Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

In Bucuresti cand ploua parca o iau razna toti, e nebunie, n-am inteles niciodata de ce.

Share this post


Link to post

Pai, incepatori, se aburesc geamurile, apa pe oglinzi si geamuri ==> vizibilitate scazuta si toata lumea merge ca caii (scuzati cacofonia) aia care au de-alea la ochi sa vada numai inainte :D . Mi-aduc aminte ca odata pe o torentiala am mers cu amandoua geamurile deschise din cauza asta, si la bustul gol, fiindca tricoul de pe mine era singura carpa cu care puteam sterge parbrizul :) ). Cred ca radeau partenerii de trafic de mureau de mine.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Nu numai prin B, peste tot cand ploua/ sunt conditii meteo nasoale, se circula aiurea si cu mult mai multi nervi decat intr-o zi normala!

Share this post


Link to post
Pai, incepatori, se aburesc geamurile

 

Aerul conditionat face minuni pe timp de ploaie. Dar vine cu un cost, al consumului sporit, si nu mai comentez.

Share this post


Link to post

Mie-mi spui. Ieri am venit Rosiori-Alexandria-Bucuresti si erau coloane intregi de masini care mergeau cu 70 in afara si nimeni nu depasea. Si anunt cu rusine si regret ca am fost "fortat" sa fac vre-o 2 depasiri destul de riscante (cam la limitele masinii). Si ma intreb. Daca eu am avut timp sa depasesc coloana de 10 masini fara sa vin lansat, restul ce faceau? Si nu am cine stie ce masina si nici echipata cu supercauciucuri.

 

@ hawkeye. Daca iti reglezi climatizarea cu cap si ai si dezaburitor macar pe spate (eventual si in oglinzi :D )nici nu-ti rebuie A/C. La mine in mers nici nu se lipeste apa de luneta. Nu am inteles niciodata fenomenul.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

:o fftopic: Fenomenul este cauzat de curgerea curentilor de aer peste luneta.

Share this post


Link to post
Pai, incepatori, se aburesc geamurile,

Sau mai sunt care merg cu recircularea pornita, si se mira de ce se aburesc geamurile.

Share this post


Link to post
:o fftopic: Fenomenul este cauzat de curgerea curentilor de aer peste luneta.

 

Efectul Coandă, că avem si noi cu ce să ne mândrim. =D>

 

PS: E valabil la majoritatea masinilor sedan.

Edited by hawkeye

Share this post


Link to post

Si in + pe timp racoros, ploios cred ca se mai adauga si dezaburirea lunetei care (cel putin la mine) face ca picaturile de apa sa nu stea deloc pe luneta!

Share this post


Link to post

Eu sunt adeptul a/c-ului pe timp de ploaie. Sporeste si confortul termic interior (scoate umiditatea din aer) si dezabureste masina in mai putin de 5 secunde de la pornire.

 

Bine ca am senzor de umiditate si pe auto porneste singur a/c-ul. E valabil si la unele modele de lacetti afaik.

Share this post


Link to post

Si nici pe oglinzi  <img src= )"> . Multumesc pentru explicatie.

 

@ hawkeye La mine chiar nu e nevoie. Dupa ce se incalzeste motorul, cald la maxim pe toate gurile de ventilare, ventilator treapta 1 si geamul putin deschis (tigarile astea). Se abureste putin la inceput, dupa care se incalzeste geamul si gata cu aburitul definitiv.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

LucianM@ Nu va fie cu suparare, asa zisele ..." javre" sunt de mii de ori mai bune decat multi dintre noi . Ca se mai incurca prin trafic, nu e vina lor ca sunt homeless sau mai stiu eu cum. Ca exista javre bipede pe trecerile de pietoni sunt de acord, nici o problema, dar cainii nu cred ca ar trebui sa fie blamati, inca nu s-au apucat sa studieze Codul rutier, drept pentru care trebuie intelesi. Si mie mi-a sarit unul in fata ( acum vreun an) si mi-a crapat proiectorul drept si bara, dar nici o clipa nu m-am apucat sa-l blestem pe bietul animal, in schimb mi-am facut autocritica vreo 2 luni ca nu am fost destul de atent si ca poate l-am omorat. Haideti sa-i ocolim , nu sa-i fugarim cu masinile ( cum am vazut ca facea un ordinar de sofer acum ceva vreme) .

Am spus .

Ham- Ham !

Edited by Radux

Share this post


Link to post

Putin :o fftopic: Cu riscul de a cadea spre caterinca, eu am vazut o gramada de "javre" care trec strada pe la trecerea de pietoni.

 

Ieri spre seara, era cat p'aci sa intru intr-un matiz de la o firma de paza si protectie (nu spun numele) care mi-a taiat calea intrand pe carosabil de pe o zona pietonala fara a semnaliza. Ba chiar soferul nu a parut deranjat de acest lucru.

Share this post


Link to post

Astia oricum se cred cel putin Generali. Se vad mari rembo in uniformele lor - multe de prost gust (ex: visiniu-albastru). Ce te mira ca sunt nesimtiti...majoritatea badigarzilor sunt asa. Nu-ti trebuiesc 6-7 ani de acasa ca sa te angajeze...

Share this post


Link to post
Putin :o fftopic: Cu riscul de a cadea spre caterinca, eu am vazut o gramada de "javre" care trec strada pe la trecerea de pietoni.

Eu chiar opresc si ii las sa treaca. Mai bine sa-i obisnuim asa. :)

Share this post


Link to post

Culmea e ca...este o firma cu renume. Nu stiu de ce nu incheie un protocol cu politia sa foloseasca semnale vizuale si acustice daca sunt in misiune. Altfel nu ai cum sa iti dai seama de chestia asta, iar ei se baga ca si cum tu ai sti ca au misiune sau nu.

Share this post


Link to post

S-a incercat si treaba asta. Nu aproba politia. Si cred ca bine fac, iti dai seama ce ar fi fost pe strazi daca aveau si "semnale". [-X

Share this post


Link to post

Pai...ma cam gandesc eu...dar nici asa. Eh stie politia ce-i mai bine.

Share this post


Link to post

In urma cu o ora ,in fata la muzeul satului,ditamai copacu cazut pe sosea..sper ca n-a prins pe nimeni..

Share this post


Link to post

Ca si cand n-ar fi fost de ajuns ploaia, aglomeratia si strazile sparte din oras, asta seara (in urma cu 40- 45min) un taximetrist ( :rambo :) se gasise sa vorbeasca la telefon fix in intersectia unei stradute f. aglomerate ce iesea intr-un bulevard. Bineinteles ca nu s-a sinchisit de flashuri, de claxone, injuraturi (ba chiar gesticula cu mana libera), si si-a continuat linistit convorbirea (dar si-a pus Loganu' pe avarii) in timp ce toata coloana se chinuia sa treaca de el. :spumelagura: Astia sunt o "specie" aparte...

Share this post


Link to post

E incredibil fratilor, de ieri de la orele 14 nu merg deloc semafoarele de la intersectia Lujerului si totusi, intreaga zi nu a fost nici o cascheta pe acolo. Ii doare in cuvant_nu _foarte_urat pe aia de sus de noi, de fapt nici acolo pt ca nu stiu ca existam !

Share this post


Link to post

Azi-dimineata pe la 08:50 era o cashcheta in intersectie!

Share this post


Link to post

Erau si azi, pe la Baneasa, pe la Unirii, la Piata Victoriei (unde evident ca s-a blocat intersectia din cauza dobitocilor care se baga, desi vad ca nu au UNDE sa se bage si o sa ramana ca prostii in drum) - moment artistic: toata piata claxona si arata degetul spre guvern.

 

Singurii 2 factori pe care se poate da vina sunt:

 

- lipsa parcarilor (jos guvernul, jos primaria, sange sa curga)

- prostia, nesimtirea, lipsa de bun-simt, lipsa de intuitie, lipsa de experienta si judecata a soferilor din Romania.

 

Sa va dau exemple:

 

- intersectia Traian cu Plantelor, spre Foisor; pe sensul spre Foisor se merge fluent, pe sensul celalalt bara la bara; unul care mergea spre Foisor, amabil, face semn sa se bage unuia cu o Dacie alba, care venea din dreapta; Dacia alba se baga cu abnegatie, Passat negru de pe sensul celalalt (care astepta), se baga sa ocupe si ultima jumatate de metru, sa nu-l lase p-asta; Dacia ramane in drum, blocand sensul pe care se circula cat de cat

 

- in giratoriu la Victoriei, aia care vin dinspre pasaj (din dreapta), se baga fortand "cedeaza", si evident ca raman ca prostii in intersectie, blocand atat pe cei care vin din giratoriu, cat si pe cei care vin de pe Kiseleff (cerc giratoriu vicios, cel mai prost element de dirijare a traficului)

 

- intersectia dintre Splai si o straduta mica, ce duce in Elisabeta; straduta mica PLINA, se face verde pentru aia care urmau sa intre pe straduta, si un nene inteligent cu CIFA da usor usor inainte, pana se opreste in mijlocul intersectiei, blocand 3 sensuri de mers "valabile", care ar fi putut sa treaca de intersectie. Si statea acolo. Presupunerea ca a avut ceva in cap, la faza asta, este cel putin amuzanta.

 

- iesind din Bucuresti, ajung pe-o straduta infecta, neluminata, ingusta, cu circulatie pe ambele sensuri. Tinand cont de masinile parcate, pe o parte, mai ramanea loc pentru fix 2 masini, oglinda la oglinda., si pe-alocuri pe principiul "o data treci tu, o data trec eu", ca nu incapeau nici macar atat. O don'soara se strecoara, si parcheaza fix vizavi de o masina parcata pe sensul opus, lasand loc pentru ... fix o masina! (desi 4 metri mai incolo era loc de parcat numa' bun, fara sa sugrume circulatia.

 

Samd, samd...

Share this post


Link to post

Intrebare... Cata m*** a luat don`soara? :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...