Jump to content

savimbi

Membru
  • Content Count

    111
  • Joined

  • Last visited

About savimbi

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 05/12/1972

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.daewooclub.ro
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    savimbi2002alex@yahoo.com

Profile Information

  • Din
    Montreal, Canada
  • Auto
    Ex.Cielo
  • Model
    Ford Windstar
  • An
    2000
  • Nr. Inmatr.
    212 TGF
  1. Eu am avut o replica mai dura fata de niste prieteni taximetristi. Le-am spus ca atita timp cit sunt la volanul taxiurilor sunt niste gunoaie dar cind se afla la volanul masinilor personale e altceva. In alta ordine de idei inca n-am umblat cu taxiul pe aici dar am observat mina luuuuuuunga a legii. Se cunoaste ca legea e lege si de aia nu fac prostii. Taximetristii de aici n-au apucaturile balcanice.
  2. La mine a fost o alta faza. Eram in Angola anului 1996, intr-o deplasare cu camionul (eu fiind sofer pe camion) la care ofiterul, care era si seful de masina/patrula tot comenta, "de ce opresti si nu mergi mai departe, de ce pui frina si nu accelerezi, de ce accelerezi si nu pui frina, de ce faci dreapta si nu stinga, ca tu esti sofer prost si eu sunt bun, de ce intri cu viteza in gropile de pe drum ca-l zgiltii, s.a.m.d." si tot asa ma tinea in comentarii.Nemaiputind rabdind, am oprit camionul, m-am dat jos, m-am urcat in caroserie si i-am spus ca daca el e asa de bun si le stie pe toate sa se urce el la volan si sa mearga mai departe. Ti-ai gasit tata...el ca nu a vrut da sa ma urc eu la volan si sa mergem mai departe, eu nu, el da, pina la urma neavind ce face, normal ca m-am urcat la volan si mi-am continuat drumul. Un drum pe care in mod normal il faceam in aproximativ 2 ore, l-am facut in 4 si de ce: la fiecare gropicica din asfalt reduceam viteza pina aproapa ce opream masina ca sa nu-l zgiltii cumva pe tov. lent major, la fiecare rascruce de drumuri ma asiguram si rasasiguram, acum tot nu era bine, ca de ce nu merg mai repede ca sa ajungem odata la destinatie, la care eu zimbind i-am replicat: stiti tov. lent major, daca merg mai repede va zgiltii si nu e bine...el nu a mai zis nimic si de atunci m-a lasat in pace...
  3. Multe masini sunt fara butoane sau partea de sus de la schimbatorul de viteze.
  4. Daca doriti sa vedeti poze facute la acest salon, cu scuzele de rigoare, le puteti vedea la : http://masinimari.com/forums/showthread.php?t=1595
  5. savimbi

    Profesii

    Fost militar de cariera in Romania In prezent truck driver in Canada
  6. Eu sunt sofer pe camion aici in Canada, cu drumuri facute in SUA dar si in interiorul Canadei. In loc sa-mi cumpar un GPS care sa aiba si rutele pentru camioane, mi-am cumparat un program pentru laptop (in speta) Microsoft Street and Trips 2008 cu GPS, ei, ideea este ca atunci cind imi calculez un itinerar pe harta ma uit atent ca acest itinerar sa nu ma bage pe stradute (si ma refer doar la orase), avantajul este ca pot vizualiza traseul si imprejurimile si imi pot permite sa aleg traseul care ma duce pe strazile principale, evitind posibilele blocaje. In schimb ce nu face acest program este ca nu-ti recalculeaza un nou traseu daca nu te incadrezi pe cel dat de el, dar aici am din nou ma repet avantajul de a vizualiza harta orasului si pot sa ma ghidez dupa ceea ce vad pe harta.
  7. savimbi

    2011

    Reusite: Am plecat in sfirsit spre Montreal in aprilie 2007, luna la care procesul meu de emigrare sa incheiat Rateuri: Nu prea au fost, sincer, pentru-ca totul e mers f. bine in acest an Planuri 2008: Sa continui cu soferia ca tot cistig f. bine, voi avea de ales intre a cumpara propriul meu camion sau de a cumpara casa. Oricum tot eu sunt in cistig indiferent de ceea ce voi alege pentru a cumpara prima data.
  8. Na ca am patit si eu o boacana, simbata trecuta, ma aflam pe A15 nord, tocmai trecusem de pe banda a 2 a pe banda a 3 a deoarece intentionam sa o fac la stinga pe A 40 vest, cind am observat ca masinile aflate pe banda 3 se deplasau f.f.f.f incet din cauza aglomeratiei. Incep sa reduc viteza si cind aproape sa opresc masina (se oprise toata coloana) unul cu un nissan, nefiind atent ma izbeste in plin, in spate, proiectindu-ma in cel din fata mea care avea un Volvo S80, si pe cel cu Volvo la rindul lui, in cel din fata lui. Rezultatul: soferul primei masini in care intrase Volvo nu a avut nimic la masina, ca atare si-a continuat drumul, Volvo a avut numai bara din spate zgiriata, eu, cu bara din fata fisurata in dreptul farului din dreapta, bara din spate fisurata la rindul ei, hayonul are o infundatura de marimea unei palme, toba de esapament impinsa spre puntea spate dar nu sparta iar cel cu nissanul cu fata masinii facuta praf de a necesitat ca masina sa fie tractata ca altfel nu se putea. Nu as fi crezut nici in ruptul capului ca masina mea ar fi putut suporta un asemenea soc, daunele sunt minore dar nu cred ca cineva care ar fi vazut cum arata nissanul si apoi s-ar fi uitat la masina mea ar fi crezut ca ele doua s-ar fi lovit.
  9. Aceasi problema am avut-o si eu la Cielo si s-a rezolvat prin schimbarea sondei de gaz din rezervor. De obicei se uzeaza mecanismul de plastic. Uzura se poate suplini si cu o bucatica de hirtie (folie de la un baton de ciocolata)
  10. Schimbat etrierii cu unii de pe Opel Astra si pompa de frina cu una de Kadet. Frina net superioara si in plus am scapat de trancanitul etrierilor originali.
  11. Radu iti multumesc oricum numai ca avind drum la Falticeni in acest weekend am tras o fuga si pina la Iasi de unde mi-am cumparat capota de spate. Imi era mai greu sa ajung la tine si aveam mare nevoie de ea. Oricum iti multumesc. Toate cele bune!!!
  12. Radule, cu tot respectul consider ca nu este corect ceea ce ai facut. Sa pui un pret mic pe forum si apoi sa-l cresti simtitor atunci cind te contacteaza cineva eu o consider o foarte mare magarie. Caz concret: la postul nr. 46 scrii ca pretul pentru capota portbagaj este de 100 lei si tu imi ceri 250 lei. Ce sa cred?
  13. Acest lucru am patit si eu. Nu mai puteam deschide portiere din fata. Miercuri am dat fetele la portiera jos si am observat ca aceasta vaselina (tubul spray 2+2) data de mine pe la mecanismul de inchidere era c-am tare. Asa ca am folosit un spray pentru rugina combinat cu o pensula micuta pentru a scapa de vaselina intarita si am curatat apoi cu WD 40. In prezent nu mai am probleme cu usile.
  14. Am schimbat fuzetele de pe fata cu tot cu butuc si rulment. S-au potrivit cele de la Opel Vectra tip A, cu exceptia telescoapelor care nu au aceeasi dimensiune la partea de sus, parte care intra in rulmentul din capul telescopului.
  15. Costel, o schimbare de rulment nu implica si dereglarea unghiurilor directiei. tkd29, tinind cont si de vremea de afara e mai greu de schimbat rulmentul in fata blocului. Teoretic rulmentul se poate schimba fara presa dar daca te apuci si bati in rulmentul nou sa intre in fuzeta il poti distruge. O alta parte neplacuta este scoaterea camasii interioare a rulmentului vechi de pe butuc, operatie ce implica o menghina. De menghina ai nevoie ca sa prinzi butucul rotii si sa scoti camasa veche. Singur este destul de greu. Tot teoretic poti rezolva doar cu scule sa zicem normale, dar tot presa ar ramine un element esential.
 

×
×
  • Create New...