Jump to content
 

Sign in to follow this  
vladani2003

Nu Se Mai Aprind Beculetele In Bord La Pornire

Recommended Posts

OFFFF, nu mi se mai aprind beculetele in bord la pornire, daca frana de mana e trasa se aprinde la Brake, si la baterie se aprinde dar apoi se stinge pe jumate, nu-mi mai arata nivelul exact al benzinei in rezervor si nici temperatura la motor. In rest totul e OK, merge la fel de bine ca si pana acum, bine ca macar vitezometrul si turometrul merg bine, sper, dar la pornire ,ciudat, cand e cheaia pe ultima pozitie nimic nu se mai aprinde, dupa care invart si pornesc. Care ar putea fi problema, de la sigurante? Ce ma sfatuiti? releele? bateria e super buna. Mentionez ca e Espero 1,5 16 v

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am patit asa ceva dar cred ca ai probleme fie cu o mufa de la tabloul debord (contact imperfect), fie cu tabloul de bord in sine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai unde e mufa asta, cum o pot localiza, probabil contactele au oxidat, sau ceva de genu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

desfaci ceasurile si inpectezi mufele din spate - asta e prima etapa - si eu inclin spre parerea lui andreib

Share this post


Link to post
Share on other sites
OFFFF, nu mi se mai aprind beculetele in bord la pornire, daca frana de mana e trasa se aprinde la Brake, si la baterie se aprinde dar apoi se stinge pe jumate, nu-mi mai arata nivelul exact al benzinei in rezervor si nici temperatura la motor. In rest totul e OK, merge la fel de bine ca si pana acum, bine ca macar vitezometrul si turometrul merg bine, sper, dar la pornire ,ciudat, cand e cheaia pe ultima pozitie nimic nu se mai aprinde, dupa care invart si pornesc. Care ar putea fi problema, de la sigurante? Ce ma sfatuiti? releele? bateria e super buna. Mentionez ca e Espero 1,5 16 v

 

 

Eu am patit ceva asemanator am bagat la bricheta un incarcator de telefon (made in china) si mi-a ars o siguranta , nu mai imi merge ceasul nici becurile de la bord nu se aprindeau decat bateria si doar pe jumatate aprins exact ca la tine , la mine nici turometul nu mai mergea.Am fost cu ea la un electrician si a depistat din prima problema o banala siguranta arsa . Incearca la tablou comntroleaza sigurantele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

la tabloul de sigurante din bord? sau cel de sub capota? oricum problema pare sa fie asemanatoare cu ce ai patit tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intai verifica sigurantele din bord, e cel mai simplu, apoi treci la desfacut altele pe-acolo. Ar trebui sa fie o schema pe capac. Eu inclin spre sigurante arse. Ceva asemanator am patit si eu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bun , si daca sigurantele sunt bune, cum pot scoate ceasurile ca sa ma uit la mufele din spatele lor? trebe dat cumva tot bordul jos? :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic sa verifici intai sigurantele. Pe urma mai vedem. Mufele alea din bord nu se strica asa usor. Vezi postul lui @rosniper

 

PS. Am impresia ca exista topic dedicat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mersic, oricum dupa 3 dupa ce ies de la servici ma apuc sa verific sigurantele, va mai tin la curent

Share this post


Link to post
Share on other sites

offff, am verificat sigurantele, sunt perfecte, nu stiu ce are, becurile martor la pornire tot nu se aprind, am facut cateva ture cu ea sa incalzesc motorul, merge normal, dar am observat ca daca stau pe loc si trag frana de mana imi scade turatia, adik asa imi arata turometrul, desi motorul merge normal, dar imi variaza turatia in momentul in care actionez frana de mana, daca o las jos isi revine la normal. Si inca ceva , cand aprind pozitiile iarasi mai scade un pic turatia, la faza scurta iar mai scade un pic, la faza lunga cu tot cu proiectoare la fel, si asa se intampla de turometrul ajunge sa-mi arate 500 de turatii, dar de fapt motorul merge normal, sunt sigur ca sta in 900 rot/min cum statea si pana acum. Nu stiu ce sa fac. Cred ca am sa merg la un electrician auto

Voi ce ma sfatuiti, ce ar putea avea? oare nu incarca bine alternatorul, cureaua de alternator sa fie slabita? e bosh, are 9000km, apropos, la ce nr de km se schimba cureaua de alternator? cum o verific daca mai trebuie stransa?

 

PS: Va multumesc anticipat pt toate sfaturile

 

pt cine vrea si poate sa ma ajute cu sfaturi, putem vorbi si pe mess, id-ul meu este vladani2003

Share this post


Link to post
Share on other sites

reiterez iarasi si din nou - desfa bordul si verifica stecherele...

 

am eu o banuiala de problema de masa a ceasurilor...

 

cureaua de alternator... se verifica la service sau prim metoda degetului (mai imprecisa) - apesi pe curea - si ar trebui sa nu te lase sa o "deformezi" mai mult de 1cm

Edited by madkat

Share this post


Link to post
Share on other sites

La mine problema a fost la tabloul cu sigurante din bord , totusi mergi la un electrician cat de cat priceput , totusi cred ca e de la sigurante.

Edited by Rosniper

Share this post


Link to post
Share on other sites

e posibil sa fie de la computer, oare daca scot bornele la baterie si resetez ECM e posibil sa apara o remediere a situatiei?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mi se mai aprinde butonul de la proiectoare situat in partea din stanga sus la masina din profil. Exista o posibilitate de remediere fara a schimba butonul intreg, intrucat acesta functioneaza ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

am vorbit acum cu un electrican de la reprezentanta si mia spus ca cunoaste problema si sigur e din contact, sper miercuri sa o rezolv rapid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

gata, am rezolvat, era de la mufa din tabloul cu ceasuri, am fost la un service care se ocupa numai de partea electrica, ce sa zic, sunt profesionisti baietii chiar ii recomand pt orice problema electrica, mi-au zis ca am o pierdere de curent, au scos ceasurile, au curata circuitele si mufa pe acolo si apoi gata, surpriza, merge . Ma costat 50 ron cu tot cu inlocuirea motorasului de la deschidere portiera stanga fata, intr-o ora a fost gata.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu mi se mai aprinde butonul de la proiectoare situat in partea din stanga sus la masina din profil. Exista o posibilitate de remediere fara a schimba butonul intreg, intrucat acesta functioneaza ?

Se poate inlocui becul

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bec cu prezervativ verde :) . La mine se desface relativ usor acel buton.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna.De vreo saptamana la cielo meu imi face figuri martorul de la presiune ulei.Cand pun contactul uneori se aprinde alteori nu.Am dat jos ceasurile din bord am curatit contactele electrice si bucurie mare , a mers , dupa care suparare , a doua zi facea la fel ca inainte.Are cineva idee ce ar putea fi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa mai imi face si mie cand este foare foarte frig din cauza uleiului care este gros.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este din cauza senzorului de presiune sau pur si simplu un contact imperfect la mufa acestuia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut, poti sa-mi spui si mie unde ai rezolvat aceasta problema? am si eu caderi de tensiune la masina si nu stiu unde sa mai ma duc. multumesc frumos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum merge de cand a dat caldura si am curatat contactul de la senzorul de presiune.Astept iarna sa vad.Am cumparat oricum un senzor nou si la prima figura il schimb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...