Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Uleiuri recomandate - MATIZ

Cele mai utilizate uleiuri la MATIZ !  

1180 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Uleiurile minerale se schimba la 3000 miles (5000 km). Uleiurile sintetice se schimba intre 10-30.000 km, iar termenele sunt garantate de catre producator in specificatiile produsului, dar nu mai tarziu de 12 luni. Daca rulajul se face in conditii grele (cele specificate de catre fabricantul masinii in manualul de utilizare), termenele se injumatatesc. Restul este poezie si discutie de dragul discutiei.

Share this post


Link to post

Pentru a se intelege mai bine:

ludicrous

adjective

stupid or unreasonable and deserving to be laughed at; ridiculous:

a ludicrous idea/suggestion

He looked ludicrous in that suit!

Share this post


Link to post

Iar engleza?.......... zii in romaneste... forumul nu este in engleza. Asta din cate stiu eu... Pentru mine engleza e limba straina... si pentru foarte multi romani...

Chiar si daca injuri, nu suna mai bine in romaneste? ce zici zalmoxis? Traduci?

 

P.S. cred ca e bine la Matiz sa nu se sara de 10k... si chiar e mai bine ca pe la 8k sa schimbi uleiul... toti mai folosim si prin oras masina... intrebarea e daca aveti o parere buna de ARAL 5w40. ARAL face uleiuri bune? Sintetice sau cum or fi, sunt bune?

Share this post


Link to post

Aral face uleiuri bune...dar nu se potrivesc motorasului nostru.

Share this post


Link to post

Hodoronc - tronc... nu se potriveste... De ce? O spui de parca ar fi un adevar universal ca acela ca cercul are 360 grade. Explica si tu sa pricep si eu si poate si altii, de ce? Banuiesc ca aia de la service-ul unde imi fac masina (in garantie inca) si care au diploma de excelenta acordata de Daewoo nu sunt tampiti... toata Tulcea isi fece revizia si schimbul de ulei la ei... ar trebui sa vad numai Matizuri stricate. Vad ca cel de la Daewoo nu a avut nimik impotriva uleiului Aral. Nu crezi ca ar fi avut ceva de zis daca era asa?

Share this post


Link to post

Cat timp masina este in garantie cei de la daewoo Craiova spun sa bagi numai ulei daewoo 5 sau 10W30. Ai sa vezi ca dupa un timp o sa ai motorul plin de cojite..(scoate capacul de la culbutori si ai sa vezi ROSU) :) ,asta daca nu le ai deja, ele o sa ajunga in filtrul de ulei si de aici o sa apara problemele, tot ce am relatat mi s-a intamplat din pacate chiar mie :( , si in iarna nu stiam de ce se aprinde becul de la sonda de presiune, uleiul ARAL il aveam de 2400km... - schimbat ulei + filtru si s-a rezolvat problema. Fiecare service baga ce ulei au pe stoc, de exemplu la ENA GL iti pun catrol 10W40, la Irircad GL mobil1 5W40...asa si cei de la TL pun aral 5W40...si inca ceva diferenta de la W30 la W40 se simte ! Motorul este mai vioi cu W30.

Edited by adostar

Share this post


Link to post

Asta e primul schimb, pentru Matizul meu, cu Aral... si dupa cate mi-ai zis e ultimul... are ceva daca il las vreo 8 k si dupa aia jos cu el?....... si o sa bag Castrol 5w30 forever... acum sunt lamurit. Matizul meu are 15k... sper ca nu afecteaza fff mult

Share this post


Link to post

Eu la primul schimb de ulei, adica la 1000km m-am dus cu uleiul si filtrul dorit :)

Share this post


Link to post
Hodoronc - tronc... nu se potriveste... De ce?

Citeste si alte postari de la alte motoare de pe acest forum, ce au gasit oamenii in motoare dupa 100 k km de ARAL. In plus, mergi pe situl ARAL si citeste specificatiile uleiurilor produse de ei, vezi gasi doar un singur tip facut pe specificatiile GM, iar acel tip nu-l vei gasi in Romania. Principala diferenta intre motoarele VAG si GM consta tocmai in vascozitatea diferita care a stat la baza proiectarii lor, grupul VAG merge pe SAE40, iar GM pe SAE30. Motoarele actuale se proiecteaza pentru SAE20. Dupa filosofia unora, asta insemna ca ele nu vor functiona corect la +30'C.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
Citeste si alte postari de la alte motoare de pe acest forum, ce au gasit oamenii in motoare dupa 100 k km de ARAL. In plus, mergi pe situl ARAL si citeste specificatiile uleiurilor produse de ei, vezi gasi doar un singur tip facut pe specificatiile GM, iar acel tip nu-l vei gasi in Romania.

 

Un aspect mai mult decat ciudat ... un prieten proprietar de Opel spunea intr-o discutie zilele trecute ca "celebrul ulei GM 5W30" utilizat in prezent la greu prin servicele WOO este ... fabricat de ARAL.

Oare sa fie asa ... mai ales dupa ce am dat cu pietre in el ... :wallbanger:

Share this post


Link to post
la revizia de 10.000 Km am cerut sa-mi puna un 5-w40 si mi-au pus total quartz, e bun? eu n-am mai auzit de el.

 

Nu stiu daca e bun sau nu quartz, sincer nu am auzit de el... Matizul meu are 104 000 km si am folosit doar Castrol 5W-40, schimbat la 10 000 km. Motorul e ca nou. Iti recomand cu incredere acest ulei...

 

E vorba probabil de uleiul TOTAL, un ulei bun, din cite stiu eu.

 

NT0001A08A.jpg

Share this post


Link to post

Astazi am cumparat Texaco 10W30 din targul Vitan la pretul de 80 RON bidonul de 3,7 L , iar filtrul este 10 RON ,asa ca i-am schimbat "sangele" si este mai vioaie :lavolan:

Share this post


Link to post

Pana la urma ce recomandati sa pun in motor ( matiz la 39.000 km ) ultimile 2 schimburi le-am facut cu daewoo 10w30 si nu prea sunt multumit. Sa incerc cu un 5w30 sau 5w40 ? si ce marca recomandati. Thx

Share this post


Link to post
... "celebrul ulei GM 5W30" utilizat in prezent la greu prin servicele WOO este ... fabricat de ARAL ...

Constat ca nu s-a inteles esentialul: nu producatorul de ulei conteaza, doar uleiul produs de el sa respecte specificatiile GM. Vad cum multi isi pun in motor uleiuri facute pentru alte motoare.

Share this post


Link to post

Incearca valvoline synpower 5 W30, e pe specificatiile GM.

Share this post


Link to post
Incearca valvoline synpower 5 W30, e pe specificatiile GM.

 

Unde il pot gasi ...si un pret.. please?Iti multumesc pt informatie

Share this post


Link to post

Pana la urma e bun de ceva Castrol-ul 5W30 de la uleiuri.ro? Vad ca in prezent litrul costa 30RON, inca mi se pare un pret bun pt un ulei sintetic.

Share this post


Link to post

Cu uleiurile Castrol au tot fost probleme de la un timp incoace. Ovi_jer a avut probleme, eu am avut si mai recent andreib.

Share this post


Link to post

Eu am umblat in ultima perioada cu ulei Petrom 10w40 si nu am avut nici o problema si costa pe vremea cand se mai gasea vreo 46 RON bidonul de 4 l. Acum nu se mai gaseste si am luat Sunoco Futura 10W40. (Made in Belgium) A mai folosit cineva uleiul acesta? Pareri? Eu nu prea am observat nici o diferenta...poate repet poate porneste cu o idee mai usor motorul.

Share this post


Link to post

Pai dupa ce ai bagat Petrom in el, poti sa-i bagi si sampanie, ca nu stiu ce diferenta sa mai fie. Tatal meu a umblat cu Dacia toata viata pe Petrom si cand a desfacut motorul, era la un pas sa se gripeze in mers, mecanicul s-a crucit. Chiar asa de mult costa un schimb de ulei? Pentru 40RON sa strici un motor intreg?

Share this post


Link to post
Cu uleiurile Castrol au tot fost probleme de la un timp incoace. Ovi_jer a avut probleme, eu am avut si mai recent andreib.

Pacat, eram toti entuziasmati de Castrol Softec...dar iata ca se adevereste proverbul, si anume ca, paradoxal si iremediabil, ce e bun e rar si dureaza putin :(

Castrol, ca si multe alte firme mari, are niveluri de calitate acordate cu pietele de desfacere. Uleiuri.ro le aduce din America, tara care pune mare pret pe calitate...merita incercat zic eu.

Share this post


Link to post

Si nici nu a vandut vreodata acolo uleiuri bune.De ce? pentru ca motoarele lor de 3-4l cu raport de compresie mic nu necesita un ulei prea calitativ sau cu durata mare de viata.Softec-ul a fost destinat tarilor fara apa calda unde combustibilii si mediul de rulare al masinii fac ca uleiul sa se confunde cu apa amestecata cu petrol.Din pacate legal se mai vinde de catre castrol numai prin africa.La noi probabil au mai ramas decit etichetele si bidoanele de la castrol.

O sa fiti surprinsi sa vedeti cum se comporta o motorul unei masini aduse de afara cu motor in stare excelenta si cu uleiuri de marca buna dupa ce ruleaza in romania 2-3 plinuri de benzina.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Ce parere aveti de aceasta recomandare ?

post-8313-1183541466_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Astazi am reusit si noi sa ne schimbam uleiul ...multumim tuturor pt recomandari :osanale: ...Valvolaine 5w30 syn power sper sa fi facut alegerea cea mai buna .stie cineva la cati kilo se schimba din nou acest ulei?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...