Jump to content

lauriciu

Membru
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lauriciu

  1. Eu de cate ori spal morotul, acopar delcoul cu o punga gen "carefuri" prinsa bine acolo sa nu decoleze din cauza jetului si inca una pe alternator. In rest mai nimic.
  2. Haripa dreapta fata o mai ai?In ce stare este?Ce culoare este?Am incercat sa sun pe nr de tel dar nu suna. Imi poti da un PM??Mersi
  3. Scaunele de pe un kadet gsi sunt cele mai bune, se potrivesc pe aceleasi gauri nu trebuie adaptat nimic. Am facut proba cu un scaun pe masina mea cu ale unui prieten care isi cumparase unele pt un olcit. Sunt minunate.Nush daca cele de pe astra f se pupa cu ce avem noi, am sa ma uit maine la un amic cu un astra f sa vad cum arata sina si prinderea.
  4. Nice headlights!!I want a pair too. daca afla careva ceva un pm va rog!!
  5. Mai BogdanG dar de un cielo care merge in blana la 200km ce zici ? Mers constant 180-200 de la Banesti pana la intrarea in Ploiesti de la Metro ce zici? Mers paralel cu un Nissan 240SX in mai tot timpul si pasagerii din dreapta comunicau tot timpul cu ajutorul telefoanelor??(deh era weekend,centu' sa traiasc, si un amic de-al nostru de la circulatie,care sarucu era de munca in seara aia). Din contra mie acul la temperatura o ia in jos cand trec de 150 si merg distante mai mari asa. Acum din pacate s-a cam dus smecheria,pe dn nu mai putem alerga,mama lor de camere . Am mai observat o chestie, cu toate ca la dus spre munte, cel putin bucata Ploiesti-Banesti si retur pare ca este doar campie(ma rog, nu ai impresia ca urci), insa masina simte acest lucru,la dus trage mai greu,la intors esti in usoara coborare. La mine ma gandesc ca mai este influentata viteza si din cauza jantelor si dim cauciucelor, 195/50/R15. Vitezometrul imi indica bine viteza,testat cu inca 2 cielo, tot mers paralel pe aceeasi distanta si vb la telefon+radarul din dotarea baietilor in albastru(verif soldata fara amenda ). Acul vitezometrului nu mai are acel capacel negru pe el din mijloc.Cu el pus imi arata cu 10km mai mult din cauza jantelor. Multi nu au crezut pana nu au mers in masina, inclusiv amicul de la circulatie. Mentionez ca Nissanul 240sx este limitat la 200 sau 210km nu mai stiu sigur,mers si ala paralel cu passatul si un A6, deci verificat si km nissanului. fftopic: Scuze de postul kilometric
  6. @calinrussu, scuze de intarziere dar m-a lasat compilataorul balta si am formatat,etc. acum am terminat. pai nu este complicat, sunt 6suruburi la vedere initial,cele care tin la locul lor plasticul, capacul de la volan si plansa pe care se afla butoanele: de avarie,proiectile,lampa ceata,etc. asta este primul pas.scoti apoi mufele din statele instrumentelor mentionate mai sus,au cleme la mufe, ajungi la plansa cu acele, acolo deasupra km-trajului chiar pe mijlocul lui, deasupra se afla un alt surub care tine practic cutia la locul ei,se desface si ala, apoi cu grija se scoate bordul,desfacand prima mufa din spatele lui,cablul km,si cea de-a doua mufa. acum se poate gresa ce cautai. spor la lucru si scuze pt postul kilometric, ca tot era vb de kilometraj .
  7. Si eu am avut o problema de genul asta, de fapt se repeta in fiecare an cand da frigul afara rau de tot. Si asta de 2ani. La mine dupa ce trecea de 50-60km/h o lua acul razna, se ducea undeva la 120 si mult mai sus aproape de 200km daca o calcam era cool . Rezolvarea mea?: simpla la inceputul fiecarei ierni,cand incepea cablul sa rontaie, dadeam bordul jos, si cu wd40+tevusca aia rosie de la recipient, dadeam 2-3jeturi pe camasa cablului de km,un jet foarte scurt pe mufa din spatele vitezometrului si pana in urmatoarea iarna nimic si fericire. Si asta o fac de 2ani in fiecare iarna.Asta este a 3-a iarna, si daca stau bine sa ma gandesc a cam inceput incet incet sa faca galagie. In rest numai bine , benzina si talpa.
  8. schimbat la 180.000 4 amortizoare, 2pivoti,2capete de bara, burduf planetara, cablu frana de mana, 2bielete directie, 2arcuri spate, 2bucsi punte spate. total 11.500.000. fara manopera, le-am schimbat la un amic de-al meu care are service si stand pt directie. :"> si imi poate pune un elevator la dispozitie si sculele aferente cand am nevoie
  9. asta inseamna consum de 12.5l/sutakm, este mult, mie in oras cu AC nu imi sarea de 10, de aceea sunt disperat. cu 7 litri am facut in jur de 74km in oras cu AC, mers batraneste =9.5l la sutakm, asta pana sa pice 2 injectoare.
  10. sa ma interesez, insa nu stiu ce service daewoo in ploiesti are si ITP
  11. Hmm, voi incerca si asta, chiar maine dimineata, zici tu 2-2.1? Ok asa am sa fac, va tin la curent. Am uitat sa va zic, in ziua cand am schimbat injectoarele, dimineata cand am plecat sa le iau, am dat la cheie si la finala a bubuit puternic, parca a aruncat cineva o petarda. Banuiesc ca din cauza benzinei excesive, nu? @ovi: si daca nici asa nu reusesc ce naiba ii mai fac? cumpar injectoare de cielo?? Cam cat consuma in plus AC?
  12. DRagi prieteni sunt bolnav, nu mai pot dupa ce am schimbat injectoarele, am postat ca ele merg de minune. Am fost la service, am un amic acolo, am bagat masina pe scaner, aveam timpul de injectie 3.7-3.8 destul de mare pt un cielo, l-am adus la 2.9-3.0 din care reiese un consum super pt cielo. Se pare ca nu a iesit. Am iesit la un consum de 13.8. Cum am testat, am mers pana am ramas fara benzina, am pus 5l si am mers 36km, numai in oras, ieri si azi cu AC pornit. Nu am mers foarte mult daca in 2zile am facut doar 36km. Insa in seara asta am ramas fara benzina, ma asteptam sa fac macar 50km, sa iasa un 10%, dar vise spulberate. Acum intrebarea mea este cat sa imi consume in plus AC?? Problema este ca injectoarele de kadet au o singura gaurica, este mai mare, deci banuiesc ca da si mai multa benzina, insa pe scaner la relanti totul era ok. La 2000-2500 aveam timpul de injectie 2.8-2.9 deci si mai mic decat la relanti. Ce se intampla? Astia 36 km i-am parcus in oras, mers batraneste, de grija consumului, vroiam sa scot un consum cat mai mic dar degeaba. Ma intreb cat imi lua daca ii dadeam talpa?
  13. cine doreste catalogul de piese pt Cielo sa dea un mesaj pe messenger chiar daca sunt offline, la chirita_laur sau pe mail chirita_laur@yahoo.com, lasa mesaj cu id pe messenger sau email si il trimit. Este cel de pe situl rusesc, l-am scos pe tot, inafara de primele pagini care nu mergeau. ATENTIE are 28 mb, cei care beneficiaza de o conexiune online permanenta il va primi pe messenger, cei pe dial up il va primi pe mail in pachete de cate 2-4-8-10mb depinde de ce dimensiune doriti (fiecare stie cum ii merge netu), specificati si asta. urmeaza sa scot si pt espero, leganza, nubira, am sa anunt cand le am Salutari, Lauriciu
  14. Am rezolvat-o, am pus injectoarele de kadet si merge perfect, pleaca la instant, trage foarte bine. @dino eu sunt din ploiesti, acolo se pot curata injectoare cu ultrasunete la 125.000 dar am dat banii degeaba nici un rezultat.
  15. LIX aceleasi simptome le aveam si eu, insa azi le-am rezolvat. Problema la mine erau injectoarele, insa la mine dupa ce pornea, mirosea a benzina ingrozitor, daca era motorul rece pornea abia la a 2-3 cheie. Incearca sa o pornesti cu acceleratia apasata la maxim, dupa ce a pornit lasa acceleratia. Eu aveam 2 injectoare belite, azi cand le-am dat jos, nu am mai scos tevile din rampa, am desfacut doar suruburile, am reusit sa scot injectoarele si am intors imediat cu duzele in sus, eu pana acuma le lasam sa se scurga intai, si surpriza: 2 injectoare uscate, 2 aproape pline pana la refuz, - cateva picaturi care le-am scapat in momentul cand le-am intors. Si eu le-am curatat, am fost la service insa nimic , pana azi cand am facut rost de 4injectoare de kadet, 1mil toate 4, merge perfect, porneste la sfert, fuge de rupe, plecare de pe loc de iese fum din cauciucuri nu imi vine sa cred cum poate sa mearga. Revenind la oile noastre, intradevar este innecata, in mers mai arde cum reusesre si ea benzina in exces, insa in momentul cand ai oprit-o injectorul inca mai picura, iar la urmatoare pornire pleaca innecata, mie uneori imi scotea un fum mama mama. Chiar astazi dimineata cand an plecat sa iau injectoarele, cand am pornit-o, mi-a bubuit la finala si fum mult si o mica flacara, mergea motorul varza, pana se incalzea. Daca schimbi doar un injector posibil ca celelalte 3 sa nu mai pulverizeze aceasi cantitate de benzina ca cel nou,si nu stiu ce rezolvi. Curatare cu ultrasunete am facut si eu si am dat banii degeaba. Incearca sa cauti injectoare de kadet, eu sunt multumit de ele, maine dimineata ma duc la service sa-mi puna testerul doar din curiozitate.
  16. Cu dantura de pe curea am patit-o si eu, insa dintii lipsa se aflau chiar jos la roata dintata, initial cand m-am uitat la curea, ea nu era nici prea slaba dar nici rupta si am crezut ca nu are nimic. Da din nou capacul de la distributie jos si cu o tubulara sau inelara cu cot, de 15 parca, invarte de surubul pinionului de la axa cu came si vezi daca se invarte si axa si vezi si cureaua toata.
  17. @basti77 parerea mea este ca nu merita basslink-ul ala.daca vrei sa mai stam de vorba despre asa ceva, da-mi un semn pe messenger sau pe mail si stabilim cand putem sa ne intalnim, sa vezi si de ce. chirita_laur yahoo id sau chirita_laur@yahoo.com @ovi_jer: scuza-ma dar sincer nu am vazut butonul de edit jos acolo
  18. am o intrebare?? pe timp de ploaie ai folosit cumva AC?? daca da, atunci udatura nu este de la ploaie cu de la AC. Asa am patit si eu, scurgerea condensului era infundata si imi intra in masina in loc sa se scruga afara sib masina. Initial si eu am crezut asta dar am constatat ca era uda mocheta si cand afara era ingrozitor de cald si foloseam AC.
  19. @neonne: la cielo pe spate normal intra dif rotunde, de 16cm, ca sa bagi una ovala(6x9 sau 6x8care exista dar sunt mai mici) trebuie decupat putin, cu un pendular si o panza pt metal. Un tovaras,mai bine zis unchimiu, pe un opel vectra, tot rotunde avea,tot de 16 dar le-a schimbat cu ovale.A fost saracul la unii din ploiesti, (atentie la cei care sunt din ploiesti,este vorba de cei de la Sinvex,cei din curtea unde se afla si spalatoria de la nord din vale(complexul mic) (scuze pt reclama mascata,care de fapt nu este o reclama,mai de graba o atentionare pt ploiesteni) si au indoit tabla cu un patent pana au reusit sa bage dif acolo. Mai usor decupezi decat sa te chinui sa indoi tabla. @basti77: are 250w rms si fregventa nu sunt sigur, nu gasesc manualul, banuiesc ca minim este 21 sau 23Hz, Sw suna acceptabil se putea si mai bine dar calitate/pret este ok. au adus in Bucuresti, la tornado,(scuze iar pt reclama) inlocuitorul lui Gt12,tot JBL, suna mult mai bine, are si doua bobine de 4ohmi. Sau Kappa pe 2005, la 3.1mil care este mai bun decat seria Reference (Infinity). Apropo Refu a ramas la 3.333 adica acelasi pret de acum 1an.Si nu inteleg de ce. Parerea mea este sa iti iei Infinity insa vezi ca preturile mentionate de mine pt SW este doar pt difuzor fara incinta.
  20. A doua la mana, scoate fisa centrala din bobina de inductie si pune pe cineva sa dea la cheie, daca iti apare scanteie intre borna bobinei si sasiul masinii atunci bobina este ok la fel ca si tot ansamblul distribuitor(delco). Daca nu ai scanteie, probabil ca este modulul de aprindere, eu unul asa am patit. Daca cumva nu ai scanteie si se dovedeste a fi modulul de aprindere, schimba si bobina din delco, este in jur de 150.000-200.000lei, sa fi sigur ca nu vei mai avea probleme. Capcul de delco nu are treaba chiar daca este fisurat, masina porneste, dar va avea o puternica vibratie la relanti, se fura curent dar totusi porneste.
  21. In momentul cand dai la cheie, nu ai cumva impresia ca electromotorul se invarte putin mai repede sau se aude altfel decat normal?? Verifica cureaua de distributie, este simplu, desfaci doar cele 2 suruburi de pe capac din partea de sus, si tragi usor de ea, daca cureaua pare in regula, si este slabita sau rupta, atunci e din alta parte buba. Eu am patit-o de mai multe ori, odata chiar dupa ce am schimbat cureaua, dar mi-au schimbat-o la magazin pt ca era de cateva zile pe masina. Cureaua se schimba relativ usor daca ai ceva cunostinte, doar ca tre sa te bagi sub masina pt a desface capacul de la volanta si dat roata jos, scoasa fulia, pompa de la sevo, etc . Mda, cred ca tre sa te duci la un service, eu unul am schimbat-o cu un amic in spatele blocului. Vezi sa fie pusa la punct bine altfel vei avea probleme.(asta in cazul in care este cureaua rupta) Pt a desface cele 2suruburi iti trebuie o tubulara de 10. Daca ai motor OHC e excelent, nu vei avea probleme, trebuie doar cureaua inlocuita, asta este unul si poate cel mai mare avantaj la cielo OHC, daca ai 16valve 2 axe cu came, DOHC pe romaneste ai belit-o mai mult ca sigur ca ai si supape strambe. Aviz si posesorilor de espero,executiv, schimbati cureaua de distributie la timp,si sa fie de calitate, daca s-a rupt...belea mare.
  22. Eu mi-am montat singur si difuzoare si mp3 si amplif si condensatorul. Pe fata in usi am bagat Infinity 6500cs, diametrul de 16.5 parca, pe spate ovale 6x9, infinity pe 2cai, cele pe 3cai au bube, se cam ard al treilea tweeter, majoritatea de asta se plang, 2 amplif JBL GTO 75.4,din pacate unul a plecat, am ramas doar cu cutia in casa, prin august sper sa-mi iau altul, sau un Infinity tot pe 4canale. Am un trapez band-pass, JBL,cutiile acelea cu gura de bass portocalie, iar difuzorul tot un Jbl Gt12, diametrul de 30cm, 250rms, urmeaza sa-l schimb cu un Infinity Kappa, sper eu un Kappa Perfect, mai depinde si de cati bani ai. Ca HU am un Alpine 9827RR, la fel in august intentionez sa-l schimb tot cu un Alpine 9835 sau in cel mai rau caz Alpine 9853. Sunt foarte multumit de HU de la Alpine, am avut de toate, Sony, care e cam varza, Pioneer care sunt bune,7600MP este excelent,are o gramada de reglaje, se aude un pic mai tare la volum, dar nu la fel de clar ca Alpine, Jvc este la nivelul lui Sony. Alimentarea este de la baterie,diametrul cablului de 20,siguranta pusa imediat langa bacterie, minusul luat de pe suportii de bara spate.Condensatorul de 1F isi face si el treaba, nu mai omor bacteria. HU a fost 8mil acum un an, l-am prins cu garantie 2ani, inclusiv partea optica,am fost si eu mirat. Rotundele din usile fata au fost 4.3mil, ovalele 3.1mil, 7.2milx2 amplifurile, dif SW 2.5mil, cutia o aveam de ceva vreme, am avut chiar 2cutii identice insa una am vandat-o, si acum plang dupa ea. Condensatorul 2mil, nou-nout cu garantie 1an. Am sa adaug si cateva pozne. scuze de jegul din masina dar nu am mai facut curat de 2sapt ca nu prea am mai avut timp, si sunt si in curatenie. Si cutia este murdara de la sacii de glet carati, dar iese cu aspiratorul. geamurile fata nu au nici o problema, coboara pana jos, manivela nu atinge disuzorul, sunt la fix. TW din usi sunt in stare de functionare, dar nu le-am mai legat, imi sunt de ajuns cele de la infinity. Dif din bord sunt si ele functionale, dar sunt oprite din meniul MP3-ului, finalii nu sunt alimentati. TW mi-au ramas de la niste dif pe 16 Alpine,care nu aveau filtre si la care am renuntat pt cele Infinity care au si filtre. Masina este un GL din korea '95 cu AC si toate cele inafara de geamuri electrice.
  23. cum dracu sa o tai??? daca ai nevoie vreodata sa o pui inapoi?? incearca sa o scoti miscand de ea stanga-dreapta chiar daca te vei chinui un pic, eventual cu ajutorul unui amic, unu tine de mai jos de schimbator altul misca de maciulie.
  24. Eu am patit-o cu tamburii pe spate, pana nu i-am rectificat pe strung la un individ nu am scapat de problema. Insa nu am mai alergat masina cam de mult timp ca sa vad daca si mie imi face figuri la franare la viteze mari. Chiar nu stiu ce este cu mine, acuma imi dau seama ca am mers mult mai potolit in ultimele 3luni. :"> pt ca nu imi aduc aminte cand a fost ultima oara cand am dat pan' la blana. Hmmm ciudat.
 

×
×
  • Create New...