Jump to content

pernaku

Membru
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pernaku

  1. Coma21Îmi pare rău, pentru „făcutele mașinii” ... dar nici chiar așa de scump să o ții ! Lasă mecanicu' să facă treabă numai după ce-i faci mașinii, o diagnoză temeinică ( aici și colegii de forum ... te ajută în limita posibilităților ); mecanicul să înlocuiască piesele/reperele defecte găsite în urma diagnozei. Altfel, păcat de banii investiți, fără remedierea defecțiunii ! Nu găsești pe cineva care să fie „pe situație” ?
  2. mcmihai003@, DA ! Caută un motoraș cu cinci fire care să aibe contactele bune ( mă refer la contactele comutatorului inclus ce-și face funcția prin intermediul celor trei fire ... ce NU acționează motorașul ). La cele trei fire unul din ele este comun, celelalte două formând căte un „contact închis”, funcție de poziția tijei motorașului de acționare; ( pentru tija coborâtă contactul format este pentru închiderea celorlalte trei uși și ... invers pentru deschiderea lor ). Atenție la polaritatea de branșare la alimentarea de comandă dată motorașului de blocul telecomenzii.! Succes !
  3. Bună ziua mcmihai003, Referitor la poza din postarea nr 4, unde TOATE motorașele de acționare pot fi interschimbabile ( fiecare are câte două fire ... ), poți rezolva problema folosind un motoraș asemănător, însă dotat cu cinci fire de la un kit de închidere centralizată „PILOT”; acest motoraș are două fire de acționare ( ca și celelalte din poza susmenționată ), celelalte trei preluând funcția de actuator ( foto de la post 2 ) - situație în care NU ai dotată mașina cu închidere din telecomandă. În cazul în care ai avut ȘI motoraș de acționare, vei lega la noul motoraș ȘI firele vechiului care le preia astfel funcția ( vechiul motoraș nemaiavându-și rostul ) Prin această înlocuire, rezolvi problema ! ( rămâne să identifici care fire sunt și rolul lor de la motorașul cu 5 fire ... ) Succes !
  4. @GHIBAN COSMIN ... ei, pentru un ... demaror ( poate obosit ... ), n-ai să arunci mașina ! Simptomele descrise conduc la ideea că sunt probleme la demaror; cel mai probabil ar fi solenoidul care acționează bendix-ul - are în capăt un contact „de forță” care ... poate fi uzat - ... Cel mai bine este să mergi la un electrician auto priceput, care are să-l controleze de starea periilor colectoare, starea în care se află rotorul demarorului, să-l curețe de depunerile de praf de grafit, ... să-l reabiliteze, apoi după montare pe mașină să verifice CUM își face treaba. Mult succes !
  5. pernaku

    Sarbatori Fericite!

    Crăciun fericit la toată lumea !!! Sărbători fericite !!!
  6. !. @calinjack; Am schimbat și eu plăcuțe frână așa cum le-am cumpărat de la distribuitorul local. Le-am schimbat au 32K Km ... fără nicio problemă ! Susțin cele afirmate de @salex 2.@azer; trebuie verificat traseul hidraulic de la pompă la cilindrul recepror ... să nu aibă o strangulare, sau ... ceva care să-i cauzeze lipsa debitului lichidului de frână la cilindrul receptor reclamat pentru nefuncționare. Și aerisirea circuitului hidraulic poate conduce la rezolvarea situației. Mult succes !
  7. @ robert 1000 Cu motorul oprit ... pare a fi normal a fi „ vine un voltaj mai scăzut la geamuri”, că ... e pe acumulator ( și care sărăcuțul, nu-i ajutat de alternator prin funcționarea motorului, dă și el cât poate !!! ). Cu semnalizatoarele „funcționale” ( la acționarea geamurilor) ... este bine de consultat un electrician BUN pentru diagnoză și remediere probleme. De la distanță ... dificilă rezolvarea problemelor. La portbagaj, poate trebuie să-i corectezi cursa la limitatorul care acționează „comutatorul e funcțional” . Un electrician priceput în „electrica” Espero ... poate rezolva problemele semnalate . Mult succes !
  8. @rawll76 Vezi în topicul „probleme electrice” CNEL; verifică contactul electric cheie.
  9. @stefandeep Placa de presiune ... ocazie cand vei schimba tot kit-ul la ambreiaj.
  10. @bobote Farurile presupun că sunt cele originale ( de când a fost făcută mașina ), caz în care trebuie să te gândești și la starea oglinzii fiecăruia! ... „Bătrânețea”, (mai ales orele de funcționare) își spune cuvântul ! - chiar dacă ele apar ... ca fiind OK !
  11. Foarte bine, mai pune-i vaselină dacă-i mai trebuie ! Dacă te „pune pe gânduri filetul care scapă”, ai două variante: 1. Schimbi cablul și-i faci reglajul corespunzător ( astfel, ai scăpat de această grijă ... vezi post 683 ) 2. Cedează cablul ... când nici nu te aștepți, de-l vei înlocui „la fața locului” ( să nu uităm că iarnăă ... mai este !), cum am avut eu „norocul”, numai că era pe timp de vară ! Mult succes !
  12. @ticolino1990, ... „ rulmentul si intra usor cu mana” ... CÂT de ușor ? Are (puțin) joc cămașa interioară pe axă ?
  13. @surki2 Vezi aici http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/1138-contact-defect/page-3. Bafta !
  14. @smihaes Partea electrica ce tine de AC, sa fie adusa la comportamentul NORMAL ! Apoi se poate depista daca ... mai sunt si altele - inclusiv comanda si starea electroambreiajului, ... De verificat : începând cu contactul cheie ( se sting becurile din bord, bricheta mai are curent, ventilatorul de climatizare si radiocasetofonul mai functioneaza cu cheia scoasa din contactul mecanic ? ), In mod normal, daca nu este pornit ventilatorul de climatizare, nu lumineaza becul de pe butonul de comanda AC, implicit nu cupleaza electroambreiajul la compresor.( chiar daca motorul masinii este pornit ) De la distanta ... greu de facut diagnoza. Apeleaza LA UN ELECTRICIAN AUTO CARE SA CUNOASCA electrica masinii ! ( o fi mai scump, dar, te fereste de SURPRIZE ! ). Succes !
  15. iuli03@ Vezi aici http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/1138-contact-defect/page-2, și citeste mai departe, unul din colegi a pus si poze ! Succes !
  16. @fafunu Trebuie să reglezi farurile fără motoraș la poziția „mașină încărcată” pentru a nu orbi colegii de trafic, reglaj fix și permanent. Nu este mai simplu să apelezi la un meseriaș, care poate fixa motorașele ( în cazul în care le mai ai bune )? Operațiunea este relativ simplă, și rezolvă problema ! Succes !
  17. vrazvanc 1. Pedala de ambreiaj, la debreiere o apeși „mai greu” de la o vreme ? Am citit mesajele, dar nu rezultă că ai schimbat cablul de ambreiaj. 2. Dacă nu ai această problemă ( cu cablul de ambreiaj ), poate - greu de semnalat, după ce te-ai obișnuit de ceva vreme ! - s-a mărit jocul la maneta schimbătorului de viteze, caz în care poți încerca ( înainte de a le schimba) să faci unele ajustări ale reglajelor cablurilor de comandă de la maneta schimbătorului de viteze. Eu am avut asemenea manifestări la matiz (nu-i în „exploatarea” mea ... ) inclusiv cu „cârâitul” treptei a 2-a, dar până ce mi-a fost făcută sesizarea ... a suferit ! Am schimbat cablurile de comandă de la maneta schimbătorului de viteze, și mai apoi cablul de ambreiaj care avea simptomele descrise. Succes !
  18. pernaku

    Taxa Mediu

    @alx ... CE bine ar mai fi !!! Nu vreau să stârnesc „uraganul” nemulțumirii naționale, dar o scurtă cercetare asupra modului ( după CE CRITERII ?) de distribuție pe județe a numărului de vouchere, a celor care au fost „mai îndreptățiți” de cei în drept, ... și sunt multe de spus. - găsiți pe site-ul www.afm.ro, cele spuse aici ! ) Mai adaug, că s-ar fi pornit o anchetă asupra modului și criteriilor după care s-au distribuit aceste DREPTURI de a colecta și elibera aceste voucere, dar ... totul era DIN START prevăzut în aplicarea programului „RABLA 2013”, așa că ... Fiți optimiști, ”Programul RABLA, de-abia așteaptă să vă primească ... vechitura pe care tocmai, vreți să o reciclați ! ” Dacă NU PLACE moderatorului, ... rog să-mi șteargă mesajul ! Este un punct de vedere ...
  19. Aceeași problemă am rezolvat-o ( în copex, la înnăditură, cabluri oxidate ! ), cum a postat colegul la 109 .
  20. Stii capacitatea rezervorului, asa ca " testeaza-l " la facutul plinului, pana " nu mai primeste " ! Diferenta, intre rosu si plin ...
  21. @ papie Exact aceeasi problema am avut ! Rezolvarea: - daca dispui de rabdare si indemanare, rotind cheia pe pozitia " contact", ( dupa ce ai dat jos capotajele volanului si inelul de cauciuc ), se invarte de ansamblul " butuc "in sens invers orar - repet: trebuie insistat putin; si ...dai butucul cu cheia de contact afara din locas; Eu, pentru a nu avea doua chei la masina ( 1contact + 1portiere ), am desfacut cele doua contacte cu cheie - cel stricat si cel pe care trebuia sa-l inlocuiesc; - am schimbat butucii cheilor, intre ele, l-am asamblat pe cel "nou" pe care l-am pus la coloana volanului. Interventia de repunere a contactului cheie la locul sau, necesita rabdare si indemanare, nu e chiar simplu. Nu am demontat volanul la aceasta operatie. Mai multe lamuriri, daca-ti pot fi de folos, pe PM . Succes !
  22. Din simptomul descris trebuie sa verifici daca pozitia actuatorului ( sau daca masina estev SH si are motoras actionare cu 5 contacte ), trebuie verificata pozitia acestora, daca nu s-a slabit fixarea la pozitie, deplasarea fiind facuta " in sus " ( explic astfel pentru o mai simpla intelegere si nu din comoditate cum zic unii ... ! ). In consecinta, verificat fixarea pozitiei actuatorului, respectiv a motorasului, fata de tijele de actionare. Succes !
  23. Dupa ce s-a oprit pompa de benzina ( un usor bazait ), pentru a realiza presiune in rampa injectoarelor in pozitia contact, se roteste cheia in pozitia demaror.
  24. pernaku

    Bancuri

    Tara posibilitatilor TOTALE ! VAXXi: data viitoare pune link la pagina, nu fisierul atasat.
  25. La fel am patit cand am schimbat comutatorulde semnalizare-lumini, cand, " am deranjat " de la pozitie, inelul imobilizatorului de la contact cheie. Verifica daca led-ul imobilizatorului ramane stins dupa ce ai pus contact motor ! Succes !
 

×
×
  • Create New...