Jump to content

Recommended Posts

Poate faci un tutorial despre schimbarea acestui simering, si mie imi curge putin pe acolo (am completat cam cu 200 ml in 30.000 km) si m-as baga sa il schimb.

Share this post


Link to post

Si mie imi curge pe acolo. Deci Salex, faci tutorialul, eventual cu poze ? :)

Share this post


Link to post
Aceeasi problema o am si eu cu caseta , scapa lichid. Am cumparat acel kitt 2 simeringuri si inca ceva maruntis si a costat o avere in jur de 70 de ron. In service nu au vrut sa o schimbe pe motiv ca o sa curga iar. Asa ca domnule Salex cand o fi mai cald ...poate iti mai faci o pomana cu mine si imi schimbi si mie simeringurile ale de la caseta .

sunt curios Miste_r daca le schimbi cum o sa se comporte dupa si daca o sa mai curga pe acolo.

Numai bine !!!

 

In mare parte au dreptate.In multe cazuri acel semering se duce datorita jocului axului pinionului in rulmenti si jocului dintre pinion si cremaliera.Daca pierderile de ulei sunt majore schimbarea semeringului are efect pe scurta durata.

Share this post


Link to post

Ovi_jer a pus, ca de obicei, punctul pe i. Daca exista probleme mecanice, noul simering se va duce destul de repede.

 

Totusi, o sa descriu metoda pe care am folosit-o eu, poze nu pot sa pun pentru ca nu am facut la vremea respectiva.

 

ATENTIE ! Este o metoda pe care chiar eu o consider putin ne-ordotoxa, nu dati cu bita in pianist. A fost singura cale prin care am scos LEJER simeringul, daca stie cineva o metoda mai buna il rog sa ne-o comunice si noua !

 

Am chiar acum in mina un simering, va comunic dimensiunile:

- diametru exterior : 40mm;

- grosime (inaltime) : 7 mm; Din cite imi aduc aminte merge si putin mai gros - maxim 10 mm

- diametru interior : 20mm

 

Precizare: nu este simering ORIGINAL DAEWOO, am cerut intr-un magazin ce aveau aia mai bun disponibil in momentul respectiv. Parca mi s-a spus ca e facut dintr-un material numit VITON.

 

Pasii pe care i-am urmat:

1. se scoate panoul (ornamentul) de sub volan;

2. se slabeste surubul arborelui intermediar (cel prins de coloana de directie)

3. se deschide capota

4. se slabeste surubul arborelui intermediar (cel de sub articulatia cardanica, respectiv cel prins de axul casetei de directie - parca e de 12)

5. se impinge arborele intermediar in sus, pina cind iese de pe axul casetei de directie

6. MARE ATENTIE MARE: in acest moment SA NU CUMVA SA INVIRTITI DE VOLAN !!! SUB NICI O FORMA !!! Altfel riscati sa ramineti fara AIRBAG si CLAXON !!!

7. Unele modele au o protectie de plastic, se scoate usor;

8. Cu un cleste de sigurante (zeghere) se scoate siguranta din caseta. Asta se vede imediat dupa ce scoateti protectia de plastic. Principiul e identic cu al sigurantelor de la rulmentii de la rotile din fata.

9. Dupa ce scoateti siguranta, aici urmaza PARTEA NEORTODOXA !!!. Puneti niste cirpe sau pungi de plastic peste axul casetei. Protejati cit puteti de bine pentru ca o sa sara lichid :D

10. Dupa ce ati protejat bine de tot, intrati in masina, in continuare NU VA ATINGETI DE VOLAN !!!. Bagati cheia in contact si porniti motorul pentru FOARTE PUTIN TIMP. In principiu, dupa 2-3 secunde de functionare ar trebui sa auziti un POC zdravan. Explicatie: presiunea creata de pompa va arunca de buna voie simeringul buclucas afara !!!

11. Ungeti din abundenta noul simering cu lichid de servo si introduceti-l cu grija in locul celui vechi.

12. Urmati procedura in ordine inversa.

 

Daca protejati bine cu cirpe/plastice, nu veti produce nici un fel de mizerie. Singurele pagube, vor fi 50-100ml de lichid de servo !

 

Pina acum am schimbat de 2 ori simeringul de la caseta. Prima data m-am chinuit de mi-au iesit ochii din cap. Am incercat sa scot simeringul cu o surubelnita subtire, dar mai rau l-am bagat. Singura posibilitate in acel moment a fost sa dau o gaura cu un burgiu subtire si sa il scot cu o sirma otelita ... dar am muncit citeva ore. Cu a doua metoda nu mi-a luat mai mult de 15-20 minute

Share this post


Link to post

 <img src= S"> Chestia aia cu "Poc-ul zdravan" imi da fiori :) )

Cred ca-l voi lasa pe Chiper primul,daca merge la el,ma bag si eu :) )

Edited by Miste_R

Share this post


Link to post

:) ) Mi-a zis ca va cunoasteti, dar nu ma gindeam ca tii asa de mult la el :D

 

POC-ul ala poate nici sa nu existe, daca opresti motorul repede. Oricum, nu e mai tare decit zgomotul produs de o sticla de sampanie desfacuta.

 

Mai sensibila e faza cu invirtitul volanului, care SE INTERZICE CU DESAVIRSIRE !!!

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Salex cred ...sau mai bine zis cu siguranta daca ai timp o sa imi schimbi tu simeringu ala :P Sper sa nu te superi mai ales ca o sa fie in curand cald afara si te cinstesc rau de tot. Eu momentan ma abtin la tot ce inseamna Leganza. Am mai pus putina apa distilata cam 200 de ml si e ok acum. Nu am mai avut probleme cu bateria , cu siguranta bornele erau de vina .

Totusi pentru cunoscatori mai am o mica mare problemq ... a un fel de trsnitura ca si cum ar lovi fier pe fier sau nu e strans .ceva cand dau in gropi pe partea din spate pe dreapta.Se aude cand dau in gropi cu stanga . Si cum dupa zapada asta sunt o gramada de gropi va dati seama cum se aude in masina . Amortizoru nu e curs , arcu nu e rupt. habar nu am ce ar putea sa fie .

 

Pt Miste_r : spuneai ca ai probleme cu un difuzor pe spate .te rog sa imi zici daca l-ai luat si de unde si cat costa .Si unu dincele de pe spate cam paraie si ma streseaza .Din comoditate nu m-=am uitat ce diametru are si daca se potrivesc cele din targ .Merci

 

Numai bine!!

Share this post


Link to post

Zgomotele care le auzi pe spate sunt la de la bara stabilizatoare sau de la vreuna din bieletele antiruliu.

Share this post


Link to post

1.Am probleme legate privind caldura in habitacku in sensul ca ventilatorul de aer functioneaza o.k insa caldura efectiva nu se simte.Daca cineva a mai avut asemenea probleme si a gasit o solutie i-as fi recunoscator sa mi-o impartaseasca.

2. Stie cineva daca lipirea unei fisuri la compresorul de ulei pentru aer conditionat cu silicon rosu rezista?

multumesc

Share this post


Link to post

merci baroaneeeee !! ma duc la service sa ii pun la treaba

Share this post


Link to post

Intreb posesorii de Leganza care si-au montat mp3 playere, de unde si-au procurat suportul-adaptor (cel de la varianta SX) ?

Share this post


Link to post
Totusi pentru cunoscatori mai am o mica mare problemq ... a un fel de trsnitura ca si cum ar lovi fier pe fier sau nu e strans .ceva cand dau in gropi pe partea din spate pe dreapta.

M-a stresat si pe mine cindva un zgomot asemantor si de care am scapat contra ridicolei sume de 10.000 lei (1 RON). Sint doua bucse amarite, mai greu sint de gasit decit de schimbat :(

Share this post


Link to post

chiper_dan @ am vrut sa iau azi si boxa, insa nu au asa ceva in service(colaboreaza cu nu stiu ce firma pt alarme)

 

Asa ca am sa caut prin alte parti,probabil tot pe la vreo firma de genul asta.

Share this post


Link to post

In afara de o tona de piese pe care le-am luat azi, am intrat intr-un service si am facut un test de compresie. Nu facusem niciodata si eram extrem de curios cum se comporta motorul dupa segmentarea facuta in urma cu vreo 5000km.

 

Au iesit urmatoarele valori:

I. 12,1-12,2

II. 12,3

III. 12,2

IV. 12,2

 

In manual vad ca scrie ca minimul trebuie sa fie de cel putin 689kPa (100 PSI) si sa nu fie (valoric) mai putin de 70% fata de maxim. Valorile mele vad ca sint f. apropiate, deci motorul e f. echilibrat. Testul a fost facut uscat, fara ulei in cilindri.

 

Nu sint sigur in ce unitati de masura avea nenea ala aparatul, banuiesc insa ca e vorba de BARI, caz in care are rezulta 12 BARI =1200 kPa, adica considerabil peste valoarea limita inferioara, deci motorul merge inca bine pentru virsta lui.

 

Ovi_jer, daca esti amabil, poti sa iti dai o parere de cunoscator ? Cu ciocanul si cheia ma descurc, insa la cifre nu ma pricep :)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Da valorile sunt normale si 100% ok.

Share this post


Link to post

Multam ovi_jer, azi chiar mi-am luat portia de vesti bune :) .

Share this post


Link to post

Am facut azi niste poze cu zona pe unde pierde lichid de servo,ce ziceti ,e grav?

post-2606-1203777650_thumb.jpg

post-2606-1203777690_thumb.jpg

post-2606-1203777755_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Gravitatea este in functie de jocul pinionului si pierderea de ulei.Pina nu schimbi semeringul nu vei afla lucrul asta.

Share this post


Link to post
Gravitatea este in functie de jocul pinionului si pierderea de ulei.Pina nu schimbi semeringul nu vei afla lucrul asta.

Aceeasi bucurie o am si eu. Schimba rulmentul(care era spart si de aceea facea zgomot) si semeringul si vedem ce iese.Daca nu merge ma gandeam la una SH ca noua e prea scumpa

Share this post


Link to post

Loterie mare cu caseta de directie sau pompa de servo SH. Ca sfat, incercati sa gasiti pe undeva (parc de dezmembrari) o masina care are inca pe ea caseta si sa ii puneti pe oameni sa o dea jos de fata cu voi. Nici asa nu e 100% sigur insa o caseta in care s-au bagat niste nepriceputi este CRIMA CURATA !

Share this post


Link to post

Eu unul m-am hotarat si ce cumpar va fi nou. Asta pentru ca sunt hotarat sa o tin cativa ani buni. Atfel as cumpara SH. Salex are dreptate ca e loterie cu piesele sh, pot pica in orice clipa si Doamne fereste sa fii inafara tarii sau in concediu..ca asta da bucurie

Share this post


Link to post

salutare , chestia aia cu zdranganeala [pe spate s-a rezolvat nu mai troncane .Multumesc Baroane inca o data si tie Salex pt. sfaturi .

 

Miste_r: o sa incerc la vitan in targ ma duc cu masina si ii pun pe aia sa se uite si o sa iau un difuzor care sa se potriveasca , sau eventual voi lua o pereche ..

In rest nu am probleme cu masina , ce mai ramane de schimbat acel kit de la caseta . Merge bine momentan chiar ieri pe A2 a vrut un nene cu o laguna sa imi demonstreze ca a lui e mai buna , dar a ramas cam dezamagit cred , cand a ramas in urma .

 

Numai bine !!!!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...