificare fluidelor, a luminilor si a inspectie vizuala a masinii. Presiunea in pneuri nu face parte din checklist. In plus, o presiune mai mare duce la chestii de genul:

- ce usor se misca volanul

- ce sprintena e

...

Prima impresie conteaza.

Share this post


Link to post

Si daca o iei iarna:

- ce bine valseaza ...

Share this post


Link to post

@Perfidus faza cu "apa" la stropinele am patit-o si eu, nu cred ca am dat de mai mult de ... 5 ori la pompita pana sa se termine ... si cu un pic de rusine, intreb si eu, cate atm trebuie sa am in pneuri ? la un Lacetti cu 195/55/15 :">

Edited by Alinutz

Share this post


Link to post

2.1 - scrie in manual ;)

Share this post


Link to post

Tot ceea ce ai descris este normal.

Cât despre zgomote poate ar trebui să faci o vizită la service.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

@Gibu, ar mai fi o cauza posibila pentru problema ta cu nr.2, cea cu zgomotul cand iei gropi, in special cu ambele roti. Am auzit si eu de vreo doua ori ceva ca un zdarnait, exact cum zici, cam de sub volan. Azi cand l-am auzit din nou, m-am utat sub masina, avand o banuiala. Ei bine , zdranganitul e de la aparatorile alea doua de plastic din dreptul rotilor (au rolul sa opreasca stropii de apa de la roti sa ajunga pe motor). Am ciocanit intr-una si zdrangane exact cu acelasi zgomot. M-am utat cum sunt prinse, au niste cleme mari de ... plastic. Probabil cu un pic de cauciuc subtire plasat strategic se poate anula vibratia in puncele de fixare. Verifica si poate scutesti un drum la service.

Bafta!

Share this post


Link to post

Am observat o chestie care, ca fost posesor de Dacie 1310, mi se pare ciudata. Daca merg in treapta a 2-a, fara picior pe accel si fara picior pe ambreiaj, masina nu moare, merge la 1000 ture, fix, incet dar merge ... poate pt unii e prosteasca intrebarea, dar e normal ? N-ar trebui sa moara ?

Share this post


Link to post

De ce sa moara ? ai suficient cuplu incat sa "traga", spre deosebire de Dacie. La majoritatea masinilor cu motoare decente este asa :)

Share this post


Link to post

Si banuiesc ca acest tip de "mers" intra la categoria subturat, nu ?

Share this post


Link to post

Evident ca da. Si Cielo mergea asa, si Espero merge, de diesel-uri nu mai vorbesc (au cuplu si mai mare).

Share this post


Link to post

referitor la impresia de zgomot la trecerea peste unele gropi ...

 

Am descoperit ca aveam 3 atm in roti ...

acum am mai dat jos din presiune ... oare scrie in carte cat tre sa fie ? 2.1 fata si 2.3 spate cumva ??

 

ideea e ca am mers 3 luni cu masina asa ... sper sa nu fi fost prea afectata ..

aici tre sa recunosc ca si eu sunt putin idiot ... trebuia sa o verific de cum am luat-o ...

dar eu eram prea entuziast ...

Share this post


Link to post

Asa se livreaza de la dealer, in mod normal acesta trebuia sa scada presiunea in roti la livrare. Nu se strica nimic, dar adu rotile la normal.

Share this post


Link to post

Mai vin si eu cu o intrebare ... am facut si eu vineri geometria rotilor, si mi-au dat urmatoarea foaie cu rezultate.

dsc090768rr.th.jpg

Acum sirul de intrebari :D

Este normal ca valorile sa difere asa mult ? Ma refer la puntea fata, la "cadere" unde pe stg am 0.30 iar dreapta am 0.41. Acea valoare de pe mijloc, de 0.11 ce o fi cu ea ? Dar cel mai mare semn de intrebare il am la "fuga" ... nu trebuia acele valori sa fie si ele cat mai aproapiate, macar pe verde ?

Pe spate am inteles ca nu au ce sa regleze, e adevarat si lucrul asta ? si ca acele valori sunt "din oficiu". Se pricepe careva sa ma lamureasca si pe mine ?

Edited by Alinutz

Share this post


Link to post

Pot sa-ti raspund tot cu o intrebare: ce te-a apucat sa "faci" geometria la o masina noua in garantie? Ai schimbat ceva, ai probleme de tras stg./dr. sau n-ai incredere in fabrica? Poate atasezi si rezultatele alea sa le vada cineva care se pricepe. Pe spate asa este, nu se regleaza nimic.

 

PS: Ok, la prima afisare n-a aparut poza, acum o vad... wtf ?!

Edited by perfidus

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...