Jump to content
Sign in to follow this  
tiberiuenache

Zvacnire La Acceleratie!

Recommended Posts

=)) Asa fac toti, eu ma uit impreuna cu ei pe tester =)) .

 

PS. bun pret 40 RON ;)

Share this post


Link to post

Si la mine a aparut problema cu zvancitu :(

 

Nu stiu ce sa fac! Am un espero 1.5 DOHC 16 Valve si saptamana trecuta i-am schimbat toba.A mers bine si frumos ,dar dupa o zi de la schimbarea tobei a inceput cosmarul.Cand accelerez ma scutura ,interesant cand iau piciorul de pe acceleratie merge super si se aude si motorul rotund...dar cand accelerez si ma scutura se aude ceva ciudat la motor,suna mai urat

Orice sfat e bine venit,help me!! :(

Urgenta:maine trebuie sa ma duc la tara si nush daca ma pot porni asa :| (aprox 35 km)

Edited by ghery18

Share this post


Link to post

Verifica debit pompa benzina, filtru.

Share this post


Link to post

Si Cielo al meu cam zvacneste uneori. De ceva timp insa a inceput sa dea rateuri(cand are el chef). Uneori, cand plec de pe loc, cu motor rece sau cald, si calc acceleratia pare ca nu are benzina sau gpl sa plece... o turez mai mult si pleaca. Odata am verificat treaba asta cu masina pe loc si pare ca da rateuri ... fara sa pocneasca (pare ca nu se alimenteaza suficient ). Si inca o chestie: mi s-a intamplat sa gasesc 2 bujii slabite( atunci dadea rateuri intr-o veselie). Ce poate avea?

Share this post


Link to post

salut!unt nou pe forum si va rog sa ma ajutati i pe mine cu cateva sfaturi cu al meu cielo:

 

am urmatoare problema:daca merg cu ea la relanti in orice viteza si dupa incep sa o "calc"imi da asa vreo 2-3 "zvacuri"i dupa merge

 

multumesc anticipat!

 

stima!

 

 

Share this post


Link to post

E de vina interfata dintre scaun si volan in cazul tau! Turatie de relanti inseamna turatie de mers in gol, nu turatie de mers in sarcina, ca atare nu ai ce cauta cu aceasta turatie intr-o treapta de viteza! Daca eram producator de masini puneam un bat care sa va dea peste degete cand schimbati treapta la turatia de relanti!

Share this post


Link to post

Sau instructor la scoala de soferi...

Share this post


Link to post

Buna ziua tuturor,ma bag si eu aici cu ceva asemanator.Nubira mea are ceva manifestari care seamana cu niste zvacniri,dar acestea se manifesta doar la viteza constanta,din pacate vitezometrul meu indica eronat,ce am putut remarca insa e plaja de turatii:2000-3000 de ture.De la trei mii in sus nu are probleme,dar pana aici,mai ales in treptele mici de viteza,1,2,3,face rau,smuceste,parca e gatuita, calc foarte usor acceleratia,se ridica in ture si merge normal,dar nu-i place viteza mica si constanta.Am schimbat filtre de aer,benzina,ulei ca am schimbat si uleiul,bujii NGKrecomandate,fisele de bujii,doar doua ce mi le-a gasit mecanicul in service cu belele,acelasi nene a pus si scan 100 pe masina dar nu a gasit coduri de defect,si m-a trimis sa-mi rezolv toba intermediara,care avea probleme.Am pus toba cea noua dar la fel face.Am verificat toate furtunelele de vacuum,sa nu fie sparte,am inlocuit acele coturi care erau crapate la unele din ele cu bucatele de furtun usor mai lung si potrivit ca sectiune,si am curatat corpul clapetei de acceleratie si IAC-ul.Partea interesanta e ca dupa ce am spalat si defundat si gaurelele din VGIS in care intra acele multe furtunele si am montat totul la loc mai rau face,adica suturile acestea la viteze mici si constante sunt mai agresive.

Am uitat de injectoare,le-am curatat si pe acestea,am luat metoda de pe forum,de testat profi nu am unde, aici nu am gasit service dotat,dar macar le-am curatat.

La fel face.Nu mai zic de resetu-ri si idle lern-uri,toate pe motor rece lasat peste noapte cu borna scoasa.Ce ma irita e ca ala cu scanerul ma abureste ca vezi ca din cauza tobei,lamda face nu stiu ce,dar nu verifica cu scanerul parametrii de lucru la nimic si dupa ce pun tobe noi, garnituri noi la tot traseul,el salta din umeri.In schimb pe mine ma bate gandul sa schimb sonda aia lambda,poate gresesc,ce ziceti?Ca de coduri de defect lipsa parca m-am saturat.

Share this post


Link to post

@chiletavi

 

 

 

 

Verifica cablul de acceleratie sa nu fie slabit. Si eu pateam la fel, cu smucituri imediat dupa apasarea pedalei de acceleratie. Dupa ce am strans cablul de acceleratie cat mai bine, atat cat sa nu tina motorul accelerat fara apasare, nu s-a mai manifestat, si de asemenea frana de motor nu a mai fost violenta. 67000000.gif

 

 

Share this post


Link to post

salutare, un sfat va rog...

Un zgomot scurt de una secunda cand accelerez brusc -in miscare la un espero de 1,8, din 1998 ,130 000 km rulati.

Pe loc, indiferent cat accelerezi nu se aude nimic, zgomotul apare numai la demaraj, fie la plecare, fie la o depasire si indiferent ca motorul este rece sau cald.Nu se simte miros de ambreiaj, zgomotul dureaza maxim una secunda dupa care totul este ok.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...