Jump to content
Sign in to follow this  
VECTOR

Ce Faci Cand?

Recommended Posts

ma gandeam la un topic unde cei patiti sa dea sfaturi celor nepatiti inca cu privire la masurile ce trebuiesc luate in anumite imprejurari nefericite aparute in trafic.

mai exact : ce faci daca ti se rupe cablul de ambreiaj in mers? ce faci daca constati ca ai ramas fara frane la 100km/h? ce faci daca un cauciuc iti face explozie in mers?ce faci daca iti ia foc masina in mers? si alte exemple sunt binevenite...

si ma refer la masurile ce trebuiesc luate instantaneu,pentru a evita o tragedie,nu la masurile ulterioare(schimbare cablu,cauciuc,etc)

cei care au trecut prin asa ceva sunt asteptati cu sfaturi.

Share this post


Link to post

Apropo de faza cu cablu de ambreaj rupt... Mi s-a intamplat la Fiat. Mergeam linistit si dintr-o data la schimbarea treptei de viteza dintr-a II a in a III a, schimbarea s-a produs dar pedala de ambreaj a ramas jos lipita de podea, m-am speriat, aveam cam 30-40 km/h, norocul meu ca aream pe un drum asfaltat comunal. Am bagat usor varful adidasului sub pedala si surpriza :o pedala s-a ridicat in sus singura (trasa de arcul ei), si pe urma a cazut jos instant...

Acum sa vezi tu probleme... Am incercat sa o scot din viteza si nu a mers...spre surprinderea mea, noroc ca drumul era liber... I-am luat contactul (atentie mare sa nu se blocheze volanul) si am reusit sa o opresc. Pe loc cu motorul oprit intra in viteze (nu avea nimeni cum sa ma ajute, pedala de ambreaj fiind rupta din suportul ei, de pe ax). Am bagat in prima treapta, cu motorul oprit si pe urma am pornit dand la contact (aici revin cu faptul ca motorul este diesel), si a pornit in mers asa pana a luat-o de pe loc. Dar in prima treapta la diesel e rau, maxim 20 km/h la turatie mare... Am luat contactul iara, si am oprit-o, am incercat in treapta a II a, pe urma iar am pornit, pornind motorul, si luand-o din loc, si am mers asa pret de 10 km cu mare bagare de seama... , pana la intrare in oras, de unde am remorcat-o pana la un amic. Nu faceti asa ceva in oras.

Din experienta avuta, daca esti ramas undeva departe cu nici un ajutor merita sa chinui masina asa cum am facut eu (acum nu stiu daca la Matiz as fi facut asa ceva, cred ca o remorcam).

In legatura cu franele am zis ceva aici ... http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...opic=3976&st=80

Share this post


Link to post

Subiectele astea ar merita topicuri separate fiecare, intre noi fie vorba.

 

Mi-a luat foc Oltcitul in mers, ma duceam cu el sa service dupa ce nu-l mai pornisem de vreo juma' de an. N-am observat decat cind m-am oprit la un semafor si a ainceput sa-mi iasa fum de sub capota. Am tras imediat pe dreapta (eram deja pe banda 1 ), am oprit motorul, am tras cu o mina de maneta sa deschid capota in timp ce cu cealalta am dibuit stingatorul pe care-l aveam pe sub scaun, am iesit din masina, am ridicat nitel capota ca sa nu intre prea mult aer si sa izbucneasaca flacarile si am bagat doar mina cu stingatorul si am dat drumul la spuma. Apoi am ridicat si capota treptat, pe masura ce vedeam ca se stinge focul. Apoi m-am dus la service pe jos si am venit cu mecanicul si am remorcat masina.

 

Am ramas o data si fara frine, la viteza mare pe DN1, tot cu Oltcitul, dar miraculos si-au revenit singure dupa citeva pedale in gol si apoi n-au mai facut probleme! :-?

Share this post


Link to post

noroc ca aveai stingator ca altfle te uitai la ea cum arde

eu coboram pe serpentine si a cedat o garnitura... aveam cam 100 - am bagat a 2-a si am tras si frana de mana, care n-a avut efect prea mare...

am luat curba cu peste 60 - noroc ca nu venea nimeni cred ca aveam pulsul 140,83

eram cu dacia si avea garnituri puse in service... de atunci nu am mai umblat decat eu la frane

am ramas si fara cablu de ambreiaj in bucuresti - dar se conduce la fel de bine si fara... ideea e sa o impingi putin la plecarea de pe loc, sau sa folosesti demarorul

Edited by ZLI

Share this post


Link to post

Faza cu franele - am patit si eu la Dacie; mi-a curs tot lichidul de frana datorita unor garnituri. Opream numai datorita frecarii cu aerul !!

 

Rezolvare - mers usurel, intr-a II-a, frana de motor la greu, pedale in nestire (dupa cateva pedale, parca-parca tinea ceva).

Direct in service - numai eu stiu cum am ajuns.

 

Ambreiaj - tot la Dacie :( - nu mi sa- rupt cablul ci a crapat discul de ambreiaj, in mers. Tras pe dreapta, bagat intr-a II-a (cu greu) si mers asa pana in service. Si era si ora de varf !

 

Altele mai nasoale nu am patit - si sper sa nici nu fe cazul !

Share this post


Link to post

Cand mi-a picat cablul de ambreiaj eram in mijlocul bucurestiului, nici zare de service. Mi-am incercat norocul si l-am demontat de pe masina si m-am dus intr-un bloc si am vorbit cu unii de pe acolo zicand ca dau cam 20-30 de lei unuia care are bormasina in bloc. Normal ca s-au gasit: am dat o gaura si am pus un surub unde pocnise. Cablul merge asa si acum. Acu nu stiu unde gasesti asa ceva pe camp, dar o sarma mai groasa se merita sa cauti prin boscheti sa te apuci sa mesteresti pe acolo.

O masina in general nu prea ia foc, dar e bine sa ai un extinctor la indemana. Daca nu se poate atunci se cauta ceva sa se inabuse focul, gen patura, pulover, preferabil de lana etc. Dar aveti grija cum il aruncati, daca e focul prea mare sa nu ia foc si asta, si se obtine contrariul. E mai ieftin sa pierzi un articol de imbracaminte decat toata masina.

Daca te lasa franele atunci depinde de norocul pe care il ai sa opresti masina in timp util. Ramane sfanta frana de motor si frana de mana. Dar frana de mana e in general slaba. Stiu ca la matiz e problema cu intratul in treptele mici de viteza, dar in situatii dintr-astea se merita sa fortati putin schimbatorul.

La un cauciuc care iti bubuie in mers e mult mai greu de rezolvat, se pierde controlul aproape instantaneu. Oricum se incearca oprirea cat mai rapida si in siguranta, tinand ferm de volan. Volanul va avea tendinta de a se smulge din mana. Astfel de situatie este bine sa fie prevenita, evaminand periodic anvelopele de eventuale galme si inlocuindu-le cand se observa defecte.

In toate situatiile cea mai importanta este prezenta de spirit la acel moment, ea ne va ghida in ceea ce facem. Daca ne pierdem stapanirea de sine, atunci toate sfaturile de mai sus nu au nici un folos.

Share this post


Link to post

Cu cablul de ambreiaj rupt sau placa de presiune sparta am circulat fara probleme pana acasa. Eram de fiecare data insotit. Am scazut relanti-ul pe la 700rpm. Astfel puteam cupla treapta I imping masina cu circa 5km/h urmand ca apoi sa sarim in masina. Acceleram pana la 20km/h, abordam un regim de usoara decelarare (in ritmul in care ar incetini masina daca ar merge la liber) si puteam scoate din viteza. Pt cuplarea treptei a II-a acceleram motorul la turatia care ar fi corespuns rularii in aceasta treapta la viteza de deplasare curenta, si tot asa.

Am facut explozie de cauciuc tot cu Dacia, pe la 100km/h, asta dupa ce masina tremura de vreo luna de zile din cauza unei galme al unei anvelope Montana M800, de pe punte spate. Am auzit o pocnitura si imediat fundul masinii a alunecat spre contrasens. Noroc ca tocmai pusesem ambele maini pe volan. Am contravirat si am reusit sa intru doar cu jumatate de metru pe contrasens, noroc ca tipul care venea din sens opus a vazut problem-ul si mi-a facut loc, n-a mai stat sa ma clacsoneze/injure :D Nu m-am riscat sa pun frana decat dupa ce am ajuns pe la 60km/h. Dupa ce am pus rezerva in locul rotii avariate am scapat si de tremurat :) De atunci sunt mai atent cu anvelopele, nu de alta dar seful meu de atunci zicea ca avea la el bani de cosciuge > :)

Share this post


Link to post

Da...eu n-am avut probleme majore pana acum, din ce-mi aduc aminte intr-o iarna eram cu mosckwitch-ul si dupa 10 km de alergatura pe drum bun, cum am incetinit mi-a dat cu apa afara, (parca eram in filmele alea americane unde se folosesc ciorapi de dama in loc de curea de alternator :D ), mentionez ca aveam garnitura de chiulasa impuscata (deci stiam de problema :) )) si...norocul meu ca eram intr-un sat si am rugat pe cineva sa-si faca mila cu a galeata de apa (chioara) si m-am intors acasa..

a doua am ramas cu relanti-ul la espero la 5000 (da, cinci mii) de ture. am rezolvat-o si pe-asta astupand gaura iac cu hartie igienica (bine ca am avut si de-asta) pana la mecanic (show pe urma pana am scos-o pe toata). Cam atat imi aduc aminte.

 

@senna la diesel mai ales merge fara probleme sa schimbi vitezele fara ambreiaj, proprietarii de ARO stiu...unul n-am vazut sa-l foloseasca..

Share this post


Link to post

Eu am ramas pe la jumatea lui A2 fara ambreiaj. Am procedat cam ca @Senna cu o exceptie, nu puteam sa o imping si am pornit altfel. Am bagat in viteza 1 si am dat la cheie :D .

Share this post


Link to post

Am patit si eu o data. Am ramas fara frane, cu dacia unei prietene. Masina nu fusese pornita cam o luna. Am constat ca nu tin franele la prima trecere de pietoni, cand am vrut sa opresc sa acord prioritate unui tampit care a aparut fugind de pe trotuar. Aveam 40/h. Tampta senzatie! Mi-a stat inima. Am fost inspirata sa trag frana de mana si s-o scot din viteza. Si-a revenit din citeva pedale in gol, dar tot cu frica am mers pana am adus-o inapoi in parcare.

Share this post


Link to post

Ileano sa nu mai scoti din viteza la faze din astea. Cel mai bine e sa ridici piciorul de pe acceleratie, tii zdravan de volan si tragi frana de mana. Nu calci nici ambreiaj ci continui sa faci pedale la frana.

Eu cu Moskvitchurile am avut numai aventuri. Cu 1500 am ramas de 2 ori fara rulment de presiune (era din carbune si se spargea), de vreo 3 ori din cauza garnituri de la cilindrul receptor. Noroc ca plecam cu I de pe loc cu demarorul, si apoi acceleram, eliberam acceleratia, scoteam din viteza, dadeam un sprit ca sa sincronizez cutia, bagam treapta superioara. Am venit asa de la km 60 de pe bucuresti pitesti, schimbam treptele fara ambreiaj si n-a carait decat o data :D . La 2141 s-a rupt cablul de ambreiaj o data si la fel am venit schimband treptele fara.

Fara frane am ramas de vreo 2 ori cu 1500 si o data cu 2141. Dupa al doilea eveniment cu 1500 si dupa primul cu 2141 am schimbat pompa de frana si cilindrii receptori. Explozie am avut o singura data, pe ambele roti de pe dreapta (am agatat o sina de tramvai la vreo 70 la ora)

Singura mea aventura cu Dacia a fost la o nunta cu o masina imprumutata la care in 6 ore mi s-a rupt cablul de acceleratie, apoi dupa ce l-am inlocuit mi s-a spart un T de la calorifer, pe care l-am infipt cat mai bine si l-am lipit cu banda izolier de la un taximetrist, dupa care mi s-a rupt cablul de ambreiaj... primul eveniment a avut loc la ora 19, urmatorul la ora 2 dimineata si ultimul la ora 4, la 2 km de casa! In noaptea aia m-am jurat ca n-o sa-mi cumpar niciodata Dacie! Faza s-a petrecut in 2002, masina era din 90, destul de ingrijita (era masina viitorului socru) Moskvitchul meu (2141) era la vopsit...

Share this post


Link to post

:thumbl: s-a retinut. Sper sa nu mai fie nevoie sa aplic.

Share this post


Link to post

@Mircea

Cum naiba ai reusit sa ramai fara frane la 1500???! Ala are circuite separate, unul pe fata si unul pe toate 4. Daca n-ai mers deja fara unul, in mod normal nu poti ramane fara frane pe fata, si combinat si cu frana de mana pe spate... Ai rupt pedala? :) ) Sau s-a intamplat ceva si s-au dus ambele pompe simultan?

 

Io n-am avut niciodata probleme cu rulmentul de presiune.

 

Am ramas "fara frane" cu 1500 si eu o data, insa doar fara cele pe spate. S-a spart o conducta si s-a dus lichidul din circuitul principal, insa chiar si asa, desi pedala era mult mai lunga si mai moale tot se oprea. Noroc ca mi-am dat seama la 100m dupa ce am iesit din parcare :)

Share this post


Link to post

Pai cam cum zici tu! O data s-a dus dracu o garnitura pe spate la cilindru si am ramas fara lichid, iar a doua oara mi-a facut un meserias franele si a pus lichid de frane tehnoplus care in 3 zile mi-a terminat garniturile din pompa. La 2141 era de vina pompa de frana, cand tinea cand nu tinea, ori te dadea cu capul de parbriz ori se ducea pana in fund si nu tinea, trebuia sa calci frana puternic si brusc de fiecare data.

Cu 1500 am mai avut o aventura, s-a cojit un sabot pe spate (mama lor de moldoveni!) si eram pe la cuca macaii prin jud. Calarasi. Am dat roata jos, am dat sabotii jos, am strans la maxim cele 2 pistonase, apoi am pus sabotii la loc fara arcuri si i-am legat cu sarme, astfel incat sa nu actioneze si am venit cu frana pe 3 roti pana acasa.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Eu am patit sa mi se blocheze etrierii la Dacia 1310. Mergea super infranata, dar eram departe de casa asa ca deh... Am pacalit-o pana pe la Unirii unde nu s-a mai putut. Am dat drumul la o conducta de frana sa curga putin si asa le-am deblocat. Cauza a fost blocarea tijei de actionare a pompei de frana care a intrat pe langa si a distrus pompa, mai exact pistonul contrafacut, din aluminiu cu cositor probabil, blocand pompa in sarcina. Din fericire, in afara de burdufurile de la planetare si garniturile de etrier care s-au prajit regulamentar, alte distrugeri nu s-au mai produs. Si altadata, am plecat pe la ora 23 spre Cernica, sa ma intalnesc cu ai mei, si, dupa ce am trecut de A2, care pe atunci (acum 3 ani) era inca in constructie, urma un drum infect cu pietris cat mingea de fotbal si gropi adanci unde, probabil de la zdruncinatura mi-a cazut un etrier de frana, care probabil se slabise din suruburi mai demult. A ramas atarnat in racord. Solutia a fost fixarea provizorie cu un surub de la centura de siguranta, executata pe la 1.30 noaptea, dupa ceva timp de gandire, in primul sat dupa Cernica. Norocul meu a fost ca, prevazator din fire, am avut trusa de scule completa la mine, ca altfel, cine stie...

Share this post


Link to post

Pai daciot, ladist, mosvikar sau skodist, sa nu mai vorbim de trabantisti, erai mort daca nu aveai o trusa de scule cu tine. Eu aveam una de puteam sa fac masina farame pe marginea drumului. Lipsea doar cheia dinamometrica :) )

Share this post


Link to post

Apropo de Trabant. Am unul din '82, in perfecta stare. Deci e fistic, si este 99% original. Poate cand am timp deschid un topic la Masina mea. Si cu Traby am avut un singur eveniment neplacut. Mergeam prin Buc, cruising :) , pt ca imi placea si imi place foarte tare masina, mai ales ca e ca noua, si am luat o groapa, nu mare, dar s-a simtit nasol. La 2-3 metri dupa groapa aud poc-trosc la motor. Dupa care motorul moare si cu asta basta. Am tractat-o la service a doua zi. Cauza - biela de piston rupta. Cica de la soc, de la groapa. Drept pentru care, suparat ca Traby va fi dezvirginat, am facut motorul, de la A la Z, cu piesele nemtesti pastrate cu multa grija prin debarale, pt zile negre. Acum este doar 99% din original, de fapt poate si mai putin ca am tot schimbat bateriile.

 

P.S.: tin sa adaug, sub cuvant de onoare, si fara nici o exagerare, ca am mers cu Traby cu 120 km/h adica maximul de pe ceasul de bord. La Nubira inca nu am reusit performanta, probabil ca nici nu o voi reusi, pt ca oricum la 180 km/h deja se activeaza sistemul de panica al soferului. Cat despre Dacie, cred ca mai bine ma abtin... :)

Edited by silviustel

Share this post


Link to post

Off topic:

Sa stii ca nu esti singuru' "viteaz" cu Trabantu' ... da' mie unu' mi-a fost o frica ... !! Am mers cu un Trabant ... in urma cu vreo 10 ani ... la vale insa ... tot cu 120  <img src= S"> . A contat foarte mult ca eram 3 in masina ... toti in jur de 100 kg. :-?

Iar cu Nubira ... ce are la 180 km/h ??? Eu i-am dat pe A2 putin peste 180 si mergea foarte bine (daca ignori zgomotul care se cam aude de pe la 160 km/h). Iar pana la limitare mai era cale lunga (aveam cca 5600 rpm la 182 cat am atins cu ea).

 

On topic:

Am patit doua "surprize" pana acum ...partea mai proasta ca ambele in aceeasi zi :(

Eram cu Dacia, mergeam spre Bucuresti ... dimineatza tare, un frig de-mi inghetzasera picioarele (nu aveam pic de caldura in ea ... brrrrrr). La iesirea din Petrom-ul de la Urziceni aud hodoroncbumtrosc ceva pe spate si simt masina ca o ia razna de fund. Ma dau jos si ... stupiza ... roata dreapta spate juca ca dracu'. Cum pe vremea aia inca nu stiam absolut nimic despre masini (nu ca acum as sti mai mutle ... da' m-am mai prins si eu de una ... alta ...) nu m-am prins cu ce se mananca, am vazut ca sta roata asa ca am pornit incetishor spre Bucuresti (incetishor = 30-40 km/h). La coborarea de pe podul de la Europa ... inca un hodoronc ... mai mare ca primu' si noroc ca eram pe banda 2 ... ca m-a aruncat pe prima de nu m-am vazut. Am oprit, am inceput sa caut prin zona, poate dau de vre-un service (era 7:00 dimineatza cand am ajuns). N-am gasit nimic ... da' si-a adus sotia aminte ca un amic de-al ei din Bucuresti care avea tot o berlina pe vremea aia ... are un prieten cu service. Asa ca telefoane peste telefoane si pe la 9:30 vine si prietenu' cu o masina in care avea tot ce-i trebuia: piese, scule etc. si-mi face masina pe loc.

Cand am vazut ce am patit ... sun la Slobozia la un alt prieten cu service (cu care oricum vorbisem sa ma duc a doua zi sa-i fac o evaluare la Dacie ... sa schimb ce e de schibat etc.) si stabilesc ca in seara aia sa ma duc sa-mi verifice ce a facut bucuresteanul si sa se uite si pe stanga daca nu am probleme.

Asa ca mergeam cu cca 80-85 km/h si la o frana ceva mai puternica mi s-au blocat pistonashele pe fata. Au iesit la maxim si nu s-au mai retras. Rezultatul ... am crezut ca si-a tras dacioara ABS si eu nu aflasem inca. Din fericire nu venea nimeni din spate si eram la cativa km de Slobozia. Asa ca am mers cu 5-10 km/h, cu motorul turat de parca ii dadeam 140 :D si am ajuns la service unde ... am schimbat jumatate de masina (exagerez si eu ... da' nu prea tare: amandoua tobele, toate 4 amortizoarele, ambele ansambluri de frana de pe spate, ambele planetare, placutele de frana .. tocite dupa atata harjaiala, toate conductele pe unde se plimba lichidul de frana, rulmentii pe stanga spate, o caciula de pivoti, bielete si alte prostioare). Cred ca daca o vindeam la fier vechi si mai puneam banii bagati in reparatii imi luam una mai buna :D

Share this post


Link to post

Am vazut ca nu esti primul cu rotile blocate care omoara masina :) Cand se intampla asa ceva, trebuie descarcata presiunea, fie desuruband un aerisitor si apoi insurubandu-l la loc, fie pe la o conducta de la pompa de frana. Nu mai mergeti omorand motorul si planetarele...

Share this post


Link to post

Ramas fara frane o data la ducato, la intrarea in Iasi. Senzatia sa vezi ca la 70km/h dai in frana si masina nu face nimic este groaznica mai ales cand te apropii si de o trecere de pietoni. Oprit masina in multi metri din frana de mana (Se opreste greu tare animalul de 2 t ) si frana de motor. Am dus-o acasa 45 km asa fara frane mai deloc, cu fiteza maxima de 40-50 km/h in afara si 20-30 in localitate. Cand am ajuns acasa am observat ce se intamplase: mecanicul pierduse un surub de la un aerisitor si l-a inlocuit cu un surub simplu, instalatia a luat aer si canci frane.

Share this post


Link to post

Si nu i-ai crapat capul?

Share this post


Link to post

Dacia, roata fata franata. Rezolvarea: apliocat doua ciocane (cum face cheferistu'n gara), rezultat multumitor. Adica pentru urmatoarele zece franari nu se bloca.

Dacia, cablu de aceleratie rupt. Rezolvare: insurubat la maxim surubul de relanti, 3000 rpm scoasa din viteza, cam 2500 in treapta 1, cam 2000 intr-a doua, cam 1500 intr-a treia, intr-a patra scadea sub o mie dar nu murea. Daca era la deal nu se putea cu a patra, si nici cu a treia la pante mai mari.

Solutie nr. 2: una bucata sfoara legata in locul cablului, aceleratie la mana.

Solutie nr. 3: se foloseste socul pe post de acceleratie.

Share this post


Link to post
Am vazut ca nu esti primul cu rotile blocate care omoara masina :) Cand se intampla asa ceva, trebuie descarcata presiunea, fie desuruband un aerisitor si apoi insurubandu-l la loc, fie pe la o conducta de la pompa de frana. Nu mai mergeti omorand motorul si planetarele...

Problema a fost ca erau atat de ruginite pistonashele incat pur si simplu nu au mai vrut sa revina ... nici macar dupa ce la service au scos tot lichidul din instalatie :(

Si pentru cativa km ... placutele au fost singura cheltuiala suplimentara: planetarele erau deja rectificate o data (ce naiba se rectifica la ele ... ca nu stiu) si zdranganeau ca dracu :D ... iar motoru' se pare ca nu a patit nimic. Am mai facut inca vreo 13-14k km cu ea pana sa iau Nubirutza si nu manca pic de ulei.

 

Greseala mea cand am plecat la acel drum a fost ca am avut incredere in "evaluarea" facuta de socrul meu (proprietarul masinii) cum ca ... e buna masina ... n-are nimic. Eu, stiind ca facuse cu ea 3k km in ultimii 2 ani ... mai mult ruginise in garaj, am vrut sa o iau sa ma duc la un mecanic sa-i fac o diagnosticare completa ... da' mi-a zis foarte sigur pe el ca dau banii de pomana. A fost ultima oara cand am facut ca el :D .

Share this post


Link to post

Anul trecut cand mi-am lovit Esperoul si fundul meu fiind obisnuit cu mersul in masina, am luat masina sora-mii, un Fiat Uno din '86 1500cc si 75 de cai, pe injectie. Imi placea cum se infigea masina aia, asa ca ii cam dadeam in goarna. Dupa ce am fost sa imi predau foaia aia de la CEC cum ca am platit amenda, plec eu de la Politie si, pe la Baba Novac, din cauza schimbarilor de viteza gen "Schumacher pe amfetamina" raman cu schimbatorul in mana.  <img src= S"> Initial nu mi-am dat seama ce s-a intamplat, dar, spre norocul meu, ramasesem cu cutia cuplata in viteza, viteza a 3-a #-o . Ghiciti cum am ajuns eu din Baba Novac pana in Plevnei doar cu a treia! Ce am observat a fost, ca masina fiind mica(800 de kg) si motorul relativ mare, tot eram primul care pleca de la semafor. Asta ca sa vedeti cum pleaca aialalti in orasul asta! :mda: Partea nasoala era in intersectiile aglomerate cand se mergea bara la bara, acolo imi cam iesea fum de sub capota...  <img src= S"> . Ajuns in Plevnei, in curte, am pus masina pe cric si am vazut ca o bucsa de la o articulatie a timoneriei era sparta. Am legat-o cu o sarma sperand sa ma tina, dar mai mult de 5 schimbari de viteza nu a tinut, asa ca am mers tractat pana pe soseaua Oltenitei, de fapt pana afara din Bucuresti, unde era un shrot si am facut rost de piesa respectiva.

Fiind si joi, cu masina reparata am ajuns si la intalnire. :lavolan:

 

Acum cand ma gandesc, puteam sa o fi bagat cu mana intr-a doua in cutie si nu aveam nevoie de tractare. Eh, asta e, data viitoare o sa stiu.

Share this post


Link to post

mai auzisem o poveste cu un tip care a ramas cu volanul in mana,fara insa ca volanul sa mai fie in contact cu celelalte componente ale habitaclului :lavolan: . si cum nu a reusit sa reataseze volanul,a ajuns binemersi acasa folosind o cheie franceza in loc de covrig. :thumbl:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...