Jump to content

LIX

Membru
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by LIX

  1. Zilele trecute m-am uitat la nivelul apei si se pare ca a scazut aproape cu 1 cm fata de cit stiam eu ca era prin luna august. Am sa iau in calcul si aceasta posibilitate. Inca o data multumesc pentru raspunsuri !!
  2. Multumesc pentru raspunsuri. Mirosul este foarte pregnant pe prima treapta de ventilatie, si apare imediat cum pornesc masina, indiferent daca a stationat mai mult sau nu. In momentul in care comut pe urmatoarele trepte, efectiv dispare mirosul iar daca las circa 10 minute sa functioneze la turatie mai mare ventilatorul, cind comut inapoi pe prima treapta - nu mai vine acel damf de aer incins.
  3. Da, mirosul de incins vine cind cursorul de temperatura aer este la capatul cursei pe rosu.
  4. Salut ! Am remarcat in ultimele zile, cind dau pe treapta 1 de ventilatie, ca vine un miros de aer incins (ca si cum ai turna apa pe fierul de calcat). Daca comut pe treapta a doua de ventilatie totul revine la normal. Dupa consultarea schemei elctrice, cred ca acest miros provine de la una din rezistentele din cele 3 inseriate pentru prima treapta de ventilatie. Daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta problema, exista posibilitatea de a le schimba ? E posibil sa fie de alta natura problema - de exemplu motorul ventilatorului ? Multumesc anticipat !
  5. Atentie mare la arcurile asa zis noi. Dupa ce le-am schimbat pe cele originale, am avut surpriza sa constat ca masina s-a lasat mai jos decit cu cele vechi de 10 ani, si nu aste echipata cu GPL. Acuma caut inaltatoare.
  6. Zilele trecute am schimbat kitul de ambreiaj, problema e ca acum intra greu in prima treapta si marsalier. La rece e Ok, dupa ce fac citiva km constat ca intra greu in prima treapta, cei de facut ? Multumesc !
  7. Am dat jos aparatoarea de la fereastara de vizitare de pe cutia de viteza. Am ridicat masina pe elevator si cu motorul pornit sa simulat schimbarea in diferite trepte de viteza pentru a vedea cum lucreaza ambreiajul. Parerea dl. din service, la o inspectie ochiometrica, a fost ca nu par a fi probleme cu intreg ansamblul - placa sau disc. Ferodol pare a avea o uzura de circa 30%, dar tot el a mai zis ca in sarcina datele problemei se schimba si a mai zis ca schimbind kitul de ambreiaj singurul cistig ar fi o pedala mai moale. Nu crede ca ar dispare "reculul" la accelerare si nici agatatul la schimarea treptelor ... Lichidul din servo ambreiaj a fost schimbat, dar nu am ideie daca functioneaza corect sau nu, daca nu scapa pe la garnitura. Timoneria a fost centrata exact dupa cum a specificat 'ovi_jer' pe acest site. Din injectoare sau avans cred ca este exclus deoarece astea au fost primele care le-am pus la punct. Daca e o problema din sincroane, in ce consta si cam cit ar costa ? Inca o data multumesc pentru sugestii !!
  8. Nu cu mult timp in urma, am fost in service-ul Daewoo din Bacau si le-am expus si lor problema. Parerea lor a fost ca e destul de posibil sa fie din placa de presiune - smuncirea la accelerare. Ideea era, daca pot corela uzura sistemului 'ambreiaj', cu faptul ca dupa ce am schimbat in orice treapta de viteza, orcum asi apasa pa pedala de acceleratie, reactia masinii este o smucitura destul de deranjanta. Pt "Papie": Pe loc daca bag in marsalier de multe ori se intimpla sa agate sau caraie, dar nu este o regula. Pt "Dj_Dark": Am reglat timoneria de 2 ori la doua persoane diferit dupa ce am schimbato. Agatatul se simte mai pregnant la schimbarea treptelor mai "sport". Daca apas ambreiajul, astept putin, schimb in treapta urmatoare, ridic piciorul de pe ambreiaj, astept dupa care accelerez, toate acestea mai batraneste cum s-ar spune, totol e OK - nu agata si nici reculul la accelerare nu mai e asa de puternic. Ai ideie ce inseamna asta ? Multumesc pentru raspunsuri !!
  9. La mine pedala de ambreiaj este destul de tare - discul nu patineaza, chiar daca i-am schimbat lichidul si se simte o asa zisa "agatare" la schimbarea treptelor de viteza chiar daca timoneria a fost schimbata. Din cele citite in topicul dedicat subiectului ar rezulta ca ar fi cazul sa schimb kitul de ambreiaj. E posibil sa fie din cauza ambreiajului smunciturile ce apar la accelerare ? Ovi_jer, din experienta ta, ai intilnit vrodata asa ceva ?
  10. Acum ca tot s-a deschis special un topic cu aceasta problema, profit de situatie si poate reusesc sa-mi rezolv si eu problema, nu de alta, dar cred ca am intrat in al treilea an in care nu-i dau de capat. Subiectul a mai fost pus in discutie de catre mine - multumesc inca o data pentru sugestii. Masina in cauza: Cielo '96 - 138k km se comporta similar cu cea a lui 'Papie' - la accelerare, indiferent de treapta de viteza, dupa ce iau piciorul de pe ambreaj- smunceste o data puternic si la relanti este sesiszabila o ezitare ce apare regulat. Pina la ultima mea postare pe forum s-au efectuat fara nici un rezultat urmatoarele schimbari: - pompa benzina, fise, bujii, filtre, capac delcou, bobina delcou, 2 injectoare, senzor acceleratie, scanare, resetare ECM, reglare avans cu stroboscopul, reglare cu analizorul de gaze, scanare... Cam atit, iar rezultatul acelasi. Mai nou, am dat jos chiulasa (am constatat ca avea mici pierderi de ulei pe laterale in dreptul pistoanelor 1 si 4) ocazie cu care au fost curatate si verificate supapele, schimbate semeringurile, curatat tachetiii si cam tot ce se putea face la ea. Cel ce a efecuat aceasta operatie este si el posesor de Cielo. L-m rugat sa insiste cu ce ma durea, adica sa incercam sa luam de pe masina lui unele elemente si sa le punem pe a mea. Am schimbat delcoul cu fise si bujii, am schimbat rampa cu injectoare si tot nu i-am dat de capat. Ce a ramas neschimbat: senzor de temperatura lichid racire si aer, viteza, IAC, depresiune galerie de admisie, cu toate ca nu apar ca find vreounul defect la scanare. Intreb si eu ca 'papie': are legatura cu placa de presiune, avind in vedere ca la mine pedala de ambreiaj este destul de tare - discul nu patineaza, chiar daca i-am schimbat lichidul. Din cele citite in topicul dedicat subiectului ar rezulta ca ar fi cazul sa schimb placa de presiune. As face-o si pe asta daca s-ar remedia problema cu accelerarea. Orice sugestie este binevenita. Multumesc mult !
  11. Am sa incerc sa schimb garnitura. Multumesc foarte mult !
  12. Salut! Cielo '96, 135k km. Nu cu mult timp in urma am fost nevoit sa schimb pompa de benzina. Am constatat, in timp, ca motorul merge mai rotund si trage mai bine cind ramine o cantitate mai mica de benzina in rezervor - sub prima gradatie de la indicatorul de benzina. Prin scoaterea busonului de la rezervor se aude acel fisiit caracteristic. Pompa de bezina a fost de la inceput destul de zgomotasa: se aude constant un biziit ce se amplifica daca pornesc un consumator electric, chiar se aude cu intermitenta daca cuplez semnalizarea. In service unii mi-au zis ca unele pompe se comporta asa, altii au zis ca e posibil sa fie un contact prost ... Stau si eu si ma intreb cit este de normal asa ceva, si daca se poate remedia ? Multumesc !
  13. CIELO SOHC'96 EXTERN : minim - 5.4l/100 maxim - 7,8l/100 URBAN : minim - in jur de 10l/100 - de la diversi cunoscuti am inteles ca, ale lor, ar consuma in jur de 8-9l/100, eu nu am reusit niciodata sub 10 maxim - cred ca si 16l/100 iarna Aceste consumuri sint rezultatul stilului meu de a conduce si sint efectuate pe un interval de 3 ani.
  14. Bujiile sint Champion, cele recomandate. IAC-ul a fost curatat ulterior, corpul clapetei ...nu de mult timp. Mecanicul din service a mai sugerat ca ar mai fi posibil sa fie supapa din capatul rampei injectoarelor, e posibil ? Multumesc !!!
  15. Salut ! Am fost astazi in service. Am redus din potentiometrul CO, de la 680 la 600, cu avansul nu m-am lamurit, la relanti, pe scaner, apare o valore oscilanta intre 8 si 13 grade, deci nu am putut decit empiric sa il modific. Dupa o resetare, am testat noile valori si am constatat ca nu s-a modificat nimic in functionarea motorului. Am cumparat 2 injectoare noi, si impreuna cu cele 2 mai tinere decit ale mele - cu debit mai mare, am pornit motorul. Nu a avut loc o inbunatatire majora, s-au mai redus din amplitudinea vibratiilor si nu mai da asa tare in "nas", un progres e totusi: e mai nervoasa. Interesant e ca dupa fiecare resetare ECM, in primele citeva zeci de secunde de functionare, totul e OK, nu tu vibratii la relanti, accelereaza lin, dupa care revine la starea in care a fost. Daca rotesc in sens invers acelor de ceasornic, delcoul, atunci se atenueaza mult vibratiile, nu dispar, in schimb masina devine mai lenesa. In speranta ca maestrul ovi_jer va citi acestea: crezi ca problema e de alta natura sau i-mi scapa mie ceva.
  16. Scuze , probabil scaner, ca model ceva cu terminatia 100 (***-100). Deci sintetizind, din potentiometrul CO-situat linga filtrul de aer, incerc sa-l aduc la valoarea de 600 mv (indicatia de oxigen senzor a scanerului), iar prin rotirea delcoului sa ajung la o valoare de +10 grade (indicatia spark de pe scaner). Multumesc !!!
  17. Este fotografiat display-ul analizorului dedicat autoturismelor Daewoo. S-a incercat in urma cu ceva timp o reglare din potentiometru CO. Se pare ca aceasta a fost valoarea optima la care motorul trepideaza mai putin. Am sa incerc din nou. Multumesc !
  18. Salut ! Marea mea problema cu care ma lupt de ceva vreme este urmatoarea: trepidatii uniforme la relanti, da in "nas" la schimbarea treptelor de viteza si apasare usoara pe acceleratie, trepidatii intre 1000 si 1400 de turatii, cam lenesa. Acestea au aparut cam dupa ce am efectuat circa 2000 km de la revizia facuta la 120 mii km. Atunci au fost schimbate bujii, fise, filtre, curea distributie... toate fiind cele recomandate atit de producator cit si ce am mai citit pe forum. Acum am 132 mii de km. Dupa ce am citit pe forum, si verificat pe masina, din rezolvarea unor situatii asemanatoare, ma incumet sa mai cer un mic ajutor. Cu ceva vreme in urma am schimbat 2 injectoare ce pareau ca picura cu altele ceva mai tinere, rezultatul a fost ca sau mai estompat un pic vibratiile si parca nu mai da asa tare in "nas". Pozitiv a fost faptul ca a devenit mai vioaie masina in detrimentul unui consum mai mare - inre 60 si 70 de km efectuati cu 10 l de benzina, exclusiv urban, pe distante scurte. Dupa o jumatete de an mi-am propus sa gasesc o rezolvare. Am luat cele 4 injectoare originale ale masinii plus cele doua experimentale, si le-am dus la curatat cu ultrasunete in ideia ca din 6 au sa gaseasca 4 bune. Dupa curatare a urmat testul de umplere a recipientelor gradate (cantitatea de combustibil intr-un anumit interval de timp) Rezultatul: cele 4 ale masinii 25 de mililitri cu diferente de +/- 1ml intre ele, celalalte 2 fix 30ml. Acuma nu mai stiu care injectoare ar trebui sa fie in parametri. Am montat cele 4 injectoare originale ale masinii de proba, rezultatul: aceleasi trepidatii obsedante, nu mai da in "nas" ca inainte dar a devenit mai lenesa comparativ cu perioda in care avea cele doua injectoare cu debit mai mare. In speranta ca maestrul ovi_jer va citi acestea, atasez si rezultatul unei diagnosticari.
  19. Salut ! Pentru TTIBI si toti cei care mai au aceasi problema descrisa la punctul 2. Acest subiect s-a discutat mai pe larg in topicul:" Problema Pornire Cielo - Voi Ce Credeti? "
  20. Salut ! Eu m-am interesat in Bacau, la un service ce dispune de o instalatie de curatare cu ultrasunete. Tariful este de 25 RON pentru un injector - cu specificatia ca vii cu injectoarele demontate de pe motor. In prima faza are loc o diagnosticare. In urma rezultatului, ti se spune gradul de uzura, in procente, fata de un injector nou. Daca se preteaza la a mai fi curatat, atunci va avea loc faza nr. 2 - curatarea propriuzisa cu ultrasunete. Daca unul din injectoare este iremediabil compromis, atunci nu va mai fi supus curatirii si nici nu va fi taxat in pretul final. Personal am incercat, anul trecut, solutia cu demontarea de pe masina si montarea lor pe o rampa similara cu instalatia de pe masina - nici un rezultat. Mai eficient mi sa parut o solutie de la peco, combinata cu o benzina mai de calitate, si mers un pic mai turat cu masina. Bafta !
  21. Se pare ca trecerea la acest tip de ulei a fost fatala pentru motor. Asta toamna cind am schimbat uleiul, totul era OK. Acum am verificat nivelul la ulei, si se pare ca nu consuma, doar 2 mm sub nivel (am mici scurgeri pe la garnitura baii de ulei), cit despre fum - acel abur caracteristic datorat condensului. Interesanta evolutie in doar 3 mii km, nu a-si fi crezut niciodata ca va ceda asa curind. Se pare ca m-am pricopsit cu o reparatie destul de costisitoare. Revin cu o ultima intrebare pe acest subiect: Se paote remedia cit de cit problema, prin schimbarea tipului si producatorului uleiului ? Daca da, ce-mi poate fi sugerat ? Multumesc mult !
  22. Postez si eu o problema, sper sa fiu on topic. Am si eu o mica dilema, sper ca poate ca ma ajuta si pe mine cineva. Dupa ce masina a trecut de o 100 mii de km, a fost folosit ulei 15w40 - dupa unele recomandari, acuma, la 130 mii de km, am zis sa folosesc Mobil 1 - 10w40. Ce am constat, dupa 3000 de km parcursi: - timpul de amorsare a compensatorilor hidraulici, dupa o stationare mai indelungata, este mult mai mare, de la citeva secunde la citeva zeci de secunde. - uneori, in functie de cama care ramine apasata de axul cu came, am un tachet ce tacane destul de mult pina se amorseaza, circa un minut. - persista un usor tacanit, la relanti, dupa ce este accelerat usor motorul. Masina are in jur de 130 mii de km, si nu sa umblat niciodata la motor. Am inteles ca e posibila sa fie din cauza ca uleiul ar fi prea gros. Astazi, am avut curiozitatea sa ridic joja, cu motorul pornit la relanti. Surpriza totala: fum cu miros de gaze de evacuare, in cantitate destul de mare. Scot capacul de la ulei: fum insotit de un zgomot ca de apa turnata intr-o tigaie cu ulei fierbinte, plus un fel de spuma pe capac. Anul trecut inainte de a schimba uleiul uzat, am efectuat aceeasi operatie, si se observa cu greu un usor abur ce iesia din baia de ulei pe la joja. La o verificare a compresiei, anul trecut prin primavara, a iesit ceva in jur de 10,5 - e bine, e rau ? Daca schimb tipul de ulei, s-ar rezolva problema, sau deja e cazul sa-mi pun problema unei segmentari ? Ajutati, cu orice sugestie, un om aproape distrus ! Multumesc !
  23. Am desfacut IAC-ul pentru a-l curata, nu avea mizerie, dupa care am urmat procedura de resetare+initializare. Am desfacut furtunul ce face legatura dintre capac chiulasa si circuitul de admisie aer. Ma asteptam sa gasesc acea spuma provocata de ulei cum am gasit pe busonul de pe capac, speram sa fie obturat, dar era curat. La desfacerea lui, dinspre admisie, a curs putina apa, probabil datorat condensului. Stutul unde intra furtunul mai subtire, tot ventilare carter (furtunul F in documentatie), dupa clapeta de acceleratie, l-am gasit putin opturat cu mizerie. Ce am constatat e ca prin scoaterea lui nu se modifica turatia la motor, se simte doar o mica aspiratie - e normal ? Daca exista apa in baia de ulei datorate condensului, la o exploatare a masinii pe distante scurte, maxim 10 km, cum scap de ea ? Dupa aproape o saptamina de la aparitia acestei probleme, am constatat ca se manifesta numai dimineata la temperaturile care sint acuma, si numai cind motorul ajunge la temperatura optima de functionare, la relanti, si sint cuplati foarte multi consumatori electrici - faruri, dezaburire fata, spate. Se opreste numai cind este lasata pe liber, scoasa din viteza, in timp ce ruleaza, indiferent daca apas pedala de frina, sau nu. Va rog mult, o sugestie, orice sfat e binevenit. Multumesc anticipat !
 

×
×
  • Create New...