Jump to content
 

Recommended Posts

Salutare,

din cei de detin Chevy Captiva ati avut probleme cu arderea becurilor de la faza scurta odata la 3 luni? Inainte de a se intampla acest lucru, acele indicatoare din brod se opresc timp de 5 secunde si apoi totul functioneaza normal.

 

Am verificat auto inclusiv la reprezentanta in 2020 si nu apare nimic ca si defect.

Ceva sugestii?

 

Va multumesc anticipat.

 

Cu stima,

 

Ciprian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretul conteaza mai putin, posibil sa fi fost bune, posibil chiar sa fi fost proaste.

Nu cunosc subiectul, speculez 2 variante:

1. tensiune prea mare la soclu, asta poate fi verificata cu usurinta cu un votlmetru

2. utilizarea unor becuri incorecte. Nu intru acum in detalii, dar exista becuri pentru faza lunga si exista becuri pentru faza scurta. Cele de faza lunga au o durata de viata mult mai scurta. Asta ar trebui verificata in manual.

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca pui becuri "ultrabright", adica cele care se lauda cu intensitate mare a luminii de la Osram, Philips etc, cam asta e durata lor de viata.

La Epica am schimbat multe d-astea, cele mai fiabile au fost Osram Night breaker prima generatie (nu se mai gasesc), durata de aproape 1 an. Daca vrei durata de viata mai mare si accepti o lumina putin mai slaba (aproape de becurile OEM), atunci mergi pe Philips Vision +60%, tin cam un an, un an si jumatate.

Becurile cu intensitate mare a luminii sunt f sensibile la socuri din cauza compozitiei filamentului, iar gropile de la noi le "ajuta" sa pice repede.

Eu am "rezolvat" problema cu o instalatie xenon de calitate si becuri de 4300k reali (mai am o pereche de "4300k" acasa care de fapt sunt de 5000k), adica lumina calda, apropiata de cea a soarelui. Deoarece Captiva are lupe si spalatoare de faruri (cel putin a mea are) cu un reglaj facut ca lumea "la zid" nu vei orbi pe nimeni. Eu le am de mai bine de 1 an pe CAptiva si am avut-o inca 2 ani pe Epica si nu am primit nici un flash, iar lumina imprastiata pe drum e net superioara becurilor cu intensitate mare.

Dezavantajul este ca la fiecare ITP trebuie sa pun becurile cu halogen ca sa fiu sigur ca nu voi avea probleme. Cu politia nu am avut niciodata probleme, vad spalatoarele si lumina calda si presupun ca sunt OEM. Swapul de becuri dureaza 15-20min.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un bec bun are durata de viata 400ore.

Ce becuri mai exact ,de  120lei sau 1200??!!!!

Cate seturi s-au defectat?

Edited by florinellll

Share this post


Link to post
Share on other sites

120 lei noi, adica 1200 lei vechi.

Imi vine-n minte o situatie similara unde cineva schimba becurile intr-o veselie apoi din greseala o prins becuri bune si s-o rezolvat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 23 ore, Viktor a spus:

120 lei noi, adica 1200 lei vechi.

Imi vine-n minte o situatie similara unde cineva schimba becurile intr-o veselie apoi din greseala o prins becuri bune si s-o rezolvat.

No siniore,120ron = 120plus 0000 zerouri, lei vechi  🤨

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

La aprox. 3 luni sa ramii pe intuneric e prea de tot, osram-ul ramine printre becurile bune. 

Detalii ... nik? Ce becuri cad in timp record, de unde sint achizizionate ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa va explic in cazul meu: la Epica puneam intial becuri H7 de la Philips - Vision Plus 30% si ma tineau aprox 1 an si jumatate, poate chiar 2. Ulterior am aflat de minunatiile de becuri ultrabright care se jura cu luminozitate +90...+130%. Primele pe care le-am cumparat au fost Osram NIght Breaker +90%, luate de la un tip care vindea chestii pe forumul de Matizuri. Lumina era foarte misto, bateau mult, ce mai, eram in extaz. Astea m-au tiniut cel mai mult, in jur de 6 luni cand s-a ars unul dintre ele in timp ce urcam la cabana Piatra Arsa, pe drumul forestier. Bineinteles, fiind multumit de lumina facuta de Osramuri am achizitionat niste Phlips Xtreme vision +110% parca, luate de la Norauto cu ~120lei , Osram erau ceva mai scumpe. M-au tinut 3-5 luni, nu mai tin minte. Urmatoarele au fost tot Philips, luate de pe emag, tot cu acelasi pret. Si astea au tinut putin, tot vreo 3 luni, asa ca am luat Vision +60% si pe astea le-am tinut pana am trecut la xenon.

Am citit mai multe forumuri, precum si fisele tehnice de la becuri si timpul de viata pt astea ultrabright este mult mai mici fata de becurile normale, de aceea i-am recomandat omului becuri normale.

120 lei setul de becuri este f mult avand in vedere ca am dat pe 2 instalatii de xenon + becuri bune 250lei, dar astea sunt preturile. Nu stiu ce becuri cu halogen poti cumpara la 1200lei, probabil cu tot cu far 😄 .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 

×
×
  • Create New...