Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?

Recommended Posts

Revizia de 10 000 de km e cea mai ieftina. Se schimba uleiul si filtrele (de aer, de ulei si de benzina). Eu am fost cu Matizul unei rude si am facut revizia de 10 000 de km acum vreo 7 luni si m-a costat 150 de ron cu tot cu spalat interior+exterior. Daca nu mai ai garantie, poti sa faci revizia la orice service vrei tu si in plus de asta poti sa vii cu consumabilele gata cumparate de tine, de unde gasesti mai ieftin.

Share this post


Link to post

Ar mai fi de mentionat: schimb ulei cutie de viteze; verificat roti si gresat rulmenti. Ai aici mai multe detalii despre revizia de 10.000.

Share this post


Link to post

Esti sigur ca nu mai ai macar o luna -doua de garantie? Ai verificat din ce luna este?

Share this post


Link to post

Garantie nu mai are pt ca este din ian.2004,cel ce a avut-o nu prea a circulat cu ea si din cauza asta dupa 3 ani are abia 9000 de fapt 9200 ca am circulat ceva cu ea.Merci mult,mi-ati fost de mare ajutor,ma duc sa cumpar ulei is restul.cya  <img src= ">

Share this post


Link to post

Vezi graficul de revizii. La 3 ani se schimba multe. Pe langa filtre si ulei se schimba: lichid de frana, antigel - trebuia inlocuit la 2 ani- curea de distributie, bujii etc... Nu-i chiar atat de ieftin...

Share this post


Link to post

Chestie observata ieri in urma ploilor din ultimele zile: In portbagaj imi intra apa :shock: . Chestia se intampla pe partea stanga a masinii, am gasit mocheta uda, trusa uda si la fel niste carpe care stateau in coltul ala inghesuite. Am dat masca jos(cea care acopera intalatia electrica) si era apa la greu acolo, pe fire si tot. La fel, am gasit broboane de apa pe suportul boxei, broboane care ieseau de sub masca stalpului din spate. Plafonul nu este ud. De asemenea am observat ca din aripa, impreuna cu un manunchi de fire iese si un furtunas, care avea si el cateva broboane de apa inauntru, furtunas care pleaca apoi spre motor impreuna cu firele. Matizul meu este model SE Power, cu bari pe plafon. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

Share this post


Link to post

Din ce stiu eu nu, verifica cehederul de la haion si eventual din interior vezi daca se inchide/calca bine pe cheder.

 

Vezi sa nu fie fisurat/sarit din vreun fiting furtunasul stropitorului de haion si apa aia sa fie defapt lichid de parbriz.

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca furtunasul ala este de fapt furtunul ce alimenteaza stropitorul? La mine apa apare ca ar veni de mai sus, de sub plasticul ala care mascheaza stalpul din spate, pentru ca am gasit apa pe suportul boxei din spate. Chederul pare sa calce bine, nu are apa pe partea superioara.

Asta chiar mi se pare culmea, la o masina noua sa ploua deja in ea. :wallbanger: :wallbanger:

Share this post


Link to post

Furtunul ala urca prin stalp si trece in haion printr-un manson de cauciuc in partea de sus a acestuia. Pune pe cineva sa dea la stropitor de haion sa vezi daca merge sau de acolo iti vine apa.

Share this post


Link to post

Este si asta o posibilitate, dar eu nu am folosit spalatorul de la luneta de ceva vreme, deci nu avea de ce sa curga de la el. O sa incerc si asta, dar ma indoiesc sincer, mai ales ca aseara am sters pe acolo si azi era iarasi ud.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Salut,

 

Vezi ca am senzatia ca apa pe care o ai tu acolo curge pe la "gaurica" in care intra tubul acela gofrat care are firele electrice in el. Vezi sa nu fie crapat cumva.

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Pai tubul intra in stalpul din spate. Cum ajunge apa acolo este problema?

Share this post


Link to post
Salutare la toata lumea. Sunt nou pe forum. Acum 1 an si 3 luni mi-am luat matiz nou SE, am facut 19.000 km. Pe langa unele mici probleme comune pe care le-am regasit si aici, am una careia nu-i gasesc explicatie si nici la service nu m-au lamurit (ei zic ca e de la etriere). Deci: la plecarea de pe loc (fie cu fata sau cu spatele), din panta sau demaraj mai puternic se aude un singur clinchet (ciocanit) metalic, gen lovitura de ciocan in nicovala. Nu am putut localiza sursa. Multumesc.

salut,vezi ca asa imi facea si mie,am lovit o piatra si se strambase un pic teava de evacuare si lovea in podea.Poate e asta problema.Noroc

Share this post


Link to post

Nu stiu daca vorbim de acelasi zgomot,dar si la mine se aude un zgomot metalic si cred ca vine din cutie,se aude doar in treapta I si II si doar cand calc pedala de acceleratie tare si masina nu are timp sa raspunda.La plecare normala de pe loc sau in treapta II fara sa accelerez brusc nu se aude.Dar nu cred ca-i ceva grav.In schimb am o multime de greierasi:la torpedo,la plasticul ce acopera ecranele,clema ce deschide usa din interior.Unele se aud la rece iar altele cand in masina se incinge de la soare.Dar nici asta nu ma ingrijoreaza.Mentionez ca am un E a/c cu 10000 km.

Share this post


Link to post

Buna.

Eu sunt un user mai nou pe forumul acesta si voiam sa va semnalez 3 probleme intalnite de mine la Matiz.

Am citit cate ceva pe aici (n-am reusit sa citesc tot topic-ul inca) dar nu am gasit raspunsuri la probleme asemanatoare.

Cele 2 probleme ar fi asa:

 

1. (si cea mai importanta). De ceva vreme (cam de 2-3 saptamani) am observat ca imi scartaie pedala de acceleratie. Pe loc nu am reusit sa reproduc defectul, dar in mers negresit scartie atunci cand eliberez pedala. E ceva de genul: pornesc, ajung intr-a 3, am drum liber in fata, apas sa ajung pentru a-i da a 4-a si cand ating viteza pentru asta, dau drumul la pedala de acceleratie si atunci scartie. Am observat ca scartaie din ce in ce mai pronuntat in ultimul timp (si mai des).

Am intrebat un prieten si mi-a spus ceva de genul ca e posibil sa fi intrat apa pe cablul de acceleratie (care am inteles ca e imbracat intr-un fel de camasa/manson).

Sunt curios daca a patit cineva ceva asemanator.

Poate incep eu sa aud voci, dar mi se pare ca si pedala de ambreiaj incepe sa se comporte la fel. Inca nu am dovezi concludente in acest sens :) .

 

2. Cand merg pe un drum mai denivelat se aude ca un scartait/o bataie/un tremurat in bord. Din ce am ascultat eu si mi-am dat cu parerea e posibil sa fie geamul de la cadranele de bord. Ca si cauza m-am gandit eu ca nu au strans cei de la service vreun surub cand mi-au montat casetofonul la inceput.

Care ar fi problema? Este ceva ce se slabeste in timp sau e plauzibil ce cred eu ? Exista ceva ce pot sa fac sau trebuie sa merg la service sa imi mai ia o data bani pentru o treaba nefacuta cum trebuie ?

 

3. Imi intra greu in treapta a doua. Asa s-a comportat de la inceput, dar mi se pare mai grava problema acum dupa revizia de 10.000 km. Am crezut ca e de la mine ca nu tin levierul in pozitia corecta (adica intram din 1 in 2 si nu din 1 pe liber si abia apoi in 2), dar oricum ar fi e deranjant si sunt curios daca e meteahna de-a matizului sau e posibil sa fie alta cauza.

 

Imi cer scuze pentru limbajul poate rudimentar in care am descris problemele.

 

Masina este un Matiz E din septembrie 2006 (in certificat scrie 2007 :) ).

Am cu ea 12500 km, revizii facute la Sermecom/Iasi si sunt multumit de cum se comporta pana acum.

Share this post


Link to post

Pentru cutia de viteze gasesti raspunsul pe aici:

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=12220

Probabil ca trebuie sa ridici cursa la la pedala de ambreiaj strangand 1-2 ture piulita de reglaj a cablului.

Si la restul de probleme (?) gasesti raspunsurile la sectiunea probleme tehnice Matiz. Spor la citit.

Share this post


Link to post

Salutare! Sunt nou pe forum si am un matiz din 2002 cu 61000 km. m-am confruntat si eu cu problema scartaitului la ambreiaj si am constatat ca nu este de la cablu.Acesta s-a rupt pe la 57000 si l-am inlocuit cu unul nou.Problema este de la gheara care agata pedala de cablu. Se greseaza cu ulei(chiar si de motor) si problema dispare.

Share this post


Link to post

Salutare, la 87k km sa rupt cablul de la schimbatorul de viteze, ce am observat, vreo jumatate de an, agata cand schimbam din a 3a in a 2a (am crezut ca am probleme cu cutia de viteze), in rest mergea OK, acuma merge ca si nou cu noul cablu, pretul cablului 155 RON.

Share this post


Link to post

Ideea e ca la mine mereu a intrat greu...deci daca e sa fie de la cablu, atunci inseamna ca e din fabricatie.

Dupa revizia de 10k merge chiar mai greu. Ei mi-au zis ca la revizie au schimbat uleiul in cutia de viteze pentru ca e mai bine asa. E posibil sa fi "deranjat" cablul si mai tare ? :>

Credeti ca am sanse de reusita sa le zic de problema asta si chiar sa ma rezolve cumva ?

Intreb pentru ca v-am zis ce mi-a spus un prieten...ca asa fac toate si ca eu sunt de vina ca nu potrivesc bine la schimbatul vitezei.

Merci de raspunsuri.

Share this post


Link to post

Ti s-a raspuns in postul #641.

Share this post


Link to post

Martorul care semnalizeaza purtarea centurii de siguranta nu mai functioneaza.Probabil ca becul s-a ars.Stie cineva ce putere are becul si eventual cum se schimba?

Share this post


Link to post

Salut,

 

Pai daca te duci la un magazin de piese daewoo si ii ceri un bec pt. bord o sa vezi ca are. Ca sa il schimbi vezi ca exista pe undeva (search-ul asta e cam greu :grumpy: pt. noi se pare) un tutorial despre martorul de usi deschise. Acolo o sa ai si niste poze si explicatii. De restul iti dai tu seama ce si cum.

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

"multumesc pentru raspuns"

In primul rand am cautat cu "search" inainte de a pune aceasta problema si nu e chiar greu(nu am gasit nici o schema sau explicatie).

In al doilea rand vb despre martorul de la "centura de siguranta" nu "usi deschise"(matizul meu nu are un astfel de martor).

Speram sa gasesc un raspuns nu ironii. scuze pt deranj

Share this post


Link to post

Becul pentru avertizorul de centura este rosu, la 14V si 1.4W (e standard cu toate celelalte becuri din bord, mai putin cele 3 mari de iluminare a ceasurilor din bord. Becurile difera doar prin culoare, de asta a zis Gizmo ca ai tutorial la avertizorul pentru usi).

De schimbat e destul de simplu:

1. Dai masca bordului jos (5 suruburi si putina forta combinata cu grija). E aia nearga care contine si aeratoarele.

2. Demontezi ansamblul indicatoarelor (4 suruburi daca nu ma-nsel), apoi in spate ai 2 conectori, care se scot usor, si cablul de la kilometraj. Asta e putin mai greu de scos. Eu am reusit bagand mana pe sub bord, prin stanga pedalei de ambreiaj.

 

Dupa ce ai demontat asta pe spatele tabloului de instrumente ai becurile pe care le desfaci rotind putin de ele. (vezi imaginea atasata)

post-2330-1176396850_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Multumesc pentru informatii si desen.Cred ca in weekend o sa incerc.

Mi s-a parut ca gizmo e putin ironic.

Daca am gresit imi cer scuze.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...