Jump to content
Sign in to follow this  
Alinutz

Locuri De Vizitat Din Apropierea Craiovei

Recommended Posts

De vreo 2 week-enduri, tot stau si ma gandesc pe unde as putea iesii cu masina, si de plimbare, dar si de vizitat ceva interesant. Astept propunerile celor care au mai fost. Ca distanta, sa zic pe undeva la maxim 600 km dus intors ... :D

Share this post


Link to post

Pai la distanta asta eu iti propun ori Valea Jiului, pana la Petrosani, ori valea Cernei cu Baile Herculane.

Edited by nrares

Share this post


Link to post

Cu pasaport sau fara?

Share this post


Link to post

Cu rovinieta :) ) ... am fost si pe Petrosani, si pe Herculane, si pe Valcea, si pe Tg Jiu, si pe Pitesti/Curtea de Arges. Alte idei ?!

P.S. Fara pasaport !

Edited by Alinutz

Share this post


Link to post

1. Paltinis in Sibiu.Nu stiu cum mai arata acum statiunea ca n-am mai fost de 8 ani. Poate dau mai multe detalii colegii din zona.

 

2. Vidra si Obarsia Lotrului mai sus de Voineasa. Nu stiu cum e cu cazarea pe acolo, dar peisajele sunt superbe.

 

3. Pestera Polovragi si Pestera Muierii.

 

Asta daca vrei sa te incadrezi cu un plin de benzina si rovigneta. =))

Share this post


Link to post

4. Pitesti - Campulung - Bran - Moeciu - Brasov

 

5. Pitesti - Curtea de Arges - Vidraru

 

6. sau chiar un astfel de traseu. Daca este zapada cu atat mai bine. Este de-a dreptul superb.

Share this post


Link to post

Apropo de craiova, ma intereseaza si pe mine un hotel bun si nu foarte scump pentru niste colegi care vin in ianuarie 1-2 saptamani. :)

Share this post


Link to post

Nu stiu cum stau baietii cu finantele dar eu iti recomand asta. E cel mai bun hotel raportat la calitate/pret. Dupa ce am stat in vreo 4 hoteluri m-am stabilizat la asta de fiecare data cand am treaba in Craiova.

Share this post


Link to post

Locuri speciale in jurul pensiunii Casa Brancusi din Pestisani / Gorj - pe DN67D la 17Km de Tg.Jiu spre Tismana-Baia de Arama, unde m-am simtit excelent in urma cu doua saptamani:

 

 

- Hobita , casa memoriala a genialului Brancusi, 4 km

post-1361-1179178461_thumb.jpg

 

- Manastirea Tismana, la 16Km - nu mai are nevoie de prezentare...

post-1361-1179178630_thumb.jpg

 

- Pestera si Podul lui Dumnezeu de la Ponoare, cca 25 km (dupa Baia de Arama)

post-1361-1179178817_thumb.jpg post-1361-1179178879_thumb.jpg

 

- Cheile Bistritei si cele doua baraje - 10-15 km la nord prin satul Gureni, drum betonat, locuri superbe, putin umblate!

post-1361-1179179279_thumb.jpg post-1361-1179179370_thumb.jpg

post-1361-1179179510_thumb.jpg

 

- Cheile Sohodolului - cu masina pana la Cabana Sohodol, apoi o plimbare de 2-3 ore pe jos

post-1361-1179179928_thumb.jpg post-1361-1179180064_thumb.jpgpost-1361-1179180176_thumb.jpg

post-1361-1179180252_thumb.jpg post-1361-1179180365_thumb.jpg

 

Despre pensiune, numai de bine, 70 ron/camera dubla. Cazarea si mancarea sunt excelente, curtea spatioasa, iaz cu pastravi, gratar, gazde de treaba si multa voie buna :) - cine vrea telefonul pentru rezervari il pot da prin PM.

post-1361-1179180984_thumb.jpg

 

Drum bun!

Share this post


Link to post

Recomand traseul pe care l-am facut ieri.

Craiova, Dragasani, Ramnicu Valcea, Voineasa, Obarsia Lotrului, Petrosani, TG. Jiu, Craiova. Merita facut. :D

Drum de o zi cu pauza de cateva ore pentru gratar.

 

Peisajele sunt absolut superbe in zona Obarsia Lotrului. Drumul de kkt in zona respectiva, dar daca nu te grabesti chiar merita. Au fost portiuni unde am urcat cu treapta 1 ca sa nu avariez masina in gropi si ca sa ocolesc bucatile de stanca de pe drum.

P.S. Pe creste inca se vedea zapada, iar in padure pe langa Lotru inca mai era zapada. :)

 

Pun o poza de la coborare spre petrosani. Din pacate calitatea este de kko ca tocmai mi-am spart aparatul foto si am facut doar cateva poze cu telefonul mobil.

post-5141-1179743500_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Recomand si eu Obarsia Lotrului insa invers facut traseul.

Drumul prost este Petrosani-Obarsia si este de urcat. Mai bine urci pe drumul prost decat sa coborii si sa tii masina din frane din cauza drumului.

De cobarat este mai bine spre Valea Oltului fiindca starea drumuli iti permite sa lasi masina sa coboare mai repede.

Mai recomand si sa ramaneti la Obarsia Lotrului o zi doua si sa faceti traseul Obarsia-Lacul Calcescu, 4-5 ore de super traseu daca va tin picioarele. Eu cu 15 KG in plus fata de cand l-am facut ultima data nu cred ca m-as incumeta insa Alinutz se incadreaza la greutate.

 

Vara mi-a placut si la Mraconia langa Orsova mai exact pe langa Cazane.

Drumul de la Tismana la Herculane pe Baia de Arama iar este superb si vara daca vreti un gratar pe langa Herculane mie mi-a placut la 7KM de 7 Izvoare spre Baia de Arama pe dreapta este un loc frumos si mai linistit decat 7 Izvoare.

La cativa Km de Tismana spre munte este o Hidrocentrala subterana la care se ajunge printr-un tunel de vreo 2Km daca va lasa sa intrati este super, eu am ramas uimit de ce este acolo.

 

In ultimul timp am vizitat Valcea pentru manastirile Hurezi, Bistrita, Arnota, Surupatele, Dintr-un Lemn toate vizitate intr-o zi. Alta data am vizitat Pesterile Ursilor, Liliecilor si Polovragi urmeaza sa ne ducem si pentru pestera Muierii.

 

Tot in Valcea frumos si pe Cheile Bistritei

post-2584-1179768175_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Intr-adevar, frumos traseul Craiova, Dragasani, Ramnicu Valcea, Voineasa, Obarsia Lotrului, Petrosani, TG. Jiu, Craiova. L-am facut si eu azi :D Next ?! :D

Edited by Alinutz

Share this post


Link to post

Craiova - Tg Jiu - Valea Sohodolului ... :)

Share this post


Link to post

Alta zona frumoasa (dupa Herculane) este Poiana Marului! Drumul este : Filiasi- Dr.Tr. Severin - Caransebes - dreapta spre Otelul Rosu si la vreo 20 km se afla Poiana Marului!

Share this post


Link to post
Intr-adevar, frumos traseul Craiova, Dragasani, Ramnicu Valcea, Voineasa, Obarsia Lotrului, Petrosani, TG. Jiu, Craiova. L-am facut si eu azi :D Next ?! :D

Ma bucur ca ti-a placut. Eu eram inebunit sa-l fac. Il facusem cu vreo cativa ani inainte (sa tot fie vreo 12 de atunci) cu parintii si stiu ca i se tempera lu tata motorul la greu. :mrgreen:

 

 

Stie careva cum ajung din Craiova la Pestera Polovragi? :rolleyes:

Mai intentionez sa fac o excursie peste vreo 3 saptamani si daca nu se deschide transfagarasaniul pana atunci m-as duce pe la polovragi. :)

Thank`s.

Share this post


Link to post

@NightElf tot spre pestera Polovragi am vrut si eu s-o iau, dar din cauza faptului ca nu am gasit drumul, am ales traseul de mai sus :D Si eu caut directii, iar cand le voi afla, le voi posta. Mai stii, poate ne intalnim pe acolo :)

Share this post


Link to post

Pai primul week-end dupa data de 15 sau 18 (ca sa intre banii ori la sotie ori mie) dau o fuga pe acolo. Daca vezi vreun Lacetti alb cu nr de B@leasing eu sunt. :P

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am si eu o intrebare: stie cineva cam care ar fi distanta din Valcea pana la Balea lac (cu viraj la drepta la Talmaciu :mrgreen: )?

Mie din calcule mi-a iesit cam 130 km (s-ar putea sa fi gresit asa ca nu dati cu pietre)

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Mie din calcule pe mi-a dat cam 140 +/- 5km! Deci cam pe aici este distanta! Drum bun  <img src= ">

Share this post


Link to post

@Night Elf, am vazut ca ai fost pe Transfagarasan dar daca te mai intereseaza Polovragi, drumul cel mai rapid si destul de bun (betonat in cea mai mare parte) este DN65C, iesirea din oras pe langa Gara (Bariera Valcii, spre CET2 Simnic) pana la Horezu, de unde o iei stanga pe DN67 spre Tg. Jiu (f. frumoase locurile!).

Aproape de Horezu daca faci dreapta sunt Manastirea Arnota si Cheile Bistritei. La intoarcere poti tine drumul spre Valcea, prin Baile Govora. Localnicii spun ca de la Polovragi poti ajunge pe firul Oltetului pana la Lacul Petrimanu, dar pe drum forestier. Mai de incercat e drumul spre Ranca, 67C (Transalpina). Drum bun!

Share this post


Link to post

Salut!

Stie cineva ,care a fost de curand, sa-mi spuna cum e drumul din Craiova spre Tg. Jiu, Cheile Sohodolului, Tismana ?

Share this post


Link to post

Stiu sa-ti spun pana-n Tg Jiu ca e acceptabil. Nici prea prea, nici foarte foarte. Mai departe nu stiu ... sorry!

Share this post


Link to post

Pana in Tg Jiu e acceptabil, spre bun, drumul :D . Dinspre Tg Jiu spre Baia de Arama incepe sa nu mai fie chiar bun, dar nu ai mult de mers, in jur de 30+ km! Dupa ce treci de Pestisani ( :scarpin: daca tin bine minte) ai vreo 10 km de drum cam prost!

Share this post


Link to post

Salutare,

Stie cineva daca este accesibil drumul de la Tg-Jiu spre pasul Vulcan (prin comuna Schela)? Acum foarte multi ani am ajuns la cabana Vilcan dinspre Petrosani, pe timp de iarna, si drumul forestier nu mi s-a parut greu. Sunt niste locuri superbe acolo, vezi Straja si Parangul, toata depresiunea Petrosanilor si hat departe spre Sureanu. Cei cu care am fost atunci spuneau ca mai departe spre Tg-Jiu era un drum bine intretinut, din motive strategice. Se stie doar ca pe acolo au trecut multe ostiri, in timpurile in care defileul Jiului nu era accesibil. Oare acum ce s-o fi ales de drum?

Share this post


Link to post

Scuze pentru post consecutiv dar cred ca nu se pune :mrgreen:

 

Daca aveti dor de duca intr-un weekend de vara, iar acasa sunt 36 grade la umbra, nimic nu e mai potrivit decat o calatorie la munte. Weekendul trecut eu am ales Ranca. Se poate ajunge usor (vreo 130Km de la Craiova), se urca ceva serpentine in ultima portiune dar drumul e mediu spre bun, asfaltat. Cazare gasiti usor cu rezervare dar si fara, dar luati-va cele necesare (mancare si bautura) de acasa caci in zona nu gasiti decat branza si lapte. Preturile vara sunt in jur de 70 lei camera (iarna cresc la 100 lei).

 

Eu am ales drumul prin Melinesti (iesirea din Craiova pe la pasajul de cale ferata peste Triaj, pe langa tancodrom). Sunt multe sate dar cu atentie se poate merge snur (n-am vazut tipenie de cascheta) cu 90-100Km/h, cu un minim de disconfort dat de denivelari. Ceva zone afectate de surpari sunt parca prin zona de deal pe la Stoina, dar se trece cu grija fara probleme. Din Hurezani se intra drept pe DN 67B, drum mult mai bun pana la Tg. Carbunesti. Tineti directia Tg.Jiu pana la Scoarta, de unde la dreapta intrati in DN 67 Tg.Jiu -Horezu-Rm.Valcea, cale de vreo 15 km de unde la stanga prin Ciocadia se lasa drumul de Novaci: celebrul Transalpina DN67C ,ce incepe pe superba vale a Gilortului.

post-1361-1188674207_thumb.jpgpost-1361-1188674261_thumb.jpg

 

Din Novaci soseaua lasa in stanga Gilortul pentru a urca in pante accentuate si serpentine direct pe piciorul muntelui, spre releul de pe varful Cornesul Mic ( 1696m). Pe alocuri masina iti da senzatia ca nu mai trage, dar asta si din cauza pantei constante, in unele locuri neobservabila pentru ca drumul este pieptis. Pana sa te dezmeticesti dupa urcus, bagi de seama ca ai iesit direct in gol alpin, padurea a disparut si in fata se deschide un platou vast pe fundalul caruia se vede Ranca si Vf. Papusa, iar mai la stanga cocoasa inconfundabila a Mohorului, de unde incepe siragul de varfuri ale Parangului.

post-1361-1188674770_thumb.jpgpost-1361-1188675030_thumb.jpgpost-1361-1188675148_thumb.jpgpost-1361-1188675430_thumb.jpg

post-1361-1188676290_thumb.jpg

De la releu drumul coboara usor spre saua unde este asezata Ranca, si din pacate e plin de cratere. Contactul cu "asezarea" turistica iti lasa apoi un gust amar. Santiere peste tot, deseuri aruncate alandala, multe vile inghesuite, drumuri proaste, mult praf, utilaje si muncitori. Urcam cu greu, printre gramezile de pietris si materiale, pe "ulita" unde ne asteapta gazda noastra.

post-1361-1188675956_thumb.jpg

Locuri de parcare nu s-a gandit nimeni sa faca. Inghesuim masinile cum putem, in sir indian, asa ca daca primul vrea sa iasa trebuie sa-i scoale pe toti :wallbanger: . E incredibil de cald pentru ora 6 seara la 1600m. Mai injuram un pic incalzirea globala, incingem si noi gratarul, desfacem berile :drinkers: si din una in alta facem planul pentru a doua zi: urcam pe Papusa!

post-1361-1188676932_thumb.jpg post-1361-1188677090_thumb.jpgpost-1361-1188677344_thumb.jpg

post-1361-1188677711_thumb.jpgpost-1361-1188677788_thumb.jpgpost-1361-1188677868_thumb.jpg

N-a fost usor la urcus (nici foarte greu) dar a meritat privelistea, pacat ca am fost alungati mai repede de pe varf de niste tunete amenintatoare dinspre nord. De sub Papusa se poate vedea perfect drumul mai departe prin pasul Urdele, cu o masina 4x4 si pe vreme buna se poarte trece la Obarsia Lotrului.

post-1361-1188677959_thumb.jpg

Duminica dimineata o ceata deasa s-a adunat din vale, semn ca trebuie s-o luam din loc. La coborare vizibilitatea a fost si sub 20m, nici n-am mai vazut releul, iar la Novaci deja incepuse ploaia.

Una peste alta, a fost un weekend foarte reusit. Nici macar potopul de ploaie de pe drumul de intoarcere nu a reusit sa ne strice buna dispozitie si deja ne facuram noi socotelile ca la iarna, dupa ce iau caciucurile SnowTrac pe masina si lanturile in portbagaj, s-o apucam din nou pe drumul Rancii, de data asta pentru niste cursuri de ski...

post-1361-1188675185_thumb.jpg

post-1361-1188675218_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...