Jump to content
Sign in to follow this  
BogdanG

Alternativa La Centrala Termica Pe Gaz

Recommended Posts

Cu cat e mai gros cu atat mai repede crapa.

Share this post


Link to post

Moaaaama, BinLaden e mic pe langa mine...

Share this post


Link to post

Cernobal 2 scrie pe cazanul tau. Toarna o placa de beton peste el.

Share this post


Link to post

Multam de urari. I rest my case!

Share this post


Link to post

Mai Luciane,de nu iei un instant pe gaz si gata?Ai terminat cu tot balamucul iar daca mai ai si o butelie ruseasca esti boier.

Un cumnat de-al meu are cazan bagat in soba,iar prima data i-a crapat cazanul din cauza ca n-a avut supapa de suprapresiune si a avut un noroc de numa numa ca nu a patit nik nici el si nici restul ca daca erau prin zona urgente scriau pe ei...,acu ii mere jucaria da o refacut si soba si...ii la fel ca tine...ii place bijutereala ceva...si face si treaba buna da astea is mai mult improvizatii.

Imi aduci aminte de mine care voiam sa fac un fel de centrala cu un arzator pe gaz de la un cuptor de panificatie cu pompa facuta de mine...si pina la urma am luat boiler electric si o pompa pt recilculat apa prin calorifere si aveam caldura...dar factura la curent ma rupea...asta era pe vremea cand stateam la garsoniera si era numa o camera...da pt mai multe camere...

 

Eu zic ca instantul pe gaz ar fi cea mai faina solutie,si ieftina.

Edited by CARABUSU

Share this post


Link to post

Stiu ca mi-ati tot zis de treaba cu instantul, dar pana nu vad la altul ca merge, nu mai arunc cu bani. Sa vad pe unu' cu instant si 3-4 calorifere de 80 cm ca-i tine o butelie cam o saptamana si cumpar si eu. Pana atunci, voi mai face si incercarea mentionata mai sus. Colegii uita un lucru: am vas de expansiune si doua supape de siguranta. Ce drec mai trebe mai mult? Mai iau un vas de expansiune. Tot bubuie? Hai da-o dreq, ca prea e de tot. Stiu ca unii ma sfatuiti de bine, insa cand banii nu se gasesc, treaba se rezolva cum se poate. Si la nasul sora-mii a mers fara vas de expansiune si supape (ce e drept, avea "vas de expansiune tip deschis"). Dar pana la a-mi spune cineva ca bubuie tot cartierul 9adica satul), e cale lunga. Cati nu-mi spuneati anul trecut ca-mi bubuie pe gaz... si?! I'm still alive. Am oarecare simt de conservare, nu fac treburile din fuga. Cine ma cunoaste stie acest lucru. Tin mult la pielea mea.

Share this post


Link to post
Cu cat e mai gros cu atat mai repede crapa.

 

Si produce schije mai penetrante! :D > :)

Share this post


Link to post

Viorel- cum mai stai cu consumul la centrala electrica?

Share this post


Link to post

Ai mei si-au montat centrala pe lemne Atmos acum vre-o luna .

Astept iarna asta sa vad daca e ok sau nu . Ai mei au lemne ( padure) si costul combustibililor va fi 0 .

Aveau centrala pe gaze , dar la ce majorari se preconizeaza la gaze ( dupa alegeri ) e nasol (o sa vedeti cam ce ne asteapta probabil de la 1 ian) .

La anul ma gandeam sa montez panouri solare a.i. ziua sa incalzesc casa pe panouri si numai noaptea sa pornesc centrala .

Vreau sa pun panouri si pt apa calda.

Share this post


Link to post

Nu trebuie sa-ti iei sisteme separate pentru apa calda si incalzire. Un singur sistem, cu boiler tank in tank, corect dimensionat, panouri solare performante (tub vidat).

Poate vedem si "electorala" sponsorizare de 90% la instalarea de sisteme solare.

Share this post


Link to post
Nu trebuie sa-ti iei sisteme separate pentru apa calda si incalzire. Un singur sistem, cu boiler tank in tank, corect dimensionat, panouri solare performante (tub vidat).

Poate vedem si "electorala" sponsorizare de 90% la instalarea de sisteme solare.

 

 

Salutare

 

Am auzit si eu ceva legat de aceasta "sponsorizare" - despre ce este vorba?

Daca stiti mai multe, va rog sa veniti cu niste detalii...

Stie cineva, exista vreo ordonanta, ceva?

Share this post


Link to post

Eu stiu ca este vorba de o subventionare pt asociatiile de proprietari, adica pt blocuri.

CPOP sistemele solare nu functioneaza la randament maxim in RO din cauza prafului, cunosc cateva persoane care vand asemenea sisteme si clientii lor se plang de randamentul slab .

Share this post


Link to post

Nu toate localitatile din Romania sunt "prafuite". Si trebuiesc inventate panourile solare cu stergatoare si strop-gel! Musai comandate de senzorul de "nivel prafuire"!

 

Am vazut "electorala" pentru sisteme solare si geotermale la TV (care este!).

Pana sa vedem "banii" mai trebuie aprobate niste norme, agreate niste firme, platita ceva consultanta.

Share this post


Link to post

Gasiti ghidul pentru finantare siteme care utilizeaza energie solara, goeterm. eoliana, etc. la : http://www.afm.ro/

Urmeaza sa fie aprobat de ministrul Mediului iar pana in 20 dec. 2008 pe acelasi site va aparea lista cu instalatorii validati sa vanda si instaleze astfel de sisteme in cadrul acestui program - Programul Casa Verde. Din 5 ian. 2009 se pot depune cererile de inscriere de catre solicitanti.

Suma maxima nerambursabila ce se poate acorda persoanelor fizice este 90% din valoare (proiect+sistem+materiale+manopera), dar nu mai mult de 25.000 lei.

Share this post


Link to post

Eu am calculat pt casa mea si un sistem cu pompa de caldura+panouri solare il amortizez in 25 ani . BEEEETON :D

Share this post


Link to post

In cat timp se amortizeaza o casa si care-i durata pentru care a fost construita ?

Share this post


Link to post

In ritmul actual cred ca tot 25 ani, deja merita mai mult sa bagi buldozerul sa cureti locul si sa pui banerul cu teren de vanzare :D

Problema nu este cat tine o casa ci cit o sa stau eu in acea casa, mai mult de 10 ani nu prezonizez ca o sa mai stau aici, deja mi-am luat un teren langa Bucuresti si peste 10 ani max o sa ma mut acolo, padure, apa, pasarele. SO nu cred ca este corecta intrebarea in citi ani se amortizeaza casa .

Cred insa ca se poate calcula, deci 10 ani de inmultit cu 600E/luna =7200E/an in 10 ani as fii platit o chirie de 72000E. Eu am bagat in casa cam 50k E cu tot cu mobila, plasmi, HI FI si alte alea . Deci am economisit 22k E. Am avut terenul in schimb deci de aici profitul.

Nu cred insa ca se poate face economie cu noile metode si hai sa expun putin :

- eu am consumat medie pe 5 luni iarna 300RON/luna pt gaz suprafata 140mp locuibili

- un prieten bun a consumat iarna trecuta 500RON/luna pt suprafata 170mp locuibili

Acuma diferente, el are centrala termica ultimul ragnet pret 8800RON este un Imergas in condensatie cu boiler pt ACM si controler cu senzor exterior de temp si umiditate pt a face cit mai multa economie, controlerul calculeaza arderea pt a functiona centrala la un randament cit mai mare. Una peste alta 8800 RON investiti pt un consum de 500 RON/luna .

Eu am dat 1400RON pe centrala un ARCTIC ordinar facut in Turcia+100RON pe un termostat de ambient, deci 1500RON investitie si am un consum de 300RON/luna. Noi suntem 2 pers ei sunt 4 pers DAR totusi cita ACM sa consumi .

Una peste alta sunt mult mai multumit de faptul ca nu am ales centrala in condensatie, aia se preteaza cel mai bine la incalzire in pardoseala.

Acuma treaba cea mai tare, nasul meu si-a terminat instalatia sanitara la casa, numai instalatia de incalzire a costat 30k E pt 250mp locuibili, a optat pt incalzire in pardoseala si in paralel radiatoare ca backup . Centrala este ultima creatie de la Vissman cu boiler si toate cele. Abia astept sa vina iarna sa vad ce consum o sa aiba :D

Eu sunt de parere ca cea mai mare economie o faci daca izolezi bine casa, eu am 8cm si parca mai trebuiau 2 cm .

Share this post


Link to post
...deja mi-am luat un teren langa Bucuresti si peste 10 ani max o sa ma mut acolo, padure, apa, pasarele...

 

Singurele locuri unde o sa mai fie pasarele langa sau in Bucuresti, peste 10 ani, o sa fie bordelele :D

Dar imi place ca incerci sa gandesti pe termen lung, te invidiez pentru asta.

 

In calculul tau de economisire, ar trebui sa folosesti si faptul ca banii de maine nu au aceiasi valoare cu cei de azi. De fapt, o chirie fixa de 7200EUR anul viitor te costa in prezent doar 6545EUR...

Share this post


Link to post

Mie mi-ar fi frica sa nu cada pasarelele alea pe mine, ca la Tancabesti.

Share this post


Link to post

Pe DN o sa fie tot timpul asa ca... Watch out! :D

Share this post


Link to post

asa cum? Ce-a cazut la Tancabesti?

Share this post


Link to post
asa cum? Ce-a cazut la Tancabesti?

A cazut o PASARELA ! Cred ca asta vrea sa spuna: in legatura cu accidentul de la Tancabesti !

Share this post


Link to post

Si cred ca merita reinviat acest topic... Avand in vedere costul in ascensiune a gazului metan eu ma gandesc sa-mi incalzesc livingul cu un aparat de aer conditionat cu inverter cu cu un COP de peste 3.5 (cele cu COP de peste 4 sau chiar 5 sunt enorm de scumpe). Are cineva vreo experienta cu astfel de incercari?

 

Inteleg ca merg doar pana la -15 grade dar numarul de zile cu sub -15 este f redus si in acea perioada este simplu de compensat cu surse conventionale.

Share this post


Link to post

Eu am folosit masiv un AC no-name pe incalzire timp de doi ani, singurul dezavantaj la mine a fost aparitia condensului/mucegaiului pe zidurile cele mai indepartate de sursa de caldura, blocul fiind neizolat pe exterior. Mergea si sub -5 grade Celsius, insa de pe la -10 grade dadea un aer caldut, intra des in modul de dezghetare al unitatii exterioare, nu prea mai facea fata.

La dispunerea camerelor in apartamentul tau s-ar putea sa ai probleme cu condensul in cele doua dormitoare daca montezi A/C-ul in living, insa poti compensa cu doua convectoare montate sub geam.

O alternativa este centrala electrica (una de 6 KW se poate monta monofazic) si este mai eficienta decat o unitate A/C. Problema e sa reziste instalatia electrica a blocului, majoritatea au cablajul pe aluminiu cu sectiune de 2.5 mm patrati.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...