Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Despre calculatoare

Recommended Posts

As dori si eu o recomandare - de preferinta din experientele dvs personale - pt un serviciu d-asta de "online storage", "clouding" sau cum ii mai zice...

 

Dropbox nu ma mai satisface pt ca de fapt face o sincronizare intre directoarele de pe mai multe pc-uri. N-ar fi rau, numa' ca o face si fara voia mea... si nu neaparat in sensul dorit!

Ieri, de exemplu, mi-a sters aproape tot continutul directorului Dropbox de pe PC, pt ca am facut greseala sa pornesc laptopul proaspat adus din service - inainte sa-l duc la service stersesem din Dropboxul de pe laptop; acum, in loc sa-mi completeze ce lipsea pe laptop, mi-a golit de pe PC!!! Pai sa nu-l bati? :spumelagura:

 

M-ar interesa un ... ceva ... pe care sa-l pot vedea in Explorer ca pe un network drive ... si de unde sa-mi pot trage eu cand si daca am nevoie! Nu-mi trebuie capacitati prea mari (ma multumesc si cu 2-3 sute de mega), dar vreau sa-l pot accesa de oriunde din lume fara sa trebuiasca sa las ceva pornit acasa. ;)

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Dropbox si folosesti doar browserul, fara clientul propriu ;-)

Gmail drive e alta varianta.

Share this post


Link to post

Sau citesti helpu' si folosesti Dropboxul corect: https://www.dropbox.com/help/175/en (nu de alta, dar zice clar: Dropbox will watch your Dropbox folder and automatically make sure your files are the same no matter where you access them. )

 

Sau iti iei un HDD d-asta: http://support.wd.com/product/download.asp?groupid=117&sid=116&lang=en

 

Sau daca te simti hacker si ai timp liber, iti iei un Raspberry PI si pui http://owncloud.org/ pe el.

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Vreau sa numar megazaurii pe care ii consum de pe net, pentru ca vreau sa compar cu ceea ce imi zic cei de la vodafone( de unde am net mobil) ca am consumat. Cu ce program pot sa fac asta?

Share this post


Link to post

Pai androizii știu singuri asta, in setări la rețele mobile ai data usage. Asta e măsurată de telefon, nu de operator.

La aifoane nu știu

Edited by mr_

Share this post


Link to post

:D daca am zis ca am net mobile de la ei e pentru ca eu sunt stationar, pe laptop :D

Share this post


Link to post

As vrea sa ii dau cumva net de la mine unui vecin (tata in speta). Nu trebuie sa fie ceva foarte performant fiind folosit preponderent la site-uri de stiri si mail (momentan foloseste un stick de net mobil de la rcs). Suntem amandoi la casa pe aceeasi strada cu o alta casa intre noi. Distanta pe cablu estimata de mine ar de vreo 50 m iar cablul ar fi tras pe exterior. Eu am un router de unde ar putea origina cablul respectiv dar nu stiu cum se comporta cablul de retea pe distanta asta. O alta solutie ar putea fi si ceva wireless doar ca ar insemna sa scot o antena sau ceva similar in exteriorul casei deoarece nu avem vizibilitate directa decat in lungul strazii - ar trebui ceva echipament de exterior probabil. Daca are cineva o idee care sa fie si cat de cat viabila economic multumesc anticipat (cand spun viabila economic ma refer ca ar putea sa isi faca abonament la rcs la vreo 25 ron pe luna)

Share this post


Link to post

Daca folosesti un cablu de calitate rezonabila, la 50 de metri nu vei avea probleme.

Share this post


Link to post

Ce ar trebui sa caut la specificatiile cablului?

Share this post


Link to post

sftp de exterior, cu impamantarea legata intr-un sigur capat.

Daca ai putea sa-l ingropi, ar fi perfect.

Share this post


Link to post

Garantat nici la 90m nu-s probleme, testat de mine. Il cumperi bulk si abia dupa ce-l tragi in casa il mufezi (sa nu dai gauri de 1,5 cm, sa scapi doar cu 6 mm). Un cleste e 20-25 lei, mufa e 0,5 lei, iti ramane si pentru alte lucrari. Cauta ceva cu camasa cat de cat buna, nu-l indoi brusc si te tine cateva zeci de ani.

Share this post


Link to post

Cleste de sertizat iti pot imprumuta eu, mai salvezi o luna de abonament. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Noah, o problema mai putin!

Share this post


Link to post

Standardul UTP zice maxim 130m la 100MB/s asa ca poti trage cablu fara probleme, dar cauta de ala de exterior.

Share this post


Link to post

Multumesc de sfaturi. Cleste de sertizat am, mufe de asemenea. Caut cablu (SFTP am inteles). Sa vad cum fac si cu impamantarea pentru ca pot sa il trag doar pe niste stalpi dar la inaltime mai mica decat casa - ma gandesc ca nu o sa dea fulgerul fix pe cablu :-)

Share this post


Link to post

Nu cred ca vrei sa iti dea fulgerul direct in cablu cu toata mama impamantarii. Nu asta este problema ta principala. Paratrasnetul ar putea trece pe langa cablul tau si, in caz de fulger, energia indusa in cablul utp iti arde echipamentele din ambele capete. In plus, paratrasnetul protejeaza cladirea nu echipamentele electrice din cladire si respectiv conductorii care intra si ies din cladire. Plus ca o impamantare ca la carte se face intotdeauna la masa echipotentiala, ceea ce nu este intotdeauna in viata reala. De aia ti s-a spus sa faci impamantare numai intr-o parte.

Share this post


Link to post

Cablu SSTP cat6 (6 simplu, nu 6A) cam de 25m sa zicem (adica de fapt calculator - cablu 13 m - router - cablu 13 m alt calculator) duce gibabit pe bune? Sau macar juma' de gigabit?

Pana acum am folosit doar bucati scurte (sub 2m) si par bottleneckul pare sa nu fie de la cablu ci router/placile de retea. Au dus cam 4-500mbps pe bune, viteza la care suspectez ca si hdd-ul poate fi la limita.

 

La 25m de cablu ce ziceti, ma lovesc de viteza cablului sau de a altei componente?

 

 

Share this post


Link to post

Domnilor, am urmatoarea problema:

 

Am acasa o retea care consta dintr-un router/modem de la gangsterii de provideri, si inca doua routere ale mele. Server DHCP era doar modem/routerul de la provider, pe celelalte doua routere fiiind dezactivat. Totul mergea.

 

Pe urma am primit de la provider un model nou de modem/router, la care insa nu mai am acces la toate setarile. Am acces doar la setarile de baza, are 3 nivele de acces si am parola doar pentru unul singur. Din motivul asta am activat un al doilea server DHCP pe unul din cele doua routere, si am avut grija sa ne se incalece adresele alocate. Toate routerele au IP fix.

 

Problema e urmatoarea: reteaua locala merge brici, insa internetul merge doar partial. Adica merge google si atat.. in rest orice site incerc sa incarc imi primesc eroare ca siteul n-a fost gasit. Totusi, google chiar merge, nu e o pagina incarcata din cache sau ceva. E si mai ciudat faptul ca problema e doar pe PC-uri... cu smartphoneul merge internetul fara probleme.

 

Aveti idee unde ar putea fi buba, sau la ce sa ma uit? Am dezactiva orice firewall si alte chestii de pe toate routerele insa degeaba.

 

Daca dezactivez al doilea server DHCP totul merge normal, insa reteaua locala devine mai lenta (scade viteza si pe wifi si pe cablu cam la jumatate, si creste si pingul de la ~1-2ms la ~10-20ms... nu stiu de ce, insa asa se intampla). Iar pe primul (cel primit de la provider) nu-l (mai) pot dezactiva, n-am acces la optiunea respectiva.

 

As putea sa-l pun inapoi pe cel vechi, la ala am acces la toate setarile, insa ala e o prastie dpdv hardware. Adica are ethernet 100mbs si doar wifi g. Asta e gigabit si are wifi N si 2.4 si 5GHz.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Plus ca o impamantare ca la carte se face intotdeauna la masa echipotentiala, ceea ce nu este intotdeauna in viata reala.

masa echipotentiala exista doar in vis sau intr-o alta dimensiune? :-)

Share this post


Link to post

Adevarul e ca suna porno pentru un mecanic, un scalar echipotential :D Pentru un electrician poate inseamna altceva.

Share this post


Link to post

 

Aveti idee unde ar putea fi buba, sau la ce sa ma uit? Am dezactiva orice firewall si alte chestii de pe toate routerele insa degeaba.

 

 

Pai mergi si tu in pasi mici. Incearca prima data numai routerul lor fara alte chestii conectate (numai laptop si pc sa ai downstream de routerul lor). Dupa aia adauga celalalt router si vezi cum este etc.

 

Dar de ce nu cumperi mai bine un switch sau doua de calitate. Routerele pentru piata SOHO au citeodata buguri in soft.

Share this post


Link to post

Pai asta e problema... adaugarea celui de-al doilea router. Si nici macar nu e de vina tot routerul, ci doar serverul dhcp din el. Fara serverul dhcp activat in al doilea router totul merge brici, insa reteaua interna e mai lenta.

 

Daca nu mergeau internetii deloc era o treaba... insa mie imi merge doar partial, si nu stiu de unde sa o iau.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Pare o problema de configurare DNS pe serverul DHCP activat pe cel de-al doilea router.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...