Jump to content
Sign in to follow this  
Alinake

Declar Masina Furata?

Recommended Posts

Salutare,

 

Dupa cum unii stiti, mai demult vroiam sa vand Oltcitul care statea degeaba in fata blocului desi era functional. In urma unor anunturi, am gasit pe cineva doritor sa il ia asa cum era pt suma de 5 mil. A venit omul vreo 3-4 zile sa incerce sa il porneasca dar nu a reusit (1 an nepornit murise bateria si la fel si bujiile se dusesera).

 

Asa ca l-a luat la remorca, l-a dus de i-a schimbat ulei, bujii si baterie si a inceput sa se plimbe bine-merci cu el. Ne-am intalnit dupa o sapt sa ii dau talonul si celalalt rand de chei, iar el banii. A venit cu 3 mil ramanand cand facem actele sa imi dea si restul de 2 mil (nu asa hotarasem, dar am zis treaca de la mine)

 

Ei bine, de la Craciun nu mai dau de el, nici pe mess nu raspunde, telefonul il are temporar suspendat .. si am inceput sa intru la griji .. Nu imi e de 2 mil de lei, insa imi e frica sa nu faca vreo prostie cu masina si eu (ca proprietar) sa fiu tras la raspundere.. I-am lasat un mesaj offline pe yahoo in care i-am dat un ultimatum sa ma caute sa facem actele... insa un a raspuns..

 

Ce sa fac? Sa ma duc sa declar masina furata? Se poate considera furata cand el mi-a dat o parte din bani? Ideea e ca nu am nici o hartie nici macar de mana cu el (prostia mea, nu credeam sa se ajunga la asa ceva pt o suma de rahat) .. El are numai cheile si talonul si circula fara asigurare si revizie tehnica. Cartea de identitate e la mine inca.

 

Astept sfaturi.

 

Merci,

Alinake

Share this post


Link to post

Stii ca pentru asigurare amenda se da pe proprietar nu pe sofer, nu?

Da-o furata, da-l in ma-sa de nesimtit. Dar asteapta macar 1 luna de la ultimul termen...

Share this post


Link to post

ai scris pe talon ca ai instrainat masina?

Share this post


Link to post

Traim in Romania!

 

Cind a venit fara tori banii trebuia sa nu-i dai talonul!

 

Daca o dai furata, sa nu se ia politia de tine pt fals in declaratii! Si nu prea merge s-o dai furata, cita vreme ala are talonul!

Share this post


Link to post

Pai de ce sa nu mearga? Spui ca uitasei talonul in masina...

Share this post


Link to post

pai de ce sa mint.. ma duc si spun ce s-a intamplat .. ce fals in declaratii.. spun ca nu mai dau de el. .si ca ori ii dau banii inapoi si imi da masina. .ori terminam problema si sa facem actele.. atat ma intereseaza

Share this post


Link to post

1. Da, declar-o furata, se poate sa faca si vreo belea gen sa loveasca pe cineva, sa fuga de la locul accidentului si lasa in masina talonul. Tu vei fi primul banuit. Misca-te repede nu mai sta pe ganduri. Apropo .. tu nu ai nici macar o adresa? Nu ai decat un numar de connex si un id de messanger?

 

2. Mergi la o sectie de Politie si spune EXACT ce ai postat si aici si sa te sfatuiasca ei ce sa faci. Pot exista lacune in lege si sa faci vreun fals in declaratii vorba lui NFS.

 

Oricum, o situatie delicata I'll give you that ... Succes !!!

Share this post


Link to post

Alin, mergi la politie si decara EXACT cum s-a intimplat. In + gaseste-ti un martor care sa confirme in in datat de X i-ai instarinat masina. Sper ca macar ai numelel lui.

Share this post


Link to post

Se prea poate sa faca ceva talharie cu masina si sa vina mascatii sa-ti bata la usa in miez de noapte.

Talonul uitat in masina nu tzine.

ATENTIE pt. cei care au CASCO un sfat prietenesc: Daca ti se fura masina cu talonul la parasolar sau in torpedo' cum mai fac unii nu-ti mai iei banii. Se considera ca ai inlesnit infractiunea.

 

Daca ai facut macar o copie de pe actul de identitate al persoanei sau ai retinut macar adresa. E de mare utilitate celor de la politie sa-l gaseasca pe individ. Roaga-te sa fie in viata si sa nu fi facut vreun accident. Legal, cat timp cartea e la tine, masina e a ta, raspunderea ta.

 

DECI: Mergi la politie si stiu ei ce au de facut.

Share this post


Link to post

Intrebare: Cine te crede cand spui ca ti s-a furat un Oltcit? :D

Fac si eu haz de necaz...

Share this post


Link to post
pai de ce sa mint.. ma duc si spun ce s-a intamplat .. ce fals in declaratii.. spun ca nu mai dau de el. .si ca ori ii dau banii inapoi si imi da masina. .ori terminam problema si sa facem actele.. atat ma intereseaza

 

-----> Eu cred ca asa este cel mai bine sa procedezi! Si asta cat mai repede! Dupa cum s-a zis si in posturile de mai sus, nu se stie ce poate sa faca respectivu` cu masina ta si sa fii tras tu la raspundere! Si in momentul in care el va face vreo infractiune cu masina ta si o sa vina la tine politia, nu o sa te mai creada nimeni cand ai sa povestesti ceea ce s-a intamplat de fapt fara vreo 2-3 ani prin tribunale! :-W

Share this post


Link to post

Cu siguranta la orice sectie de politie se stie cum trebuie procedat in cazuri d-astea. Doar nu crezi ca esti tu primul care a luat o teapa de genul asta?

Fi atent la faza urmatoare: sa nu te trezesti dupa un timp ca vine omu' si-ti zice ca nu mai vrea masina si sa-i dai banii inapoi, ba chiar in plus ca a incercat sa o repare si a bagat vreo 2 milioane in piese. Nu te minuna, ca stiu eu unul care a patit-o. Si tot cu un Oltcit. Si eram chiar eu :( Asta s-a intamplat la vreo 1 saptamana dupa o "tranzactie" aproape similara. Diferenta era ca mi-a dat fix cat i-am cerut. Faza mai simpatica a fost ca omul chiar aranjase ceva la motor, dar nu pana la capat. Poate o fi fost cinstit?!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...