Jump to content

bogdan_o

Membru
  • Content Count

    168
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About bogdan_o

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 03/21/1983

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Dacia
  • Model
    Solenza 1.4 MPI
  • An
    2003

Recent Profile Visitors

1873 profile views
  1. Nu, biti e corect. Nu am fost insa complet in exprimare. La ANSI se foloseste 1 bit pentru fiecare caracter, la UNICODE se folosesc 2.
  2. Simbolurile indescifrabile se datoreaza unui bug al notepad-ului. Cand cineva scrie un fisier in notepad si il salveaza formatul default e ANSI. La deschidere insa formatul default e UNICODE. Teorectic si practic notepad-ul are posibilitatea de a detecta formatul unui fisier. Daca insa fisierul are doar o linie si notepad-ul nu poate detecta formatul atunci el foloseste formatul implicit. Cum ANSI e diferit de Unicode (Unicode foloseste 2 biti in loc de unul cum e cazul ANSI - pentru a permite folosirea unui numar mult mai mare de caractere, respectiv 65536 in loc de doar 256) e si normal sa apara caracterele ciudate. Exista mai multe combinatii de litere care pot pacali notepad-ul. O deschidere a fisierelelor cu un hex editor lamureste destul de rapid lucrurile cu privire la diferentele dintre cele 2 standarde.
  3. In functie de marca kit-ul de instalare vine odata cu aparatul sau este adus de cei care fac instalarea. Nu e o regula anume. OFF. Larentiu, am ras cu lacrimi citind post-ul tau.
  4. Per total imprimantele sunt foarte asemanatoare ca si performante si functii. Fiecare, la randul ei o depaseste pe cealalta cu cate putin la cate un capitol. Spre exemplu hp are un mic avantaj la rezolutia scanner-ului (1200*1200 fata de 600*1200 la canon) iar canon un mic avantaj pentru viteaza tiparirii alb/negru (22 ppm fata de 20 la hp). HP are un avantaj la viteza listarii color dar Canon recupereaza printr-un avantaj la rezolutia in cazul listarii foto. Ideea e ca desi fiecare imprimanta are cate un pus la un anumit capitol diferentele sunt atat de mici incat nu cred ca merita trecerea de la una la alta, cu atat mai mult cu cat spui ca o sa fie folosite in regim home cu listari color ocazionale. Ar merita sa faci trecerea doar daca te gandesti ca la canon consumabilele sunt ceva mai ieftine decat la hp (dar au si capacitati mai mici) si ca daca iei canon o sa ai o imprimanta nou-nouta si deci o sa ai mai multa garantie decat ti-a mai ramas acum de la hp.
  5. Si ce ocazie mai buna de a face rost de niste adrese de mail valide, numai bune pentru spam.
  6. Salut Din pacate authoring-ul unui dvd nu e chiar floare la ureche daca vrei sa iti iasa ceva ca lumea (meniuri custom, subtitrari multiple, calitate dvd, etc). Astea fiind spuse mai departe ai 2 posibilitati, depinde de tine si de cat de mult timp ai la dispozitie. Varianta cea mai simpla dar si cea mai mare consumatoare de timp este sa intoduci subtitrarea direct in .avi si apoi sa faci conversia acestor .avi cu subtitrare la dvd folosind orice tool de dvd authoring. Dezavantajele acestei variante sunt ca 1: timpul pierdut va fi foarte mare pentru ca initial va trebui sa introduci subtitrarea pentru fiecare episod si 2: nu vei avea posibilitatea de a alege intre mai multe subtitrari (desi banuiesc ca asta nu e o problema). Pentru a scrie subtitrarea direct in .avi poti arunca un ochi aici http://forum.videohelp.com/topic153058.html dar pe net sunt o groaza de tutoriale depre cum sa faci acest lucru Odata ce ai obtinut episoadele cu subtitrare ok poti sa le inserezi intr-un dvd folosind cam orice dvd authoring tool. Eu am Ulead DVD Factory care, desi nu e nici pe departe cel mai bun e ok pentru ce imi trebuie mie plus ca a fost mocca (a venit la pachet cu tv tuner-ul). Varianta 2. Vrei sa faci ceva profesional si nici nu vrei sa pierzi atat timp cu crearea unui dvd (vei pierde insa ceva timp pana inveti sa lucrezi cu soft-ul). Din pacate in cazul acestei variante optiunile pe care le ai in privinta tool-urilor de authoring sunt mai reduse. Prima optiune ar fi Sonic Scenarist (unul dintre cele mai bune tool-uri de authoring profesionale, este tool-ul cel mai raspandit la Hollywood. Daca nu ma inseala memoria acest tool a fost proiectat initial de o firma de aer conditional japoneza - asta ca tot e senzonul ). Apoi alte optiuni sunt Madiachance DVD Lab, Adobe Encore, Pinnacle DVD Impression, Sonic DVDit.
  7. Asta cu 16 grade e doar un mit. Indiferent daca il lasi pe 16 grade sau pe 25 daca in camera sunt 30 de grade aparatul tot acelasi regim de functionare va avea. Cu alte cuvinte daca il dai pe 16 nu o sa bage aer mai mult sau mai rece decat daca l-ai lasa pe 25. Temperatura e doar pentru termostat. Cand ajunge la temperatura setata nu va mai sufla atat de mult aer si compresorul de afara se va opri. Cand temperatura depaseste pragul setat compresorul va porni din nou.
  8. In Anglia a lucrat un bun prieten al meu. La ei procedurile sunt relativ simple, spre exemplu el a reusit sa isi inmatriculeze masina doar trimitand formulare prin posta. Asta se intampla acum vreo 6 ani, nu stiu daca sistemul mai e valabil si acum. Din pacate in Anglia ca si roman ai sanse foarte mici sa iti gasesti un job bun. El este exceptional de bun in IT dar acolo a lucrat pe la ferme, intr-un bar ca si picollo, deci munca necalificata si prost platita. Pana la urma s-a intors in Romania si are o cariera de succes aici. Deci occidentul poate reprezenta o sansa dar cei care reusesc sunt foarte putini. Sanse mari sa reusesti ai daca iti gasesti un job inca din Romania ca acolo sa mergi la sigur. Nu mai merge sa ajungi acolo sa canti refrenul cu persecutia din Romania si sa muncesti ca zilier pe unde poti ca unu la mana asta nu e viata iar doi la mana s-au prins si ei de strategia asta si sunt extrem de duri si foarte putini flexibili. Daca te prind te paste expulzarea plus interdictia. Pe de alta parte insa tu incepi expunerea destul de prost: "nu imi gasesc locul aici". Cei care pleaca din tara fac un sacrificiu pentru ca trebuie sa se acomodeze cu un stil de viata si de munca cu totul diferit. Daca tu nu iti gasesti locul aici unde de bine de rau stii mersul lucrurilor intr-o tara straina ma indoiesc ca ai mai multe sanse pentru ca pe langa stilul de viata si de munca va trebui sa te impaci si cu ideea ca vei fi mai tot timpul privit ca fiind inferior. Deci gandeste-te bine.
  9. Da, poti lua virusi si deschizand fisiere .pdf. Prima modalitate de virusare a unui pdf este introducerea unui cod malitios ca "atasament" la codul original al fisierului. Din fericire doar cei cu Adobe Professional sunt afectati. Adobe Reader nu stie sa interpreteze atasamentele la cod. Apoi o alta modalitate ar fi cea numita "double barrel" asta insemnand ca un fisier continand cod malitios este alipit la fisierul original .pdf. Cand deschizi .pdf-ul tu de fapt deschizi si un fisier executabil cu cod malitios. Inca o data, din fericire majoritatea antivirusilor stiu sa depisteze aceste fisiere. Una peste alta, pe platforma win nimic nu mai e sigur in ziua de azi si nu poti baga mana in foc pentru absolut nimic. Nici macar mail-urile primite de la cunoscuti/prieteni nu sunt sigure pentru ca multi virusi se raspandesc pe aceasta cale.
  10. Fara tubul ala de evacuare a aerului cald nu cred ca merita pus un a/c portabil. Asa, vorba Zmeului, mare branza nu faci. La aparatele clasice unitatea exterioara este cea care produce caldura si nu e nevoie de tub pentru ca aia e deja afara. La astea portabile schimbatorul de caldura e integrat in aparat si caldura trebuie sa fie disipata pe undeva. La fel, faza cu geamul nu merge ca tubul ala e destul de gros si geamul ar trebui sa fie deschis destul de mult. Caz in care, exact vorba bancului, "iese gazul" si dau banii degeaba pe curentul electric. Cred ca mai bine ma mai abitin de la fumat.
  11. Zilele astea m-a batut un gand sa-mi iau un aer conditionat portabil. Eu am deja unul de 18.000 montat insa din pacate nu e in camera unde stau. Camera asta trebuie musai sa stea cu usa inchisa pentru ca fumez foarte mult si altfel as imbacsi intregul apartament. Prin urmare mai am nevoie de inca unul. Cum timpul de asteptare e fabulos de mare ma gandeam ca unul portabil de 9.000 ar fi numai bun. Ei si aici intervine problema. Ce nu spune nimeni e ca aparatul asta nu e chiar portabil. Adica ok, o avea el roti DAR are in spate un ditamai gauroiul care trebuie musai conectat la un burlan care la randul lui trebuie sa comunice cu exteriorul (intocmai ca la hota). Rolul gauroiului este de a evacua aerul cald care altminteri ar ajunge tot in spatiul care a trebui racit eficienta apartului fiind astfel nula. Eu era cat pe-aci sa ma pacalesc, noroc ca am intrebat la ce foloseste gaura din spatele aparatului. Deci daca va bate gandul sa luati asemenea aparat mai bine renuntati. E mai bun un split clasic. Gauroiul care trebuie facut in perete pentru evacuarea aerului cald produs de un aparat portabil are diamentrul cel putin triplu decat al unei gauri facute pentru a scoate in afara tervile de freon+condens ale unui split clasic.
  12. Cam ce ai vrea sa stii despre ad? Ca subiectul e destul de stufos si nu prea stiu cum ar putea fi condensat intr-un post ceva. @Hawkeye, din pacate nu pot fi de acord cu tine. Solutia cu workgroup-ul tine la firme care au cateva calculatoare si nu renteaza intretinerea unui domeniu. In mediu enterprise (vorbesc aici de sute de statii) insa e sinucidere (asta ca sa nu zic inconstienta) sa ai workgroup. Posibilitatile de administrare centralizata oferite de workgroup sunt inexistente. Un ad configurat corect nu prea genereaza probleme decat rar si in orice caz multe din ele nu sunt sunt asa de greu de rezolvat. Eu administrez un domeniu rezonabil de mare (aproape 1000 de statii si cateva zeci de site-uri cu tot atatea de ce-uri). M-am lovit de foarte multe de-a lungul timpului dar nu am avut niciodata senzatia ca ea mai bine daca era workgroup.
  13. Apropo de scuter. Din pacate nu am avut cum sa filmez sau sa fotografiez insa era cat pe-aci sa asist si eu la un astfel de accident. Un animal pe un scuter a taiat in cea mai mare viteza o intersectie in conditiile in care avea rosu si mai erau si ceva oameni pe trecerea de pietoni. Pur si simplu a facut carare printre ei. Noroc ca l-au prins altii putin mai departe si i-au tras o bataie sora cu moartea, poate asa se mai gandeste inainte sa faca un lucru ca asta. Iar cu scuterele sa fim seriosi. Foarte multi dintre care merg pe ele nu au nici cea mai vaga notiune referitoare la regulile de circulatie. In ultima perioada am mers destul de mult cu masina prin oras si am vazut pe foarte multi dintre cei care conduc scutere cum fac niste manevre absolut sinucigase doar ca sa se strecoare mai repede. Ultimele doua accidente exact asta releva: inconstienta.
  14. Depinde de conditii. Inima se poate opri si la 60 mA dar si la 1 mA (daca este lagata direct la sursa de curent). Totusi in viata de zi cu zi ma indoiesc ca cineva isi conecteaza inima direct la o sursa de curent, deci e nevoie de o intensitate mult mai mare pentru a o opri. Mai multe aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_shock
  15. Cam astea sutn valorile (in mAmps) si efectele lor asupra corpului. Bineinteles ca au o oarecare marja de eroare, unii oameni putand suporta intensitati mai mari ale curentului, altii nu. Onset Current Level (mA) Effect 1 Threshold of sensation 8 Mild sensation 10 Painful 13 Cannot let go 21 Muscular paralysis 20 Severe shock 38 Breathing labored 42 Breathing upset 70 Extreme breathing difficulties 90 Ventricular fibrillation 100 Death
 

×
×
  • Create New...