Jump to content
Sign in to follow this  
Yuri

Montare Airbag

Recommended Posts

Deci am gasit un volan cu airbag si airbag-ul de la pasager de la Nubira II. Eu am Nubira I. Se poate pune. Este posibil?

Daca are cineva idee, ce alte piese imi mai trebuie, din partea de electronica, ce modificari trebuie facute, si daca am garantia ca nu imi sar airbagurile in cap la prima groapa :scarpin: .

 

PS: Costa 60$, fara transportul din State (parca), deci maxim 70-80USD.

 

Va multumesc anticipat.

Edited by Yuri

Share this post


Link to post

nu se poate... airbagul este cea mai simpla chestie a sistemului. Din cate stiu eu mai trebuie un calculator de airbag, un accelerometru... e mult prea complicat si riscant...

Share this post


Link to post

Plus senzorii de impact, care trebuiesc montati astfel incat sa nu sara perna la cand te pocneste o baba cu geanta in bara. In fabrica se fac teste peste teste pana gasesc amplasarea corecta a senzorilor de soc.

Contactorii sunt speciali, auriti, nu cred ca gasesti in comertul socialist, conductorii ecranati.

Share this post


Link to post

Deci treaba sta altfel. Eu am gasit in afara un tip care dezmembreaza o Nubira, si as putea sa-i cer lui tot ce e necesar, doar sa-mi spuneti ce anume trebuie, care sunt piesele. Si intrebarea este (din nou): daca am toate piesele pot sa montez? Modelul asta a avut airbag-uri, doar ca la Nubira Break era optional, si trebuia data comanda ca sa aduca una cu airbag.

Share this post


Link to post

mai omule, tu stii ce risti?

du-te la municipal, et.9 neurologie si intreaba cati sunt paralizati de la airbag, de la nefolosirea lui corecta (nepozitionare corespunzatoare). Dup-aia imagineaza-ti ca tu riste de 100 de ori mai mult sa patesti ceva si sa se declanseze aiurea...

EU am cunoscut un tip care a patit-o la un golf4 ca statea ca jmecheru cu scaunul ff jos si i-a dat-o airbagul chiar in mufa...

Share this post


Link to post

Montand un airbag pe o masina ce nu a avut asa ceva din fabrica nu o faci mai sigur ci dimpotriva. Renunta la idee.

Share this post


Link to post

lasati-l ma in pace, ca oricum nu se poate monta. Poate decat volanul cu airbag...si ala singur este inofensiv...

 

cine sta sa-i traga fire/schimbe calculatorul/monteze senzori/schimbe traseul la sigurante (ca si ABS-ul are sigurante)/schimbe bordul (panoul lui actual nu are asa ceva)/schimbe fiolele care costa o mica avere.

la cat plateste mai cumpara o masina...

Share this post


Link to post

Problema montarii unui airbag, asa cum au spus si alti colegi forum-isti nu e atat de simpla pe cat pare. Sigur, volanul il pui relativ usor, poate schimbi si bordul, poate pui si senzorii si tot. Dar ce te faci cu conexiunile electrice (te risti sa innadesti firele si sa le izolezi cu banda?) cu stabilirea pozitiei senzorilor, etc. In cazul de fata improvizatia iti aduce mai multe neajunsuri decat avantaje. Pana la urma e problema ta, dar sa dai bani pe atare piese, sa te chinui sa le montezi si dupa aia stai cu frica ca la o groapa/scurt sau la un accident ff usor te trezesti cu airbag-ul peste ochi eu zic ca nu merita. Eu sa am masina cu airbag si sa se declanseze nu as mai accepta sa-mi puna altele in loc, nu de alta dar la modul in care se lucreaza prin service-urile din Ro mai bine ma lipsesc. vand masina si iau alta.

Share this post


Link to post

Ai aici ceva informatii care poate (pentru securitatea ta!) te vor face sa te razgandesti

L-am luat de aici (www.uscar.org). Citeste warningul din josul primei pagini.

 

Mai gasesti informatii pe aici - i-car.com

airbag.pdf

Edited by cpop

Share this post


Link to post

OK. Am inteles.

Ma gandeam ca este ceva mai simplu, mai ales ca masina a fost proiectata sa aiba airbag-uri, si airbag-urile pe care vroiam sa le pun erau de pe acelasi model.

Va multumesc.

Share this post


Link to post

S-ar putea totusi ca instalatia electrica sa aiba cablaj si pentru airbag si atunci ar fi un pic mai usor. Ar mai fi varianta sa primesti pe linga elementele principale si instalatia electrica de pe fata.

Share this post


Link to post

Sant cablaje speciale si nu vin montate cu cele normale.Mai este nevoie de clockspring-ul de la axul volanului,modulul EBCM si senzorul de shock.

Costa mai mult decit trecerea la alta masina cu asa ceva din fabrica.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...