Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

Deci 112.. indiferent ce.

Toate aceste telefoane sunt inregistrate.. discutia ramane, si ora la care s-au facut reclamatile ramane ca data oficiala a sesizarii .

Cred ca poti folosi si in istanta aceste lucruri..si sti ca macar politia este avertizata macar cu cateva minute inaintea producerii cazului.. macar ai sanse sa fie pe drum.

Share this post


Link to post

Dei sunt foarte coleric la volan dupa patania asta plus inca una asemanatoare in care desi aveam dreptate eu am iscat cearta am ajuns la concluzia ca mai bine pic de prost decat sa imi pierd timpul la politie sau service-uri. Normal in limitele bunul simt, inchizi ochii o vreme dar paharul se mai si umple. Daca in 2 ani de soferie am dat peste 2 nebuni (cronici) e clar ca mai sunt si altii pe sosele.

Edited by steph

Share this post


Link to post

Am inceput sa obosesc din ce in ce mai mult sa ma "lupt" cu idiotii, deja prefer sa las de la mine, nu atat de frica lor, ci de frica a ceea ce as putea sa fac... Ii las in plata Domnului si stiu sigur ca undeva acolo e un stalp cu numele lor, cu care nu se vor mai putea bate si niciun gabor nu va mai putea sterge sau planta semne de circulatii sau inventa reguli de circulatie... Usor usor, toate se platesc...

Share this post


Link to post

adevarul este ca exista o lege ne scrisa e naturii.

Share this post


Link to post

Dap, acum si eu cred ca ar fi trebuit sa sun la 112 si sa ma indrept spre sediul Politiei cu ala dupa mine :D . Dar pe atunci nu eram nici forumist, nici nici experienta nu prea aveam.

@aztec: tata daca ajungi in instanta si ai ghinion sa te judeci cu unu care are pile mai sus ca ale tale ce faci? Ca de dat in judecata fara sa ai pile... :) )

Share this post


Link to post

Pana una alta.. ai sanse sa scapi intreg, dupa aceea vezi ce faci...

Pana acum eu am folosit de 2 ori numarul..

Atentie.. mai nou va tebuie martori, deci aveti grija daca mai este cineva de fata, notati si acele numere de inmatriculare, nu numai a masini agresive... va spun din experienta proprie.

Share this post


Link to post

Decipana la urma tot cu parul faci treaba, nu?

Share this post


Link to post

Doar daca ai parul cel mai lung si mai gros.

 

NB: Nu prea ne fac cinste astfel de 'concluzii' :(

Share this post


Link to post

112 nu face NIMIC ! Asta este concluzia mea . Si eu am apelat din cauza unui cretin care a parcat masina si a blocat strada pe care mergeam catre blocul meu . Am dat tel dar degeaba ca ei se apre ca nu raspund decat in alte situatii cu mult mai grave ... adica atunci cand esti deja mort , injunghiat sau in alte situatii asemanatoare . Atunci am in ceput sa claxonez ... nenorocitul ainceput sa ma injure de la balcon in oc sa vina sa si-o mute . A mai venit inca o masina in spatele meu si claxonam amanoi ... a inceput sa arunce tot el cu cartofi si altele pe geam ... Noroc ca a venit o ambulanta si i-am spus soferului si ala a dat drumul la girofar si sirena , apoi au anuntat ei politia . Abia dupa vre-o 10 minute de sirena si girofar a venit si cretinul ... pe care bineanteles ca toti in injuram , inclusiv vecinii care au fost deranjati bineantele de claxoane , sirena si girofaruri .

Pentru a putea ajunge in parcarea blocului trebuiau ocolite vre-o 3 blocuri , gropi si altele ... deci nu aveam de gand . Oricum prin acel loc lasat intre cele doua masini nu era loc nici de un Smart , dar de a mea sau de Ambulanta .

Pe viitor ma gandesc sa-mi iau cate un spray cu vopsea ... pentru ca e clar ca s-a ajuns la un grad de nesimtire care nu mai poate fi rezolvat cu vorbe .

Pana in prezent doua persoane m-au acrosat in trafic , una cu un Yaris aripa fata dreapta si unu cu un Megane stanga spate . La Politie amandoi au mintit in declaratii , pana la urma si-au luat amenzile de 25 ron si au scapat . Prima nu a vrut sa spuna adevarul pentur ca nu avea chef sa-si completeze cu banii ei reparatia pe CASCO , iar al doilea ca nu vroia muschii lui sa recunoasca . Iar noua lege se pare ca nu mai obliga vinovatul sa dea copie dupa asigurarea lui celui pagubit sa-si repare masina , deci de la al doilea nu am plecat de la Politie decat cu Procesul Verbal si multi nervi . Deci daca cel care te loveste nu vrea sa-ti repari tu masina pe asigurarea lui , nu ti-o da , declara acest lucru , iar tu ca sa-ti repari masina trebuie sa-l dai in judecata ca sa-ti recuperezi banii . Deci singura solutie este CASCO si in acest caz ei se ocupa sa-l dea pe ala in judecata . Ce legi sunt astea ??? De acum platesti amenda iar direct la politist .. deci spaga va fi in floare iar ... Iar amenzile sunt monstruoase ... iti salta permisul imediat cum ai depasit pe linia de tramvai si oricum te gasesc de ceva vinovat ... :wallbanger:

Share this post


Link to post

Dai un citat din codul rutier cu depasirea pe linia de tramvai...ca am mai auzit asta si e ciudat ! :-?

Share this post


Link to post

Iata o regula: Pe drumul public cu cel mult două benzi pe sens şi cu o a treia bandă pe care este amplasată linia tramvaiului lângă axul drumului, conducătorii de vehicule pot folosi aceasta bandă, cu obligaţia să lase liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia.

Si iata si sanctiunea: nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a lăsa liber traseul tramvaiului la apropierea acestuia, când drumul are o singură bandă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni.

 

Sa vedem o alta regula, in cazul unei intersectii: dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.

Sa vedem care este sanctiunea in acest caz: nerespectarea obligaţiei de a circula pe un singur şir, indiferent de direcţia de deplasare, într-o intersecţie în care circulă şi tramvaie şi de a lăsa liber traseul tramvaiului atunci când spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două şiruri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni.

 

Sursa:direct de la sursa :)

Share this post


Link to post

Codul este la fel de tulbure precum mintea celor care l-au conceput. In mod normal, trebuia sa existe un paragraf special care sa reglementeze utilizarea spatiul rezervat liniilor de tramvai. In pricipiu, un cod rutier ar trebui sa spuna doar ce ai voie sa faci (ar fi mai scurt) si sa nu contina reglementari in capitolul de sanctiuni. Asa cum este cel prezent, ramane valabila zicala: "nebanuite sunt caile Domnului".

Share this post


Link to post
Codul este la fel de tulbure precum mintea celor care l-au conceput. In mod normal, trebuia sa existe un paragraf special care sa ... In pricipiu, un cod rutier ar trebui sa spuna doar ... si sa nu contina reglementari in capitolul de sanctiuni.

Off-topic: [-X Degeaba ne dam cu parerea pe aici, ce ar trebui sa contina codul si ce nu. Proiectul codului rutier a fost la-ndemana noastra, fiind supus dezbaterii publice. Nu prea suntem noi obisnuiti sa ne exercitam drepturile.

Share this post


Link to post

Mai dragilor, pe mine chestia asta cu tramvaiele ma framanta rau de tot. Banda aia pe care o ocupa sinele lor si din an in Paste cate un tramvai e foarte utila in trafic. Ia sa-mi raspundeti voi, in calitate de politisti inchipuiti si... inteligenti ce sunteti, conform carei prevederi nu pot circula pe "linia de tramvai":

- asa... in general (fac exceptie, exceptiile alea prevazute de lege si reluate de

- in intersectii unde sunt mai multe (decat una!) benzi pe sens

- pe dupa refugii, daca nu sunt indicatoare de ocolire corespunzatoare

Ia sa vedem, ce da "search"-ul vostru, ca al meu spune ca o sa fie foarte distractiv...

Share this post


Link to post

In calitate de poliţist inteligent (lucrez part time ca sirena, blonda laureată a premiului Nobel, Zâna Maseluţă si unul din renii lui Moş Crăciun - am amici care lucrează ca bărbaţi perfecţi şi politicieni incoruptibili) sunt de părere ca never si jamais n-o sa fie un consesn pentru ca sistemul de străzi/semne/etc este gândit pentru numărul actual de benzi, de trafic, de încărcare, etc.

 

O intersecţie care are 1 bucată bandă stânga, 2 înainte si una dreapta şi are in stânga o stradă de o singură bandă este foarte clară. Adaugă linia de tramvai şi obţii doua benzi de stânga care se îngustează fix în curbă.

 

Cine are prioritate? Banda oficiala de stânga? Pai şi ăia de pe tramvai ce fac? Stau? Ei când trec? Pe negru? Şi sunt fix ăia grăbiţi. Linia de tramvai? Păi la ce mai ai bandă de stânga dacă nu se face stânga ca n-ai loc?

 

Regulile de circulaţie sunt concepute in consens cu arhitectura şoselelor si semnalizărilor, încărcării, etc. Adaugă o banda şi se rupe filmul.

 

Părerea mea: ar trebui ca banda de tramvai să fie libera circulaţiei dacă:

 

* 2 benzi se fac 3 înainte (tramvai = stânga+înainte)

* 2 benzi rămân 2, dar intersecţia se face cu drum cu 2 benzi.( Tramvai = stânga)

 

In traducere liberă, atunci când adăugarea unei benzi de stânga nu afectează traficul existent. Astfel de segmente sunt marcate prin semne speciale. (Le vopsim in roşu si scriem Coca Cola)

Share this post


Link to post

Trebuie sa recunosc ca pe mine unul (mea culpa) la ora asta m-ai rupt!

Alte pareri? (eventual maine, dupa cafea...)

Share this post


Link to post
112 nu face NIMIC ! Asta este concluzia mea . Si eu am apelat din cauza unui cretin care a parcat masina si a blocat strada pe care mergeam catre blocul meu . Am dat tel dar degeaba ca ei se apre ca nu raspund decat in alte situatii cu mult mai grave ... adica atunci cand esti deja mort , injunghiat sau in alte situatii asemanatoare .

 

La 112 suni pentru urgente, nu pentru ca ti-a murit tie motorul si cheia refuza sa coopereze. Daca nu stii sa folosesti un instrument sau un serviciu, macar ai bunul simt sa nu acuzi.

La accidentul cu Fiat Albea de pe DN1 - Nistoresti, dupa apelul la 112, Salvarea a venit in 5 minute, Politia in cam 7 minute.

Share this post


Link to post

Macar pe Dn1 daca in alta parte nu. Cum am scris mai sus pe A1 mi-au trimis politie dabea peste 40 km ...

Share this post


Link to post

Si tipul care mi-a batut prietena? Ala era la fel un motor care nu porneste de la o cheie defecta? 112 ne-a trimis la o sectie de politie, daca martorii nu vroiau sa vina? Oricum au venit de geaba, ca ala era o fantoma, masina respectiva nu exista.

Share this post


Link to post

Cat de calm poti sa fii?

Lasi de la tine odata, de doua ori, de trei ori, de patru ori, de cinci ori, de sase ori, de sapte ori ... dar pana la urma ti se pune si tie negru in fata ochilor.

O sa ajungem sa mergem cu calmantele in masina, si cand ne suim la volan luam si o pastila.

 

Eu tocmai de aia evit sa am prin masina obiecte contondente sau alte minuni care sa-ti "incurajeze" barbatia in cazuri de astea.

Share this post


Link to post

Nu e suficient, masina e destul de buna pentru chestii de astea. Saptamana trecuta am sicanat nitel pe un tip cu remorca nesemnalizata care mi-a taiat fata pe A1 (eu 150kmh, el 90-100kmh). Daca nu claxonau si flashuiau colegii de trafic, nu il lasam. Eram foarte nervos, el s-a nimerit sa fie prostul pe care sa imi vars furia...

Share this post


Link to post

O pauza de suc era mai buna !

Share this post


Link to post

Am facut mai multe pauze. Dar tot se gasea unul sa mearga cu 160kmh in conditii de ceata doar cu plafoniera aprinsa sau vreo bata de genul celui de mai sus... Omul a dat semnal. Ce conteaza ca nu s-a asigurat suficient si ca semnalul nu era vizibil.

In fine, asta e.

Share this post


Link to post

Astazi am parcurs 780 km (Bacau-Bucuresti-Bicaz-Bacau) si as putea umple o pagina aici cu toate fazele traite (eram sa intru in unul pe Colentina ce fortase pe rosu, am mers 90% din timp pe ceata si am intalnit o gramada de bizoni mergand fara lumini sau doar cu pozitiile aprinse ce nu se vedeau decat de la 10-15 m, luat fata de catre un tir cand aveam 150/h in depasire, etc). Ideea este sa-ti pastrezi calmul si sa nu pui la inima, ca n-are rost...

Share this post


Link to post

Oameni..pana acum ceva timp i-mi facea placere sa conduc..

Chiar nu aveam nicio jena, indiferent de distanta, de zi sau noapte..

Nu miera frica, nu aveam teama.. dadeam la cheie si plecam..

Oi fi eu mai nebun, dar aproap intodeauna am si becuri de schimb la mine, cu toate ca gasesti la orice benzinarie ce-ti trebuie, chiar daca nu sunt phillips, dar isi fac trreaba si sunt si ieftine... becuri de pozitie si de stop.. poate numai daca nu vrei nu gasesti..

In aceste conditii chiar nu ii inteleg pe imbecili (caci altfel nu pot sa-i numesc) care circula fara becuri de pozitie pe spate sau frana. sau chiar fara niciun bec pe spate.. fara semnalizare, chiuar daca arderea unui bec este semnalata prin aprinderea mai alerta a semnalului..dar lumineaza fata dupa avioane..

Inteleg ca se mai poate arde un bec, un far.. dar la cate masini vad in trafic.. cred ca ei isi verifica luminile la 2 ani(cand cu ITP-ul) daca o fac si stunci...

@. Imbecilitat3ea soferilor..

nu se semnalizeaza, nu sunt atenti, depasesc fara sa se asigure.. merg prea tare pt masina care o au sau nu se respecta nici cele mai banale reguli de circulatie..

@ Nevrozitatea la volan.. incredibil cat de nervosi sunt unii.. de zici ca tot sunt sculati cu fata la cearseaf si trebuie sa se razbune pe cineva

@.Pasiviattea ingrijoratoare a politiei..

Politia lipseste cu desavarsire din trafic. am condus si eu zeci de mii de km prin tara.. in afara de masinile de politie cu radar ce mai stau la panda prin orase si sate (ciudat.. nu unde este pericol daca depasesti viteza.. ci acolo unde se poate chiar legal mari la 60 pana la 80 ca drumul permite.. dar nu doar 50 daca nu ai norocul de 40 sa iasa banul).. ziceam, politia este total absenta..zici ca sunt intr-o pauza de masa continua..Ba nu.. pe valea oltului sunt cativa tot timpul la datorie. pacat ca sunt de Tabla

@folosirea incorecta a luminilor..

Proiectorul a devenit unealta de baza a"taranului" la volan.. cum porneste masina.. porneste si proiectoarele.. chiar inaintea pozitilor.. ca e jmeker si a modificat instalatia.. sau poziti+proiectoare, eventual si stopul de ceata nelipsiot..

Binenteles ca sata se intampla tot timpul, indiferent daca numeri stelele pe cer sau veziluna ca si soarele..

 

lista poate continua.. aveti si voi nemultumirile voaste eu ma opresc aici cu toate ca mai am multe de spus

dar ca un rezumat.. nu-mi mai face placere sa conduc in romania..unde rosul este optional

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...