Jump to content

KalosOwner

Membru
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About KalosOwner

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Lemnia
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Kalos 1.4 8 valve
  • An
    2005
  • Nr. Inmatr.
    Aluminiu
  1. Vand cilindru de frana(spate), 2 saboti de frana cu toate accesoriile si o fuzeta! Eu am cumparat un butuc intreg si am folosit numai rulmentul! Piesele sunt de pe o masina care a facut 16000 de km! Pret la comun acord
  2. Cred ca am avut piciorul pe frana...din instinct Deci ii zic lui ala sa dam jos tamburul sa vedem ce-i acolo...aaa...si ce am mai observat cand m-am jucat cu frana de mana dupa aceea in zapada...atunci cam am frana de mana trasa si derapeaza spatele aud un cloncanit metalic...
  3. Pai nu stiu ce sa zic, viteza mare nu am avut, s-a dus spatele si s-a oprit in bordura, ce-i drept m-a zguduit putin. marginea jentii a fost bagat in interior cu 1.5 cm, pe o portiune de 3cm. Tu tot la fuzeta te gandesti? Apropo de masuratori...nu zic ca ruleta nu este de ajuns...punctele de reper si ce anume au masurat ei mi-sa parut irelevant...dar maine poimaine ma bag si eu la o groapa si ma apuc si masor ... Apropo...tabla aia pe care vine fixata piesa 8 nu este cam slabuta?
  4. Salut. Si eu m-am gandit sa inlocuiesc fuzeta in prima faza...am gasit cel mai ieftin la 200 de RON...problema este ca daca nu fuzeta este piesa problematica atunci dupa aia mai trebuie sau cumpar si puntea. Punte completa am gasit la 500 RON. Daca as stii sigur ca schimbarea puntii rezolva problema atunci as fi linistit...din vechea mea punte as putea sa vand ce e pe partea stanga...tambur, rulment cu fuzeta, cilindru frana, etc, as mai recupera ceva bani. Astazi am vorbit cu un mecanic bunicel si ne-am inteles sa desfaca partea dreapta sa vada ce e acolo. Daca ar fi fuzeta as scapa mai ieftin ... Am fost la geometrie...la geometrie se vede ca roata sta stramba(nu este foarte grav, din moment ce nu se observa cu ochiul liber )....dar nu zice care piesa este cea buclucasa...au facut baietii ceva masuratori pe acolo cu ruleta dar ...irelevant... Apropo...un mecanic mi-a zis ca daca era roata stramba pe plan vertical atunci probabil puntea era dusa...fiind pe plan orizontal el crede ca este de la fuzeta...
  5. Iata o schema! La service mi-sa zis ca puntea spate la Kalos e "varza"...cica cedeaza foarte foarte usor!
  6. Am fost la un service in Brasov, s-au uitat aia pe acolo...au masurat cu ruleta...si cica e deplasata cu 3mm...dupa parerea mea, masuratorile efectuate de ei sunt irelevante...dar no, ei sunt mecanicii! Ar fi bine sa scap fara schimbarea puntii! Viktor tu la ce te gandesti ca s-a dus?
  7. Salut tuturor! Acum cateva zile am derapat cu masina (Chevrolet Kalos Sedan 2005), si am luat o bordura cu roata din dreapta spate, in urma caruia s-a dus o janta, dar problema este alta. Se pare ca s-a strambat si puntea! Acum geometria rotior arata ceva genul ca in poza atasata, bineinteles nu in masura in care am figurat in poza, adica cu ochiul liber nu se poate observa nimic. Speram sa fie numai fuzeta dusa dar se pare ca nu am avut noroc. Pana acuma daca tineam volanul aliniat masina mergea drept, acum. cu volanul aliniat masina merge spre stanga, din cauza ca spatele trage spre dreapta. Am cautat pe la dezmembrari, am si gasit pe la vreo 500 RON, echipata, adica are rulmenti, saboti, tamburi etc. As vrea sa mai cercetez putin ofertele, si intrebarea mea este daca se potriveste puntea de pe hatchback pe sedan, sau eventual de pe aveo de prin 2008 pe kalos 2005. A mai patit cineva ceva asemanator? Mersi Am uitat sa atasez poza!
  8. www.unixauto.ro - au o groaza de piese pentru Daewoo Kalos! Mult mai multe decat pentru Chevy Kalos! Chiar daca nu gasesti ceva in lista, dar piesa respectiva "exista", in 3 zile o ai in mana! De altfel daca tot vine vorba Daewoo Kalos vs. Chevrolet Kalos, as vrea sa cumpar 2 amortizoare pe fata pt. Chevy! Ma intereseaza daca se potrivesc amortizoarele de pe Daewoo Kalos! Mersi
  9. Am schimbat si eu distributia! Am cumparat un kit Gates cu 179 de RON, care contine curea Gates si rola SKF! Pompa de apa la urmatorul schimb...cu recomandarea mecanicului! Cine are motor 1.4 cu 8 sapape nu are de ce sa ii fie frica, deoarece chiar daca se rupe cureaua nu se intampla absolut nimic, doar ca se opreste motorul! Pentru cei cu 16V mai nasol! Numai bine!
  10. Salut! Trebuie sa imi schimb si eu amortizoarele pe fata. Am si scrurgeri si in plus mecanicul zica ca troncaneala pe care o am vine de la amortizor acesta facand zgomotul acela din cauza ca nu mai are ulei destul in el! Am vorbit cu cineva si as putea sa iau amortizoare KYB la 50% reducere dar problema este ca in programul folosit de ei pentru Chevrolet Kalos nu apare niciun amortizor pentru puntea fata, doar pentru DAEWOO KALOS! Intrebarea este daca se potriveste? Astept pareri! Multumesc!
  11. Salutare tuturor! Am si eu o mica problema! Daca invart volanul sa zicem spre dreapta jumatate de tura, apoi dau stanga dreapta 30 de grade(10-15 cm) se aude un tacanit si se simte un mic joc! Acelasi lucru si pentru stanga! Interesant este ca daca fac aceasta miscare de stanga-dreapta cu volanul in pozitia din mijloc jocul nu se aude si nu se simte nimic! Ma gandem ca s-a dus caseta de directie, dar oricat de putin misc de volan se vede ca se misca roata( cu masina pe loc, motorul pornit ), deci nu are jocul tipic casetei moarte! Am pus un prieten sa traga de volan in timp ce eu am pus mana pe bara care trage de roata! Capatul de bara nu este dusa, se simte clar ca jocul e inspre caseta! Am inteles ca pana in caseta mai e o chestie numita rotula axiala! Credeti ca ar putea fi de vina aceste rotule? Am gasit la un magazin 2 bucati la 125 lei(DELPHI), dar nu as vrea sa schimb degeaba! Astept pareri! Eventual incercati si voi manevra respectiva sa vedem daca mai are cineva aceasta problema!
  12. Salutare tuturor! Am si eu o mica problema! Daca invart volanul sa zicem spre dreapta jumatate de tura, apoi dau stanga dreapta 30 de grade(10-15 cm) se aude un tacanit si se simte un mic joc! Acelasi lucru si pentru stanga! Interesant este ca daca fac aceasta miscare de stanga-dreapta cu volanul in pozitia din mijloc jocul nu se aude si nu se simte nimic! Ma gandem ca s-a dus caseta de directie, dar oricat de putin misc de volan se vede ca se misca roata( cu masina pe loc, motorul pornit ), deci nu are jocul tipic casetei moarte! Am pus un prieten sa traga de volan in timp ce eu am pus mana pe bara care trage de roata! Capatul de bara nu este dusa, se simte clar ca jocul e inspre caseta! Am inteles ca pana in caseta mai e o chestie numita rotula axiala! Credeti ca ar putea fi de vina aceste rotule? Am gasit la un magazin 2 bucati la 125 lei(DELPHI), dar nu as vrea sa schimb degeaba! Astept pareri! Eventual incercati si voi manevra respectiva sa vedem daca mai are cineva aceasta problema!
  13. Salut! Dintre toate enumarate mai sus singurul care ti-se potriveste este Motul 8100 Eco-Nergy! 300V power racing este bun dar nu e "long-life" adica nu poti sa il tii in motor mii de kilometrii fiind ulei special pentru curse! Clalalte doua sunt uleiuri "specifice" MB si FORD! Dupa manualul de utilizare uleiul trebuie sa aiba certificare API SL! Acest criteriu este indeplinit de 8100 Eco-Nergy! Salut! Nu e nicio "coiala"! In brasov un litru de Motul 8100 Eco-Nergy este 40 de lei, cred ca este chiar mai ieftin decat ELF-ul! Ma gandesc ca in loc sa dai 70 de lei pe MOBIL 1 ESP(ca atata e in METRO) made in turkey mai bine te coiesti 2-3 ore si economisesti 120 de RON! Unii lucreaza pt banii astia o saptamana! Eu nu am folosit ELF niciodata, nu stiu cat de bun e! O fi! Insa mi s-a recomandat Motul si eram curios si de parerea altora! Uleiul l-am cumparat deja dar inca nu l-am pus! Cand o sa fac asta revin cu rezultate!
  14. Buna ziua tuturor! Imi cer scuze daca s-a mai discutat problema! Am folosit functia "search" si nu am gasit ce cautam! Am schimbat ieri bujiile si cand am scos fisele la una dintre ele tubuletul metalic a ramas pe bujie! (A iesit din fisa ) Nu am de ales trebuie sa imi iau un set nou! Intrebarea mea ar fi ce producator recomandati fiindca nu pot sa ma hotarasc! Nu vrea sa imi iau la 50 de RON fiindca e clar ca alea sunt proaste! Astept pareri! Mersi
  15. Mersi frumos pentru numarul de telefon! O sa sun sa vad ce rezolv!
 

×
×
  • Create New...