Jump to content

Sign in to follow this  
Sharpe

Specificatii Si Probleme La Abs

Recommended Posts

De ceva vreme martorul bord ABS se aprinde dupa pornirea motorului.

Nu mereu ,pot merge zile integi fara sa-si faca simtita prezenta.

Ieri dupa ce am trecut printr-o inundatie(masina era in garaj,iar apa avea vreo 35-40cm inaltime),martorul s-a aprins ,din nou,si s-a tot aprins dupa fiecare pornire a motorului.

Astazi nu!

Ce trebuie sa fac?Neaparat service?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce zici tu acolo, omule? Se aprinde cand aprinzi motorul... asa, bun, asta asa trebuia sa faca.. si nu se mai stinge?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricum nu e bine deoarece a zis ca uneori nu i se aprinde deloc!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mdea, true. Nefunctionarea unuia dintre senzori? Fuga la service.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate nu am explicat bine...pun contactul,se aprinde,dupa ce face verificarea sistemului ,se stinge,apoi pornesc motorul.Dupa pornirea motorului,nu trebuie sa se mai aprinda,decat daca sunt belele.

Spuneam ca se aprinde ,cateodata,dupa ce pornesc motorul si fac cativa km.Se stinge doar la restartarea motorului.

:spumelagura: Dilema mea era urmatoarea:daca exista vreo problema cu ABS-ul,nu trebuie ca martorul de bord sa ramana aprins,permanent,pana la remedierea defectiunii?

De ce mama > :) se aprinde doar cateodata?? :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu de unde ai inteles tu ca trebuie sa stea aprins tot timpul. Cand se aprinde? La o frana sau pur si simplu pe drum?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu,nu se aprinde cand pun frana.

Am incercat sa franez brusc la viteze mari dar nimic [-X .

Pur si simplu se aprinde cand are el chef... :mda:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:-? exista o buna posibilitate ca tu sa ai probleme doar cu martorul in sine  <img src= ">

Share this post


Link to post
Share on other sites

sharpe aeiasi problema am avut-o si eu :mda: am fost cu masina la garantie mia bagato pe testare etc ma dus cu ea pe pietris pus frane merge .ala de la service zice ca e o defectiune de bord da azis sa o las asa ca isi revine.si... ghici sia revenit :mrgreen: :mrgreen:

:banana: :banana:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare. Sunt nou pe acest forum, pentru ca saptamana viitoare o sa fiu posesorul unui Espero 1.8, '97, cu 56.000km in bord. Am dus masina in service (tocmai pentru martor ABS aprins), baietii au resetat erorile de ABS, intr-adevar becul s-a stins, dar dupa o proba de drum martorul s-a reaprins iar pe tester eroare de sensor roata stanga fata. In momentul cand o sa am masina probabil ca o sa verific cablaj, senzor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vedeţi contactul de masă care e pe langa cutia cu sigurante din compartimentul motor...Sunt 2 papuci prinşi acolo si oxidează...Acelasi lucru mi s-a întâmplat şi mie dupa ce schimbasem modulatorul ABS :spumelagura: (care era într-adevar bulit...o roata dinţată făcută zob)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sharpe, ce s-a mai intamplat cu ABS-ul???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am avut un mic incident asta iarna, cand dupa pornire martorul ABS ramanea pornit putin timp, dar dupa cateva secunde se stingea. Cand era foarte frig, se pare ca ingheta senzorul si dadea aiureli, asta e singura explicatie pe care am gasit-o. Cum s-a mai incalzit afara, nu am mai avut nici o problema, asa ca nu am mai investigat.

Dar la tine se intampla cand e cald afara, asa ca nu cred ca sa e aplica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totul este ca si pana acum!

Doar ca am observat ca se aprinde mai des daca ploua afara...

Inca nu am ajuns s-o pun pe scaner sa aflu care dintre roti imi face probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am probleme cu abiesul (ABS) :D , si sunt foarte fericit de treaba asta.

Problema e ori la senzor ori la cablajul de la o roata. Eu nu mai am un cablu si ABS-ul se stinge pna pun o frana si observa el ca nu poate citi o roata, si atunci se aprinde martorul si nu mai pun frane cu trepidatii. Oricum eu nu suport ABS ESP ABC ETC. O masina buna e una care nu se rastoarna cand nu are porcariile astea de sisteme electronice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema este ca eu am schimbat Cielo-ul Executive din 2k,pt ABS si Airbag-uri,din motive de siguranta...pt copil bineinteles!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut si eu o problema cu ABS-ul, una amuzanta chiar.

Cand franam pe gheata sau zapada iarna, ABS intra in functiune, frana tacanea si masina incepea sa se roteasca pentru ca puntea din spate pierdea aderenta. Se mai aprindea si martorul (mincinos) ABS! Am ajuns cu masina la service si surprise!!! - Firele de la ABS pe spate erau puse invers, adica firul de roata stanga conectat la roata dreapta si vice-versa.

 

ABS-ul este montat la masina pentru siguranta pasagerilor, din cate stiam...

 

@Sharpe, de ce ziceai ca ai schimbat Cielo-ul Executive din 2k? :rolleyes:

Edited by Florinut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pt ca nu avea ABS si Airbag-uri  <img src= (">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost la service...senzor roata fata dreapta.Inlocuire!

Mi s-a spus ca nu trebuie resetat nimic.Martorul se aprinde doar cand(daca) nu functioneaza vreun senzor.

Edited by Sharpe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi sa nu fie doar cablajul pana la senzor. La mine asta a fost (se masoara f usor cu un ohmmetru, are in jur de 1kohm). Deconectezi mufa care vine la modulatorul de ABS si masori senzorii. Incearca si asta ca sa nu schimbi senzorul de pomana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sharpe ,posibil problema ta sa reapara pe vreme umeda...

Daca mufa nu e inzolata bine ,intra apa shi face contact intre cei doi pini...mai bine pune tu mana shi da cu un spray cu siliconsi infige bine mufa aia dupa care trage-i aparatoarea peste el..

 

 

 

Bafta spor la treaba... :thumbl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ceva vreme incoace, martorul de la ABS imi sta aprins. De ce?

Inainte, dupa ce porneam motorul, se stingea, iar dupa o scurta distanta se aprindea.

Dupa ce am schimbat placutele de frana, nu s-a mai aprins vreo cateva sute de km. Acum sta tot timpul aprins.

Poate cineva sa imi spuna care-i problema?

Edited by theorg13

Share this post


Link to post
Share on other sites

cielo are senzor care sa se aprinda atunci cand trebuie schimbate placutele?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wsc,nu Cielo nu are,nici Nubira2.

@theorg13,mergi la service si scaneaza ABS-ul.Atunci cand se aprinde ,martorul inregistreaza un cod de defect.La mine a fost senzorul roata fata dreapta.S-a rezolvat prin inlocuirea lui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×