Jump to content
Sign in to follow this  
ciprian_nichita

Schimbare Distributie Kalos

Recommended Posts

Am schimbat si eu distributia! Am cumparat un kit Gates cu 179 de RON, care contine curea Gates si rola SKF! Pompa de apa la urmatorul schimb...cu recomandarea mecanicului! Cine are motor 1.4 cu 8 sapape nu are de ce sa ii fie frica, deoarece chiar daca se rupe cureaua nu se intampla absolut nimic, doar ca se opreste motorul! Pentru cei cu 16V mai nasol! Numai bine!

Share this post


Link to post

bunaziua ! o parere de a voastra daca se poate sa-mi dati : am un AVEO , 1.2 si urmeaza sa fac a 4 revizie ! de mentionat este ca am rulat 37500 km si teoretic ar trebuie sa sckimb cureaua de distributie , cei de la reprezentanta/servis TG MUres mi-au recomandat sckimbarea curelei din cauza imbatrinirii adica a anilor nu a km , dar ramane la decizia mea asta (un prieten ce are acelasi model a schimbato fara probleme la a 5 revizie ! )multumesc

Share this post


Link to post

@bogdy: parerea mea ar fi ca poti schimba lejer distributia la anul (la km astia nu-i vad rostul). Oricine iti poate confirma ca uzura si imbatrinirea curelei de distributie sunt mai mari in mers, cand faci km, decat daca masina mai mult sta.

Daca vrei iti dau 3 exemple personale (ale masinilor mele) care au depasit cu mult perioada de schimbare a distributiei - din cauza km putini efectuati. Matizul rosu pe care l-am avut anterior, l-am dat cu 33.000km facuti in patru ani si jumatate. Noul proprietar s-a dus sa-i schimbe distributia (desi a facut inainte 1000km cu masina) si la service i-au scos mecanicii cureaua, i-au intors-o si indoit-o in diferite locuri - supriza, absolut nicio crapatura!

La Matizul actual am in 4 ani 15.000 km, distributia mai are de asteptat.

La Aveo actual, am tot in 4 ani 36.000km, nici la ea nu ma grabesc cu schimbarea.

Evident, tu faci cum crezi, dar eu zic ca mai poate astepta.

ps: cei din service, de cate ori m-am dus cu masinile la schimb de distributie (la perioada, nu la km), mereu ma intrebau: aveti bani de aruncat pe distributie, degeaba? Banuiesc ca erau totusi tentati sa mi-i incaseze, dar nu aveau pe ce.

pps: gandeste-te la masinile din show-room-uri - stau expuse 1-2 ani si atunci cand o cumperi, garantia si perioadele de revizii pornesc de la 0, nu? Nu-ti scade nimeni perioada cat masina a stat, sa-ti zica: mergeti doar 2 ani si apoi schimbati distributia.

Edited by costinel

Share this post


Link to post

Oare sunt iresponsabil sa-mi schimb distributia la 60 - 65.000 km/6 ani ? Mentionez ca acum am 50.000km si in iunie fac 5 ani...banuiesc ca la frecventa in care merg acum 60.000km voi realiza la mai bine de 5,5 ani adica prin 2013.

Share this post


Link to post

Oare sunt iresponsabil sa-mi schimb distributia la 60 - 65.000 km/6 ani ?

 

La motorul tau , 1.4 16V, DA!

Share this post


Link to post

Ruperea curelei la un motor cu 4 supape pe cilindru poate avea urmari foarte nasoale si costisitoare. La motoarele cu 2 supape/cilindru, scapi doar cu inlocuirea curelei.

 

S-a mai discutat pe undeva insa cel mai simplu este sa cauti pe Google ceva de genul: "motor cu interferenta" sau "interference engine"

Share this post


Link to post

Pot vizualiza cureaua de distributie la modelul meu?

Share this post


Link to post

Poti. Insa o inspectie vizuala superficiala nu te ajuta prea mult. Vei putea sa vezi "spatele" curelei, din pacate nu prea poti evalua starea dintilor.

 

Nu vreau sa te inspaimint (prea tare) insa mie mi s-a rupt cureaua la cca. 65000km la virsta de 4,5 ani.

Share this post


Link to post

Merci pt. sfaturi, e clar ca in niciun caz nu voi depasi 60.000 km...problema e daca voi avea tupeu sa nu o schimb pana la "varsta" de 5,5 - 6 ani!

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

In definitiv e vorba de bani... mai multi sau mai putini...

Share this post


Link to post

Cunosc motor ce merge cu distributie neschimbata de ~11 ani, inca merge.

Share this post


Link to post

Inainte de a pleca in concediu am trecut de 5 ani si la kilometri totali sunt in preajma lui 52.000...sper sa reusesc sa ajung la vreo 55.000 km dupa care sa schimb distributia. Recunosc ca am o oarecare strangere de inima, ar fi culmea sa o patesc prin Bulgaria!

Share this post


Link to post

Eu am schimbat-o zilele trecute la 60.000 si peste 5.5 ani. NU RECOMAND asa ceva, zic doar cum a fost in cazul meu. Cureaua de distributie la ochi parea in stare buna, insa in interior se poate intampla orice.

Share this post


Link to post

54.000 km / 5 ani si 3 luni...ma gandesc sa trec si iarna asta dupa care sa schimb distributia, sper sa nu regret!

Share this post


Link to post

Eu am cam stat cu frica...insa cu cateva zile in urma m-am intalnit cu un vecin care nu si-a schimbat distributia de cand a cumparat masina, tot kalos 1.4 16v, din 2004, vreo 65k km...

Share this post


Link to post

Cam vechi topicul dar ma risc totusi sa pun o intrebare. Urmeaza sa fac si eu distributia la aveo. Pentru role si pompa m am cam decis (role Ina, pompa airtex sau valeo). Ce curea recomandati pentru acestea? Am gasit asa: Conti 30.95 lei, Bosch 39.59, Gates 40.75, Flennor 44.38 . Si mai am o intrebare legata de antigel. Tipul G12 este cel de care am nevoie pentru masina mea? Inafara de acest cod mai am nevoie de ceva sa ma ghidez cand cumpar antigelul? Si inca o intrebare? La schimbarea distributiei este necesara si schimbarea curelei de transmisie? Mentionez ca am aer conditionat.

Edited by vieri

Share this post


Link to post

Colegii, la sedanul tatei motor 1,4 16v, MY 2006, trebuie schimbata distributia, masina face acusi 120k km. Nu mai retin ce consumabile a avut la revizia de 60k, insa as lua ceva bunisor. La tractorul actual am luat kit Conti, cu role Ina, pompa Hepu si antigel G12. S-a schimbat si cureaua de la accesorii, a fost 35 lei (tot Conti, fireste). Ce spuneti, sa merg pe Conti si la sedan? Sa pun tot Gates, ce a avut pana acum? Antigel g12 cred ca e ok, dar nu mai tin minte cati litri intra... Mai este nevoie si de altceva?

Eventual si un sumar al pieselor cu preturile, ca in Piatra i s-a cerut tatei 12 mil (piese + manopera) pentru distributie. Nu stiu insa daca intra si revizia, cu ulei si filtre. Oricum, 4 litri de ulei costa cam 150-160 lei, filtru ulei cam 15-20 lei, filtrul de benzina vreo 40, aer 30-40, polen cam 30, deci cam 300 lei (astea le schimb eu, ca la service ii ia doar pentru schimb ulei cam 50 lei, iar pentru celelalte, suma sare sigur la 130-150 lei).

 

Astept un sfat de la voi, daca aveti timp.

Deci ar iesi cam in genul asta, cu diferenta de 85 lei daca aleg filtrele originale sau cele AM, adica 970 vs 885 lei. Ce spuneti? Ca idee, am cautat aici http://piese-chevrolet.ro/category.php?id_category=2 .

post-75-0-66979400-1396033028_thumb.jpg

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Mda, saritoare lumea...

Share this post


Link to post

Distributia facuta in decembrie:

Pompa apa Airtex 123.39 lei

rola ghidaj Ina 51.05 lei

rola intinzator ina 151.51

curea distributie conti 30.95

curea transmisie conti 88 lei

antigel starline 3L 42 lei

apa distilata 3L 4.5 lei

Filtrele si uleiul le-am schimbat acum in martie. Filtre ufi si ulei gm - 220 lei parca.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Mda, cam ce mi-a iesit si mie, insa nu vreau sa folosesc pompa Airtex, stiu de pe forumul tractorului ca nu sunt renumite pentru calitate (am ales HEPU, chiar daca a fost mult mai scumpa). Pentru Aveo vreau sa puna tata pompa GM, chiar daca se iese un pic mai scump. Deci in mare, am ales binisor piesele de schimb.

 

PS: vezi ca ai incurcat curelele- distributia e aia mai scumpa, transmisia e aia mai ieftina. Km multi fara probleme!

Share this post


Link to post

Nu n-am gresit. Atat au costat. Diferenta e ca cea de accesorii am luat-o din magazin iar cea de distributie de pe net impreuna cu celelalte piese.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...