Jump to content
 

Sign in to follow this  
Mammut

Probleme Electrice Tico

Recommended Posts

:thumbl: Felicitari! Eu am ars 7 sigurante pana am ajuns la aceeasi concluzie cu legatul casetofonului.

Share this post


Link to post
Share on other sites
A doua problema, cu casetofonul este si ea rezolvata:

era problema cu masa. Asta vine de la blocul de lumini si cand aprindeai pozitia, se deconecta acel fir care merge la casetofon...Am legat la caroserie un fir si merge foarte fain...

 

Firul care-l foloseai drept "masa" este alimentarea iluminarii casetofonului original, in sincron cu luminile de pozitie. Intamplator el face masa in repaus dar cu pozitia aprinsa devine alimentat (+ din linia 30) si noul tau HU n-are cum sa functioneze cu 2 plusuri in loc de un plus si o masa. Masa poti obtine intamplator si din antena radio, probabil n-o racordasesi ca ti s-ar fi ars instant siguranta de lumini, cum a patit antevorbitorul meu...Sfat: firul de masa este intotdeauna negru si deseori se leaga direct de caroserie, sub volan in cazul Tico.

Edited by Senna
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De curand,sunt proaspat posesor de Ticozaur si am o mica problema:-cand iau contactul RCS-ul isi pierde posturile memorate(are plusul pus aiurea,cred,pe contact)!Treaba nashpa,este ca nu am schema cassului si sa incerc faza cu firul rosu i-mi este un pic cam frica...Puteti sa-mi dat un sfat? Tks.!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc,esti tare! :thumbl: M-am repezit,"ca berbecul" in loc sa caut!Am vazut,raspunsul lui Senna,si mi sa parut "OnTopic"!

Share this post


Link to post
Share on other sites

am lasat masina lu sormea (Tico din 1999) peste noapte pe la Amzei.

 

a 2-a zi, m-am trezit ca din toata instalatia electrica mai merge doar semnalizarea stg/dreapta. De pornit, porneste la prima cheie, nici bateria nu s-a descarcat.

 

m-am tot uitat la sigurante, mufe, m-am bagat pe sub bord, am tras de fire, le-am analizat...NIMIC, nu am gasit buba.

 

Cand apas pe claxon sau frana sau flash-uri se reseteaza radio-ul (ca si cum ai lua mufa de la borna).

 

va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cu 1 ora de 'interventii' la Ticolino.

ma prezint cu masina unde imi spuneti in Bucuresti si platesc manopera.

 

multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi ca e posibil sa iti fi ros vreun soricel/sobolan firele si sa faca scurt. Dute la un electrician auto sa verifice ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

aceeasi problema am avuto si eu la ticalos, dar dupa o lunga perioada de nefolosire a masinii (cca 3-4 luni). Masina fiind pusa intr-un garaj in care ploua innauntru.

Banuiesc ca e vrun contact pe undeva oxidat pt k mia facut fig asta de vreo 4-5 ori dar sa reparat singura :osanale: :D . Din cat am citit prin manualul de reparatzii ar fi 2 sigurante mari (30A+40A)innainte de tablou iar una dintre ele ar putea avea fi oxidata. te sfatuiesc sa te duci la un electrician sa verifici inst electrica iar cat timp masina sta sai scotzi bornele de la baterie pt orice eventualitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
te sfatuiesc sa te duci la un electrician sa verifici inst electrica iar cat timp masina sta sai scotzi bornele de la baterie pt orice eventualitate.

 

m-as duce azi la un electrician,dar n-am nici o idee care lucreaza.

 

ceva recomandari?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va rog sa scrieti cu majuscula la inceput de fraza/propozitie si sa nu mai folositi limbaj IRC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei bine am iesit la o plimbare cu Tico ...si surpriza

acum merg faruri,claxon, stop pe frana, avarii, etc.

 

Nu i-am mai facut nimic, s-a remediat singura.

e posibil cum s-a reparat sa si reapara in viitor.

 

Deci continui sa caut rezolvarea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica cablurile de masa la motor si caroserie, cablurile la baterie si in general tot ce inseamna conexiune electrica principala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o intrebare: care sunt firele care trebuie conectate la un led pentru a te avertiza ca ai intrat pe rezerva (la benzina). Mi-am pus o sonda cu trei fire si nu reusesc sa gasesc combinatia de fire pe care trebuie sa le leg la un led pentru a avea si Tico-ul meu led rosu de benzina. Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
In primul rand salutari tuturor.

Sunt proaspat posesor de Tico.

De curand am remarcat o problema la semnalizare: uneori merge, uneori nu. O palma aplicata peste zona unde se afla releul o face sa mearga din nou. De ieri problema pare sa se vi agravat: dau semnal, nu merge, ii dau o palma, merge, ca dupa trei sec sa se opreasca. Deja inebunesc.

O sa ma duc cu ea la un electrician, dar parca m-as baga sa o mesteresc eu.

Aveti vreo sugestie de la ce ar putea fi problema.

 

Va multumesc.

 

SI EU AM AVUT PROBLEMA ASTA!AM SCOS RELEUL,LAM DESFACUT SI AM CURATAT CONTACTELE.DE ATUNCI MERGE PERFECT!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aoleo!!! Caps jos ca ne dor urechile si ochii :-W

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@segiuhusca: Pregateste-te sa-l schimbi. O sa revina problema... E foarte ieftin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut tuturor. Prietena mea s-a facut cu un tico din 98 cu 130.000 km. Are cateva belele legate de electronica cum ar fi:

1. Nu mai merge reglajul electric de faruri. Ce trebuie schimbat?

2. Are un casetofon Panasonic dar care, se pare , ca desi se aprinde nu prinde nici un post.Sa fi iesit mufa din spate? :-W

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mad_voly

1. nu stiu pentru ca si eu am aceeasi problema :D

2. nu prinde nici un post de radio? sau nu se aude nimic in boxe?

Daca se aude ceva in boxe (pe CD sau cas) dar nu se aude radio atunci cred ca a iesit antena (asta daca nu e cava mai grav din el)

Share this post


Link to post
Share on other sites

fratilor am si eu o problema!cand merg stergatoarele incepe sa clipeasca becul de la baterie!ce sa fac?de unde vine problema?>

astept un sfat

Share this post


Link to post
Share on other sites

-mad_voly vezi mai intai daca ai motorase la faruri ! Dac masina a stat prin serviceuri sa-r putea sa fie lipsa !

-daca nu prinde nici un post dar merge castofonul este problema de antena (oxid, contact slab ,fir cald pus la masa etc.) deoarece intra apa pe sus pe la antena !

-sergiuhusca ia un voltmetru si fa niste masuratori pe baterie cu motorul pornit ,cu si fara stergatoarele pornite si zi-ne ce valori ai gasit,cand aprinzi farurile ce se intampla ? Cred ca ai probleme cu alternatorul !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mers cu masina aprox 6 ore in ture (cam cum e turata peste 140 in treapta 5) cu faza scurta, aeroterma pe 1-2, si s-a dus bateria. Cand am vrut sa plec de la benzinarie d-abia a pornit. 70km pe autostrada cu 120-130, fara faruri, si s-a incarcat...

Stie cineva ce poate fi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu! Tocmai asta este problema mea. Cred ca cel mai bine fac testul asta cu aparatul de masura. Bateria e cam praf, dar cand merg la turatii normale nu face problema asta, deci este ceva de la instalatie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o problema ciudata cu tico-ul de la firma. Cand calc frana in loc sa se aprinda stopurile pe spate pornesc avariile. Nu stiu ce sa-i fac. Am verificat firele care vin la lampile spate, am verificat pe la sigurante, am tras de toate firele pe sub bord nimic. Ce naiba are? Am mai patit ceva asemanator la o dacie. Cand apasam pe frana se aprindeau farurile dar la aia se atingeau contactele de la becul cu doua faze (pozitie si frana). Problema e ca trebuie sa traversez Bucurestiul cu masina asa ca sa ajung la firma sa-mi iau masina mea proprie si personala de acolo.

Edited by cristi_vb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adica incep semnalizarile sa clipeasca? sau se aprind lampile de semnalizare (mai slab de obicei )

Motivul ar fi masa imperfecta .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...