Jump to content
Sign in to follow this  
florinbad

Sfarsitul Internetului!

Recommended Posts

Sfarsitul internetului?

... ori cel putin a celui cunoscut de noi

 

 

O teorie interesanta a fost sustinuta in fata Congresului Asociatiei Irlandeze pentru Internet: expertul futurolog Graham Whitehead, care lucreaza pentru British Telecom (BT), a sustinut ca internetul este pe moarte, insa viitorul pentru tehnologiile in retea si banda larga (broadband) este unul "stralucit".

 

Intr-un discurs prezentat in timpul lucrarilor Congresului de la Clontarf Castle (Dublin), consultantul s-a aratat convins ca natura anarhica si periculoasa a internetului public este cea care a dus la initierea de catre mai multe companii a unor retele private supravegheate.

Aceste retele vor fi in masura sa preia traficul urias care va fi generat atunci cand tehnologia broadband va fi omniprezenta, iar banalele obiecte casnice vor avea propriul IP.

 

"Internetul este mort, sau muribund; este plin de virusi, viermi si pornografie; trebuie sa iti pui casca de proitectie inainte de intri online," a spus el. "BT creaza o retea privata, careia i se vor alatura altele, la care vom adauga ulterior telefonie in sistem voice over IP."

In opinia specialistului, rata scazuta a cresterii conexiunilor broadband in Marea Britanie, unde exista acum 3 milioane de abonati care utilizeaza DSL si doar 1,5 milioane de legaturi broadband, se datoreaza faptului ca oamenii nu vad in acesta din urma o necesitate in viata de zi cu zi.

 

Insa, afirma el, evolutia retelelor de date in retele cu acces in timp real (always-on real-time access, AORTA) ar conduce la un numar tot mai mare de dispozitive casnice cuplate in retea si functionand comandate de la distanta.

 

El a prezis un viitor in care masinile de spalat, televizoarele, sistemele de securitate si alte dispozitive controlate electronic ar fi legate in retele, controlate si intretinute de un "administrator casnic virtual". Tot Whitehead crede chiar ca anumite obiecte casnice vor avea adrese IP individuale, folosind protocolul IPv6.

Aceasta va permite supermarketurilor "inteligente" sa comande stocuri suplimentare cand e nevoie, iar bucatariilor "inteligente" sa stie daca e sau nu cazul sa reimprospateze alimentele din camara.

 

Whitehead a adaugat ca tehnologia se conduce dupa schimbarile demografice din societate, pe masura ce marimea gospodariilor se reduce, tinzandu-se spre gospodaria cu o singura persoana, in timp ce oamenii se orienteaza spre comunitati virtuale pentru socializare si servicii. Robotii, de asemenea, vor fi solicitati pentru a indeplini sarcini pe care oamenii nu le mai doresc.

 

"Cine credeti ca va mai impinge un scaun pe rotile intr-un camin, cand noi nu mai producem destui tineri care sa vrea sa faca asemenea lucruri?" a concluzionat Graham Whitehead. (ElectricNews.Net)

 

Preluare de pe HotNews.ro

Share this post


Link to post

:o fftopic: cine a zis ca pronografia nu e buna? :(

 

@Zmeul: am ecran de protectie  <img src= )"> :P

Edited by sebian

Share this post


Link to post

Destul de dubios articolul. Unul dintre plusurile internetului este amalgamul de informatii care il poti gasi aici. Daca ar scoate astia acum un internet curat, aranjat, parfumat oare cine ar vrea sa "il cumpere"

 

 

@sebian: ai grija sa nu spargi monitorul!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Ca sa ma exprim delicat: "căcat". Alt "expert" care s-a trezit de dimineata sa scrie o prevestire apocaliptica despre "vai bietul Internet, ce-o sa se aleaga de el". A fost proiectat sa reziste la mult mai multe decat duce acum, asa ca nu asta e problema.

 

IPv4 exhaustion se va produce in 10-20 de ani (conform raport Cisco), si pana atunci se va trece oricum la IPv6.

 

Mai degraba v-ati ingrijora despre cearta de-acum dintre UE si USA asupra controlului DNS-urilor root. Aia ar fi o problema, intr-adevar.

Share this post


Link to post

Chestia asta cu moartea Internetului seamana ca previziune cu chestia cu nu va mai fi praf in Bucuresti (pe care habar n-am cine a spus-o).

 

Pe de alta parte, nici chestia cu "batalia" peste Atlantic n-o sa aiba prea mult impact. O sa primeasca si UE ceva din tort, dar nu cine stie ce si in nici un caz ciresele.

Share this post


Link to post

mda, si a mai fost o alta aberatie cu care ma batea cineva la cap pe atunci.. schimbarea de data din trecerea 1999-2000

 

nu stiu de ce unii cred ca pot sa ia modelul lui freud, sa spuna niste lucruri care frapeaza .. si sa rupa tot!

 

da' ala avea frustrari si angoase nu gluma :)

 

da probabil ca si astia au :) )

Share this post


Link to post
Chestia asta cu moartea Internetului seamana ca previziune cu chestia cu nu va mai fi praf in Bucuresti (pe care habar n-am cine a spus-o).

 

Mai e unu... Nea Shuvitza, Base, care a zis "Sa traiti bine!"

Intrebarea mea este: - Cu cine, domnule..., cu cine?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...