Jump to content
Sign in to follow this  
Tommy

Lacetti Versus Megane2 Versus Accent

Recommended Posts

De ce alx descalifici o masina pentru ca nu are diesel ? Eu personal ca masina prefer benzina . Nu contest dieselul insa nu mi se pare bun un diesel cu care sa merg la drum lung. Credeti-ma am avut ocayia de a merge cu foarte multe straine. Singurulul diesel pe care l-as cumpara ar fi un mercedes. Acesta intr-adevar nu vibreaza, si nu devine obositor.

Cei mai multi prefera dieselul si sunt atat de indirjiti din cauza economiei cu toate ca nu recunosc asta. Eu merg pe mana confortului si simplitatii.

 

Descalific din punctul meu de vedere. Pur si simplu e parerea mea.

Dieselul nu devine obositor deloc dar acum am incepe un offtopic.

Cand va avea diesel si lacetti, atunci il voi lua in considerare, pana atunci  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu stiu ce sa te sfatuiesc.. ..ca posesor de MII... dar cred ca nu ar tb sa-ti faci griji de oarece sportivitate chiar si la 1,5 dCI! acum daca vrei ceva mai mult de un 170-180km/h si de un consum de 5.5l/100 te poti gandi la altceva! sa stii ca este intradevar o masina reusita pt banii ei... dar nici o masina nu este perfecta..asa ca decizia va fi numai a ta...! Succes in alegerea facuta si oricum de ce zicem noi va fi cea mai buna alegere!

Share this post


Link to post
...dar cred ca nu ar tb sa-ti faci griji de oarece sportivitate chiar si la 1,5 dCI!

 

Fii serios!!! Masina aia de abia pleaca de pe loc. Kalosul nu e sportiva si totusi, in comparatie - la plecarea de la semafor, e naveta spatiala. Testat si verificat!

 

Sa va povestesc ca farurile la un anumit MII, cel de mai sus, se aprind atunci cand trantesti capota? Stiu, e doar o exceptie. Dar tot e interesanta :)

Share this post


Link to post

... am spus OARECE sportivitate!!!!!!!!! recunosc ca atunci cand plecam de la semafor cu TICO imbolnaveam pe multi de nervi... si in cazul MII nu mai este cazul dar totusi... abia pleaca de pe loc????? si nu stiu ce diesel este criminal de sportiv ..chiar si la plecarea de pe loc...asta exceptand cele de 2.2 in sus sau chiar 3.0 de la BMW care pe mine m-a imbolnavit de moarte de inima...!

Dpdv

Edited by darem

Share this post


Link to post

Nu trebuie sa tipi!!!!! :) Chiar daca o faci, nu merge mai repede masina. Oarece sportivitate este intr-adevar ceva oarece foarte relativ asa ca tu ai dreptate. :)

Share this post


Link to post

@Satori > Ai mers cu Megane2 ? Vrei s-o luam p-a lu socru-miu la un drive test? E chiar 1.5 dci. Nu stiu cum e cu Kalos-ul tau, da' daca-si pune mintea cu mine (eu cu Matizu) ma face sigur!

Share this post


Link to post

Da. :) Ia-o! Tu nu intelegi? A fost singura liniuta planuita la care am participat. Ambele masini erau de abia scoase din rodaj :)

 

Ah, da, si am mers. Franele sunt un rahat fata de majoritatea masinilor cu discuri pe spate. La asta doar intra foarte brusc, boala Renault, si toata lumea ramane :o . Buna tactica, merge la mase de minune, nu am ce zice. Merge si la Logan, la fel.

Share this post


Link to post

Hai mai Satori ca ma faci sa rad... FRANE sunt un rahat...? pai spre deosebire de alte masini cu discuri pe spate..masina asta chiar are frane si crede-ma ca pe mine m-a scos dintr-o situatie de cacao mai spre neagru... :D asa ca daca nu ai condus asa ceva nu cred ca are rost sa mai discutam aici despre masinile astea...! in special de MII!

Uite eu nu am mers cu un Kalos dar o voi face in curand...macar asa de curiozitate ca am cum... sa vad si eu cum este un kalos.. si de aceea nu ma bag sa comentez despre ac masina...

Sper sa nu facem din asta o polemica dar am auzit multe astfel de comentarii si mai ales de la persoane care nu au carnet..sau care nu au mers cu asa ceva...! dar stii cum este fiecare are dreptul la o parere!

Share this post


Link to post

BAD_MF: "Cum tommy iti vinzi cielo? ..si te mai gandesti sa iti iei si renault?? :D "

 

ai urmarit mult sa ma orinzi la colt :) glumesc

eu nu sunt fan nici o masina, doar apreciez calitatea in masura in care ma pricep si o percep

fan as putea fi .. slr sau ferrari sau mclaren..

dar ma gandesc la mai toate variantele si nu am dat departe nici kia rio, nici accent, nici renault, nici altele,

nici ce se va intampla la craiova peste cateva saptamani, sper ca va fi o solutie buna pentru toti

 

faptul ca imi voi schimba cielo nu inseamna ca nu imi place masina :) asta ca sa-ti fac pe plac

par example - am urcat muntele rosu fara sa clipesc pe o gheata de cativa centimetri,

sau am condus-o 10 ore in conditii extreme (zapada si viscol grozav) fara sa cedeze nimic, nici macar eu

si am condus multe masini, cielo este extrem de fiabila si foarte buna la cat am dat eu pe ea..

vreo 9000 si ceva la vremea aia, si in 2003 euroiul era mare al naibii

dar s-ar putea sa nu o dau, sa o tin pentru viitoarea sotie (cel mai probabil in vara) :)

 

si de asta vrea sa deschid bine ochii, sa-mi iau una cum scrie cartea (la masina ma refer :) )

by the way.. m-am grabit cand mi-am luat prima dacie.. si am tras.. si am tras..

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Cu Diesel-ul se pleca patinat daca vrei sa pleci tare, ca sa tii motoru in ture si sa sufle turbina. Si atunci pleaca tare va garantez.

Share this post


Link to post
Sa va povestesc ca farurile la un anumit MII, cel de mai sus, se aprind atunci cand trantesti capota? Stiu, e doar o exceptie. Dar tot e interesanta

Sa stii ca nu este singurul caz . S-au intalnit mai multe cazuri. O alta problema este dereglarea farurilor(reglajul electric de inaltime) automate care raman blocate sau se plimba din cand in cand sau multi raclama ca stergatoarele pornesc din senin.

Nu incerc sa desconsider aici M2 dar cand spuneti de service-uri ca sunt slabe nu e chiar adevarat. Asta este politica francezilor : Vinde si dupa aia nu mai conteaza ,abureste-l pe fraier.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

de service-uri am inteles ca depinde si unde mergi, am inteles ca sunt si bune,

am vorbit de dimineata cu o cunostinta care a avut de-a face cu mai multe renouri,

si cica de megane doi, cele mai multe "fite".. ba se blocheaza una ba alta, ba nu vrea nu stiu ce dracie sa porneasca, etc, in schimb de laguna mi-a zis de bine, si iarasi de bine, de nissan almera, care cica e peste MII

 

bun.. ma duc de-acolo la di-bas, au doua lacetti in 'vitrina', albe ca zapada,

zic sa ma programez la un drive-test, sa vad si eu cu ochii mei cum merge,

surpriza, de test nici una momentan.. si nici in vreo saptamana

ma intreb.. oare astia vor sa vanda?

vestea buna e ca oferta cu reducerea e pina la 31 martie..

Share this post


Link to post
Ah, da, si am mers.

 

 

Hai mai Satori ca ma faci sa rad... FRANE sunt un rahat...? pai spre deosebire de alte masini cu discuri pe spate..masina asta chiar are frane si crede-ma ca pe mine m-a scos dintr-o situatie de cacao mai spre neagru... :D asa ca daca nu ai condus asa ceva nu cred ca are rost sa mai discutam aici despre masinile astea...! in special de MII!

Uite eu nu am mers cu un Kalos dar o voi face in curand...

 

Eu zic ca am condus, tu intelegi altceva. La fel folosesti ratiunea cand vorbesti despre masini? Aceiasi chestii se pot spune si despre continuarea ta cu Kalosul. Nu comparam Kalosul cu Megane ci Lacetti cu Megane. Get it? Masini din aceiasi clasa. Dar tu poti sa razi in continuare. :P

 

Faptul ca franele intra brusc nu inseamna ca sunt mai bune. Cand te urci prima data in ea, in Megane, datorita faptului ca nu stii sa dozezi pedala de frana este ca si cand ai apasa cu stangul frana la alta masina. Ramai impresionat astfel si... GATA, Megane II are super frane!

Am condus si alte masini cu discuri de frana pe spate si cu dozare treptata a pedalei, cum ar fi Volvo S40. Mi-au placut mai mult franele in configuratia asta dar, deh, nu sunt comerciale, nu? "Nu ia ochii."

Share this post


Link to post

asa este, exact la fel s80 fata de ford focus (mi-am permis o alta comparatie chiar daca sunt masini din clase diferite)

la focus iti rupe ficatu, dar s80 opreste cu mult mai bine, si fara sa te arunce in fata ( testat la diferite viteze, si la viteze mari se vede si mai bine diferenta)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Nu cred ca se pune pb asa.. si eu am avut o perioada de obisnuinta cu franele la ac masina..dar acum m-am obisnuit cu ele...si din cate stiu eu nu exista vreo lege scrisa sau nescrisa care sa spuna ca franel tb sa tina sus sau jos sau cu nu's ce doza... ci tb sa tina..si bine..eu mai recent am condus un passat care nu m-a impresionat de promptitudinea franelor ..asta a fost senzatia...cand mergi pe un bulevard cam cu 140 si vezi ca cineva calca pe trecere si nicimacar nu seuita inspre directia din care vii..iti doresti ca acea masina sa se opreasca cat mai repede.. ei bine nu am avut ac. senzatie...la acea masina(nu am nimic nici cu marca si nici cu ac masina...chiar mi-a placut mult ac masina)....

..cat despre comparatia cu Kalos sa stii ca nu am facut-o..doar m-ai facut curios cat de naveta spatiala este un KALOS...doar atat..

...si inca ceva ..in viata eu a un principiu...nu vrb daca nu stiu despre ceea ce vrb.. de aceea nu am spus nimic de kalos..dupa cum ai vazut!!!!!

..cat despre partea cu..comerciabile... sa lasam...ca un volvo costa mult sa fim seriosi...si ca pret de achizitie si ca intretinere!

Share this post


Link to post

De unde atata sportivitate la Kalos?! Nu zic ca e puturos dar nici nu e cine stie ce peste dci-ul de 80 de cai de la megan! Mie unul imi place lancetti insa varianta in 5 usi care ca si in cazul lui Kalos arata mai bine decat cea in 4 usi! Insa cea mai buna optiune dupa parerea mea ar fi Octavia tour, care este peste toate modelele enumerate mai sus, la fiabilitate, calitate etc. Poate are optiunile mai limitate insa face toti bani si o iei pana in 15 mii de euroi. Una neagra cu jante de aliaj..arata bestial! Motorul tdi isi face foarte bine treaba(peste dci), consumul super si trage foarte bine pana pe la 170 si se duce incet incet aproape de 200.

Share this post


Link to post

Darem, chestia cu 140kmh pe bulevard e putin fortata dar, desi franale Kalosului nu se pot compara cu cele ale Meganeului, nici eu nu am avut senzatia asta. Nu scrie nicaieri ca e bine sa poti doza frana cat mai usor, dar, personal, cred ca orice lucru in viata trebuie sa fie usor de dozat. Desi, sincer, e distractiv ce se intampla iarna cu Loganurile fara ABS > :)

BAD_MF, daca as fi prezentator la TopGear ti-as zice: "ai un Logan si un ca... please, shut up!" dar nu sunt cu siguranta. Altfel nu as avea Kalos. Tu nu stii nici Kalosul si am o vaga idee ca nici un MII nu ai calcat cum trebuie. Sa nu mai vorbim de faptul ca nu ai citit mai sus unde am scris ca masina mea nu este sportiva decat comparata cu Meganeul 1,5 dCi :) ) In fine... Lacetti sedan este cu totul alta masina fata de cel in 5 usi asa ca comparatia ta, din punct de vedere al designului, este nula ca valoare. ;)

Share this post


Link to post

Si ce daca am Logan si ca?! De ce sa dau mai multi bani pentru kalos care sa nu-mi ofere mai nimic in plus...ma rog asta e alta discutie. Iar cu ca ce ai..ai condus vreodata?! Decat matiz sau tico?.. Cunosc kalos pentru ca am un prieten care are si am mers, iar MII ti-am spus ca am in familie..

 

Apropo..uita-te pe site la top gear..ca are 4 stele din 5, si daca o cumperi nou si la SH.

Edited by BAD_MF

Share this post


Link to post

Frustrarea se manifesta prin lipsa ratiunii. Sper ca nu e cazul la tine. Reciteste postul meu si o sa vezi ca nu te pun deloc sa dai banii pe Kalos sau alte asemenea.

Cu ca ti-am spus ce am: o masina mini cu probleme de fiabilitate si rezolvari la preturi de Ford.

 

Despre Kalos si MII: Ia-le, pune un sofer mai bun decat tine in MII si calcati-le. O sa vezi ca am dreptate. Atat aveam de spus.

Share this post


Link to post

Ok e posibil ca la semafor sa plece kalosul mai bine, insa la drum intins MII se va aseza mai bine, are alta tinuta de drum iar chiar si cu dci-ul se va duce binisor. Intereseaza-te despre ca, este renumit pentru fiabilitate, este printre cele mai bune la acest capitol(modelele dupa 2000, primele au avut unele probleme), la piese la fel, sunt mai ieftine decat la celeleate modele FORD. Si normal ca o sa coste mai mult piesele fata de daewoo, totusi e FORD.

Share this post


Link to post

Da, se va aseza mai bine, este din alta clasa. In schimb, la un drum pe Dealul Negru, ii dadeam clasa :) Consumul nu se discuta :P

Ok, nu stiam ca sunt doua modele de ca. O sa ma interesez. Daca vrei TIS-ul de la Ford, btw, cand ajungi prin Bucuresti, ti-l dau.

Share this post


Link to post

Ca sa revenim on-topic, eu sugerez, daca se ezista bani, o Hyundai Elantra diesel, 112CP. Din cite stiu acest motor era pus pina de curind si pe Tucson, si se poate face o remapare (la reprezentanta, cu pastrarea garantiei!) care sa duca putoarea la 140CP! Cel putin asa se lauda unii pe softpedia...si nu cred ca ar avea motive sa minta. Ori daca aia erau extaziati pe o masina de 1.7 tone, inchipuieti cum vor fi cei 140CP pe 1.3t ale Elantrei!

 

Stiu ca sint costuri mari la Hyundai, dar se pare ca exista si alternative, numai in Bucuresti se da 10-11 mil pe o revizie, la Pitesti, Galati, Braila, de pe unde au mai postat oamenii, sint preturi mai decente, de 4-5 mil, ceea ce zic eu ca e onorabil!

Share this post


Link to post

MII 1,5dci Kalos 1,4i 16V

Putere: 80cp/4000rpm | 94cp/6200rpm

Cuplu: 185Nm/2000rpm| 130Nm/3400rpm

0-100km/h: 14,5 sec | 11,1 sec

Viteza: 171km/h | 176km/h

Greutate:1215kg | 1100kg

 

Deci masinile sunt cam egale la performanta, dar Kalos ii mai vioi.

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

Cat costa Elantra? Imi place masina asta...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...