Jump to content
Sign in to follow this  
BogdanG

Romani Condamnati Pentru File-sharing

Recommended Posts

Si cum se poate demonstra ca detii acea copie?

Doar prin faptul ca ai 'sharat' un fisier .avi/.exe care se numeste Terminator sau XYZAntivirus?

Share this post


Link to post

In "prima instanta" da, teoretic. Cine te impiedica sa le numesti "mother fu..er" si "a.s hole"? O juma de instanta mai incolo, ti-l descarca fie si numai partial si citesc ce le trebuie numa' din header. In a doua instanta (dar asta e din filmul cu hacheru'), intra baietii si iti iau hasdedeul si atunci sa te vad.

Share this post


Link to post

Pentru un soft mai treaca mearga desi in general sunt kit-uri de evaluare si crack-uri, deci nu prea au temei legal doar ca sunt tinute in directoare..in pereche. Acum depinde si cum au specificat in EULA dar majoritatea permit redistributia celor de evaluare.

Pentru un film vandut pe DVD sau un album vandut pe CD, care este transferat in mod .avi/.mp3...etc nu cred ca are importanta headerul, teoretic nu pot demonstra ca e vorba de produsul lor, indiferent cum se numeste fisierul, ce ID3 tag are sau mai stiu eu ce.

La jocuri e mai naspa... :D

Share this post


Link to post

Te pot prinde si daca ai folosit un program ca de exemplu PhotoShop pentru a modifica o imagine pe care apoi ai postat-o pe undeva. Fisierul respectiv contine si informatii referitoare la ce tip de PhotoShop ai folosit si daca nu ai licenta pentru el va fi destul de greu sa explici cum ai prelucrat acea imagine. Deci cai pentru a depista pe cei care folosesc soft fara licenta sunt.

Share this post


Link to post

Informatia aia din poze se scoate usor.

Share this post


Link to post

@VAXXI asta daca stii cum .

 

Referitor la sharing ,cam asta e procedura ,este foarte simplu de depistat cine e userul mai ales daca are IP extern ,se scaneaza IP si se gaseste providerul de net dupa care exista formalitati de a afla cine este userul care a sharuit software fara licenta .

 

Asta a patit un pusti de la mine din retea ,a fost "agatat" jucind FIFA 2006 online pe un server din UK ,chiar cei de la EA Games au facut un scandal monstru trimitind ORDA si BSA pe capul providerului nostru de net pt divulgarea identitatii .Cind providerul nostru de net a intrebat ce dovada aveti ...raspunsul a fost simplu ...am gasit imaginea jocului si SNul fiind sharuite pe HUBul nostru de de ce++ de catre userul X si asta ghidindu-se numai dupa IP si ceva loguri ,discutia era aprinsa pentru ca la momentul respectiv noi nu aveam IPuri externe dar pe de ce++ se vede si IPul intern al fiecarui user iar din logurile providerului se vede clar ca acest pusti s-a conectat pe serverul EA Games din UK pt a juca FIFA online la acea data .

 

Stiu ca pare cusuta cu ata alba asa am zis si eu dar se pare ca pustiul chiar a bagat-o pe maneca noroc ca e minor din ce am inteles ,acum e mare isterie la noi pe HUB si nimeni nu mai sharuieste nimic .

Share this post


Link to post

da, insa eu nu am pus problema de cat de usor sau greu e sa pacalesti BSA-ul & Co. In ultima instanta daca stii ca urmeaza sa fii perchezitionat dai un write zeroes la disc, pui apoi un os gratuit si alte asemenea aplicatii si ai terminat balciul.

 

In ce priveste peer-to-peer-ul se poate face (si nu e tocmai dificil pt cineva care se pricepe) un vpn intre utilizatori si atunci e aproape imposibil sa mai vezi ce fisiere se impart intre utilizatori. Normal ca solutia asta are anumite neajunsuri insa daca vrei poti ocoli legea.

 

daca ne raportam la utilizatorii casnici sunt foarte multi care habar nu au cum sa-si protejeze bine sistemul daramite sa mai modifice header-e si alte asemenea si astia vor fi prinsi primii. Dar si asa, pana la a se lua de ei, BSA-ul verifica intai firmele. Mai e pana sa inceapa "campania" impotriva utilizatorilor casnici.

 

Problema pe care am ridicat-o eu insa nu este cum sa ocolesti legea ci cat de corect este sa te plangi ca se va lua din ce in ce mai serios atitudine impotriva pirateriei.

Share this post


Link to post

una dintre cele mai piratate companii este microsoftul..

unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta este biloi' gates

una dintre cele mai profitabile si ce face scandalul cel mai mare in aceasta problema a piratari este tot microsoft..

daca totul ar fi legal, credeti ca ar scade pretul produsului?

sau si in conditile de astazi, cu piratarea ce exista, pretul este oricum acoperitor?

doar intreb...

Share this post


Link to post

totusi sunt curios cum se leaga ip de persoana care a comis infractiunea, e cam ca la radar cu masina si proprietarul acesteia dar care nu automat este si soferul ei, deci e destul de greu... eu am luat o baza de date a politiei odata si imi modifica homepage cum ca mi-ar fi luat adresa ip si ca imi face si imi drege, dar au trecut 6 luni si nici urma de garda la usa mea si eu am ip public... probabil ca se vor inventa/ scoate de la naftalina portite... s-a mai spus si sus, astea sunt gogorite sa iasa prostimea la suprafata, ca si lacatele, astea sunt pt oameni cinstiti...

Share this post


Link to post

Toate ip urile sunt date in grija cuiva si cineva raspunde pentru ele. Acum daca acel cienva ti-a imprumutat tie ip-ul respectiv si tu faci nazbatai pe net iar acel cineva vrea sa ia vina asupra lui atunci e treaba lui dar cum nu cred ca este cazul...

Share this post


Link to post
Te pot prinde si daca ai folosit un program ca de exemplu PhotoShop pentru a modifica o imagine pe care apoi ai postat-o pe undeva. Fisierul respectiv contine si informatii referitoare la ce tip de PhotoShop ai folosit si daca nu ai licenta pentru el va fi destul de greu sa explici cum ai prelucrat acea imagine. Deci cai pentru a depista pe cei care folosesc soft fara licenta sunt.

Ok, de acord..dar cum se dovedeste ca masinacuserpisori.psd a fost exportat de cutare Photoshop? Ca se gaseste in header userul/computerul Vlad? Teoretic trebuie sa dovedeasca ei ca esti vinovat nu tu ca esti nevinovat. Tu poti spune ca ti-a trimis poza cineva (care are licenta) si ai dat-o mai departe, nu trebuie sa si dovedesti. Eu am mii de psd-uri (si nu am votat niciodata cu ei :P ) pe calculator, asta nu inseamna (neaparat) ca fol. Photoshop (cu licenta). Sper ca mai intelegeti ceva din atatea paranteze :D

Share this post


Link to post

Este interesant ceea ce a început să se întâmple pe la noi. Spre exemplu la mine la firmă au fost curăţate toate calculatoarele deoarece prin oraş a început vânătoarea. Din câte am înţeles au fost împărţite şi câteva amenzi de către pol. economică.

Aş avea şi eu o întrebare dacă tot se discută. În principiu eu folosesc EMule pentru a descărca diverse chestii de pe net. Un prieten mi l-a recomandat însă nu ştiu exact ce fel de conexiune foloseşte şi nici nu se explică in help. Are cineva dintre voi idee dacă IP-ul meu poate fi urmărit pentru că fapta ar fi probabil cu atât mai gravă cu cât folosesc prg la servici unde am viteză mai mare.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

@zmeu: nu ai inteles ce vroiam eu sa spun, legea nu sanctioneaza proprietarul ip-ului ci persoana care infaptuieste infractiunea, deci: de unde stiu ei cine era la pc atunci? eu, prietena, mama, vara-miu, bunica, etc sau de unde stiu ei ca nu mi-a fost furat ip? se intampla des sa dau de conflict de ip sau sa nu imi mearga netu cu zilele ca intra cate un **** pe ip meu...

Share this post


Link to post

Mda, asta sichimbă întrucâtva situaţia.

Mulţumesc.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

bulletin-board style P2P applications

Care ar fi alea?

 

Asa, sa revenim la ce e pedepsit, download-ul sau sharing-ul.

 

Cred ca e clar pentru toata lumea ca sharing-ul e cel mai usor de probat (si verificarea ca este intr-adevar fisierul copyright-at se face dupa hash). Bun, acum, este moral sa fie pedepsit? Dupa parerea mea, da. Distribui o chestie care nu ai voie s-o distribui.

 

Acum, download-ul. E oarecum usor de probat (e in loguri faptul ca ai transferat de la userul X fisierul Y si hash-ul Z). Dar e moral sa fie pedepsit? Dupa parerea mea, nu. Pedepsita este detinerea de software ilegal, ei trebuie sa faca dovada ca tu ai pastrat acea copie downloadata si nu ai sters-o imediat. Apoi, poti zice ca ai crezut ca e varianta demo de exemplu. Ai downloadat-o, ai vazut ca nu e si ai sters-o de pe calculator. Ar putea totusi sa faca o "razie" cu politia la tine acasa, dar nu cred ca se incurca cu asa ceva, si nici in viitorul apropiat.

 

La software/jocuri e usor de facut un hash ca sa dovedesti ilegalitatea. Dar ce de face la mp3/video? Cum se dovedeste?

Share this post


Link to post

In plus, la magazinele de muzica de exemplu poti asculta un album fara sa il cumperi. De ce nu as putea downloada unul, il ascult si apoi il sterg daca nu-mi place? Care e diferenta intre a-l asculta la mine acasa sau la magazin?

Share this post


Link to post

Zice-ti-mi si mie va rog versiuni gratuite de Linux, cam in valoare de 10Giga sa pun si eu in share :D

Multam'

Share this post


Link to post

Ubuntu, Debian, Mandrake, Fedora, Slackware, Knoppix, Gnoppix, Kubuntu ... gata, 10 giga.

Share this post


Link to post

@mr_

 

Cei de la magazin trebuie sa plateasca pentru asta. Asta este un cost de marketing.

Similare sunt preview-urile disponibile pe siturile de descarcat muzica.

Share this post


Link to post

Habar n-aveam.

Francezilor (sau belgoizilor :scarpin: ) le-a venit alta idee. Sa includa in abonamentul de internet, obligatoriu o suma forfetara care sa fie virata astora cu drepturile de autor. Adica, platesti sa spunem 15€/luna care se duc la casele de discuri, si ai voie sa downloadezi. Ideea e mai avantajoasa pentru "artisti", dupa parerea mea, pentru ca le vin niste bani constant din "piraterie", desi mi se pare abuziva pentru utilizatori (care sunt niste ingeri si nu downloadeaza niciodata :osanale: ).

Oricat ar incerca sa interzica, nu cred ca vor reusi sa stopeze asta. Se vor inventa probabil metode de a dribla urmarirea traficului.

Share this post


Link to post

Eu zic ca se vor inventa (s-au deja dupa cum am/ai constatat) metode de scos banii in alt fel.

In fond, ideea e ca autorii trebuie sa-si ia drepturile. Teoretic, de la cei ce utilizeaza creatia. Practic, nu conteaza prea mult... Vorba ceea: dati un ban pentru Ateneu!

Share this post


Link to post
De ce sa dai 60 ron pe un cd de tot rahatul produs de Roton? Nu stiu, insa daca e de tot rahatul de ce ai trage respectivele melodii de pe de ce++? Se schimba oare melodia daca o tragi pe de de ce/kazaa etc? Daca e de tot rahatul pe cd ma gandesc ca e la fel si pe de ce.

Ani de zile am stat in masina cu casete cumparate de pe la tarabe, ilegal sau nu. La fel, ani de zile am stat tot timpul cu degetul pe butonul FWD cand voiam sa sar peste o melodie ce nu-mi placea si care fusese bagata la gramada alaturi de celelalte. Mai stateam cu degetul pe acelasi buton la sfarsitul casetei ca sa ajung la capatul ei, asta ca sa nu ascult bazaitul monoton al benzii goale (pentru care am platit, bineinteles). Apoi mi-am amintit de cateva formatii ce imi placeau acum 11-12 ani. Le-am cautat la aceleasi tarabe si nu le-am gasit, printre casetele cu candre, tresuezst, hanibalix, dijeiprojet si multe, multe alte casete de 45 de minute sau cd-uri cu 8-10 melodii scoase de alde motanmiuzic si trombon aia. Atunci am gasit audiogalaxy-ul (deja disparuse hampster-ul) si le-am gasit. Pe toate, dar daca prindeam 2.5 kb/s (dial-up) eram fericit, puteam sa scot chiar 2 melodii pe seara. Apoi s-a dus si asta si n-am mai ramas cu nimic, tot la tarabe si la plimbatul cu hardul m-am intors. In sfarsit, am intrat in reteaua de la camin si am putut sa-mi fac rost de muzica pe care o voiam, apoi sa o intregistrez pe caseta in ordinea pe care o voiam. Apoi am trecut la cd-player. De cand imi scot muzica de pe net n-am mai cumparat vreo caseta/cd. Cd-player-ul meu de la masina nu stie cum arata un cd original. In general ascult de cateva ori un cd, apoi intepeneste in mapa, pentru ca altul il inlocuieste. Chiar nu merita sa dau 600 de mii pe un cd original si nici n-am sa fac asta prea curand. CD-urile originale sunt pentru cei care nu au ce face cu banii, pentru cei care vor sa faca un cadou si pentru cei care vor HIFI.

 

Si intr-adevar, e o diferenta intre a cumpara respectivul CD si a trage imaginea lui de pe net. Cand cumpar cd-ul, pe ala il ascult, cu remixurile si cu 2 melodii bune intre 7-8 de 2 lei. Cand scot imaginea de pe net, normal ca am aceleasi melodii, dar pot sa aleg ce melodii vreau, mai scot vreo 2-3 imagini dintr-astea, sterg apoi toate cucurile de remixuri si melodii cu autor de care n-am auzit, le trec apoi in lista de la nero, le ordonez si le scriu. Si am apoi cd-ul, pe care n-am dat mai mult de 15 mii, dar care e incomparabil mai bun decat cel de 600. Cu ala de 600 mai mult ma enervez. Daca ar fi sa fac asta in mod legal ar trebui sa cumpar 4 cd-uri, adica 240 de lei noi, adica aproape 100 de dolari. Da se merita sa dai 100 de dolari pe 80 de minute de muzica?

Cat despre alte licente, sa fie ei sanatosi, sistemul meu de 450 mhz are alte prioritati decar un sistem de operare original si altele originale. Doar n-o sa-i inzecesc valoarea acum. Nu inteleg de ce ii f*** pe ei grija ca Laur are OS-ul piratat pe rabla lui de calc iar producatorii nu mai au bani de tirbuson de platina la frigiderul de la Maibach si trebuie sa se multumeasca cu unul de aur. Doar ei au oricum mult mai multi bani si nu dau faliment din asta. In general companiile mari, cu mii de angajati se trezesc ca sunt piratate, nu nea gica ce a scos o caseta cu muzica populara.

Sa vina la mine atunci cand am sa produc bani de pe urma softului, nu cand il urmaresc pe taranul cu aseis din spania prin intermediul softului lor.

Share this post


Link to post

Cum ziceam, la circumstante atenunante suntem primii ;)

 

Pai si-atunci, @laurentiu, cu ce e vinovat aurolacu' din statie care te fura de o tigara? Ca doar ce, iti schimbi motoru' la Reno cu mia de lei pe care i-o dai lui?

Plus ca tu mai ai peste 20 de tigari... :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...