Jump to content
Sign in to follow this  
nbd

Zgomot Fata Matiz

Recommended Posts

Mie mi-a recomandat Senna sa schimb glisoarele. Azi mi le-am cumparat, am dat 79ron pe doua bucati (fata stanga) cumparate din Vitan. Mi s-au parut cam scumpe avand in vedere cam am cheltuit tot banii pe care ii aveam (150ron). In 150ron am luat cele doua glisiere, filtru benzina, 2buc. bucsi bascula, 2buc. bucsi bara torsiune.

Dupa ce schimb glisoarele revin cu informatii (daca mai face sau nu) :thumbl:

Share this post


Link to post

Daca nu schimbi placutele la timp, strici si glisoarele, iar cand se schimba placutele este si cel mai bun moment sa schimbi si lichidul de frana. In plus, mare parte din zgomotul acela este provocat de jocul placutelor prea subtiri (uzate). Vezi manualul de service pentru grosimea minima a placutelor uzate.

Atentie, la ungerea acestor glisoare se foloseste vaselina speciala (alba), care, in setul original se afla in plicul respectiv. Utilizarea altei unsori duce la uzura lor prematura.

 

PS ai cam dat dublu pe acele glisoare, un set original era aprox. 37,5 lei.

Share this post


Link to post

Ma gandeam ca am dat cam mult.. :wallbanger:

Placutele mele de frana sunt uzate 25%, nu cred ca este cazul sa le schimb.

Cand o sa ma duc la mecanic am sa ii zic si de vaselina (caci eu nu am primit..) :scarpin:

 

P.S. Daca stiti vreun magazin Daewoo in zona colentina-floreasca v-as fi recunoscator. (am cautat la "") Intreb doar daca stiti vreunul ok.. ca sa nu mai iau tepe :rolleyes:

Share this post


Link to post
Atentie, la ungerea acestor glisoare se foloseste vaselina speciala (alba), care, in setul original se afla in plicul respectiv. Utilizarea altei unsori duce la uzura lor prematura.

La mine in punga e o vaselina portocalie. Punga e sigilata. Si e si originala.

Share this post


Link to post

Va salut! S!unt nou pe forum si vreau sa va intreb despre niste zgomote care mi-au aparut la matiz!

Share this post


Link to post

Pai intreaba-ne!  <img src= )">

Share this post


Link to post

am un matiz din 2005,22.000km si la vreo 12.000 km mi-a aparut urmatoarea problema:

la drumuri cu denivelari,valurite sau in panta, aud un zgomot sub plansa de bord ,in stanga,ca atunci cand freci o scartaitoare(alba) care creste in intensitate ,devenind extrem de enervant

Mentionez, ca la revizia de 20.000km(facuta la Automec 99), mecanicii n-au gasit nimic nici la amortizoare ,nici la roti,spunandu-mi ca singura solutie este ca sa-i demonteze bordul.

Ce sugestii puteti sa-mi dati ?

Share this post


Link to post

Retur la Automec sau la alt service mai rasarit si spune-le sa verifice flansele de cauciuc care vin in capatul amortizoarelor. Sa se uite cu lampa pe dedesubt in partea superioara. Se vor vedea foarte probabil niste galme iesite in afara. Inainte de a te duce, spala bine zona aia la o spalatorie ca sa se observe.

Problema asta am avut-o si eu, de la vreo 5000 km pana pe la 30.000 cand am descoperit-o. Dupa inlocuirea acelor flanse, zgomotul nu a mai reaparut.

Share this post


Link to post

salutare sunt zoli si tocmai miam laut un matiz si am facut vreo 8500 k.Vreau sa ma ajute cineva ,imi troncane si mie fata dreapta la roata si nu stiu ce sa fac.Acusi am revizia la 10000 km si nu stiu ce sa le zic la aia de la service sa schimbe ca sunt niste hoti si te aburesc pe fata.Astept raspuns.Va multumesc

Share this post


Link to post

Cam asa fac toate!Eu zic sa verifici intai etrierul,sa nu cumva sa aiba joc si de asta sa faca asa!La fel am patit eu la Tico si de acolo era!

Share this post


Link to post

Buna ziua,

O singura intrebare am si eu : la un Matiz `99 am un zgomot de bataie/joc in momentul in care trec peste denivelari scurte (sine de tren, drum pietruit), numai ca zgomotul e mai puternic inauntru decat afara si ma gandeam daca stie cineva sa fie o bucsa ceva pe sub volan pt ca am si un mic joc in volan (tot zgomotos) cand misc de el cu masina oprita!

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
La denivelari mici si repetate se aude un zgomot/troncanit pe fata ...

Am fost la service au zis ca e de la etrieri, i-au strans dar nici o schimbare ...

caseta de directie are 8000km si ei spun ca nu are nimic

amortizoarele fata au iesit bine la test

apoi au zis ca e de la bucsa din cap de la amortizor .. am schimbat si treaba aia dar tot fara nici un rezultat..

Voi ce parere aveti ?!

 

 

si eu am aceesi problema si nu gasesc raspuns la ea , ma ajuta cineva ?

Share this post


Link to post

Exact aceeasi problema o am si eu la Matizul din 2006, cu 18.600 km la bord.

In primavara, exasperat de zgomotele de pe fata care apareau la orice denivelare, am fost la service si dupa o inspectie sumara mi-au spus ca trebuie schimbate palierele de la amortizoarele fata (care erau intr-adevar vraiste). Le-am schimbat la ei, am plecat acasa, si surpriza, acelasi cloncanit puternic la denivelari, cu usoare rezonante in volan. M-am dus peste ei din nou...au descoperit ca e dusa si bucsa din caseta de directie. Am schimbat-o si pe ea (dupa 1 luna de asteptare, pentru ca nu aveau pe stoc); zgomotele s-au diminuat simtitor - totusi la anumite denivelari tot se mai aude un cloncanit pe fata.

Am urcat masina pe elevator la serviciu, am rugat mecanicii sa verifice toate jocurile posibile - nu exista asa ceva; insa persista acel cloncanit. Nu mai stiu ce si unde sa mai verific; cei din service mi-au zis ca masina e ok, am facut si ITP-ul - a iesit bine si el.

Share this post


Link to post

Inlocuieste axele glisoare de la etriere si verifica jocul acestora in lacasurile de culisare de la etrieri. Urmareste ca gresarea axelor noi sa se faca cu vaselina originala, inclusa in set (o vaselina de culoare alba, din seu de oaie, rezistenta la temperaturi inalte).

Share this post


Link to post

Aveti pretentii prea mari pentru banii dati pe masinuta, nu-i gandita sa parcurga drumuri valurite fara zgomote. Oricate masuri veti lua tot va raman placutele de frana la care s-a renuntat la un arc pentru a le opri zdranganeala.

Share this post


Link to post

Da, legat de zgomot fata, si la mine zdrangane etrierul de la roata din stanga cand trec peste orice denivelare, se opreste numai cand ating pedala de frana... :P . Azi m-am dus la service-ul Chevrolet (ei sunt singurii care aduc piese Daewoo originale) sa dau comanda de axe glisoare.

Am ramas perplex cand am vazut cat costa un set de 2 bucati + 2 mansoane de cauciuc (cele care le acopera) si bineinteles ca nu am mai dat nici o comanda, am plecat cu coada intre picioare, ma gandeam la ceva maruntis... X(

791 de coroane cehesti! asta inseamna 121,1 LEI!!!

De ce costa asa de mult 2 tije de otel?? Ma gandesc ca in tara o sa gasesc mai ieftine, asa ca o sa aman schimbarea pentru la iarna cand vin acasa.

Intrebare, cam cat costa in magazine setul de axe glisoare in Romania?

Share this post


Link to post

Aprox. 10 euro/roata.

Share this post


Link to post

De ce nu pot sa deschid schita atasata de colegul Smailmiami in postul 34? As vrea sa incerc si eu solutia cu arcul, propusa de el si experimentata de alti colegi si nu imi dau seama cum trebuie prins acesta.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Va salut.Am si eu aceeasi problema cu aceasta bataie dar eu o am pe partea stanga,am matiz-ul la 17000 km din 2007, am fost la service mi-au schimbat bucsele amortizoare de la telescoape, am plecat din service si nu s-a schimbat nimic,acelasi zgomot fier pe fier.Dar am observat ca atunci cand frinez nu se mai aude nimic,am incercat asta pe denivelari mici si am ajuns la concluzia ca totusi e de la etrieri.As vrea totusi daca cineva de pe forum a rezolvat aceasta problema cu acele arcuri de acceleratie de dacie, i-as fi recunoscator daca ar putea posta niste poze ca sa ne putem da seama cum sunt prinse;tin sa mentionez ca m-am uitat sub masina la etrieri dar tot nu-mi dau seama cum se face.Va multumesc si astept raspuns.

  • Like 1

Share this post


Link to post
...As vrea totusi daca cineva de pe forum a rezolvat aceasta problema cu acele arcuri de acceleratie de dacie...

 

Eu am rezolvat-o, dar nu cu arcurile de Dacie... b-(

 

Practic, am facut o revizie completa la etrieri:

- glisoare noi (kitul pentru reparatie etrieri)

- garnituri noi la pistonul etrierului

- lichid de frina nou

- placute originale GM

 

O parte din problema cu troncanitul se afla la pistoanele etrierilor: din cauza mizeriei adunate nu se pot retrage.

La fiecare schimbare a lichidului de frina ar trebui desfacuti si etrierii, cit si pistoanele din tamburi: scurs lichidul de frina din ele si schimbate garniturile.

Acum doi ani am avut pistonul de pe spate stinga blocat, iar roata mergea infrinata si se incalzea janta.

 

Desi pare mare inginerie, nu este...

Share this post


Link to post

Mie imi face zgomot doar pe partea dreapta etrierul, in caz de inlocuire trebuie sau este recomandat sa fie schimbat pe ambele parti ?

Share this post


Link to post

Se schimba doar axele glisoare, nu etrierii. Dar asta, daca exista tendinta de blocare, altfel, zgomotul provine de la placutele de frana, nu le tine cineva pe loc.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Salutare!

Detin un matiz din 2007...si pe fata(stanga plus deapta) troncane de toti banii(pur si simplu..zdranghane tot pe fata).Nu am probleme cu placutelede frana..am verificat recent.As vrea sa aflu care sunt factorii determinanti..ai troncaniturii,adica ce trebuie schimbat(rulment,amortizor,bucse..sau alte chesti).Repet,zdranchane puternic pe fata la trecerea unui santulet,unei denivelari..etc(ceva foarte minor).va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Daca nu e de la etrieri, poate fi de la amortizoare, flanse, sau caseta de directie. ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...