Jump to content
 

Sign in to follow this  
Mammut

Probleme Electrice Tico

Recommended Posts

In primul rand salutari tuturor.

Sunt proaspat posesor de Tico.

De curand am remarcat o problema la semnalizare: uneori merge, uneori nu. O palma aplicata peste zona unde se afla releul o face sa mearga din nou. De ieri problema pare sa se vi agravat: dau semnal, nu merge, ii dau o palma, merge, ca dupa trei sec sa se opreasca. Deja inebunesc.

O sa ma duc cu ea la un electrician, dar parca m-as baga sa o mesteresc eu.

Aveti vreo sugestie de la ce ar putea fi problema.

 

Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La mine problema asta are varsta de aproximativ un an. Nu lovesc releul, ci il apas, si semnalizarea se trezeste. Nu cred ca este de vina releul ci contactul electric dintre releu si priza. Cand conduc alta masina, deja umblu cu mana pe sub bord dupa ce semnalizez :D .

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merci de info, mi-am bagat nasul pe acolo, am impins de fire si totul mergea. Am iesit la o tura pe piatra cubica si gropi multe si a mers fara probleme. Ajung acasa, parchez, le incerc, NU MERGEAU. Inebunesc.

Cred ca o duc la un priceput. Cedez :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probleme cu luminile

Demontare bord Tico pentru diverse remedieri

Probleme claxon

Inlocuire antena

Probleme alternator Aceiasi problema

Probleme cu stopurile

Probleme faruri

Probleme semnalizare

Faruri dereglate

Baterii pentru Tico Aceiasi problema

Temporizare stergatoare

Probleme faza scurta

Probleme la stopurile de frana

Probleme indicatoare de bord

Pozitiile raman aprinse!

Alimentare consumatori diversi cu motorul oprit

 

 

Dupa cum probabil v-ati obisnuit deja :D , aveti aici toate problemele aparute la instalatiile electrice.

Precizarile de la celelalte grupari de topicuri raman valabile si aici, discutiile pe marginea problemelor la instalatiile electrice continuand sub postul prezent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut aceeasi problema. Am schimbat releul si... a mers brici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am avut aceeasi problema. S-a rezolvat prin curatarea contactelor releului (pastilelor). Carcasa releului se scoate foarte usor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se gaseste la orice magazin de piese Daewoo. Cat despre cost... cine mai stie. 20-25 ron

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat si eu, curatat contacte, merge perfect acum.

Multumesc tuturor pentru sugestii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va salut pe toti,  <img src= ">

In urma unui accident stupid, mi-au fost schimbate si farurile pe asigurare la service, din pacate cum am constatat mai tarziu, farurile noi sunt fara reglaj electric. Ei acum incepe problema, in momentul cand aprind pozitiile/farurile, incepe sa se auda permanent un "carait" atat in timpul mersului cat si atunci cand stau dar am luminile aprinse. La o intalnire a clubului "Sharpe" m-a luminat "motorasele farurilor" ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu mai omor motorasele pana o sa-mi cumpar alte faruri, cum sa le intrerup?? :-?

 

P.S.

Am uitat sa spun ca sunt proaspat posesor de Tico.

Edited by danker62

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca farurile sunt fara reglaj electric, atunci despre ce motorase este vorba ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai sunt niste actuatoare (sau cum le zice). Farul propriu-zis nu are reglaj electric. Daca vrei sa le intrerupi dai contra-aripa si le scoti firele sau cred ca se poate si din butonul de reglaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motorasele sunt pe masina, farul trebuie sa aibe oglinda reglabila..

Cred ca cea mai simpla cale este sa le scoti mufa, din pacate nu m-am uitat pe schema sa vad daca decablarea butonului de reglaj nu rezolva cumva problema pana inlocuiesti farul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc mult pentru amabilitate, mai ales ca salvarea mea sta in sfaturile voastre. :D

Edited by danker62

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate am scos mufa din butonul de reglare faruri si degeaba  <img src= (">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atunci nu ai alta sansa decat sa cauti mufa de la motorase

Pt asta parca trebuie sa demontezi aparatoarea de noroi .. si sa te chinui, pt ca locul e ingust

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motorasul care caraie,continuu si nu se opreste este compromis! Reglajul funcitoneaza ceva in genul unei ,,punti de masura " daca ma intelegi !

In bord ai un buton care de fapt este un potentiometru ca sa zic asa ,sau o rezistenta variabila , in actuator ai de asemenea o rezistenta care isi schimba valoarea in functie de pozitia parghiei de reglaj .

Cand modifici pozitia butonului de reglaj motorsul cauta sa egalizeze puntea si sa aduca la egalizare rezistenta din actuator !

Asta a fost o explicatie mai simplista la ce se petrece acolo ! Daca motorasul nu se opreste inseamna ca ceva pinioane pe acolo s-au dus mai ales ca sunt din plastic , cred ca baietii de la service ti-au facut treaba de mantuiala ,sau ti-au schimbat actuatorul !

De dat jos ,trebuie sa dai jos mai intai roata ,apartoare de plastic si dupa aceea totul devine vizibil, iti trebe o tubulara de 10, vezi la mufa trebuie sa apesi deasupra pe o proeminenta ,ca sa iasa are un fel de autoretinre cu dinte crocodil sa nu iasa. Asta asa ca sa nu o smulgi !

 

Sper sa gresesc asa ca succes ! :) >-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am facut intocmai cum m-ai sfatuit, am desfacut aparatoarea de noroi, doar 3 suruburi , cat sa pot baga mana, am desfacut mufa, si acum intradevar nu mai "caraie", practic problema care ma deranja s-a rezolvat.

Lucru pentru care va multumesc mult de tot! :) >-

 

 

P.S.

Mai ramane totusi o intrebare cum iese acuatorul/motorasul ce o fi el. ca eu am desfacut o piulita de fixare dar mai are o tija ceva care nu ma lasa sa-l scot de acolo?? :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai tija de legatura are un cap sferic ,care intra in far trebiue sa inclini putin spre dreapta . Vezi ca actuatuatorul are trei puncte de prindere !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o rugaminte pe cei mai initiati in electronica sau care au intampinat problema mea.

Mie nu-mi merge de vreo 5 luni stropitoarea de parbriz. Am verificat totul si am ajuns la concluziz ca e de la maneta. (Am luat de la cineva un bloc de lumini nou si l-am mufat la mine si mergea stropitorul)

Problema este ca nu am banii disponibili pentru a schimba intregul bloc de lumini care este 140 RON.

Deci, ii rog pe cei care pot citi in manualul de reparatii sa-mi spuna si mie care sunt firele care comanda stropitorul de parbriz. (In acea mufa mare cu care se termina blocul de lumini sunt o groaza de fire si nu stiu care sunt firele care-mi trebuie mie)

Am nevoie sa stiu care sunt firele deoarece m-am gandit sa fac o improvizatie cu un buton simplu amplasat undeva in masina sa comand stropitorul.

Multumesc mult si daca ma poate cineva ajuta sa gasesc firele ii voi fi recunoscator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Identifica ce culoare au firele care vin la pompa(destul de dificil ca e sub aripa),cauta aceleasi culori la intrare in bloc. De regula culoarea se respecta pe intregul traseu. O alta metoda ar fi ca sa ceri imprumut un bloc comutator bun si sa identifici cu un ohmetru ,sau cu un bec +doua sarme si o baterie,care sunt contactele din mufa care dau continuitate la apasarea manetei de comanda.Metoda doua,chiar daca e mai greoaie e mai sigura ,fiindca unele serii de Tico au si un releu temporizator care odata ce ai pompat scurt lichid pe parbriz comanda actionarea automata de cateva ori a stergatoarelor,si la acestea e posibil sa nu mai fie acelasi culoare .

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din asta nu ati mai vazut!

 

Deci:

Am cumarat un casetofon de pe piata, care merge perfect, numai ca:

cand aprind pozitia, se stinge.

Am sa va zic ce anume am incercat:

Am incercat cu faza lunga de semnalizare, si casetofonul mergea.

Am scos tabloul de bord cu instrumentele din circuit, am aprins pozitia, si iar nu a mers (deci, problema este altundeva).

Am folosit firele din instalatia originala audio a masinii, ma gandeam ca poate din cauza asta nu merge, deci am tras plusul odata de la la bricheta odata direct de la baterie cu un fir de 1 mm, si aceasi lucru: pozitie, casetofon stins.

L-am intrebat pe unchiu, care ar putea fi faza, el zice ca asa ceva este imposibil.

Deci astept pareri

 

 

Si am inca o problema.

Cand am schimbat termostatul, cred ca am tras prea tare de firele care pornesc electroventilatorul. Este greu de remediat problema asta sau s-o duc la electrician?

Se gasesc dulii pentru becul de la marche-arriere si la iluminare placuta inmatriculare?

Cred ca va minunati ce interesanta este masinuta mea...masina de 1200 de euro...

Astept raspunsuri...va rog.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pana la urma am rezolvat problema...

am rupt firul de la mufa care vine la termocupla...l-am tiganit unpic, dar ma duc la magazin si cumpar unul nou.

A doua problema, cu casetofonul este si ea rezolvata:

era problema cu masa. Asta vine de la blocul de lumini si cand aprindeai pozitia, se deconecta acel fir care merge la casetofon...Am legat la caroserie un fir si merge foarte fain...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...