Jump to content
Sign in to follow this  
Moshu

Ai Voie Sa Bei O Bere Si Apoi Sa Conduci?

Recommended Posts

Fiola nu, ca ii puneau sa le plateasca daca dadeau gres. Dar de suflat nu scapai.

Si daca tot am pierdut finala, pot sa zic ca nu m-am urcat nicodata baut la volan in 28 ani de soferie. Am lasat masina unde era, sau am apelat la altcineva s-o conduca. Chiar si la nevasta-mea :D . Acum mai nou beau cat vreau ca-i Cielofan la post.

Nici macar dupa o bere.

Cu vre-o doua exceptii: o data in delta am condus baut pe dig noaptea, era sa sarim in apa putin... Si de vreo doua ori am mutat masina la vreo 300 m, dupa 2 beri.

Adica asta e distanta dintre cea mai apropiata carciuma din cartier si blocul meu. Dar mers pe dupa blocuri, vorba cantecului (te facem pe tine - BUG Mafia). In general las masina acasa si pe urma cobor la o bere. Asta este.

 

Si Steaua s-a dus...  <img src= (">

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Oare asa sa fie? Mi-am facut si eu un calcul la 200 vodca, 2 ore si 85 kg si mi-a zis ca pot sa plec linistit cu masina :D

Share this post


Link to post

Da, cu cielofan la volan. Tare calculatorul asta, doar ca nu tine cont de oboseala, biscuiti, apa si.. antrenament ;)

Share this post


Link to post

Pe de alta parte, spirtoasele ies cel mai repede din sange, desi au concentratia de alcool mai mare. Stiu ca ies cam in 2 ore din sange (bine nu sa bei ca animalu de sa dai in coma :drinkers: ). Berea cica ar iesi abia in 20 ore, vinul in vreo 15-18 p-acolo :dizzy:

Share this post


Link to post

Daca bei doua beri indiferent de greutate, dupa 4 ore nu-ti mai iese nimic la analize. Probat !

Share this post


Link to post

Saptamana trecuta l-am sters pe unul in trafic.La politie am intrebat daca se face alcooltestul.Raspunsul:e nevoie???

Bineinteles ca nu...am zis noi!

Share this post


Link to post

adostar ... gresit, dupa 12 ore iti iese o bere, si chiar daca ar fi "probat"precum spui tu .. TE RISTI? daca te loveste un idiot din spate ... e VINA TA ...

 

Alta tampenie care am auzit-o, ca daca mananci iese alcoolul ... sau daca dormi 1h-2h ... nu este adevarat, depinde de la organism la organism.

Share this post


Link to post

@Frankie_Carbone - Spun asta pentru ca anul trecut cumnatul meu a accidentat un pusti ce traversa neregulamentar, asta s-a intamplat pe la ora 19.00, in jurul orelor 13.30 - 14.00 bause doua beri, omul era tare speriat ca o sa-i iasa alcoolul la analize, dar surpriza ! Nu a iesit nimic.

Am fost si i-a zis medicului ca a baut doua beri la orele mai sus mentionate, la care medicul zambind i-a raspuns: "Dupa 4 ore nici kk-tul nu mai iese la analize" :) ) Presupun asta doar in cazul in care bei o bere doua nu sute de ml de tuica batrana :)

Share this post


Link to post
Rogu-va, ganditi-va si din punct de vedere moral, ce inseamna sa sfatuiesti pe cineva sa Drink&Drive!

 

Mai citeste inca o data, incornoratule. :)

Eu as adauga ca si atitudinea pasiva, "treaba lui/ei daca bea si conduce, nu ma bag!" este de blamat. Pre multi pietoni traverseaza aiurea, prea multi incepatori, prea multe femei (din alea majoritare, pardon, sarumana!)... ai nevoie de reflexele tale la maxim.

Share this post


Link to post

Clar din punct de vedere moral "nu e frumos".Ma refeream la la punctul 2.5. Acum nu trebuie sa-si bage dreaq coada > :) Eu sunt impotriva drink&drive.

Share this post


Link to post

Daca pentru detectoare aspectul moral al responsabilitatii este discutabil (pana la urma se lasa cu o amenda, fie ea si de 500RON), in cazul alcoolului la volan, urmat de un accident, acesta este important.

La fel si cu interzicerea vanzarii de tigari si alcool minorilor.

Share this post


Link to post

Bre, nu va inteleg.

 

Parca are proprietati curative berea aia.

Nu se bea si gata, daca nu pentru tine, macar pentru ceilalti participanti, pentru ca ii omori cu zile pe strada.

Chiar daca nu esti constient de efecte, o bere are efecte de natura sa incetineasca reflexele. Nu cu mult, dar esential la timpi de reactie mici.

Si asa campul vizual clar al omului este cat o moneda de 5000, dupa ce bei o bere se micsoreaza si mai mult.

 

Bomba cu ceas, asta e alcoolul la volan.

Odata si odata se intampla.

Share this post


Link to post

Hai sa va zic si eu ceva. Eu nu conduc baut din motivul urmator. Tu mergi cu 5 kmh ca stii ca esti cu musca pe caciula, vine unul din spate, prost, dar treaz, intra in tine si tu esti vinovat! CAsco nu te despagubeste, RCA nu te despagubest, esti bun de plata. Si asta ar fi cazul fericit...

Pe de alta parte, din punct de vedere strict personal, sunt zile cand beau 2 beri si ma ametesc, si zile cand beau 10 si n-am nici pe dracu... depinde de starea psihica si fizica, oboseala etc. Concluzia personala: Nu exista regula! Poti fi beat dupa 2 beri sau treaz dupa 10. So, cum spunea si amicul Lucman, Alcoolul la volan este o bomba cu ceas. Si as adauga eu, una instabila, facuta direct din nitroglicerina.

Asa ca... Never Drink And Drive!

Share this post


Link to post

Sunt cel mai NOROCOS sofer (d.p.d.v. al bautului la volan)!!!

 

Iata si de ce:

 

- Aseara, pe Giurgiului, intuneric de-ti bagi degetele in ochi;

- chef la cumnatu' , vorbit cu nevasta pentru condus;

- am baut cam...5 spre 10 beri ( nu le-am numarat);

- nevasta-mea a plecat inainte cu sora-sa la soacra-mea (sta la doua blocuri distanta) eu am mai ramas...cu tot cu masina;

- pe la 3 am baut o cafea si am plecat singur catre soacra-mea (maxim 500 m); " cine dreacu' poate sa ma prinda in 500m!!??", mi-am zis eu.

 

SURPRIZA!!! Filtru. Vreo 2 masini oprite. Ma opreste si pe mine (cat p-aci sa ma scap pe mine - nu stiu daca ati patit-o dar in momente de-astea, oricat de "mumificat" ai fi te trezesti un pic...sau asta e senzatia si-ti trec mii de chestii prin cap).

 

In sfarsit, ma intreaba:

 

"Alcool, ceva?"

 

Raspund:

"Sub nici o forma."

 

El:

"Bine, mergeti."

 

Nu stiu care ar fi fost situatia in cazul in care eram oprit primul.

 

Concluzia: NU MAI BEAU, NICI DACA TREBUIE DOAR SA DESCHID PORTBAGAJU' - mi-a ajus!!!

 

 

 

O chestie interesanta. Explicatia zicalei despre mahmureala si durerea de cap de dimineata "cui pe cui se scoate":

 

- cand bem, creierul face eforturi considerabile sa mentina organismul la standarde ( pentru a putea vorbi, merge etc )

- a doua zi, in momentul in care ne trezim unele efecte ale alcoolului asupra organismului au fost deja eliminate cu ajutorul ficatului, dar creierul continua sa lucreze pentru betivanu' ratat ..."in gol", nemaiavand ce sa elimine;

- in momentul in care ii dam o bere s-o rumege, creierul are ce face si de-aia trece si durerea de cap

 

Cam asta ar fi explicatia.

Share this post


Link to post

Eu m-am pacalit prin 1997 cand se anuntase la TV si prin presa ca se va vota o lege in care sa se permita o alcoolemie de ... nu mai stiu cat, astfel in cat sa se poata conduce legal dupa ce consumam o bere. Asa am baut eu cuminte 1 bucata bere si m-a oprit filtrul, mi-a spus ca am auzit bine, dar sa nu ma mai incred in tot ce aud prin presa si m-a suspendat 1 luna. Intr-adevar, am recunoscut de cum m-a oprit, insa dupa vreo 2 ani s-a repetat oarecum faza (de data asta stiam ca incalc legea...deh ale tineretii valuri) si am spus ca nu am baut nimic si mi-a zis "bine, mergeti! " De atunci nu am mai combinat cele 2 (alcool si condus)

Share this post


Link to post

Opresc astazi la benzinarie sa alimentez. Ma dau jos si din dacia obosita parcata la pompa de alaturi rasunau niste manele. Injuratura de riguare in gand, pornesc alimentarea. Observ la vreo 10-15 metri proprietarul daciei care era beat mort si se luase la harta cu 2 sectoristi cu un logan de-ala nou parcat langa ei. Dupa vreo 30 de secunde mai apare inca un logan si cu alti 2 sectoristi care se dau repede jos si navalesc pe ala. Termin de alimentat, ma duc sa platesc, cei 4 sectoristi inca incercau sa-l doboare pe ala, alaturi de bineinteles 3 gura-casca. Intru, platesc cu card-ul (fac precizarea ca sa se observe durata de timp marita fata de plata cash) ies afara si intr-un final reusesc sa-l dovedeasca. Omul era de statura medie, 1.70 si vreo 70-80kg. Primii 2 sectoristi erau ca vai de mama lor, daca nu chemau ajutoare ii facea praf ala beat. Am plecat, am stat vreo 3 minute la cedeaza-trecerea de la iesirea din benzinarie si intr-un final vad un logan victorios in spatele meu.

 

Macar exista si parti bune in luatul alora 7000 sau cate or fi fost de loganuri de politie.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...