Jump to content
Sign in to follow this  
panzer

Cielo - revizii

Recommended Posts

Facut a doua revizie la Cielo, din cauza de trecerea timpului (6 luni de la ultima revizie) si nu din cauza de Km (10.000)

 

La fel ca prima:

- ulei - tot Catrol, tot 2 mil/4L - iar mi-am luat teapa

- filtru ulei

- filtru benzina - ca am vrut eu

- filtru aer - ca am vrut eu

- completate antigel: iar am platit 1L si am beneficiat de 250ml.

 

Acelasi service: Negrutzzi

Acelasi pret!

 

Nu ma mai duc la ei in viata mea! Desi acum sunt de treaba li s-a defectat rampa cu masina mea pe ea!  <img src= (">

Si solutia a fost ca s-au urcat 4 insi pe cele 4 brate de sustinere si au inceput sa faca ca maimutele. Nu vreti sa stiti cum facea masina si ce stare de razboinic aveam io jos vazand cum se bataie masina, cum n-am zdruncinat-o io pana acum! Cred ca daca pica de pe rampa le scoteam ochii la toti 4 cu sef cu tot!

 

Sfaturi:

- cumparati fratilor uleiul vostru, antigel-ul vostru (Shell nustiucum e)

- ocoliti Negrutzzi

 

Sa plangi nene vazand cum arunci minune de Castrol TXT softec + 5w40 dupa numai 4500km!  <img src= (">

Share this post


Link to post

Tanchistule, mergi si tu mai mult! :) ) :) ) :) )

 

Sfatul meu e ca TOATE consumabilele sa le cumperi cu minuta proprie, atit din motive de cost mai redus cit mai ales fiindca poti decide asupra marcii si specificatiilor respectivelor consumabile.

Studiati cu atentie cartea de service si intretinere si aveti grija sa se efectueze operatiile importante scrise acolo.

Mai puteti reduce costurile facind singuri anumite operatii banale (schimb bujii, schimb element filtrant filtru de aer, de exemplu), fiindca astea incarca nota cu minim o ora de manopera, sau poti folosi un service de cartier pentru unele mai complicate din lipsa de rampa sau groapa (schimbare filtru benzina, placute de frina).

 

Ce NU se poate face in afara service-ului Daewoo e schimbarea uleiului motor, pentru care se trece stampila in carnetul de garantie.

Share this post


Link to post

9 luni si 7000km parcursi:schimbat uleiul (Daewoo 10W30) si filtrul.Pentru revizie m-a chemat cand o sa fac 10.000km.

In privinta uleiurilor , baietii accepta si din cele cu fite dar mi-au explicat ca dezavantajul unora este ca se consuma si exista riscul ca la 10000 sa mai ai in motor 2-2.5l.Asa ca am cumparat exact ce recomanda producatorul si ma indoiesc ca ma voi "prosti" cu Castrol,Valvoline,Texaco,s.a.care oricum in procent foarte mare sunt contrafacute.

Cam atat despre primul schimb de ulei.

Share this post


Link to post

Nu am folosit niciodata ulei daewoo asadar nu am cum sa zic ceva de el...dar in general discutand, uleiurile nu dispar singure din motor...asa incat nu vad cum uleiurile "cu fitze" ar putea disparea din motor...

La masina mea la 140.000 a lipsit circa 0.5 ... precizez ca nu am efectuat nici un fel de reparatie la motor...si daca am loc pe sosea...merg...

 

:banana:

Share this post


Link to post
Mi-au repetat iar (valabil pt cei cu masini noi) ca prima revizie serioasa se face la 5000km pt ca procesul de rodare a motorului mai aduna scame in sange: ulei, filtru ulei, filtru benzina.

 

Total gresit. Revizia se face la ~1000 si apoi direct la 10.000. Scrie in manual de catre oamenii care au conceput masina - Koreea. Mecanicii de pa malul Dambovitei au idei despre cum se intretine o masina sau cum se repara numai atunci cand merge perfect masina. Cand nu mai merge, o repara cu ciocanu ca asa au invatat ei la Uzina de tractoare cand au fost la scoala. (cine ma stie, stie de ce zic asta  <img src= "> )

 

La masinile de generatie mai noua (adica dupa dacie) rodajul e facut din fabrica. Ca idee la Renault primul ulei (revizie) se schimba la 15.000, si de exemplu la Opel (ulei special) se schimba direct la 50.000.

 

 

PS: am gasit si mecanici buni, ex: NINI de pe forum, dar sunt rari.

Share this post


Link to post

hmm uleiul de fitze e mancat de motor?!?!

tocmai mi se pare invers

eu am avut experienta uleiului daewoo.

Am pus odata ca nu aveau altceva( masina a mers in rest numai cu Mobil 10w40) si cand l-am schimbat aveam doar in jur de 2.5l in baie.. au sarit mecanicii pe mine ca trebe' segmentare.

 

AM pus mobil 10w40 si surpriza:de 2 schimburi nu mai mananca pic de ulei si merje perfect

Share this post


Link to post

La revizia de 1000km nu fac absolut nimic la masina. La 5000km am schimbat uleiul si consumabilele si masina se comporta mult mai bine: rasufla mai usor si motorul urca mai usor in ture. Confirm ca uleiul Daewoo cu care a venit din fabrica era negru nu gluma.

Parca s-a mai discutat: rodajul din fabrica este un rodaj cu motorul pe bank si nu cu motorul in sarcina, carand si masina dupa el...

 

Daca este sa te iei dupa Renault minunea de ulei de 600.000/4L tine 15.000 km indiferent de timp ori nu este deloc asa. Toate site-urile serioase de afara confirma faptul ca uleiul se depreciaza si de la sine in timp. Nu chiar in 6 luni dar nici la infinit nu tine.

Share this post


Link to post
Daca este sa te iei dupa Renault minunea de ulei de 600.000/4L tine 15.000 km indiferent de timp ori nu este deloc asa. Toate site-urile serioase de afara confirma faptul ca uleiul se depreciaza si de la sine in timp. Nu chiar in 6 luni dar nici la infinit nu tine.

Am avut Renault si n-am avut nici o problema cu schimbatul la 15.000. Mai am un prieten cu un Safrane care a folosit masina in aceleasi conditii ca si mine, si a segmentat motorul la 300.000 cand lui i s-a parut ca e suparator si enervant sa completeze cu 1.5 l la 15.000 de km :shock:

 

In orice caz, nu cred ca traim suficient ca sa putem testa daca un Cielo crapa mai repede daca n-ai facut primul schimb la 5.000 si l-ai facut la 10.000. Eu nu am vazut la nici o masina (exceptie Dacia), si slava domnului ca am trecut prin multe marci (Audi, Renault, Nissan, Mitshubishi, Opel si alte alea) sa trebuiasca sa faci primul schimb de ulei mai devreme decat toate celalalte.

 

Pe de alta parte sunt de acord cu schimbul la 6 luni, si in nici un caz mai tarziu de 10.000. Am vazut Espero la fabrica la Craiova care avea motorul terminat la 40.000 pentru ca nu schimbase omul uleiul decat de vreo 2 ori de cand aveam masina.

 

Ca sa concluzionez, cel mai bine e sa mergeti dupa manual: la 10.000 sau la 6 luni, indiferent daca masina are 2 luni sau 10 ani.

 

Salutari

Share this post


Link to post

Salutare tuturor,

 

Desi va urmaresc de mult, abia acum am ajuns sa si postez. Intai de toate masina e un EXE din oct. 2003 EURO II, si a ajuns la 22.000 km.

 

 

Preturi revizie:

- Ulei Mobil 10W40 - 740.000

- Filtru aer - 165.000

- Filtru ulei - 70.000

- Bujii Champions - 390.000

 

+ manopera 750.000

 

duc la un total de 2.500.000 (cu rotunjirile de rigoare)

 

Restul completarilor de lichid racire, lichid ambreiaj, lichid frina, zeama parbriz (care era dintr-o sticla sigilata, nu apa chioara), testare ECM (la cererea mea, nu ca ar fi fost probleme, just to be sure ... :thumbl: ) au fost on the house =D> .

 

In rest, sper ca si urmatoarele revizii sa fie la fel.

 

Era sa uit, am fost la "teroristul"  <img src= "> Omar, linga Romexpo. :tongue:

Share this post


Link to post

Sal!

in max 2 luni trebuie sa fac a2a revizie-6luni sau 10mii-acum am 16mii!

as vrea sa stiu costul de manopera (aproximativ) la revizii-a2a-a3a si asa mai departe!

as vrea sa mai aflu manopera de schimbat amortizoare-as vrea sa le schimb pe garantie cu amortiz daewoo hidraulice si nu cum sunt cele din fabrica facute la sibiu!

multumesc  <img src= ">

Share this post


Link to post

Wow.. tu mergi la revizia de 10 mii la 16 mii, sau n-am inteles eu bine?

Share this post


Link to post

cine a facut a2a revizie...cea de 1 an sau de 20mii! vreau sa stiu si eu costul consumabilelor si al manoperei!

a schimbat cineva amortizoarele ?cat a costat manopera la acest lucru?

:rolleyes:

Share this post


Link to post

salutare.

eu am un Cielo cumparat in aug 2006, acum am aproape 7000 km si o sa trebuiasca sa ma duc la revizia de 10.000 km (sau 6 luni).

La prima revizie, cea de 1500, mi-au schimbat uleiul si intr-adevar, cel din uzina era negru. Dar nu culoarea conteaza atat de mult, cat vascozitatea. Am pus ulei Texaco 5w40, la recomandarea mecanicilor si mai ales datorita faptului ca l-am luat de la un baiat din service cu 50 ron / 4 l :D . Filtrul a fost unul "made in romania", altul n-am gasit atunci...

Daca faceam schimbul cu uleiul si filtrul lor, ma costa in service 170 ron. Eu m-am scos cu "berica" cu tot la 80 ron.

Cu ocazia asta mi-au spus ca la urmatoarea revizie sa vin cu un filtru de benzina sa-l schimbe si ca o sa sufle filtrul de aer. Atat! + orele de manopera, desigur, despre care am fost informat ca ma va costa in jur de 100 ron (cam mult, nu?). Oricum mai am niste bube de reparat pe garantie, mici probleme care pe mine ma deranjeaza si voi schimba uleiul cu un Valvoline VR1 Racing 10w60 si cel de cutie cu un Castrol Saf-X 75w140 (aduse din Germania de un prieten, nu turcismele care se gasesc la noi).

In plus, schimb si bujiile cu unele NGK.

O sa postez peste vreo luna, max 2, cat m-a costat toata joaca asta.

 

 

P.S: am uitat sa spun ca e vorba de service-ul Autonet de pe Giulesti. baietii mi s-au parut ok la prima revizie. sa vedem in continuare...

Share this post


Link to post

Ideal e ca filtrul de aer sa se schimbe macar la fiecare revizie (mai putin ceea de 0 mie), e mult praf in Romania.

Cand cumperi uleiuri, uita-te si in recomandarile producatorului masinii.

Share this post


Link to post

Ce vrei sa faci cu uleiurile alea pe cielo?

Share this post


Link to post

sal! referitor la uleiuri: eu am mers cu ulei daewoo, iar masina la inceput masina vine din fabrica un pic peste minim (ma refer la nivel);uleiul daewoo -sper sa nu gresesc era facut de chevron -

Am citit anterior ca cineva a pus ulei daewoo si a scos mai putin cand l-a scos din motor-ideea e ca aproape orice ulei se arde in turatie mare 6000 sau la mers indelungat in turatie mare;poate doar cele sintetice sa reziste..eu la prima revizie (la 9100km)mi-au pus ulei daewoo 10w40 si vad ca dupa 8000km masina inca trage bine-la alte uleiuri se observa o diferenta dupa ceva km,exceptie facand uleiurile foarte bune cu care mergi 40mii.

Nu stiu cat de bun e daewoo dar nu crede ca producatorul vrea sa-ti faca segmentare sau altceva in garantie,cred ca a fost testat indeajuns! :lavolan:

Share this post


Link to post
Nu stiu cat de bun e daewoo dar nu crede ca producatorul vrea sa-ti faca segmentare sau altceva in garantie,cred ca a fost testat indeajuns! :lavolan:

 

Asa este dar poate ca e facut sa tina motorul exact pana iese din garantie si apoi sa mergi la ei sa faci motorul. :D

 

Acuma, lasand gluma la o parte, cred ca ar fi bine sa te orientezi catre OMV 5W40 asa cum recomanda cei avizati de pe acest forum mai ales daca planuiesti sa tii masina cativa ani.

 

Asta este parerea mea in conditiile in care am cumparat masina cu ulei Daewoo schimbat cu 2000 km inainte de cumparare si am schimbat imediat pe OMV...rezultatul, s-a cunoscut.

 

 

Parerea mea...

Share this post


Link to post

Tine exact cat perioada garantiei.

Daca tot ai citit ce se intampla la masinile noi ar trebui sa citesti si ce urmeaza :)

Share this post


Link to post

Sunt un pic speriat!mai ales ca din cand in cand mai dau in ea pe benzina...as dori un link sau sa-mi zica daca cineva care a mers cu daewoo si dupa 100-130mii(sau dupa iesirea din garantie) a avut probleme(consum ulei,compresie scazuta,alte probleme)!

Al 2lea lucru-pe 31.02 sunt programat la revizie;e posibil sa cumpar eu uleiul si sa nu mi-l accepte?sau sa-mi puna tot daewoo si sa-mi zica ca mi-au pus ce am luat eu?La automar ploiesti nu ai voie sa stai langa masina,o vezi de sus,dar nu vezi tot!  <img src= ("> de omv ,mai ales cele supersintetice stiu ca sunt foarte bune!

PS: si mai e varianta urmatoare:sa-i las sa-mi puna ei daewoo,sa-l tin putin sa spal motorul -uleiul e nou-apoi sa-l scot in alta parte si sa-mi pun eu ce ulei vreau-dar asa cheltuiesc in plus,si ar trebui sa fac asa la fiecare revizie

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Pt ca primul service renumit este la 60 de km de mine m-am dus acolo.Comandasem acu o saptamana si o oglinda dreapta ca mi-o rupsese un bou beat.Adusesera 2 oglinzi de dreapta.Se uita la ele si erau cu sticla dezlipita.Un meserais de acolo cica s-o lipesc cu ceva.Nu merge.Ramane sa mai vin peste o saptamana.Voi reveni.3 drumuri de peste 100 ron pt o oglinda care face 80 ron si un CASCO de 150 ron lunar.Buna treaba!Vreau sa fac revizia ca sa fac totusi ceva si sa justific drumul si ziua pierduta.Incearca sa mi se bage pe gat ulei 10w30 Daewoo desi eu aveam luat 5w40 MOBIL sintetic.Mi se spune ca nu e bun d e nimic,Daewoo fiind ideal.Apoi spun ca mai iau un schimb din magazin de Mobil,dar eu vreau MOBIL 1.Magazionerul ambitios.Il desumflu repede cand cineva ai spune cine sunt-un fraier- :) ) si ca sunt prieten bun cu dom director.Intru cu masina in service.Imi scimba filtrul si uleiul.Invarte de 2 roti.Zice gata.Mi-a murdarit interiorul la usa de ulei ars la maner pe plus,rulmentii spate zice ca-i face data vitoare-ei se ung la fiecare 10k,cureaua la alternator inca fluiera la rece,becul la pozitie la un far e inca ars,pompa care arunca apa pe parbriz nu are presiune pt ca un furtunel a fost strangulat din fabrica cu un colier romanesc si s-a ars si nu au la magazie pana nu se stie cand.Am plecat dezamagit!Plata manoperei 62,5 ron!Am avut ulei si filtru eu.Ma intreb acum pt ce 2,2 ore de manopera?Pt schimbul de ulei?Imi e sila de cum se fac treburile in tara asta.Mecanicul il am de 3 ani si niciodata nu am plecat fara sa -l omenesc,ba i-am trimis prieteni care il omeneau bine rau.De data asta a pierdut ciubucul si m-a pierdut de client.Ce parere aveti?Manopera la revzia de 10k tot asa mult v-a costat?

 

alx: Nu mai deschide topicuri existente. Te rog MULT! Foloseste functia search!

Edited by alx

Share this post


Link to post

Manopera costă 40 lei ora, indiferent de operaţiile efectuate. Mie la revizia de 30.000 (schimb oloi, filtru, filtru aer) mi-au calculat 1.6h x 40=64 lei, fără TVA.

Edited by adenepenthe

Share this post


Link to post

Nu e chiar asa. Unele service-uri au ore-normate per operatie. O revizie similara in Bucuresti la Radacini (de ex) sub 3 ore nu se face chit ca masina a stat pe stand nu mai mult de 30 minute. (sa zicem inca 15 minute testul daca au umblat la frane).

Share this post


Link to post

Am facut si eu revizia la 38 500 km (am zis eu ca-i de 40k)

Am renunuta la Mobil 1 si am pus ulei OMV Syn 5W40 , asa cum se poarta pe aici .

Deci am schimbat ulei si filtru de ulei,filtru de aer, filtru de benzina , bujiile , lichidul de frana, lichidul de la ambreiaj, mi-a strans un rulment pe spate care avea putin joc, mi-a schimbat 3 becuri care erau arse, verificat jocuri , tester etc...

M-a costa 350 lei toata afacerea, adica 100 lei uleiul si 250 manopera plus restul consumabilelor.

 

Masina merge ok dar asa mergea si inainte...

 

Singurul comentariu este ca mi-a pus ulei pana la nivel maxim si inainte aveam la 1/2 intre maxim si minim...

Cred ca nu-i bai daca pe loc drept nu trece peste nivel maxim...

 

In urma acestor operatii masina trage mai bine (avea o mizerie in filtru de benzina) franele s-au imbunatatit simtitor iar ambreialul parca nu smuceste deloc...(inainte parca se simtea o mica smucitura daca il eliberam mai rapid in frana de motor)

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

Mi se pare foarte ciudat sa manance ulei in halul asta, mai ales nou fiind. Eu am avut mereu Castrol 5w40 txt softec plus. Si la o revizie si mie mi-a gasit mai putin ulei.

 

Cred ca de fapt cu ulei 5w cam mananca. Poate mai confirma si altii.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...