Jump to content

chitosu dan

Membru
  • Content Count

    110
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

1 Follower

About chitosu dan

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    bucuresti
  • Auto
    daewoo
  • Model
    matiz
  • An
    2005
  • Nr. Inmatr.
    b21fls
  1. Ba pot fi vandute, evitand taxa intr-un singur mod: vanzatorul si cumparatorul fac doar actul de vanzare-cumparare si apoi se inteleg ca ultimul sa nu o mai reinmatriculeze, circuland cu datele vanzatorului si reinnoind asigurarea pe numele lui (evident ,vanzatorul va fi nevoit sa faca acest lucru , altfel nu si-ar mai vinde masina). de asemenea , cred ca pot fi vandute,ocolind taxa si masinile cu 2 proprietari inscrisi in C.I.V.
  2. [in alta ordine de idei am sunat la radacini sa intreb cat costa manopera pentru schimbarea distributiei si pretul este de aprox 300 lei.. Mult/putin? Enorm,dar la excrocii aia de la radacini nu ma mira! pt matiz ,un pret bun este cam in jur de 100 lei.
  3. Salutare! Am o nelamurire: mocheta de la matizul meu s-a gaurit imediat in stanga pedalei de ambreiaj scotand la iveala o sarma de culoare albastra , care aproape s-a rupt; stie cineva de unde provine aceasta sarma? Nu stie nimeni??
  4. Ce stiti despre cureaua de distributie dongil facuta in koreea? am gasit-o la un pret f. bun ,40 lei si rola la 50 lei.
  5. Matizul meu a implinit 6 ani si 46.000km; este necesara schimbarea distributiei, tinand cont ca , cureaua originala de pe masina ar fi mai rezistenta decat cele montate ulterior? poate fi verificata starea curelei si a rolei, fara a da motorul jos?
  6. sal .poti te rog sa imi spui cam cat costa o intaltie GPl dar cu butelie toroidala.te intreb k poate i-ai intrebat

  7. Da , dar la mine nu da in nas , motorul merge perfect,doar ca sta aprinsa prostia aia!
  8. exaact! asa au spus si cei care au montat instalatia! dar daca ignor ceck-ul aprins si merg cu ea asa,ce se poate intampla? maturisesc ca masina merge fara probleme!
  9. Sunt intr-o situatie similara cu cea a lui SmartTony ,dupa ce mi-am montat o instalatie gpl secventiala tomasetto 200 si dupa 600 km parcursi pe gaz (pornire pe benzina) ,s-a apris ceck-ul, care nu se mai stinge,desi masina merge perfect (marturisesc ca atunci mergea doar pe benzina, n-am avut niciodata ceck-ul aprins); cei care mi-au montat instalatia m-au avertizat ca se poate intampla asa ceva(datorita unui amestec saracit de gaz-benzina,ale carui noxe nu sunt bine sesizate de sonda lambda,daca am inteles eu bine), dar ca nu e nici o problema ,trebuie stearsa doar eroarea si atat. ce ma sfatuiti sa fac?
  10. Am montat la sebi-gaz din buzau o instalatie tomaseto stag 200 cu rezervor cilindric de 55 l(maxim pt porbagajul matizului), cu cel mai mic pret din tara, 2000 lei (verificat) .am motive sa fiu multumit : 1. montajul a fost ingrijit(fara sa-mi lase cabluri neizolate, fara sa-mi bruscheze masina, au ocupat optim spatiul putin ramas sub capota,seriosi ,relativ amabili etc) 2. au fost singurii din cati am intrebat, care au fost de acord sa-mi monteze o butelie de 55 l( practic, cam 44 l incap) ; toti ceilalti montatori spuneau ca nu monteaza pe matiz decat butelii de 28 l (cilindrice) sau 35 l(toroidale, mai scumpe cu 150-200 lei); chiar daca acum roata de rezerva o tin in habitaclu, am dorit o astfel de butelie pt o autonomie maxima(aprox. 750 km.), tinand cont ca gazul din bucuresti este cel mai ieftin din tara, si pt a-mi amortiza cat mai rapid investitia. 3. la plecare mi-au pus gratuit, 7l de gaz(2,9lei/l,din partea casei) , cu care mi-am scos drumul de intoarcere. cu gazul lor am avut o surpriza neplacuta: masina parea sa traga cam cu 10% mai slab; pe centura bucurestiului am vazut o benzinarie lukoil cu gaz la 2,67/l si i-am pus 20 l (desi mai imi ramasese din gazul de la sebi); imediat ce am plecat am simtit aceeasi masina pe care o aveam pe benzina; concluzie: exista diferente mari la pretul si calitatea gazului intre diversi furnizori de gaz.
  11. Maine, 30 mai sunt programat la sebi-gaz,buzau pt montarea unei inst. secventiale tomaseto 200,cu rezervor cilindric de 55 L, ei fiind singurii de acord sa-mi monteze o butelie de o asemenea capacitate. stie cineva daca RAR-ul va fi de acord pt omologarea instalatiei cu un astfel de rezervor? cat costa omologarea?
  12. La felul cum gandesti,vei ajunge in viitorul imediat sa-ti vinzi si izmenele de pe tine pt un litru de benzina cu care sa-ti alimentezi barca! asta este diferenta intre niste romani manelisti si cocalari si francezii hotariti si solidari ,care acum 11 ani printr-un boicot asemenea celui descris de mine au fortat companiile petroliere sa reduca preturile combustibililor la valoarea anterioara scumpirilor.
  13. ba da, dar statul roman (la cat de avid este pt incasari suplimentare la buget) nu are nici un interes sa ia aceasta masura, ba din contra , sa mai puna vreo taxa sau sa mai mareasca acciza. aceasta boicot despre care tu zici ca este inutil , a functionat f.bine in franta acum vreo 10 ani, dar este adevarat si faptul ca noi nu suntem francezi.
  14. Daca boicotul de care am vorbit este facut asa cum trebuie (aici e problema), nici o companie petroliera nu-i poate rezista(oricat s-ar intelege intre ele) .
 

×
×
  • Create New...