Jump to content
Sign in to follow this  
mcrusu

Oprire motor

Recommended Posts

in ultimele dimineti((de cand a dat frigul) cand pornesc motorul si las ambreiajul motorul moare...daca-l mai tin un jumat de minut n-are nimic dupa ce il las...de asemenea cand las ambreiajul masina tinde sa o ia din loc chiar de ce maneta schimbatorului e in pct mort.oare care-i baiu?

Share this post


Link to post

1. probabil ai IAC-ul murdar sau aprinderea cu probleme , injectoare ... verifica in ordinea asta si depisteaza problema .

 

2. pentru ca uleiul din cutie este "marmelada" , din cauza frigului , e normal ca atunci cind lashi ambreiaju' s'o ia din loc .

Share this post


Link to post

Pe vremuri cand cutia de viteze era mai mare decit motorul si intra o circa de ulei era indicata pornirea cu pedala de ambreiaj apasata dar la cele moderne nu mai este necesar.

Share this post


Link to post
cand las ambreiajul masina tinde sa o ia din loc chiar de ce maneta schimbatorului e in pct mort.oare care-i baiu?

 

Sigur. E normal si intradevar se recomanda sa pornesti cu ambreiajul apasat ca sa nu omori bateria. Daca ar fi sa ai probleme, ai avea din contra cand se incalzeste nu cand e rece.

 

Deci relax...

Share this post


Link to post

:wallbanger: de la o vreme orice i-as face motorul nu vrea sa mai mearga kalumea...da din nas de parca ar avea ceva in benzina(si o lipsa acuta de putere ce variaza cu perioade in care motorul merge bine) de 2 luni incoace,desi i-am pus 2 flcoane de aditiv 2+2 pe moment se rezolva problema dar apare din nou...de asemenea relantiu e f neregulat si nu coboara sub 1000rpm.ce-i de fct?s-ar putea sa fie bujiile?

Share this post


Link to post

Incepe schimbarile in felul urmator :alta benzinarie,alt fel de benzina,bujii,curatare injectoare.Schimbarile sa fie pe rind nu toate odata pentru ca altfel nu iti dai seama de unde era problema.

Share this post


Link to post

Am patit si eu ceva asemanator..dar m-am dus imediat la service si erau fisele si bujiile...le-am schimbat si s-a rezolvat...dupa aia a mers stas!

Share this post


Link to post

Aceleasi sintome le-am avut si eu la bicicleta mea (a se citi tico) si s-au rezolvat odata cu schimbarea fiselor. Deschide capota intr-o noapte si uite-te la blocul motor si in acelasi timp sa fii si foarte atent. Daca se aud niste pacanituri incete (altele decat cele de supape) sau daca observi scntei pe blocul motor atunci sigur sunt fisele impuscate. Este totusi posibil sa nu faca nici sunet si nici scanteie si totusi sa fie fisele stricate. Iti recomand ca impreuna cu fisele sa schimbi si bujiile pentru ca daca ai o fisa stricata atunci sigur si bujia aceea a avut de suferit.

Share this post


Link to post

Salut

Si eu am aceeasi problema...efectul de dat in nas cam de cand mi-am schimbat axul cu came face asa. Merge bine primii km (aprox vreo 5 ) iar apoi o perioada buna cu efect de dat in nas dar mult si bine. Eu am dat vina pe benzina (bag numai de la MOL benz de 98 di de cand bag nu am avut nici o problema) ca am bagat de la OMV de 500k lei si de atunci numai asa face. Am bagat aditiv 2+2 dar degeaba. Bine ca nici nu prea am mai mers cu ea de atunci (3 sapt). ce ar putea fi: fisele? Bujiile? pompa de benzna sau benzina? Cum verific fisele si bujiile?

Si inca ceva...de dimineata am simtit miros de cauciuc ars in masina...nu stiu daca era de la mine sau de la cel din fata mea...dupa putin timp nu s-a mai simtit asa rau. Adevarul ca incepusera ochii sa ma usture

Edited by ov_jer

Share this post


Link to post

Daca sant fisele turometrul indica variatii de turatie in caderi libere.

Da jos bujiile si verifica distanta si daca electrozii sant ok.Schimba filtrul de benzina si verifica daca ai pierderi de vacuum la furtunele de la galeria de admisie.

Dupa toate acestea da si un reset la ECM.

Share this post


Link to post

Am rezolvat...cred. Am scos fisele si le-am bagat mai bine (una era scoasa putin...chiar m-am curentat cand am pus mana pe cilindrul ala de aluminiu de la fisa). De atunci nu a mai facut deloc efectul dat in nas. Si azi dimineata a mers super.

Share this post


Link to post

la mine a fost capacul de delcou...oxidat la greu si se pierdea scanteie pe acolo

 

ce cauza ar putea avea un consum de 11-12l/100km atat interior cat si exterior.ma calca pe nervi :wallbanger:

Share this post


Link to post

mcrusu ti-am unit toate 3 posturile deschise de tine cu problemele la motor.

Se pare ca iti face probleme in toate formele de functionare.

Prin urmare ar fi cazul sa faci o vizita la service pentru o scanare si o diagnosticare amanuntita.

Share this post


Link to post

multzam ov_jer.la cate probleme am cu ea am pierdut sirul posturilor. :) >-

Share this post


Link to post

am si eu o mare problema .. mergeam astazi cu masina si dintr-o data a murit motorul si nu a mai vrut sa porneasca ...benzina are , baterie are , de la ce ar putea fi? nu a facut nici un semn , nici un chitait ..pur si simplu m-a lasat in mijlocul drumului (important e ca m-a lasat in fata la marriot ). ce are ?

 

bafta !!!

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Salut Balky, si eu am avut o problema asemanatoare acum muuulti ani cand masina mea avea doar 20k km. Concret se oprea dintr-o data si nu mai pornea deloc; ba mai mult nu se mai alimenta nici un consumator cu curent. Remedierea s-a facut la service in garantie :) si a constat in schimbarea modulului de aprindere electronic. Din cate stiu eu pretul acestuia este in jur de 150-200 lei + manopera aferenta operatiunii de schimbare.

Desigur nu pretind ca am diagnosticat exact problema ta :-?

In speranta ca a fost folositoare experienta mea, iti urez bafta in rezolvarea problemei :thumbl:

Share this post


Link to post

merci mult de tot..ideea e ca la mine merg si luminile , si cassul si tot. mai putin masina  <img src= (">

e prima data cand se intampla . cand dau la automat se aude parca vrea sa porneasca numai ca ramana la stadiul de vrut ...

astept in continuare pareri si ma gandesc la ea saraca " ce o face ea pe vreamea asta urata departe de mine in ploaie si vant ?"  <img src= (">

astept pareri si sugestii ...

 

bafta !!!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Salut balky,

Este foarte posibil sa se fi rupt cureaua de distributie... stiu ca suna nasol dar 99% asta ai patit... de cati km n-a mai fost schimbata cureaua de distributie?

Asta daca am inteles eu bine ca atunci cand dai la automat nu se invarte motorul... adica eu asta-m inteles din al doilea mesaj... :)

Edited by Profu

Share this post


Link to post

cureaua ??? am schimbat-o acum 1500 km ... chiar asa de putin , imposibil ( dar cine stie ? la asta nu m-am uitat pt ca nu am grezut ca e de la ea ) plus ca nu am vazut urme de cauciuc pe jos . sper sa nu fie de la curea ( dar cine stie ??)

merci oricum pt sugestie . am sa verific maine si treaba asta .

 

 

bafta !!!

Share this post


Link to post

Salut !

 

Aceeasi problema pe care a avut-o Balki am patit-o si eu azi dimineata, in sensul ca motorul s-a oprit cind eram la stop (nu la Mariott, ci la Sp.Judetean in BV) si nu a mai vrut sa porneasca sub nici o forma. Ironic e faptul ca mergeam chiar spre service si ma cam asteptam sa patesc asta, din cauza antecedentelor: acum citeva zile dupa un drum mai lung prin oras si dupa ce am parcat masina undeva,nu a mai pornit si initial am crezut ca am ramas fara benzina. M-am intors dupa citeva ore, am pus benzina desi stiam ca trebuie sa mai fie,a pornit,dar cind am ajuns acasa s-a oprit in mers (nu din vina mea) si nu a mai pornit.

A doua zi dimineata a pornit din prima,dar nu am avut curaj sa plec nicaieri...

Astazi insa trebuia sa merg pentru diagnosticare...

Motorul se invirte,bateria are curent,benzina este.

Ce ar putea fi ?

Multumesc pentru sugestii,azi trebuie sa merg sa o recuperez de unde am lasat-o (sper sa plece dupa citeva ore) si sa continuu drumul pina la service.

As vrea sa stiu la ce sa ma astept...

Share this post


Link to post

Balky si eu am schimbat cureaua de distributie la espero meu tot acum aprox 1500km si din cauza unui meserias chipzuit care nu a fost in stare sa string a un surub am patzit asta:Vibrochen Rupt

Asa ca atentie mare cu cureaua ...posibil sa fie rupta sau vibrochenul...pretz reparatie...aprox 15 mil... :(

Edited by buleus

Share this post


Link to post
dintr-o data a murit motorul si nu a mai vrut sa porneasca ...benzina are , baterie are , de la ce ar putea fi?

 

balky verifica daca nu cumva ti-a murit pompa de benzina...sau ai fire ce duc la pompa de benzina intrerupte.

parca si aici ai discutat de astfel de probleme, dar nu ai mai pus nici o concluzie.

Share this post


Link to post

Vedeti sa nu patiti ce am patit eu:mergeam pe banda a doua si a murit dintr-o data.Ce credeti ca era:firul de la pompa de benzina facea scurt pe undeva pe dedesubt intre caroserie si rezervor!

De regula, la Cielo, cad: bobina din delcou,fisele...

Share this post


Link to post

De vina este pompa de benzina sau firul de la ea. Nu cauta in alta parte. Am patit si eu asa ceva la Cielo. Bafta!

Share this post


Link to post

Si eu cred ca, in primul rand, trebuie verificata pompa de benzina. (in ambele cazuri)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...