Jump to content
Sign in to follow this  
K-Pax

Aspecte Leasing La Chevroleti

Recommended Posts

Daca nu ai evenimente. La naiba, tocmai mi-am pierdut reducerea. :aoleo:

Share this post


Link to post
Confirm si eu ca la BCR asigurari suma platita pentru Casco scade dupa primul an . Nu ma intrebati cu cat ca nu mai stiu dar stiu ca a fost o scadere care "s-a simtit".

 

Mai exact, cu cat ai inceput si cu cat termini ? Par example la mine e constant 43 euro pina la sf. leasingului.

 

P.S. Lasa Iulia, fierul se repara ...noi sa fim sanatosi :)

Share this post


Link to post

Eu am platit 752E /an. Acum noul contract este cu 652/an pentru o valoare asigurata in primul an de vreo 16500 E.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Eu am leasingul pe cinci ani si ratele de casco: 515...458...412...361...309

Share this post


Link to post

Eu am la Unita, si situatia se prezinta dupa cum urmeaza :

Anul I 665 E

Anul II 579 E

Anul III 492 E

Anul IV 432 E

Share this post


Link to post

Eu stiu asa: cand mi-am cautat firma de leasing ajunsesem in "negocieri" evoluate cu HVB si Volksbank. Ambele se ocupau si de Casco si imi includeau valoarea in rata. Dupa algoritmul folosit (rate oarecum egale), intr-o rata se includea o parte din ce in ce mai mare din valoarea masinii si o parte din ce in ce mai mica din dobanda totala. Pe langa asta se includea si Casco, calculat ca o medie pe toti anii si impartit la numarul de luni. Valoarea ramane constanta, normal.

Pana la urma din diferite considerente am ales BCR Leasing si ei au alt sistem - nu includ valoarea Casco in rata. Altfel spus, am libertatea sa negociez eu cu firma de leasing; practic nu am prea mare libertate avand in vedere ca nu pot alege decat intre BCR Asigurari si Allianz. Din comoditate, fiind oarecum acelasi sediu si simplificandu-se procesul am ales BCR Asigurari.

Suma platita la Casco aici e ceva mai mare in primul an decat imi propuneau celelalte firme de leasing, dar scade pe fiecare an odata cu deprecierea (scade valoarea masinii). Plus ca daca n-as fi avut "evenimente" ma puteam astepta la o reducere. Cred ca ceilalti calculeaza un risc mediu si pe baza lui valoarea Casco pe 3, sau 5 ani.

 

@Lucian, multumesc de grija :) . Fierul n-are nimic, dar de joi mi-au aparut 2 zgarieturi urate, paralele, pe aripa dreapta a masinii (se vede tabla). Plus ca e avariat si un ornament din plastic. Banuiesc parcarea firmei :spumelagura: . Nu ma rabda inima s-o las asa si o voi vopsi pe Casco. Dar trebuie sa platesc reintregirea politei :mda:

Share this post


Link to post

Eu am leasingul pe 4 ani la HVB, cu CASCO la Asiban. Prima anuală e de 482 euro (cam 40 de euro pe lună) în fiecare dintre cei 4 ani (4,5% din suma asigurată în primul an). Total CASCO/ 4 ani 1928 euro. Sumele asigurate în cei 4 ani sunt: 10703, 9633, 8562, 7492 euro.

Cei cărora vă scade rata la CASCO (BCR Asigurări şi care or mai fi) puteţi posta şi voi sumele voastre? Să vedem unde e mai bine, ca următorii amatori de leasing să ştie mai multe decât am ştiut noi la vremea noastră...

Share this post


Link to post

atunci BCR sa fie...daca ma si anunta cu 2 zile inainte de plata + rata descrescatare, eu zic ca e ok... :)

Share this post


Link to post

Faptul că te anunţă cu 2 zile înainte nu constituie niciun avantaj. Cei de la HVB emit facturile pe 15 ale lunii, până în jur de 20 le primesc acasă şi cam în aceeaşi perioadă primesc şi un SMS pe mobil. Iar scadenţa e întotdeauna în ultima zi lucrătoare a lunii. Trebuie văzut cât ajunge CASCO pe toată perioada contractului, nu e suficient faptul că scade rata. Poate că scade pentru că are de unde, la început fiind mai mare. Oricum, dobânda mai mică de la BCR e o bilă albă. Vezi-le şi pe celelate ce culoare au...

Share this post


Link to post
Eu am leasingul pe cinci ani si ratele de casco: 515...458...412...361...309

 

Te poti simti norocos ...tu platesti per total 2055 euro in 5 ani.

La mine situatia e mai nasoala ...43*12 = 516* 5 ani = 2580

Ce jante mi-as fi tras de aia 500 ... hehehehe :( .

Share this post


Link to post

Hmmm... nu prea inteleg ce cauta leasingul la probleme tehnice, dar ma voi conforma obiceiului casei.

 

S-a tot pus intrebarea privind ce se inampla cu leasingul inceput inainte de 2007 si care se va incheia dupa aderare (ex: aici, aici, aici) dar pana acum eu nu am gasit un raspuns cert - eventual cu precizarea cadrului legislativ. Totusi nu e simplu sa cauti intr-un thread de 20 de pagini - cat are cel de fata.

 

Deci - stie cineva sigur daca taxele vamale si TVA-ul se vor plati doar la valoarea reziduala si dupa aderare, pentru contractele incepute inainte?

 

Tot ce am gasit pe google (si nu prea e edificator) e un pdf: http://www.kpmg.ro/dbfetch/52616e646f6d495...nzitorii_tm.pdf

 

Poate veni cineva cu un raspuns clar?

 

Poate ar trebui un thread nou, doar pe tema legislatiei "de tranzitie" si nu a modalitatilor practice (dobanzi, comisioane, firme leasing etc).

 

Multam anticipat pt. raspunsuri (... i guess... :) )

Share this post


Link to post

Am vazut odata la tevelevizor, ca nici companiile de leasing ridicau din umeri. Adevarul e ca reportajul a fost mai acum ceva timp, dar oricum, nu stiu sa se fi schimbat ceva. Nu inseamna neaparat ca am si dreptate in ceea ce spun, dar eu parca asa am inteles.

Share this post


Link to post
...

La mine situatia e mai nasoala ...43*12 = 516* 5 ani = 2580

...

Oricum se pare ca in primul an platim aceeasi rata, problema e ca la tine ea numai scade :D

Share this post


Link to post

salutare...azi am platit avansul pentru aveo 1.4, 16v, 94 cp...si surpriza, masina e in stoc si se poate livra intr-o saptamana...in plus, am obtinut covorasele gratuit si m-am inscris la concurs...premiul: un an plata ratelor la leasing :)

Share this post


Link to post

Bravo! Sa fie 13 cu noroc! :)

Share this post


Link to post

nu stiu daca e sau nu 13 cu noroc...eu, insa, incep de maine numar zilele ...sper sa vina pana simbata...recomandari ptr primii 500 de km? un drum ? un loc la munte?

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare: se plateste reintregire la polita CASCO la masinile luate in leasing? mai precis HVB Leasing / HVB Insurance Broker.

Share this post


Link to post

Acum vreo 6 luni se plătea. Acum un an, nu. Acum... nu ştiu, dar aş pune pariu că da.

Share this post


Link to post

Se plateste sigur. Diferenta este de cum este perceputa: odata cu factura de rata sau separat. Pun pariu ca acum e separat pentru ca rata se plateste catre HVB Leasing si reintregirea catrea HVB Insurance Broker (asa se face mai nou pentru a se evita dublarea TVA-ului - nu stiu detalii mai multe decat aceasta explicatie).

Share this post


Link to post

Are cineva idee cam cat ar fi taxele vamale daca vreau sa achit tot contractul de leasing? Mai am 2 ani de plata, leasing prin HVB. Cei de la HVB Leasing nu au fost foarte de ajutor, au putut sa-mi spuna cat mai am de plata pe contract + taxele aditionale de inchidere a contractului, dar pentru taxele vamale trebuie sa le trimit un fax (cica pentru a avea justificare catre cei de la logistica pentru cererea datelor...)

Share this post


Link to post

Taxele vamale la autoturisme luate in leasing provenind in afara UE se aplica la rata reziduala care este 20% din pretul masinii. Rezulta 30% din 20% => 6% din CIP + TVA.

Share this post


Link to post

Un articol din Capital:

 

"Vestea buna: scad taxele vamale! Vestea proasta: cresc importurile!

 

Visati la o masina americana? Mai asteptati un pic. De la 1 ianuarie 2007, tarifele vamale pentru automobile se vor reduce semnificativ, ceea ce ar trebui sa atraga ieftinirea acestora. Vom putea vorbi despre preturi mai mici si la electrocasnice, mobila sau, de ce nu, la bere...Automobilele, carora li se aplica in prezent o taxa de 30%, vor fi taxate, dupa aderare, cu doar 10%....."

 

Taxele noi vamale se vor aplica oare si retroactiv? :-?

Share this post


Link to post

Citeste mai sus postul lui reb si vei afla raspunsul. La operatiunile vamale incepute inainte de aderare si care se continua dupa data de 1 ianuarie, se aplica regimul vamal in vigoare la data deschiderii operatiunii (intrarea marfii in regim de import temporar).

Share this post


Link to post

Deci daca iau masina luna asta- la anul voi plati vama 30% sau mi se scade la 10? Prea frumos sa fie adevarat. Insa nu pot rezista fara masina pana in ianuarie... nu pot nici macar 1 luna- d-apoi s-astept o saptamana pana r veni- mai treaca-mearga :mda:

Share this post


Link to post

Pentru ca exista in presa foarte multe informatii contradictorii (adica o lipsa de informare si profesionalism din partea unor ziaristi), am tot cautat raspunsul la intrebarea "cat ma costa lesingul dupa 2007". Poate sunt si altii interesati asa ca postez o parte dintr-un articol pe care il gasiti la adresa asta

 

 

"Actualele masini in leasing, neafectate de noua taxa de inmatriculare

 

30 Aug 2006, 01:29

 

 

In urma cu cateva saptamani, Bloombiz lansa intrebarea: "Ce se va intampla cu masinile in leasing, avand inmatriculare temporara, dupa 1 ianuarie 2007? Vor avea ele de platit la inmatricularea definitiva o taxa de inmatriculare corespunzatoare masinilor second-hand?" Din fericire, raspunsul la aceasta intrebare este negativ."

 

Vestea proasta este pentru cei care planuiau sa faca un leasing dupa 1 ianuarie 2007. Derogarea din lege pentru plata taxelor este valabila numai pentru contractele incheiate inainte de 1 ianuarie. Ar fi bine sa va grabiti sau renuntati la idee!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...