Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Acte Necesare La Calatoria Cu Avionul

Recommended Posts

Aterizarea e mult mai brutala decat decolarea. Sa zbori cu Club Air, avioane mici, care simt fiecare gol de aer. Dar e cool :D Mie mi-a placut. Singura faza naspa e infundarea urechilor, pe care eu o simt si cand urc un pic pe serpentine, iar in avion mi se pare insuportabila, trebuie sa mestec tot timpul ceva. In plus, am tot timpul aceiasi senzatie pe care o aveam si cand navigam, o foame cumplita. Si astia au dat 2 amarate de sandwich-uri, o briosa, o cafea si un suc :-W

La foame pe care o aveam, le-as fi mancat pe stewardese :P

Share this post


Link to post

Primul zbor din viata mea a fost cu Lufthansa. A fost cool... O stewardesa m-a rugat sa schimb locul, ca sa poata sta un cuplu impreuna, si drept multumire ca n-am facut figuri m-am ales cu doua sticle micute de sampanie :banana:

Share this post


Link to post

da n-a zburat nimeni cu AN-24 ? vibra atit de ingrozitor incit iti clantaneau dintii in gura pe tot parcursul zborului si primeai o bomboana pe rutele interne

Share this post


Link to post

Am fost de nenumarate ori cu AN-24 cand eram mic pe ruta Buc - Sibiu... Ce pot sa spun decat ca erau zgomotoase rau dar nu se compara cu IL-18 (4 motoare cu elice). Am facut Buc - Londra si nu am putut concepe ca la nivelul anului 1994 se mai zboara in astfel de conditii de zgomot si vibratii.

Edited by alx

Share this post


Link to post

In '94 nu cumparare deja Petrica airbusurile?

Ai mei au fost la moscova, si la Kiev in anii '80, si pe rutele internationale au zburat cu Tupolev, care oricum erau cu reactie si confortabile, zic ei. Comparabile cu Boeingul de la BlueAir :D Credeam ca Il-18 era folosit doar pentru rute interne... dar Bucuresti-Londra?!

Share this post


Link to post

Personal ma tem de BlueAir pentru ca sunt "buget redus" si nu pot sa nu ma gandesc ca poate or sa renunte sau nu au bani pentru o operatiune de degivrare a aripilor - deiceing. Stiu ca este nederept sa spun asta despre ei pentru ca acelasi lucru se intampla si la case mai mari (dar nu intotdeauna, sansele sunt cu muuuult mai mici). De exemplu capitanul unui zbor TAROM a decis ca nu are timp sa faca deicing si la decolare a constatat ca nu poate sa mai controleze avionul. Nu-mi amintesc exact ce s-a intamplat, dar la vremea respectiva (1998 sau 99) a fost ceva scandal in mass media.

 

Nu stiu daca ati observat asta, dar cand pleci cu avo peste granita este cel mai bine este sa zbori cu compania nationala a tarii respective. De cateva ori am mers in DE si cu TAROM dar si cu Lufthansa. TAROMUL a avut cele mai nasoale culoare de zbor, numai prin nori, furtuna.. de cateva ori chiar m-am gandit ca singura intalnire pe care o sa o mai am cu pamantul o sa fie la prabusire. Cu Lufthansa, a fost ALTCEVA, cand erau nori avionul urca deasupra unde era liniste si pace. Orice ati spune, nationalismul indiferent de culoarea natiei, are un cuvant in treaba asta. Si ca sa raman in DE, Frankfurt este considerat unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, la fiecare 20 de secunde acolo decoleaza si aterizeaza CEL PUTIN un avion (sursa: Discovery). Cand am aterizat acolo cu TAROMUL, a trebuit sa faca ture deasupra aeroportului o jumatate de ora pana i-au facut loc. Asta nu m-ar fi deranjat, dar era in septembrie si deasupra orasului era furtuna, noi zburam intr-un nor plin de electricitate.. La un moment dat, am vazut un avion militar (F11 sau alt OZN) iar la lumina unui fulger pot sa jur ca am distins casca pilotului. Greu de spus ce-am simtit in momentele alea, unde mai pui ca din prostie urmarisem cu o seara inainte un documentar despre cum s-au ciocnit 2 avioane din cauza unei furtuni corelate cu greseala turnului de control. Brr.. si acum simt un fior rece pe spinare.  <img src= S">

 

Revenind insa la ce spuneam de companiile aeriene nationale, situatii asemanatoare cu Lufthansa am experimentat si cu Alitalia, Austrian si Swiss. Nu prea vad aplicarea teoriei mele la un zbor transatlantic sau de lunga durata, dar pentru Europa cred ca se merita sa incercati - mai ales daca zburati cu escala gen Bucuresti - Paris (escala) - Lyon sau Bucuresti - Frankfurt (escala) - Hannover.

 

Apropo de Frankfurt, v-a placut aeroportul ? In 2000, am fost foarte impresionat de marime si felul cum a fost gandit. Te dai jos din avion, treci de control, iti iei bagajele, banda rulanta sau lift 2 etaje mai jos si ajungi in gara unde te urci in tren. Ce bine ar fi sa avem si la Henri Coanda asa ceva... :uff:

 

Later edit:

mr_, am modificat :)

Edited by pixelconscious

Share this post


Link to post

E super aeroportul din Frankfurt. Tot asa e si cel din Amsterdam, are gara numai ca pentru tren trebuie sa cobori, nu sa urci :D

Acum nici nu cred ca mai exista zboruri Tarom simple, majoritatea sunt in colaborare cu compania aeriana a tarii respective. Eu ultima oara am zburat de la Bruxelles la Bucuresti, cu SN Bruxelles Airlines sau cam asa ceva si de fapt zborul a fost Tarom. Insa la SNBA pretul era cu 100€ mai mic decat daca cumparam biletul de la Tarom direct :mda:

 

Deja in Europa companiile low cost au aparut ca ciupercile dupa ploaie de cativa ani. E plin de asemenea zboruri: Easy Jet, Virgin, RyanAir, Blue Air, etc. Nu am auzit sa fi avut vreuna vre-un accident pana acum...

 

Later edit

Se tot vorbeste in presa despre publicarea in curand a unei liste negre cu companii aeriene care nu prezinta incredere care zboara in sau spre UE. Sunt curios daca apar acolo si low-cost-urile.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Stiti ce se spune despre stewardese?

All stewardesses are beautiful. The other fly Lufthansa.

 

Desi e unele nemtoaice zuper numai sa nu deschida gura...

 

Cele mai marfa sunt tot italiencele.

 

Romancele au toate peste 40 de ani.

Share this post


Link to post

Stewardesele la Blue au fost 3: aceleasi 2 tinere si la dus si la intors (in jur de 25-30 de ani) si cate o doamna bine si blonda.

 

Daca ma duceam cu Tarom, zborul ar fi costat 18 milioane lei, in conditiile in care de fapt zburam cu Air France. Acelasi zbor la Air France era 280 euro dus-intors. Blue a fost 150.

 

Chestia cu culoarele de zbor si timpul de aterizare este in functie de aeroport. De exemplu, mi-a povestit cineva care a zburat cu o cursa Tarom cum au stat 2 ore in aer, dand tarcoale, pana a putut ateriza pe Heathrow (ditamai aeroportul), pe cand la Beauvais erau maxim 10 curse pe zi.

 

Ryan Air este (cred) cea mai mare companie low-cost, din pacate inca fara planuri pentru curse .ro; au deja cate 2 curse pe zi pe marile destinatii, si avioane noi, mari si moderne (a plecat de pe Beauvais cursa lor de Torino inainte sa plec eu, si am avut destul timp sa le admir jucaria :) ).

Share this post


Link to post
Apropo de Frankfurt, v-a placut aeroportul ? In 2000, am fost foarte impresionat de marime si felul cum a fost gandit. Te dai jos din avion, treci de control, iti iei bagajele, te urci pe banda rulanta sau iei liftul 2 etaje si ajungi in gara unde te urci in tren. Ce bine ar fi sa avem si la Henri Coanda asa ceva... :uff:

Ca organizare ... dimensiuni ... toata stima ... dar atat.

Mi sa parut complet cretin cel care a gandit tot ce e acolo ... pentru ca intr-un aeroport de asemenea dimensiuni nu exista o amarata de sala de asteptare in care sa se poata dormi. Cand i-am intrebat mi-au spus ca simgurul loc unde se poate dormi era un culoar in terminalul B ... unde in permenaneta umblau oameni ... si era un curent de-ti flutura parul ...

Stiam de la altii care au avut de stat mai multe ore intre avioane ca in aeroporturi exista un fel de "cusete" in care poti sa dorimi ... moaca!!! Noi am stat 15 ore in Frankfurt si ... am invatzat terminalul ca pe buzunarele noastre. Cand ne-am dus sa maincam inainte de decolare (stiam ca cei de la Lufthansa or sa nea dea doar o chifla cu ceva in ea :D ) tanti de la bufetul unde am mancat ne-a intrebat daca vrem "la fel" :-> !!

Alta chestie care mi s-a parut oribila de-a dreptu' este curatenia. Poate am dat noi peste cele mai murdare zile din istoria aeroportului (si la dus ... si la intors) ... da' mi s-a parut jenant sa umblam prin aeroport dupa cei de la curatenie ... pentru ca doar primele 5 minute dupa ce ieseau ei dintr-o buda se putea intra acolo!!! Asta ... e adevarat ... tine mai mult de cei care foloseau budele ... nu de administratia aeroportului ... da' in aeroportul ala de doi lei ... "Henri Coanda" ... cum de puteau fi atat de curate budele ... ca doar noi suntem un popor complet necivilizat in comparatie cu domniile lor nemtii :-? !!!

Share this post


Link to post

Dom'le, cu somnul nu stiu ce sa zic pentru ca nu am avut nevoie. Dar te cred pe cuvant

 

(...) da' in aeroportul ala de doi lei ... "Henri Coanda" ... cum de puteau fi atat de curate budele ... ca doar noi suntem un popor complet necivilizat in comparatie cu domniile lor nemtii (...)

 

Aici sa stii ca este adevarat, si eu am fost surprins. Dar cred ca daca ajungem sa comparam volumul de persoane care tranziteaza Frankfurtul si Bucurestiul.. nu stiu zau cine iese in pierdere :D Sau daca vrei sa punem problema altfel, nu cred ca cele 3 sau 4 bude de la Otopeni (doua la check-in si 2 la intrearea in aerogara) pot sa concureze la numar cu cele din Fr. Dar ma rog.. e treaba lor ce fac  <img src= )">

 

 

Later...

:o fftopic:

 

Deci daca se mai intreaba cineva de ce

(...) spatiu cam ca in autocar, nu prea aveai loc sa incerci pozitii extreme in scaun (...)

 

 

iata si raspunsul :mrgreen:

 

 

(...) 2 tinere si la dus si la intors (in jur de 25-30 de ani) si cate o doamna bine si blonda.

 

 

Asadar Domnule Admin, cu de-astea va ocupati in vacanta, daaaaa? Si cum a fost calatoria cu avionul? Ceva detalii? =))

Unde naiba este avatarul ala cu "This Thread is Worthless Without Pics ?"

Edited by pixelconscious

Share this post


Link to post

:worthless:

asta?

Share this post


Link to post
Apropo de Frankfurt, v-a placut aeroportul ? In 2000, am fost foarte impresionat de marime si felul cum a fost gandit. Te dai jos din avion, treci de control, iti iei bagajele, banda rulanta sau lift 2 etaje mai jos si ajungi in gara unde te urci in tren. Ce bine ar fi sa avem si la Henri Coanda asa ceva... :uff:

 

la Frankfurt, in afara de marimea aeroportului si de numarul mare de avioane care aterizau/decolau (am stat intr-o coada de 3 avioane pe pista la decolare!!!), m-au impresionat acea cupola de sticla din care cobori spre trenuri si gara in sine...o arhitectura superba.

Colosale mi s-au parut si Charles de Gaulle din Paris si aeroportul din Miami.

Altele, mai mici, care mi-au placut: Zurich si Viena...

Stuttgart, mai putin.

 

In ceea ce priveste curatenia, tine in mod clar de numarul de persoane care tranziteaza aeroportul...

Si, contrar asteptarilor mele, cele mai frumoase stewardese nu au fost la cursele Air France (erau aproape toate peste 45 de ani), ci la Lufthansa...

Share this post


Link to post

Check out Alitalia...

Share this post


Link to post

Vad ca voi n-ati zburat cu Malev :P

Share this post


Link to post

Aeroflot ? :) )

Share this post


Link to post
Check out Alitalia...

Alitalia? De ce? Ca sunt mai multi barbati?  <img src= )"> Ceea ce mi se pare si normal ca rar gasesti o italianca acceptabila ca aspect (nu zic frumoasa).

Share this post


Link to post

Da' si cind e cite una ... apai e, tata!

Share this post


Link to post

Da, dar pe alea le duc repede la televizor. Dar se pare ca nici pentru televizor nu au destule ca e moda sa aduca "jucatori straini", vezi dna Mutu si Ramona Badescu.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Mie aeroportul din Frankfurt mi s-a parut doar mare, in rest e cam murdarel, poate din cauza traficului international, cred ca e pe locul 1 in Europa, Munchen/ul are un aeroport superelegant si cu o structura simpla, Paris CDG este la fel de curat si bine organizat. Cat despre linii aeriene, intr-un top personal al serviciilor proaste ar fi: Olympic, SAS, Alitalia, iar cel mai bine am zburat cu Turkish si cu Tarom, tre' sa recunosc.

Cat despre acte, ca sa revin la topic, nu mi-a cerut nimeni niciodata nimic, s-au multumit cu o explicatie simpla ( de obicei merg la diverse evenimente) chiar si in perioada cu problemele de intrare in Spania, la Barcelona nici nu s-au uitat pe pasaport ( veneam via Germania ).

Cat despre bagaje, cel mai bine este sa le iei la cala, daca se poate, este extrem de neplacut sa ti se piarda ceva sau sa ti se umble in bagaj ( mi s-a intamplat ).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...