Jump to content
Sign in to follow this  
ovidiuc

Revizii Matiz - periodicitate, recomandari ...

Recommended Posts

In Manualul de Utilizare a masinii ai lista completa a operatiunilor obligatoriu de facut la fiecare revizie. Tu ai posibilitatea sa nu semnezi actul reviziei si factura emisa de service daca toate acele operatiuni nu au fost efectuate. In fiecare service ar trebui sa gasesti afisat nr. de telefon la care sa poti face orice reclamatie.

 

 

In manual apare doar V (verificare) ceea ce poate fi facuta de forma (ridici masina pe rampa si arunci o privire sub ia ) sau cit de cit serios (mai pui mina pe o cheie sau pe putina vaselina)

Share this post


Link to post

Verificarea nu-i o inspectie vizuala ? Crezi ca se scot piesele si se incearca pe standuri, iar in factura se pune timpul de incercare exprimat in secunde ?

Share this post


Link to post

Am sunat la Autonet pentru o programare si mi-au spus costul: 4.000.000 lei

Nu e prea scump? Ar trebui sa schimbe Ulei motor, Filtru ulei si Ulei cutie viteza

mi se pare cam mult la radacini Giurgiului mi-au spus ca ar costa in jur de 3.000.000

si asa mi se pare scump.

A mai facut cineva de curind revizia de 10.000km la Autonet?

Share this post


Link to post

Din cate am citit eu, uleiul nu trebuie sa depaseasca nivelul maxim indicat pe joja. Nu e bine sa fie nici prea putin, insa mi se pare ca e mai daunator cand e mai mult...

Share this post


Link to post

Acum pe bune e rau si cand e mai [putin si cand e mai mult insa crede-ma e muuultr mai bine safie oleaca mai mult decat prea putin!!!!..... :lavolan:

Share this post


Link to post

De cateva ori am vrut sa pun niste bull... de curatat motorul de la 2+2 (Engine cleaner) inainte de a schimba uleiul.

Ce m-a facut sa renunt a fost faptul ca pe instructiuni scria ca inainte de a-l pune in motor, trebuie verificat daca nivelul uleiului este intre min. si max.

Asta inseamna ca dupa ce il pun, nivelul va fi peste maxim si timp de 10 minute motorul va merge asa la relanti (ca sa se curate).

 

Draq sa-i cheptane...

Stie cineva care ar fi riscurile, ca eu nu am avut timp sa ma documentez bine.

Nu se contamineaza cumva catalizatorul, sau senzorii de oxigen, sau bujiile? :-?

Share this post


Link to post

Nu se ...

Share this post


Link to post

Nu v-i se pare jaf aceasta obligativitate de prezentare la revizie? Mie da. Eu m-am dus, dar cand am vazut ca ridica masina pe elevator, invarte o data rotile, schimba uleiul si i-mi factureaza 3 ore de manopera am facut scandal. Nici macar nu au vrut sa verifice neregulile pe care le-am constatat eu (bataie de amortizor, mers neregulat al motorului si consum marit de carburant) Mi-au spus sa fac o sesizare si sa vin in alta zi. In gand le-am aratat cu degetul mijlociu si am renuntat la revizii. Si ce bine am facut. Acum abia astept sa se strice ceva. Da. Nu am scris gresit. Am un prieten avocat care a castigat deja un proces baban contra Daewoo Automobile. Nici el nu s-a dus la verificari, dar totusi a castigat procesul. I-au platit masina de 3 ani ca si cum ar fii fost nou nout.

 

Va prezint un dialog intre mine si "mester" :

Ultima revizie pe care am facut-o in care trebuia schimbat uleiul, filtrul, lichid de frana, bujii.

 

Mesterul: Ati adus ulei?

Eu: Sigur. Poftiti.

M: (stramba din nas) De asta???? (Ulei Daewoo) Asta nu-i bun. Va dadeam noi ceva mai bun. (Normal. Mai scump)

Eu: I-mi pare rau bagat-il pe asta

M: Bine. (Tot strambat din nas) Filtru a-ti adus?

Eu: Sigur. Poftiti. (Filtru Daewoo)

M: Numai de asta a-ti gasit? Nu vedeti ca asta e coreana? (da ce, masina e nemteasca?)

Eu: (Ridic din umeri)

M: Lichid de frana?

Eu: Conform datelor tehnice din cartea de service.

M: (Soptind la ureche) Asta distruge garniturile. Va pun ceva mai bun de la noi.

Eu: (nedumerit) Puneti.

M: Bujii?

Eu: Poftiti. Le-am cumparat de la magazin specializat Daewoo

M: Dar astea nu sunt bune pentru Matiz. Astea sunt pentru Cielo. Nu-i nimic le scimba colegul de la magazie.

Dai si dumneata de-un vin. (Berea nu mai e buna)

 

In fine m-a scapa de o suta de mii.

Plus 900.000 "Revizia" plus aproape 1.000.000 consumabilele pe care le-am cumparat.

 

Ah, si sa nu uit. La receptie m-au servit cu un jeton de cafea (7.000 lei) "din partea casei". Merita!

 

Merita?

Share this post


Link to post

Lasand la o parte pe "v-i, i-mi", te cred ca-i mare oful, insa chiar trebuia sa postezi in doua locuri aceeasi chestie?

Share this post


Link to post
Lasand la o parte pe "v-i, i-mi", te cred ca-i mare oful, insa chiar trebuia sa postezi in doua locuri aceeasi chestie?

 

E la inceput si e si vrajitor, sa-i acordam circumstante.

 

In alta ordine de idei am fost sa ma programez la revizia de 18 luni (30000 km), dar asa cum am mai scris pe aici am doar 15400km. Citez din postul anterior - conform manualului de intretinere ma pregatesc pentru schimbarea uleiului si filtrului (le-am schimbat de 3 ori pana acum), bujiilor si lichidului de frana. Alte operatiuni pe care intentionez sa le fac: filtrul de aer curatat (obligatoriu la fiecare vizita la service), curatarea sistemului PCV, rotirea pneurilor (nu am facut-o pana acum) si ma gandesc la curatarea IAC-ului cu spray prin galerie (conform sfaturilor voastre) nu prin demontare.

Surpriza - inginerul a zis ca se schimba doar uleiul

- pai bujiile, lichidul de frana? intreb eu

- le schimbam la 20000km.

- pai si altceva ce-i mai faceti?

- schimbam uleiul, filtrul si ii verificam si bujiile daca vreti.

Adica procedura standard si daca are habar clientul, ii mai facem si altceva, oricum il taxam vreo 3 ore. Sper sa nu ajungem la scandal totusi, as putea face doar schimbul de ulei, la o adica, sunt acoperit.

Costul a zis ca va fi in jur de 150 ron.

Sunt tare curios ce se va intampla sambata cand ma duc.

 

PS. Pana la urma nu e rea ideea Merlinului de a merge pe cont propriu si asa nu-ti fac astia mare lucru pe garantie si la cat dai pe reviziile semestriale ti-ai putea acoperi multe eventuale reparatii. Doar sa nu ai ghinion sa-ti cada ceva mai costisitor, dar matizul ramane o masina fiabila, la banii care ii dai pe ea (parerea mea).

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Am facut azi revizia la motocositoare, la Autonet. Au schimbat ulei motor, Total 5w30, ulei CV Agip ( am avut uleiul meu, Mobil ATF 220, pe care l-au pus in cutie, dar cand a vazut mesterul ca este de cutie automata, a refuzat categoric sa-l lase acolo, spunand ca ei nu-si asuma raspunderea pentru asa ceva, asa ca am pus ulei de la ei). Au mai reglat sabotii de frana, verificat articulatii,la cererea mea au schimbat bujiile cu NGK( si cele din fabrica tot NGK erau, spre surpriza mea) , schimbat filtrul de aer, verificare motor pe calculator, nu au gasit nici o eroare, au resetat ECM. A plecat mecanicul cu ea in probe, si cand s-a intors a urcat-o direct pe rampa,a mai verificat ceva pe la directie si a comandat la magazie caseta de directie, inainte de a ma desmetici eu si a-mi spune despre ce este vorba. A spus ca a descoperit acolo jocuri mult mai mari decat in casetele schimbate pentru obisnuitul troncanit. Adevarul este ca, desi nu am reclamat nimic legat de directie la aceasta revizie, am avut probleme cu directia de cand am cumparat masina, practic nu statea pe traiectorie, ma rog, e mai complicat de explicat in scris cum se manifesta. Acum se comporta impecabil directia, masina sta pe traiectorie, nu mai trage in nici o parte, si e liniste totala , nu mai zgomoteste nimic. Sa vedem cat tine minunea. Motorul este mai silentios,demareaza mai frumos, raspunde mai prompt la apasarea pe acceleratie. Desi, si pana azi intra foarte frumos in viteza, acum intra mult mai usor , mai lin, in viteza. Una peste alta, sunt foarte multumit, parca este alta masina. Manopera,plus ulei CV Agip, plus filtru ulei motor, 1 900 000. Uleiul de motor, Total, a fost procurat de @Senna si a costat 900 000

Share this post


Link to post

Mama ca in vest... cum il chema pe mecanicul asta?

Si cum ai tu cutie automata la matiz :o ?

Ai dat spaga mare?

 

 

Propus la titlul de "ForeverOffTopic" sau "NeverOnTopic", ca n-avem noi atatea warn-uri cate postari poate el.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Am cutie foarte manuala, iar la mecanic am dat 150 000.

Share this post


Link to post

Am facut si eu ieri revizia la matiz de 18 luni (30000km). O pot caracteriza printr-un singur cuvant: DEZASTRU.

Un mecanic de vreo 20 de ani, mi-a schimbat uleiul (au pus 5W30 - doar dintr-ala aveau in magazie, desi pana acum am pus numai 10W30), mi-a scos o bujie (era bosch) si a zis ca au decat bosch in magazie, asa ca nu le-am mai schimbat. Ce e valva PCV, ce sunt bujiile NGK, nu mai zic de ECM sau IAC - intrebari de "Tu stii, tu castigi". Nu m-am riscat sa-l las sa mai umble.

Nu am facut scandal, am cerut un test de amortizoare, test facut dupa ce masina a fost scoasa din service si apoi intoarsa, la insistentele mele.

Toata distractia m-a costat 195 ron (adica un schimb de ulei si filtrul + testul din imagine pe care bineinteles ca l-am platit - cam 30 ron). Cred ca e al naiba de scump pentru un schimb de ulei.

Am mers apoi la un magazin daewoo unde uleiul era (daewoo 10w30) 72 ron - fata de 98 ron la service, filtrul era GM cu 10 ron - fata de 15,8 ron la service, iar un service autorizat RAR iti schimba uleiul cu 7 ron - fata de 30 ron la service.

Ce ar mai fi de spus - din imaginea alaturata se observa ca eficienta amortizoarelor spate este de 41% respectiv 32%, motiv pentru care au refuzat schimbarea, servindu-mi reteta cu - "daewoo Craiova nu ne da voie sa le schimbam decat sub 20%". Le-am spus ca totusi 32% nu li se pare cam putin, raspunsul a demn de cartoon network - de fapt eficacitatea de pe test nu este data in procente (desi la UM scrie % - e o greseala de soft) ci in unitati, iar la amortizoare se masoara cam de la 60-65 de unitati de unde rezulta ca amortizoarele sunt cam la jumatate. Am ramas cu gura cascata in urma unei explicatii atat de elaborate si am plecat la fel cum am venit.

Cum merge masina - la fel ca inainte, adica foarte bine, nu e nici o diferenta, astazi am facut o plimbare in afara orasului si la 140km/h are un comportament normal.

In urma acestui jaf la drumul mare sunt decis sa trimit un mail consistent la daewoo craiova pentru a-i intreba daca li se pare normal ce se intampla la Arrow Constanta, daca il va lua cineva in seama, iar daca nu eu unul ma dezic de garantia oferita de acesti carpaci si o sa-mi fac reviziile la masina pe cont propriu. Oricum daca peste 6 luni - termenul urmatoarei revizii, cand o sa fac si primul ITP - nu se intampla nimic major, nu cred ca se va intampla in ultimul an de garantie

Pentru acest lucru va rog sa-mi spuneti daca mai e valabila adresa relatii.publice@daewoo.ro.

 

Testul cu pricina, daca cineva il poate interpreta mai bine il rog sa o faca, poate mai fac si altii si le va folosi.

 

post-2220-1147637250_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Dupa o saptamana si trei zile dupa ce am trimis un mail in care am explicat cum sta treaba pe la service-ul unde imi fac reviziile, astazi am fost sunat de un domn inginer de la Arrow Constanta si am fost invitat la service pentru a mi se verifica masina. Concomitent am primit un mail de la Daewoo Craiova prin care mi s-au cerut scuze pentru neplacerile suferite si mi s-a spus ca voi fi chemat la service unde va veni un inginer de la uzina pentru a inspecta starea masinii.

Deci se poate dar trebuie sa faci inatai putine valuri.

Sunt curios ce o sa se mai intample si va tin la curent. Oricum consider ca am castigat o lupta dar mai e pana sa castig batalia si asta se datoreaza in primul rand forumului DaewooClub.ro.

Va multumesc.

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post
Deci se poate dar trebuie sa faci inatai putine valuri. Oricum consider ca am castigat o lupta dar mai e pana sa castig batalia si asta se datoreaza in primul rand forumului DaewooClub.ro.

 

Mai usurel cu forumul, vezi ca tocmai spunea cineva ca forumul nu se va auzi prin voce la adresa dealerilor, producatorilor. opinie autorizata

Si tu ca si mine - de care n-ai amintit :mda: - ai actionat din proprie initiativa si ti-ai rezolvat o problema. Nu sunt putini cei care te invidiaza insa nu fac acest pas lasand lucrurile sa evolueze in defavoarea lor fara a avea pornirea sa riposteze. riposta

MERITUL ITI APARTINE!!

 

Astazi am facut revizia de 1 an la 8654 km si am inlocuit doar uleiul si filtrul.

Cost total 168 RON ulei 5W 30 si filtru GM Koreea , uleiul la CV abia la 10k.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

eu am facut reviziile dupa cum urmeaza:

 

1. Revizia de 1000 km - schimbat filtru + ulei motor

2. Revizia de 5000 km(de fapt 4000 km si 6 luni de la anterioara revizie) - schimbat ulei de la cutie

3. In iunie se fac 6 luni de la anterioara revizie si am inteles ca o sa-mi schimbe uleiul de la motor(acum am 7000 km)

 

Intrebarea mea este urmatoarea: daca, din motive financiare, ma duc in iulie la revizie, este ok?

 

si 2) dupa revizia asta mi se pare normal sa ma duc la revizie tinand cont de km nu de perioada de 6 luni deoarece eu nu fac prea multi km de la o revizie la alta... in acest caz ce se poate intampla? se pierde garantia?

Share this post


Link to post
Intrebarea mea este urmatoarea: daca, din motive financiare, ma duc in iulie la revizie, este ok?

 

In principiu nu. Eu am facut revizia de 12 luni la numai 8654 km si am inlocuit lubrifiantul motorului urmand ca uleiul din CV sa fie schimbat la implinirea a 10000 km . Se putea face si acum, insa cum spui, numarul redus de km parcursi poate da si o alta abordare asupra planului de revizii. Recomandarea mea este sa discuti acest lucru si cu dealerul pentru a avea consimtamantul si pentru a nu fi penalizat pentru o decizie unilaterala. Succes!!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Spuneti-mi va rog ce se executa la revizia de 1 an, am 5ooo km. si m-am interesat deja la 2 servisuri mi s-a spus ca ma costa in jur de 4 00ron mi se pare cam mult, ce parere aveti exista undeva mai u pret acceptabil, deja am cheltuit cu rata , asigurarea casco astea vin toate la 6 luni nu stiu ce sa cred

Share this post


Link to post

Salutari si bine ai venit pe forum. In primul rand completeaza profilul complet (ca sa stie lumea cu cine are de a face), si ce te intereseaza pe tine gasesti in link-ul urmator: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=588 , daca te intereseaza mai multe este si functia Search in coltul sus din dreapta paginii. Numai bine.

Share this post


Link to post
Spuneti-mi va rog ce se executa la revizia de 1 an, am 5ooo km. si m-am interesat deja la 2 servisuri mi s-a spus ca ma costa in jur de 4 00ron

 

Pe langa alte observatii facute de membri , poti incepe sa citesti ce au scris si altii inaintea ta. Poate, poate problema s-a mai dezbatut. Si cum sigur ai fost atent, chiar in postul 319, de deasupra celui realizat de tine se mentioneaza un caz aproape identic. Succes la citit!!  <img src= ">

 

Link la postul 319

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post
Spuneti-mi va rog ce se executa la revizia de 1 an

Comentariile sunt de prisos.

Share this post


Link to post

Salutare!

Peste 1 - 2 saptamani, in iunie, trebuie sa fac si eu revizia de 6 luni/10.000km ( de fapt 4.300km). M-am interesat la dealer-ul de la care am luat masina si m-a socat pretul pentru aceasta revizie: nici mai mult, nici mai putin decat 130 RON - doar MANOPERA!  <img src= S"> (uleiurile de motor si cutie, precum si filtrul de ulei le-am cumparat dinainte). Destul de mult!

Voi incerca, cu diverse "atentii" sa rezolv cat mai ieftin aceasta revizie si voi mai posta aici.

Share this post


Link to post

La revizia de 10000km si eu am platit 110 ron manopera.

Ora tehnologica rulles! :wallbanger:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...