Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

Eu in curand cred ca-mi cumpar un TV pe LCD in masina. M-am cam saturat de europa FM. :)

 

P.S. De obicei sunt calm dar azi a fost mai rau ca niciodata. Am luat-o pe trotuare sa ajung la job. :D

Share this post


Link to post

Acum pe seara am mers calm, nu m-am bagat, am lasat masini sa-mi intre in fata, am invitat pietoni sa traverseze, n-am blocat nici o intersectie, ce mai, legal complet. Am facut de pe sos Odai (centura Mogosoaia-Otopeni pentru cine nu stie) pana in dristor 2 ore si vre-o 10 minute. No comment. Sincer nu a fost nimeni cu 3 ... lumea a mers relativ regulamentar, probabil si din cauza vremii nefavorabile ==> vizibilitate scazuta.

 

Ruta Odai-Buc Noi, Basarab, victoriei, Dorobanti, Obor, Iancului, Mncii,Baba Novac, Camil Ressu.

 

PS. In curand o sa deschidem topic de genul "bai care stiti o ruta mai libera intre cutare si cutare" :) )

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Ma fratilor,dimineata e plin de adormiti,prosti si distrusi :wallbanger:

 

Azi la 7 fara 20 imi duc baiatul la scoala,ca in fiecare zi,o luam pe Calea Romanului,Fermelor si imediat am ajuns la scoala.In intersectie la Orion(cei din zona o cunosc)nimersc in fundul unu Logan,mai erau inca trei masini in fata,am zis ca trec si eu daca se misca repede,primii s-au miscat repede dar Loganul abea se taraia :wallbanger: ,am prins galben,ala se opreste,ce sa fac...,mai stau o tura,cand se face iar verde porneste si asta ca melcul,eu imi luasem zvac si mai mai sa dau in el,franez si astept sa se taraie cu speranta sa schimbe banda inanite de Calea Romanului.

Ciuci,omul avea pus in gand sa ma frece,pe Calea Romanului,omul parca era tentat sa schimbe banda,dar nu,era mai interesant sa mearga pe mijlocul drmului,nici pe banda 1,nici pe banda 2,intr-un sfarsit se fereste,ajung in dreptul lui si se razgandeste iarasi,franez ca sa nu iau bordura si raman in fundul lui. :spumelagura:

Inainte sa intram pe Fermelor isi aduce si el aminte ca tre` sa faca dreapta,semnalizeaza tarziu... se lasa cu claxoane...incerc sa-l depasesc dupa ce intram pe Fermelor dar n-am reusit ca venea din fata,mai astept un pic si-i dau blana si reusec sa scap de el,si l-au mai depasit cativa.

 

Respectivul nu era incepator,cel putin asa cred,nu avea lamaie in geam,dar parca anumea o facea si nu e primul peste care dau si care face asa,oricum,m-am obisnuit cu astia.

 

Iar cand e aglomeratie in oras,noi ne calmam cu GUMA DE MESTECAT :rolleyes: ,un pachet la 20 min,uneori ajungem si la trei,depinde traseu,cand is stresat inchid radio,cd,tot,ca sa ma pot concentra mai bine :mrgreen:

Share this post


Link to post

De la atata guma de mestecat aveti niste muschi la falci de numa-numa. Eu ma calmez cu tigari si ceva injuraturi (daca-s singur in masina- functioneaza de fiecare data). Stiti bine, de la drumul la Iasi :D . Bine, atunci nu eram singur, dar macar nu erau femei de faţă.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post
La 80 km/h parcurgi 22.2m/sec. Asa ca numai pana reactionezi parcurgi peste 25m... pana incepe franarea propriu zisa si decelerarea mai "trec" niste metrii. Cat despre cauciucuri incinse... chiar ca e valabil sensul figurat al primului cuvant ce da titlul topicului! :)

 

Eh, unii se cred pe circuite si inteleg mai greu ca ceea ce putem gasi noi pe piata nu sunt anvelope facute sa intre in parametrii optimi la 100 de grade :)

 

Si chiar asa sa fie asa.. udne naiba poti sa le bagi pe circulatia asta in B? :)

 

Nu mai vorbesc si de problema franelor la cielo, e unanim cunoscuta.

Share this post


Link to post
Iar cand e aglomeratie in oras,noi ne calmam cu GUMA DE MESTECAT :rolleyes: ,un pachet la 20 min,uneori ajungem si la trei,depinde traseu,cand is stresat inchid radio,cd,tot,ca sa ma pot concentra mai bine :mrgreen:

La mine e invers, bag un cd de-mi place mie si dau cd-playerul la maxim.

Share this post


Link to post

Am ajuns sa-mi doresc sa se faca 5 RON litrul de benzina. Am facut azi dimineata 2h ca sa strabat 15 km si sa ajung la job.

 

Macar daca se scumpeste benzina nesimtit nu mai isi scot toti toate cascarabetele de acum 30 de ani pe drum ca nu-si mai permit, devine traficul mai lejer, consuma mai putin masina si tot la fel ma costa dar macar nu mai stau 4 ore pe zi in trafic, stau la jumate sau chiar mai putin. :redface:

 

P.S> Stiu sunt un egoist, dar asta e viata. :mrgreen:

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

:o fftopic:

@Night Elf

Parca ai mai spus-o odata!?!? Sau ma insel ? :D :P

Share this post


Link to post

Ba, da, dar nu imi doream sa se scumpeasca asa mult. :tongue:

 

Intre timp situatia s-a agravat.

 

P.S. Nici un 6 RON pe litru nu m-ar deranja, doar sa stiu ca scap de trafic. > :)

Share this post


Link to post

Eu nu m-as arunca la: "as plati chiar si x lei/litru" deoarece nu am o masina chiar economica dar nu inteleg de ce naiba nu se face nimic cu transportul in comun.

 

In toate tarile vestice o calatorie cu autobuzul/metroul costa intre 1.5-2.5 euro. Sa se aduca si la noi preturile la nivelul lor si de asemenea sa se cumpere autobuze cat sa treaca la fiecare 5 minute.

 

La fel si Metrorex care spre uluirea tuturor a scos din uz garnituri de tren! Sa faca calatoria de la 0.20 euro cat este acum la un 2-3 euro / calatorie si sa treaca cate un tren la fiecare 2-3 minute, ca in Paris !

 

Evident, abonamentele sunt mult mai ieftine decat biletele individuale.

 

Sunt convins ca foarte multi dintre noi ar folosi de cate ori ar avea ocazia un mijloc de transport in comun scump dar care sa nu fie aglomerat si sa vina repede si in plus, sa aiba aer conditionat!

Edited by hawkeye

Share this post


Link to post

...si in care sa nu stai cu mainile pe buzunare.

 

P.S. Nici un 6 RON pe litru nu m-ar deranja, doar sa stiu ca scap de trafic. > :)

Nici pe mine nu ma deranjeaza. :tongue:

Share this post


Link to post

@hawkeye

Bre, eu unul maine as renunta la masina daca as avea metrou in zona unde locuiesc.

 

In jegurile de pe RATB nu ma urc nici sa ma bati. Ca sa ma duc la job ar trebui sa schimb troleu+tramvai41 (~30min) +metrou 2linii sau troleu pana la universitate (~1h30min) + 2 linii metrou. :(

Share this post


Link to post

Eu ma intreb: mai sunt norocosi ca mine de au 4 km pana la munca, parcursi de regula in 4-5 minute? Ca m-a speriat Elf cu RATB-u' si metrou'...

Share this post


Link to post

@ Night Elf

Bre...da' depaaaarte stai. :P

Share this post


Link to post
In jegurile de pe RATB nu ma urc nici sa ma bati.

 

Vezi? Asta e problema. Daca ar fi curate, cu aer conditionat, ar veni la 2-3 minute si ar avea multe linii si diversificate cred ca s-ar schimba putin treaba.

De asemenea traficul auto ar fi mult mai liber si s-ar reduce considerabil timpul de parcurgere.

 

Dar degeaba visăm, s-a dovedit de prea multe ori ca marea majoritate a românilor prefera lucrurile ieftine si proaste. Degeaba incercam sa ne ridicam din () in care suntem pentru că o sa ne tragă la loc.

 

In toate tarile vestice pe care le-am vizitat mi-a facut o adevarata placere să merg cu mijloacele de transport in comun.

 

Emigrarea ramane singura variantă. Si asta departe, foarte departe, deoarece în europa de vest românii sunt confundati cu specia aceea care trebuia stârpită inainte sa se nască. Am văzut la stiri că deja ii expulzeaza din Italia.

Share this post


Link to post

Si cand s-a gandit Videanu sa faca linie speciala pentru RATB toti au zis ca are interes sa mai puna niste borduri...

Share this post


Link to post

Daca am avea si noi sosele ca in ALTE tari, ar fi mai multa tragere de inima din partea transportatorilor care ar investi in mijloace de transport moderne. Vara, alaturi de toti transpiratii, la 40 de grade, cred ca e o reala placere sa "calatoresti".

Share this post


Link to post

Da,cam nasol cu transportul in comun,chiar si in Piatra uneori chiar daca nu-i un oras chiar asa de mare dar niste destepti din consiliul judetean au hotarat sa desparata traseele microbuzelor de cel al autobuzelor si troleibuzelor ca deh,nu mai incapeau unii de altii.

Acum e mai bine,au mai schimbat din trolee si din autobuse,nu-s noi dar is mai bune ca celelalte.

Imi zicea Alex zilele astea ca acum prefera sa ajunga mai tarziu cu 5 minute decat sa stea inghesuit in microbuz mirosind duhorile altora,si-n autobuz mai sunt,dar macar nu-i ati de multa inghesuiala.

Cat despre investit in mijloace de transport nu stiu cum sa spun,ii doare pe ei in pix de lume,ei sa-si scoata banii,firmele au aceleasi autobuze de pe timpul lui Ceasca care is la vale si moral si fizic,le trec de RAR cu spaga si gata.

De ce sa dea el bani pe un autobuz nou daca el inca mai scoate bani cu rablele din dotare?

In Piatra cred ca sunt doar doua firme private care au microbuze si autobuze noi,restul umbla cu jafuri din 1900 toamna.

Microbuzele care erau noi acum 2 ani,acum is la pamint,is varza dar ei tot inghesuiesc lumea in ele si nu dau bilet si fac tot felul de magarii.

 

Traficul nu-i nici el grozav,numarul masinilor a crescut uimitor in ultimii doi ani si am ajuns sa circulam aproape ca-n Iasi,vara cel putin,e crima,mai vin si :italienii" care stiu circulatie cum stiu eu sa zbor.

Acum au mai largit un pic strazile,au mai facut locuri de parcare dar tot nu-i destul,centura e groaznica din cauza pietei din apropire,este si un pod care nu-i largit,camioanele si tirurile se inghesuie se ele,in mare se merge naspa.

 

Eu unul,dimineata cand il duc pe asta mic la scoala fac cam 10 minute,cel mai mult timp il pierd in intersecte la Orion dar recuperam pe Fermelor daca e liber,poti sa-i dai si 130 daca te tine.

 

Iarna e un pic mai greu ca astia de la drumuri ies si ei cand isi aduc aminte si se face o flescaraie si o mocirla de te crucesti.

 

In Bucuresti stiu cum e,am stat doi ani acolo,nu pot spune ca mi s-a parut nu-s ce istorie dar nu m-as muta inapoi,nu ca nu m-as putea acomoda dar nu-i de mine. :mrgreen:

Share this post


Link to post
@ Night Elf

Bre...da' depaaaarte stai. :P

Pai ce sa fac frate daca am jocul in partea opusa a Bucurestiului fata de domiciliu. :redface:

 

La vechiul job, aveam aceeasi distanta dar eram pe aceeasi parte a orasului si in sens oarecum invers fata de sensul cu trafic.

Ca o parere generala, prefer sa dau ~900RON pe benzina dar sa calatoresc confortabil, decat sa ajung transpirat/storcit, etc la job.

 

Daca maine s-ar baga metrou in D. taberei as renunta la masina, pana atunci, rabdare si tutun. Deja e la ordinea zilei sa ma urc pe liniile de tramvai si trotuare si sa o iau pe contrasens dar asta e viata.

Imi cer scuze daca incurc pe cineva in trafic cu manevrele mele. :drinkers:

Share this post


Link to post

Te plangi de conditiile de trafic, vrei sa se scumpeasca benzina ca sa mearga doar "smecherii" pe strazi si se pare ca te comporti ca toti cei de care vorbim in acest topic...

Share this post


Link to post

@steph

Bre, cand vad toti mormolocii pe strazi care abia pleaca de la semafor, ca un egoist declarat ce sunt, am ajuns sa-mi doresc sa se scumpeasca benzina.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Imi vine sa rad...eu fac pana la locul de munca cam 10 minute PE JOS...dar de fiecare data ma duc cu masina... dureaza mai mult sa o scot din garaj decat drumul propriu zis...dar ce sa-i faci...nu pot fara ea...

Share this post


Link to post

Zic si eu ceva pe aici.

In Bucuresti cel putin (dar nu vad de ce n-ar fi valabil si in restul tarii) exista:

- o teorie, care spune ca trebuie sa aplici/respecti legea

- o practica, care spune ca este vorba de legea junglei

Daca un romantic cum e VAXXi isi imagineaza ca cineva se va sinchisi de gandurile lui nobile si eventual va da si el drumul la radoi si va asculat reclama preferata, atunci, statistic vorbind, se inseala. Partea proasta sta tocmai in statistica asta. Sunt mai multi "rai" dacat "buni". Ziceti voi ca cei buni si blajini ii vor domoli prin exemplu personal pe ceilalti?! Glumiti cu siguranta. Pana cand cei ce trebuie sa aplice legea nu vor iesi cu bulanele sa faca ordine, acest lucru nu mai e posibil.

Asa ca tineti batele la indemana!

N.A. Evident e o gluma, dar... serioasa :D

Share this post


Link to post
Ca o parere generala, prefer sa dau ~900RON pe benzina dar sa calatoresc confortabil, decat sa ajung transpirat/storcit, etc la job.

Hmm, ca o parere generala, cred ca as suporta cu placere traficul din Bucuresti daca as avea de unde sa dau 900 ron doar pe benzina, decat in provincie. Si nu numai eu.

Asa ca, atunci cand stati in trafic, consolati-va cu gandul ca altii nu-si permit acest lux.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Veneam astazi in jurul pranzului dinspre Ploiesti spre Bucuresti si la ultimul pod m-am hotarat sa o iau pe langa Selgros pe straduta aia cu 2 benzi . La 300 de metri de semafor m-am oprit si coloana a incetat sa se mai miste vreo 5 min . Nerabdator din fire , n-am putut sta locului si am depasit cateva masini in speranta ca voi putea intra usor inapoi in coloana mai aproape de semafor . Ghinionul meu a fost ca m-am intalnit cu un tip care conducea Un RAV 4 fosrte ofuscat de gestul meu . Am renuntat sa incerc sa intru in fata lui si am trecut 2 masini mai in fata . Cand a vazut ca am intrat imbecilul s-a priponit in claxon si-a ramas infipt in el pana am ajuns in dreptul semaforului unde bineinteles erau si doi representanti ai legii :D Imediat cum am fost tras pe dreapta a incetat trambitasul . Cand a ajuns in dreptul meu si-a mai exprimat o data frustrarile in gura mare banuiesc pentru a atrage atentia politistului care m-a oprit . Si-a demarat in tromba ca un erou , probabil mandru de isprava lui

 

Intrebarea mea pentru soferi , cati dintre voi ati face acelasi lucru ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...