Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?

Recommended Posts

Salutare.Am un matiz cu 11000 km.Aud un zgomot care vine din fata si este sesizabil la denivelarile usoare si cel mai bine se aude pe piatra cubica si face ca un zornait metalic.Am mai citit pe undeva de zgomotul produs de etrieri.Acela sa fie? Daca stie cineva sa ma lumineze si pe mine,am matizul de o 2 luni si in rest sunt foarte multumit atat doar ca aproape niciodata nu porneste la cald din prima cheie dar asta parca am citit ca face parte din categoria "asa face toate".Cand am fost sa fac revizia de 10000 mii cei de la service au spus ca n-are rost sa schimb uleiul din cutie ca desi daewoo recomanda asta,uleiul scos din cutie ar arata ca nou si ei n-o fac decat pe la 30000 mii.Voi ce parere aveti? Si va mai stresez cu doua intrebari:se poate pune pune martor in bord pt usi deschise? Si a doua,desi s-a pus ulterior inchidere centralizata din telecomanda n-a fost legat si portbagajul.Se poate monta deschiderea portbagajului din interior?.Ceao si astept raspuns.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Daca zornaitul metalic se aude pe mijlocul masinii e de la caseta de directie. Daca se aude in stanga sau in dreapta e de la flansa de amortizor.

Share this post


Link to post

Acelasi zornait metalic il am si eu..dupa ce am ascultat mai bine, mi-am dat seama ca este de la roata stanga si cineva la o intalnire mi-a zis ca se misca etrierul, deci de acolo este. Despre partea cu pornitul greioi la cald, nu stiu daca este din ciclul "asa face toate". A mea in 5 luni aproape nu a ratat nici o pornire la cald, dimpotriva, porneste foarte usor cand este motorul cald, abia pun contactul si motorul porneste.

Nu inteleg de ce nu au vrut sa schimbe uleiul la cutie. Din moment ce producatorul specifica asta, o fi stiind el ce stie, nu trebuia sa pleci de acolo pana nu il schimbau, ce este masina ta sau a mecanicului de la service de-ti spune ce sa faci cu ea? Dadea mecanicul banii pe ulei?

Share this post


Link to post

salutare am si eu un matiz din 2002 cea mai cheala varianta are 106 mii de km din care 1000 facuti de mine ; e masina de oras dar acum are ceva probleme la service am aflat ca tre sa ii schimb etrierii (repar?) pe fata sa schimb amortizoarele si cutia de viteze din cauza unui mecanic prost care a rupt cu dalta busonul de scurgere .

eu unul nu cred ca trebe schimbata cutia doar din acest motiv ; intrebare a mai patit cineva asa ceva care ar fi rezolvarea multumesc si inca ceva ce ulei sa pun in cutia de viteze va rog sa ma ajutati si sa imi dati rabdare ca sunt nou pe forum ; functia search e greu de folosit

Share this post


Link to post

Salut,

 

@brad b: mai omule nu eram ironic!!!

Am spus ca e greu search-ul pt. ca inainte de a-ti raspunde eu am incercat sa caut postul si nu reuseam sa il gasesc, plus ca eram si grabit. Eu te ghidam spre postul acela pt. ca acolo sunt si niste poze cu bordul demontat.

Dupa cum bine spune si colegul nostru JMu becul becurile se gasesc in aceiasi zona si m-am gandit ca daca ai manualul de Matiz te descurci usor.

 

Imi cer scuze daca te-ai simtit jignit in vreun fel. Nu asta a fost intentia mea.

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ieri am schimbat pe garantie rulmentii pe fata. Totul a inceput cu un uruit usor, amplificat pe parcurs pana cand nu am mai putut sta in masina. Am saltat masina pe cric, am vazut ca rulmentii pe dreapta sunt varza, prezentand si zgomot si joc. Asta era miercuri la ora 9. Am sunat la Radacini Plevnei 1, am spus problema si am fost chemat la ora 14. La 14:15 masina era pe rampa si s-a purces la inlocuirea rulmentilor cu pricina. Reprezentantul de la garantii de acolo a fost de acord ca rulmentii se schimba simultan si a aprobat inlocuirea rulmentilor si pe stanga. La autopsie am constatat ca oringul de cauciuc care etansa rulmentul interior se rupsese -cel mai probabil asa a fost montat din fabrica- iar apa patrunsa a distrus treptat rulmentul. Am inlocuit si valva PCV, care este cea originala :)

Factura a fost 21 ron (valva PCV+montajul ei, restul fiind pe garantie).

Masina are 57800 km, majoritatea rulati in Bucuresti, dar destui facuti si pe camp...

Share this post


Link to post

Help!!maine dimineata plec la Buc. si am o problema.Dimineata cand plec la munca (circa 2-3 km) se aude un zgomot constant la roata din dreapta fata care se mareste si micsoreaza dupa viteza masinii(nu de la inceput ci dupa circa 1 km) , ajung la munca si daca plec peste zi cu masina nu se mai aude indiferent cat merg.

De mentionat ca se aude intre 20kmh si 35kmh.

Insa in seara asta a inceput sa se auda constant.Am verificat toate rotile nu au joc , piulitele sunt stranse. Masina are 9800 km si e din iulie 2006.

Pot pleca asa la Bucuresti??

Gizmo ai vreo idee??

Share this post


Link to post

Daca e zgomot de rulmenti poti sa mergi linistit pana la Bucuresti si inapoi. Sunt care au facut mii de km cu masina pana au schimbat rulmentii.

Descrie putin zgomotul, asa nu-mi dau seama ce este.

Share this post


Link to post
Daca e zgomot de rulmenti poti sa mergi linistit pana la Bucuresti si inapoi. Sunt care au facut mii de km cu masina pana au schimbat rulmentii.

Descrie putin zgomotul, asa nu-mi dau seama ce este.

Am fost nu s-a intamplat nimic, ba din contra nu s-a mao auzitdeloc.

Off topic pe autostrada nu s-a dus mai mult de 150 cu efix si 2 pers , in afara faptului ca a consumat peste 6 %

Share this post


Link to post

De multe ori mi s-a intamplat sa nu pot sa trec de 150 singur in masina, dar cu 2-3 persoane sa ajung la 160. Probabil greutatea mica a masinii isi spune cuvantul. Bine ca ai scapat de problema.

Share this post


Link to post

Probleme Matiz an 2004 actual 68000 KM

 

La 50 000 Agata vitezele a III-a descendent si a II-a ascendent - S-au inlocuit sincroanele

La 60 000 Am repetat ceea ce s-a intamplat le 50 000 plus rulmenti fata .

Troncanitul de pe fatza care se simte si in directie, la rularea pe drum cu denivelari( Ex.piatra cubica) nu a fost inlaturat pana acum ,problema ar fi etrierele slabite .dar "mecanicii" tre sa pun ghilimele ca nu se pot numi multi asa in Romania ,mi-au zis ca asta nu face decat sa amelioreze temporar ,dupa care mult cunoscutul "asa face toate" si una noua :"daca vrei sa nu troncane ,ia-ti Mercedes" mda...

Insa pe departe cea mai mare problema o am acum cu ambreajul ,mai exact cu pedala de ambreaj.

A inceput asta acum vreo juma de an cand un scartait la actionarea pedalei isi facea simtita prezenta din ce in ce mai tare ,la un moment data ,s-a rupt cablu de ambreaj ,a fost inlocuit,Scartaitul nu numai ca nu a disparut , ci s-a "coroborat" (asta e de la politzai ... :) )) ce-mi place) cu sacadarea cursei pedalei ,acum merge in trpte ca sa zic asa si se apasa foarte foarte greu .Mai cinduc si alte masini ,cand ma urc in ele sa rup pedalierul ,invatat cu matizul ,apoi cand revin pe matiz parca nu mai am putere sa il apas.

 

La problema asta inca se cauta solutii si sincer mi-a pus capac.

Am mers la service unde tot "mecanicii" mi-au schimbat disc de ambreaj,placa si rulment de presiune si tot degeaba dupa o saptamana problemele au reaparut.

Am gresat excesiv cuplajul pedalei pe ax tine cam 3 zile dupa care zgomotul si culisarea in trepte apar din nou.

Nu stiu ce sa mai fac . Ar mai fi sa incerc sa schimb bucsa ce vine pe ax pedalier si pedala ambreaj ,eu aveam de metal ,s-a pus una de plastic care nu cred ca era ceea ce trebuia dupa care am tot una de metal

 

Astept recomandari!

Share this post


Link to post

Daca citeai experienta de pe forum in materie de Matiz aflai repede ca:

- ai schimbat de pomana sincroane, ambreiaj, placa, rulment ... era suficient sa reglezi cursa la pedala de ambreiaj din piulita de reglaj (strangi piulita 1-2 ture pentru a ridica pozitia de actionare din pedala) si sa folosesti uleiul recomandat de constructor la cutie (75W85 sau 75W80), 2,1L neaparat ;

- un cablu de actionare ambreiaj nou merge foarte usor cu unsoarea originala, daca s-a pus alta unsoare sau daca cablul este vechi, atunci se manifesta cum ai scris;

- schimba axele glisoare de etrieri.

Share this post


Link to post

Am si eu o problema: de cand s-a mai incalzit afara, adica de cand a venit primavara, dimineata, la prima pornire, masina porneste ok(cateodata mai repede, alteori mai greu, dar la prima cheie in 99% din cazuri) turatia este normala pentru motor rece, apoi dupa 4-5 secunde scade foarte tare, masina tremura aproape sa se opreasca, iar sare la valoarea initiala. Ieri am fost la revizie, le-am zis de chestia asta, au zis ca au curatat IAC-ul si ca era cam afumat, iar azi de dimineata a facut la fel, numai ca de 2 ori: pornit, stat ok turatia, scazut foarte tare, crescut la loc, mai stat 4-5 secunde, scazut iar foarte rau, crescut la loc si ramas asa pana cand a inceput sa se incalzeasca. Care ar fi remedierea, ca vad ca la service n-au facut mare lucru, acum da sa se opreasca de doua ori, nu o data ca inainte?

In rest turatia sta normala, la cald nu variaza deloc, doar dimineata se intampla fenomenul, seara cand plec de la servici rareori s-a intamplat sa faca asa.

Daca afara este frig, masina merge normal, cum a mers si pana sa se incalzeasca.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Ai fost la revizie si ti-au umblat la IAC, caz clasic de aplicat procedura de Idle Learn !

Share this post


Link to post

Ok, mersi, dar mai am si eu o curiozitate: de ce face preponderent dimineata? Daca las masina 4-5 ore sa zic, timp in care se raceste motorul, merge ok. De ce doar dimineata se balbaie asa? Si de ce doar de cand s-a mai incalzit?

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Uita-te pe un buletin meteo, la ce temperaturi se ajunge noaptea, in perioada aceasta: la minime istorice.

Share this post


Link to post

Da Tolin, stiu, dar diferente de temperatura intre noapte si zi oricum or sa fie si de acum inainte. O sa-i dau reset, dar vreau sa inteleg fenomenul, de asta intreb.

Share this post


Link to post

Fenomenul este simplu, ti-au umblat la IAC si i-au schimbat pozitia. Acum trebuie sa-l "inveti" din nou, o data.

Share this post


Link to post

Si eu aveam aceeasi manifestare a motorului, dimineata, in ultima perioada.Am fost la revizie, iar la motor, doar au scimbat uleiul. Din momentul acela, a disparut "balbaiala".

Share this post


Link to post

coschkutza> Si eu patesc treaba asta cam odata la 10k km. Se rezolva tot timpu duminca dimineata cu o carpa, spray de curatat carburatoare, curatarea iac-ului si Idle Learn.

Share this post


Link to post

Astazi, pe drum de la Bucuresti la Campina nu aveam ce face si am zis sa vad pana la ce viteza pot ajunge. Eram singur in masina, pe bucata dintre Paralela 45 si Banesti. M-am dus cu a-4-a pana la 120 si apoi a-5-a. Surpriza a fost cand acul s-a oprit la 130 si nu a mai vrut sa urce de nici o culoare. Ce am observat era ca pe ultima parte a apasarii pedalei de acceleratie, nu avea nici un efect(sa zicem ultimul sfert pana la podea). Care ar fi rezolvarea? Mentionez ca este prima data cand incerc asa ceva, masina nu a mers cu mai mult de 115-120 pana acum. Bujiile sunt noi, uleiul la fel :scarpin: . Are cineva o idee?

L.E: Masina are ~6900km in bord.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Puterea obisnuintei :) Mai incearca.

Share this post


Link to post

Poate aveai vint din fata?

Share this post


Link to post

Vant era,dar nu stiu daca din fata,pentru ca trebuia sa o corectez in permanenta din volan, stanga dreapta. Benzina folosita este Mol 95.

Share this post


Link to post

putea sa fie si o mica panta de 1-2% multi factori tre sa mai incerci si pe alte drumuri :)

 

My 2 cents, de cand avem matiz-u in familie am avut doar 4 probleme cu el.

Vasu de expansiune s-a spart dupa un an si un pic

Cablu de ambreiaj s-a rupt dupa 3 ani

Un telescop pe spate stanga a curs cam dupa 3 ani

Astazi am schimbat catalizatorul dupa ce l-am facut praf ca am bagat din greseala 100ML de benzina cu plumb

 

In rest masina a mers perfect to timpul n-am de ce sa ma plang

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...