Jump to content
Sign in to follow this  
alx

Arme De Autoaparare

Recommended Posts

Sar'na! :osanale: :osanale: La Fort 18R ma uitam eu :-/

Share this post


Link to post

Ce faci mai cu pistolu'? Sper ca stii regula celui care poarta pistol si se afla intr-o situatie critica: atunci cind scoti pistolul trebuie sa tragi.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Sebian, F18R este o arma mare, greu de purtat zi de zi. Cel mai bine ar fi sa dai o fuga la importator sa le vezi pe fiecare in parte.

Hitman, un mic amendament: atunci cand scoti pistolul trebuie sa fi pregatit sa tragi. Personal l-am folosit de doua ori, daca se poate numi folosire ceea ce am facut eu. O data am dat geaca la o parte si am decapsat tocul, a doua oara am scos arma din toc si am armat. A fost suficient din fericire, insa in ambele impostaze eram pregatit sa si trag daca era cazul. In ambele situatii epuizasem calea dialogului, fiind in inferioritate numerica nu am vrut sa le permit sa se apropie la mai mult de 4 m de mine.

Ideea e urmatoarea (il stim amandoi pe Sebian si nu e genul care sa nu puna un om de dimensiunea lui la pamant dintr-o lovitura):arma e pentru situatii in care forta dialogului si forta fizica nu fac fata. Si, asta iti poate confirma oricine are o arma si o poarta, pe langa doza de incredere pe care ti-o da, iti da o mare doza de responsabilitate, pana in momentul in care vei scoate arma vei epuiza cu siguranta toate caile de dialog. Asta desigur daca posesorul armei este o persoana responsabila si stabila psihic.

Share this post


Link to post

Dupa indelungi studii, citit reviewuri si pierdut vremea pe forumuri de obsedati am comandat din deutchland un revolver Umarex Smith & Wesson Mod. 586 cu teava de 6 inch, cal 4.5mm (0.177).

 

Hai sa va spun o chestie... asta vara mi l-a furat, prin urmare ma bate gandul sa il inlocuiesc. Cu tot cu doua laptoape, o placa Archos 10", un nikon D5000 si 3 obiective. Intrat ziua in amiaza mare prin geamul de la fatada (care da intr-o strada destul de animata). Din fericire n-au furat si discul extern unde aveam backup la poze.

Aveam sistem de alarma (doar sirena, si care ma suna pe mine, fara sa sune la securisti), insa nu era armat. Nu eram in starea de spirit in care sa ma baricadez... nu aveam storul tras, nu armam sistematic alarma, uneori nici nu incuiam usa. Alarma o pusesem insa pentru ca ceva mai devreme il calcasera pe un amic de-al meu care sta la 400m distanta, insa nu prea o foloseam decat cand eram plecati sau eram eu plecat in delegatie. Pe amicul meu l-au calcat tot ziua, lui i-au fortat usa desi era una blindata.

Sunt convins ca si eu si el am fost urmariti, stiau cand e cineva acaa si cand nu. Cel putin pe el sigur l-au urmarit, la el era permanent acasa maica-sa cu cele doua fetite ale lui, si l-au lucrat cand au iesit in parc.

A venit politia, a luat o amprenta de pe geam, apoi si-au pus vestele antiglont si au intrat in casa, am completat un formular si dupa doua luni am primit de la procuratura o hartiuta cu "case closed". Asta se intampla in 99.7% din genul asta de cazuri. Spargerile sunt considerate infractiuni minore, un fel de contraventii care se prescriu dupa doua saptamani. Excesul de viteza e o infractiune mult mai grava.

 

Acum am un al doilea sistem de alarma, conectata la o firma de securitate, pe care il bransez la modul paranoic. Teoretic in caz de declansare tre' sa apara securistul instant, si apoi si politia (prin contract securistul trebuie sa ajunga inaintea politaiului). Peste tot in exterior e plin de autocolantele firmei de securisti, cu "efect disuasiv"

 

Insa tot ar fi bun ceva de aparare (usor de manuit si de catre o femeie) in cazul in care apar niste draci pe amfetamine care nu se lasa disuasivati de abtibildurile mele si de ragetul sirenei.

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Incerc sa cumpar un pistol de "recuzita" dintr-un film britanic. Stie cineva daca conform noii legi se incadreaza la punctul D.29 sau la C.24 din noua lege.

Este un pistol, care trage cu cartuse cu capse (nu praf de pusca), dar nu stiu exact pe cine pot sa intreb daca imi trebuie autorizatie pentru arme neletale sau doar sa notific organu'.

Nu se aseamana cu pistoalele (ex. FORT) cu bile de cauciuc/cartuse oarbe cu praf de pusca, dar totusi face zgomot.

 

Va multam fain daca ma puteti ajuta .

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca este un pistol care nu trage ci doar detoneaza niste capse?!

Nu cred ca intra sub incidenta armelor.

Share this post


Link to post

Foloseste cartuse de 9mm care se pot refolosi dupa tragere, prin incarcarea cu capse de 7mm. In sine, cartusul este gol, in afara de capsa de 7mm.

Emit zgomot si fum la aruncarea cartusului, dar nu se compara cu un cartus orb incarcat cu praf de pusca care se foloseste la armele cu autoaparare (ex. bile de cauciuc, gaze, etc). Mentionez ca nu se poate modifica pentru a folosi glont real sau cartus orb pt aparare, dar nu vreau sa ajung in situatia de a intra sub incidenta legii doar pt ca cei de la arme si munitii vor interpreta legea.

Legea spune : "Armele scurte (pistol sau revolver) confecţionate special pentru A PRODUCE ZGOMOT sau pentru a împrăştia gaze nocive, iritante sau de neutralizare, precum şi muniţia corespunzătoare". Anexa C pct 24. Oare zgomot pana la ce nivel? Emite zgomot (nivel 5) fata de o arma de airsoft (nivel 3) dar mai putin decat o arma de autoaparare cu cartus orb (nivel 7-9).

De fapt acesta este un obiect de recuzita mai mult (cu toate ca legea nu este foarte explicita in zona aceasta) si TEORETIC se incadreaza la arme de recuzita / colectie.

 

Este cineva care stie exact daca trebuie autorizare pt un astfel de pistol sau unde ar trebui sa ma adresez cu o astfel de intrebare ?

Edited by unu'altu

Share this post


Link to post

Ce intelegi prin arma de recuzita? Arma este una reala modificata pentru a nu fi activa (prin infundarea tevii) sau este o arma creata special pentru a produce zgomot si atat? In ambele cazuri arma necesita permis de portarma, cu diferenta ca una reala modificata poate fi detinuta doar in baza unei autorizatii de colectionar. Cel mai bine ar fi ca, inarmat cu toate detaliile armei, sa faci o vizita la AEST la IGP si sa intrebi.

Share this post


Link to post

Ce intelegi prin arma de recuzita? Arma este una reala modificata pentru a nu fi activa (prin infundarea tevii) sau este o arma creata special pentru a produce zgomot si atat? In ambele cazuri arma necesita permis de portarma, cu diferenta ca una reala modificata poate fi detinuta doar in baza unei autorizatii de colectionar. Cel mai bine ar fi ca, inarmat cu toate detaliile armei, sa faci o vizita la AEST la IGP si sa intrebi.

 

Cu titlu informativ: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Non_Firing_Prop_Tanaka_Works_Tanaka_18C_2nd_Version_Frame_HW_Model_Gun.htm

 

@Mircea: Poti te rog sa elaborezi AEST. Ce inseamna acronimul mai exact? Imi cer scuze pentru necunoastere sau ignoranta  <img src= )">

 

Nu este o arma reala cu teava modificata. Este fabricata din plastic (ABS) sau metal, in functie de producator, cu scopul de a fi folosita in principal in productii de film.

Intr-adevar face zgomot, dar nu elibereaza pe gura tevii flacara si nici nu poate arunca gaze sau alte substante. Chiar si asa, doar pt ca face zgomot, ma gandeam si eu ca imi va trebui autorizare, dar speram sa existe o metoda sa nu fiu nevoit sa iau o autorizare si sa pierd timp cu dosare cu acte, pt un obiect care va sta in "vitrina" si nu este arma adevarata / autoaparare modificata. In alta ordine de idei, limitarea mea naturala nu imi permite sa inteleg de ce ar trebui o astfel de autorizare din moment ce nu poate fi folosita/modificata pt autoaparare.

NOTA: cartusele de la aceste arme nu sunt cartuse oarbe cu praf de pusca, deci nu exista riscurile atasate.

 

Va multumesc mult pentru raspunsurile date. Orice alt ajutor / portita in lege pe care o puteti oferi este bine venita.

Share this post


Link to post

AESP (fostul AEST) = Arme, Explizivi si Substante Periculoase.

Share this post


Link to post

Eu iti garantez ca e supusa autorizarii!

Share this post


Link to post

Eu iti garantez ca e supusa autorizarii!

 

Te cred si sunt convins de asta dupa ce am re-re-citit anexa din lege.

 

DAMN! In sfarsit, poate imi fac timp sa fac dosarul respectiv.

 

Va multumesc pt raspunsuri si ajutor.

Share this post


Link to post

Cu placere :)

Share this post


Link to post

La noi, afisarea cu astfel de arme in public nu este interzisa de lege?

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

In autoaparare ca in cazul din film? Cum dracu sa fie interzisa, de-aia o ai, ca sa o folosesti!

Portul armei trebuie sa se faca "concealed" adica arma nu trebuie sa fie vizibila, asta spune legea. ARMA, nu tocul ei, deci daca o ai intr-un toc inchis, nu e nicio problema.

Share this post


Link to post

zeneseu, e o diferenta aici, una e in public si alta cand iesi din masina.

Sa moara fanii lui Iliescu ca din cauza lui se interpreteaza legea care si asa are o gramada de gauri.

Dar Mircea, acolo actiunea se petrece in alta tara, fiecare stat are regulile lui, totusi proprietarul armei a fost foarte increzator si nu s-a pierdut cu firea.

La noi insa treaba va sta altfel, daca apuci sa tragi, trebuie musai sa dovedesti ca ai fost in legitima aparare, iar dovada video nu se ia in calcul, dar poate influenta decizia.

Insa autoapararea la noi nu e asa de usor de aplicat, luam spre exemplu doi tipi, atacatorul fiind un individ corpolent la 120 kg si victima pe undeva la 80 kg. Insa victima are antrenament la box sau centura neagra la cine stie ce tip de karate, problema intervine aici atunci cand victima ajunge sa-l bata mar pe atacator, aici nu mai se numese legitima aparare, deoarece este tentat sa loveasca atacatorul cand simte ca este peste puterile lui si l-a pus la pamant.

In cazul asta atacatorul poate depune plangere penala impotriva victimei, iar de aici iese un circ in toata regula.

 

Legea asta cu autoapararea este cu du-te vino, electrosocurile sunt ilegale, dar tot trebuie purtate ascuns, unele doamne putand ascunde obiectul in geanta, de preferat una mica, nu o bocceluta in care sa caute juma de ora un pistol.

Eu sunt de parere, ca daca nu ai ceva la indemana, cauti sa nu fi prins in corzi, de obicei nu prea are nimeni nimic cu tine daca nu ii tentezi, dar sunt pro armelor de protectie, numai sa le incadreze corect si sa fie aprobate corect.

 

P.S. Sa nu mai adaug Mircea, ca organul o sa te ia cu cai verzi pe pereti cand umbli cu tocul la vedere...

Daca ai umblat si nu s-a intamplat nimic inseamna ca ai lipici la gabori :) )

Edited by matizdepitesti

Share this post


Link to post

In autoaparare ca in cazul din film? Cum dracu sa fie interzisa, de-aia o ai, ca sa o folosesti!

Portul armei trebuie sa se faca "concealed" adica arma nu trebuie sa fie vizibila, asta spune legea. ARMA, nu tocul ei, deci daca o ai intr-un toc inchis, nu e nicio problema.

 

Dar prevederea codului penal ca ...ai dreptul sa raspunzi unei amenintari doar in masura egala cu amenintarea? Adica daca tu vii cu ranga, toretic trebuie sa ma apar si eu cu ranga...

Share this post


Link to post

Se mai pune si statura victimei... sunt sanse slabe ca un sfrijit sa infrunte un solid. Dar acum na... eu nu cred in soarta :) )

Share this post


Link to post

Dar prevederea codului penal ca ...ai dreptul sa raspunzi unei amenintari doar in masura egala cu amenintarea? Adica daca tu vii cu ranga, toretic trebuie sa ma apar si eu cu ranga...

Am pretentii, nu stii ca nu mai exista prevederea aia? Legitima aparare se face cu ce mijloace consideri tu pana la indepartarea pericolului. Adica daca ala vine cu ranga, ai tot dreptul sa-i trimiti cate bile de cauciuc consideri tu, indiferent ce-i faci aluia, dar daca ala fuge cand vede pistolul, tu il urmaresti si ii mai dai si cateva boabe de prasila, atunci nu mai este legitima aparare, ci in cel mai bun caz (pentru tine) infractiunea este asimilata legitimei aparari (depasirea legitimei aparari sub imperiu starii psihologice de pericol).

 

Matizdepitesti, pe timpul verii port arma intr-o geanta speciala, pe timpul iernii in holster sau toc, cu geaca sau pulover peste toc, partea inferioara a tocului se vede, n-am avut niciodata probleme cu oamenii legii. Important este sa nu fii ostentativ. Oricum, dincolo de "imaginea" zugravita in presa, majoritatea purtatorilor legali de arma de autoaparare sunt oameni responsabili, nu cocalari care flutura un pistol de 600 ron din zamac sau de airsoft prin intersectii. Oameni care cunosc legea, sunt responsabili, au cluburi, se intalnesc, discuta, merg la trageri organizate, concursuri, etc. Si au arme de buna calitate, capabile sa pune un eventual agresor la pamant pentru cateva ore :)

Share this post


Link to post

Asa da, respect felul acesta de gandire.

Cu toate ca nu sunteti chiar multi care aveti gusturile astea.

Majoritatea cocalarilor au cam inceput sa-si ia airsoft-uri si le vantura prin masina.

 

Eu cred ca pana la urma se va face ceva si contra astora.

Share this post


Link to post

Am mai spus, nu luati filmulete de la rusi. Rusii au maxim 15 jouli pe munitie si opritor in teava, ce se cumpara fara autorizatie...

Munitia folosita de noi este de 25-50 jouli, armele bune nu au opritor pe teava. Arma pe care o am eu, in calibrul 9 mm, teava lisa, full otel trage o bila de circa 8-10 gr, care la 10 m ramane infipta intr-o scandura de brad de 3 cm grosime iar la 4 metri rupe scandura (nu trece prin ea, o rupe). Intr-un catalog Pagini aurii, tragere de la 10 metri bila sparge pana la pagina 250... Scopul armelor cu bila de cauciuc nu este sa penetreze ci sa stopeze, de aceea sunt gandite sa provoace durere si sa opreasca agresorul.

Share this post


Link to post

Da, cam asta este si ideea, numai ca vezi Mircea, unii au tendinta de a se intinde mai mult.

Dupa ce ca au o arma care poate provoca durere, ei se mai gandesc sa si gaureasca victima daca tot si-au procurat o asa arma.

Iar genul asta de mentalitate il vad destul de des prin diverse anturaje.

Share this post


Link to post

Mai, cum ti-am zis, nu e padure fara uscaturi... Va recomand sa cautati ROMSde ce pentru mai multe informatii despre neletale.

Eu personal puteam sa-mi iau si arma cu glont, avand dreptul la asa ceva, insa m-am gandit ca daca este sa o folosesc, tocmai diferenta intre posibilitatea de a lua o viata, chiar si in autoaparare si cea de a-l trimite cateva zile/saptamani in spital este de apreciat. Personal am facut cateva teste de tragere de la diverse distante si pot spune ca arma pe care o detin poate stopa cu siguranta cam orice. Nu vreau sa ma gandesc ce poate face unor coaste o lovitura in plin de la 3-4 m, daca de la aceiasi distanta o scandura de gard se rupe...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...