Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Impozite Mai Mari La Maşinile şi Casele De Lux

Recommended Posts

http://www.gandul.info/2005-08-04/masinile_si_casele

 

 

De la 1 ianuarie, posesorii de maşini de capacitate mare, dar şi cei ai unor case cu o suprafaţă peste medie ar putea plăti impozite de zeci de ori mai mari decât cele pe care le plătesc acum. Potrivit unui proiect ce se află în lucru la Ministerul Finanţelor, aceasta este una dintre modificările ce urmează a fi aduse Codului Fiscal. În acest moment, se discută mai multe variante de majorare a impozitelor anuale pe care le plătesc posesorii de automobile şi proprietarii de locuinţe. Impozite mult mai mari ar urma să plătească proprietarii maşinilor de peste 2.000 sau 2.500 cmc. Pentru aceştia, Finanţele pregătesc impozite care ar putea ajunge la 10-15 milioane de lei pe an, în condiţiile în care în prezent cele mai mari impozite auto percepute abia depăşesc 1 milion de lei. Acum, impozitul auto se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică a automobilului. Fiecare 500 cmc ai unui automobil cu capacitatea cilindrică de până la 2.000 cmc se înmulţeşte cu 58.000 lei, astfel încât pentru o Dacie impozitul anual nu depăşeşte 300.000 lei. În cazul automobilelor care depăşesc capacitatea de 2.000 cmc, fiecare 500 cmc se înmulţeşte cu 72.000 de lei, chiar şi pentru automobilele de lux impozitul anual ajungând în jur de 1 milion de lei. "Nu se poate ca la un Hummer să se plătească un impozit de tot râsul, iar având în vedere numărul mare de maşini de lux care circulă pe şoselele din România, majorarea impozitelor va aduce sume importante la buget", au argumentat surse din Ministerul Finanţelor.

 

 

Si editorialul lui CTP despre asta: http://www.gandul.info/2005-08-05/parchetu...nal_antiprostie

Share this post


Link to post

mi s-ar parea normal ca masinile cu capacitate cilindrica mai mare de 3000cmc sa plateasca mult mai mult, in general acolo se gasesc masinile de lux sau cu pret mai mare de 40-50k euro cip. Cat despre case , cred ca luxul sare de la 300 mp :-W

Share this post


Link to post
Cat despre case , cred ca luxul sare de la 300 mp

Pentru o familie medie compusa din V persoane, unde V = 3,2... (numarul lui Vacaroiu), 150 mp locuibili reprezinta o suprafatza pe care si-o permite detine (construi, cumpara, intretine). Deocamdata, majoritatea populatiei cred ca locuieste pe suprafetze mult mai mici de atat. Limita de 200-250 mp luata in calcul de guvern mi se pare ca mare. O casa mai mare de 9 x 9 pe 2 nivele este lux deja pentru medie.

Share this post


Link to post

de curand lucrez in domeniul imobiliar.

 

luxul il da mai intai zona in care se afla imobilul. o garsoniera de 70mp in primaverii e lux, in ferentari...nu e.

 

corect ar fi sa se faca o evaluare a fiecarei cladiri, sau macar un tabel. dar ar dura ani intregi. nici nu cred ca le-ar iesi o astfel de grila de impozitare. oricum osanditi sunt tot cei cu venituri mici . pt ei conteaza, nu pt cel care sta in aviatorilor.

 

 

in functie de arhitectura si zona, o casa poate ajunge la 2 mil de euro. in nordul orasului sau in centru. aceiasi casa in popesti leordeni...nu e nici 300.000 euro.

Share this post


Link to post

Din seria ,,nu folosi creierul ca se consuma''este si aceasta lege. Un exemplu bun este Fiatul Ducato al meu: 8+1 locuri, motor diesel de 2500cmc(este incadrat ca si autoturism). Mie nu mi se pare nici un lux sa detii o astfel de masina, poate fi o necesitate pentru o familie mai numeroasa. O clasificare dupa capacitate cilindrica exclusiv este stupida si in perfect spirit mioritic.

Share this post


Link to post

redeschid subiectul.. se pare ca pt ticozauri si matizari e de bine,.. pt motoarele de peste 3000 cc, au coborat stregul in berna..

 

Pentru anul urmator, impozitul auto se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a acestuia, prin inmultirea fiecarei grupe de 200 de cmc (sau fractiune) cu o anumita suma in lei.

 

Daca detineti o motoreta, scuter sau un autoturism cu capacitatea cilindrica de pana la 2.000 cmc inclusiv, veti plati 7 lei (70.000 lei vechi) pe an pentru fiecare 200 cmc. Pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 2.000 cmc si 3000 cmc inclusiv platiti cate 60 lei (600.000 lei vechi) pe an pentru fiecare 200 cmc. Daca aveti o masina cu capacitatea cilindrica de peste 3.000 cmc, veti plati cate 100 lei (un milion lei vechi) pe an pentru fiecare 200 cmc.

 

http://www3.ziare.ro/articol.php/1133158495

Share this post


Link to post

Sursa Libertatea

 

BUCURESTI. Noul Cod fiscal ne va aduce la sapa de lemn! Varianta finala a documentului prevede ca impozitele pentru autoturisme cu motoare sub 1,6 litri sa se dubleze de la 1 ianuarie 2007. Cum batrπna Dacia Berlina are o capacitate cilindrica de pana la 1,4 litri, inseamna ca proprietarii acestora vor plati si ei dublu. Nici proprietarii de autoturisme puternice nu scapa de impozitare excesiva, acestia avand de platit sume si de zece ori mai mari. Si asta nu e tot. Incepπnd din 2007, cresc impozitele la casele mai mari de 150 de metri patrati, iar taxele la terenuri se vor calcula dupa o noua procedura. (pagina 6) :-? :-?

Share this post


Link to post

Mama! Ce belea, auzi! Vor plati dublu!

Adica vor plati 40 de lei. Hai ma, ca nu-i un capat de tara. Nu te mai speria din orice.

Share this post


Link to post

Imediat dupa ce am citit: "Sursa Libertatea" m-a pufnit rasul. nu mai comentez restul.

Sunt curios cand o sa se ia de mana cu stirile protv

Share this post


Link to post

Mda, se pare ca nu e banc. Pentru motor de 1.6 impozitul se dubleaza, pentru ce depaseste 2 litri se vehiculeaza sume de ~8 milioane lei (au fost cateva vorbe la stiri, pana nu apar tabelele e prematur de discutat, dar nu suna prea bine :-L ).

Share this post


Link to post

Ce simpatic e sa revezi dupa un timp cum se punea o problema mai demult.

Deci acu' un an, ne bucuram ca le ia impozit mai mare la babani.

Tot ei (babanii) s-au abtinut ce s-au abtinut si si-au zis: "ce pana noastra, mai stam un an, nu platim, dupa insa ii punem si pe plevusca sa plateasca, ca sa recuperam.

Acum ne ingrijoram.

 

Oricum, gaura din buget cu cei 16% impozit pe venit trebuie acoperita cumva si, daca se poate, facuta... movilita macar :(

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

No bun, deci sa ma consider patura mijlocie, ca nu ma incadrez la 1.6 ? :) )

Share this post


Link to post

Pana-n 2000 cmc e floare la ureche, la capacitate mai mare o sa creasca exponential impozitul...

Share this post


Link to post

Nu e. 1.6 e limita magica. 1.8 se incadreaza la 360 RON se pare ! b-(

Share this post


Link to post

@ VAXXI

 

Fa mata declaratia de avere si vedem noi cu ce patura te acoperim :D

Share this post


Link to post
Oricum, gaura din buget cu cei 16% impozit pe venit trebuie acoperita cumva

Care gaura la buget ? Ca doar la unele firme salariile mari erau platite ca venit salarial. Se colecta mai putin ca acum pentru ca majoritatea lua banii la negru sau pe microintreprindere. Cand finantele anunta ca prin metoda aceasta a crescut venitul din impozitul pe venit, de ce trebuie sa propagam ideile unui finantist de 2 lei ca Geogescu, ala care a devalorizat leul de 3x intr-un an ? In plus, prin bani mai multi la salariat au crescut vanzarile si implicit TVA colectat. Impozit pe salar mai mic inseamna inflatie mai mica.

Cota unica, pe langa faptul ca este echitabila, genereaza venit net previzibil, impozit stopat integral la sursa, elimina declaratiile pe venit si micsoreaza gradul de indatorare a bugetului. Cea mai buna dovada a masurii pozitive, daca informatiile publice ale MF nu-ti sunt indeajuns, o constituie absenta emisiunilor de imprumut prin obligatiuni de trezorerie ! Pe timpurile celelalte, cei cu banii si bancile s-au imbogatit si mai mult din dobanzile la aceste instrumente. Oare aceasta-i cauza pentru care critica masura la fiecare iesire pe sticla ?

Share this post


Link to post

Asa este au recunoscut si finantistii pina la urma ,cu adevarat se pare ca incasarile la buget au fost peste asteptari .

Revenind la topic trebuie sa recunoastem pina la urma ca aceste impozitari excesive erau asteptate de ani de zile .NU degeaba toata lumea care aparea pe la TV in ultimii ani vorbea de costurile integrarii ,e bine asta este unul dintre ele si anume impozitarea ca in UE .

Share this post


Link to post

stire pt motociclisti

 

Tăriceanu vrea scăderea impozitului la motociclete /

Pasionat de vehiculele pe 2 roţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut şeful de la Finanţe să reconsidere impozitul perceput pentru motociclete. Adică să îl scadă. Tăriceanu nu este de acord ca impozitul perceput pentru un vehicol cu două roţi să fie egal cu cel aplicat unui autoturism cu capacitate cilindrică de 1.600 cm cubi. În consecinţă, Vlădescu va micşora impozitul, dar nu ştie deocamdată cu cât

Share this post


Link to post

Ce pacat ca nu-i dealer Daewoo si/sau Chevrolet.

Share this post


Link to post

Care e faza cu prima inmatriculare? Sau cu inmatricularea? Am vazut eu bine, era ceva in euro cu 3 cifre?

Share this post


Link to post

Cum creste impozitul pt case stie cineva?

Cam cat ajunge pentru 260mp? :-?

 

PS: Satori, din cate stiu eu vor sa puna o taxa considerabila la prima inmatriculare a unui automobil in tara in functie de anul de fabricatie, capacitate si Euro. Probabil pt masinile noi taxa nu va fi prea mare(sper!) dar pt cei ce planuiesc sa aduca ceva sh din vest cred ca va fi mare(taxa) in raport cu pretul de achizitie al automobilului ;)

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post

Cand i-am votat, am tot sperat ca, in materie de finante, astia vor fi mai destupati. Oricum, e dovedit ca NIMENI in tara asta nu incurajeaza cetateanu' sa munceasca mai mult ==> sa castige mai bine.

PSDistii erau de rasu' curcilor, cel putin. La salar mai mare, impozitul platit e oricum mai mare (una e 16% din 5000RON si alta e 16% din 400RON) - numa' ca primilor fomisti nu le ajungeau un impozit echitabil, asa-i ca-i cocoloseau pe cei ce castigau bine. Si acuma urla la TV "ce bine era pe vremea lor".

 

Cat despre astia = fac din cota unica un fel de cota universala, ca maine-poimaine o sa platesc TVA+cota unica si la paine. Cam asta-i practica, si dup-aia ne intrebam de ce nu merge bursa... :-W

 

Intr-un final, gandindu-ne ce fel de oameni 'detine' tarisoara noastra, tind sa cred ca e o masura buna. La urma urmei, cu ~800RON salariu mediu, nu prea pot iesi bani si de UE, si de A2, si de pasarela, si de aviara, si de E. Udrea, s.a.

 

Prima inmatriculare ar fi ceva de genu' +500RON, in functie de ceva variabile pe care le cunosc. Oricum, eu o consider o noua "Taxa pe viciu" :) )

Edited by Immortal

Share this post


Link to post

Ca munca e un viciu, am inteles, dar imobiliarele ce sunt, acte de caritate ?

Share this post


Link to post

La imobiliare imi parea mai logic un impozit in functie de numerosi factori (unii sunt deja luati in considerare precum zona), insa nu cu procent fix la <;=150 si alt procent, mai mare, la >150mp. De ce nu XRON*Ymp(*Zvariabile)?

Ma rog, at-a-glance, e aceiasi logica si la impozitele pe imobiliare, si cele auto.

 

Taxa de viciu facea referire la noile impozite pe automobile :)

Share this post


Link to post

este una din taxele speciale concepute de a stopa importul masiv de masini second din strainatate dupa intrarea noastra in ue. era vorba la o masina din 2002 parca ceva de genul taxa de inamtriculare 1800 de euro! asa ca probabil va cadea mitul cu masini din strainatate la super preturi. apropopo BOgdane iti mai iei audi a6 2,5 TDI??? te mai tine???  <img src= )">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...