Jump to content

Recommended Posts

S-a mai discutat pe forum. Benzina cu cifra octanica mai mare creste performantele (posibil placebo  <img src= )"> ) dar si consumul, si aici e sigur!

Share this post


Link to post

n-am nevoie de performante la 750 km. cat despre consum, il calculez in zilele urmatoare. oricum, multumesc de sfat.

Edited by mihai.c

Share this post


Link to post

Atunci pune-i benzina de 95. O sa ai un consum rezonabil :)

Share this post


Link to post

Va rog sa ma scuzati pentru acest post poate nu este bine unde l-am pus sau poate s-a mai discutat dar eu nu am gasit :( . Problema este ca am gasit pe Nubira mea aurie pe usa din spate stanga o foarte mica portiune unde a sarit vopseaua de se vede o culoare de tabla nevopsita  <img src= ("> . Nu stiu cum a aparut, poate a sarit o piatra de pe drum sau poate am atins-o cu un obiect mai dur oricum mi-e frica sa nu rugineasca acolo si ma intereseaza daca exista vreo solutie ceva de dat impotriva ruginii sau daca se poate rezolva la service eventual pe CASCO (portiunea e foarte mica la inceputul usii din apropierea usii din fata).

Share this post


Link to post

Eu cand am avut o bucatica de vopsea sarita ... in bot (am auzit pocnitura cand a lovit piatra  <img src= S"> ) am fost la IRMEX si ... cu putin noroc, ca aveau culoare facuta ... mi-au dat un punct de vopsea peste gaurica, urmand ca atunci cand se mai incalzeste (piatra am incasat-o in Decembrie)... sa ma duc sa-mi vopseasca capota pe CASCO :-? .

Daca zona fara vopsea nu este mare, chestia asta functioneaza cateva luni ... asta in caz ca nu ai de gand sa stai fara masina cateva zile acum.

 

PS. Acum am un indiciu suplimentar. Masina e aurie. Ca ma tot uit prin oras sa vad daca nu a mai aparut vre-un autocolant :D

Share this post


Link to post

Stiu ca nu trebuie sa postez consecutiv ... da' e alta problema :)

 

Am facut azi revizia de 30k km. Nici o problema cu revizia ... 406 RON (cam atat ma si asteptam: filtre, ulei, curatzat frane, uns ce era de uns pe la roti ... chestii banale) ... dar am descoperit altele:

Prima: aveam un zgomot la trecerea cu viteza f. mica prin gropi ... sau la trecerea cu viteza f. mare prin denivelari. M-am gandit ca ar putea fi vorba despre niscaiva bucsi. Nu a fost asa ... mi-au schimbat pe garantie glisierele de la etriere si nu mai are nici un zgomot. E iar liniste in masina :)

A doua: cand cuplam aerul conditionat se auzea ... undeva din bord ...un zgomot pe care nu-l pot descrie prea simplu. Sa zicem ca ar semana cu o suprapunere intre zgomotul pe care-l face un motan care toarce cu maraitul aceluiasi motan cand il tragi de coada. Ca un fel de tors ... nervos. Zgomotul era direct dependent de turatia motorului. De cand am luat masina tot incercam sa-l obtin in timp ce era in service numai ca parca era jurat ... nimic :( . Azi am reusit sa-l prind ... s-au gudurat putin pe langa masina si verdictul e: compresorul. Asa ca-mi schimba si compresorul ... tot pe garantie. Daca nu o fi compresorul ... si o fi altceva, nu-i bai ... ma fac si eu cu un compresor cu un an mai nou ... si cu o reumplere moca de freon :banana:

 

Atat deocamdata. Astept sa vad cum o sa mearga masinutza cu compresor nou.

Share this post


Link to post

Se aude si la mine acelasi harait cand pornesc AC, dar dupa 3-4 secunde dispare, dar nu face tot timpul asa. Acest zgomot a aparut prima data acum 2 ani, a tinut cam un an si a aparut iar acum cateva zile. Nu imi pot da seama de ce dispare si mai ales de ce apare.  <img src= (">

Share this post


Link to post

Este posibili ca haraitul sa apara numai la pornirea compresorului din cauza ca:

- ori nu mai ai suficient freon in instalatie ... presiune scazuta ... compresorul nu functioneaza in parametrii normali;

- ori in freon nu ai lubrifiant. Cand am facut umplerea instalatiei la Tico ... acu' multi ani stiu ca mi-au bagat cateva zeci de mililitri dintr-un lubrifiant care costa prin 2000 cca. 1200000 litrul.

Asta cu lubrifiantul nu se vede imediat ... ci dupa 1-2 ani de utilizare a compresorului.

Explicatiile de mai sus sunt din experienta proprie ... fara vreo legatura cu "tehnicile" de investigare din service.

La mine haraitul este permanent ... si a aparut de cand am luat masina de la dealer ... deci nu poate fi de la cele de mai sus (presiunea de freon chiar au verificat-o si era OK).

Share this post


Link to post

Am o nelamurire. De cand am avut incediu la masina, am ridicat de 2 ori placajul de la porbagaj de deasupra rotii de rezerva. Prima oara credeam ca mi s-a parut, dar acum cand am avut pana si a trebuit sa scot rezerva m-am convins ca aveam un mic lacusor acolo, in acea concavitate unde se afla si rezerva X( . Chiar mi-a afectat un pic si cricul, in sensul ca merge cam greu acum (se pare ca a stat ceva in apa sau umezeala). Inainte de incendiu nu am obsevat nici un pic de apa acolo, cu toate ca am umblat tot doar de vreo 2 ori.

 

Treaba e ca vad niste doape ce le are chiar acolo, ce rol au alea si nu cumva ar trebui scoase ca sa se scurga apa in cazul in care intra ? Acum va veti intreba de unde apa, nu imi dau seama, pare curata, nu pare a fi aruncata de roti, dar nici prin restul portbagaului nu pare sa vina, totul e uscat, inclusiv dupa ce merg la spalatorie. Acum am sters apa, voi mai verifica sa vad ce se intampla, totusi daca aveti o parere, va ascult cu placere.

Share this post


Link to post

Este condens :) Scoate dopurile alea care sunt in zona in care se strange apa si ea se va scurge. Foarte probabil ca inainte de incendiu sa nu fii avut doapele alea, si ei sa le puna apoi.

Share this post


Link to post

Am observat la mine zilele astea niste inadvertente la nr de kilometri. Bucuresti-Brasov 152 km, pe borne sunt 166 si retur 315 km in loc de 332 km, si aproape de Bucuresti, la Ciolpani mai precis, am oprit sa alimentez la Petrom si de acolo pana acasa mi-a contorizat 20 de km (stad. National). Mi se pare dubios. Am mai avut probleme cu ceasul de bord pe care l-am schimbat pe garantie dupa vreo 800 de km pt ca se oprea de tot si nu taxa kilometri. Aveti idee ce poate fi defect? Este al doilea ceas de bord si incepe ca si primul sa imi dea de banuit. Este vreun senzor pe la cutia de viteze ce poate fi defect? V-ati mai lovit vreunul de problema asta? Multumesc.

Share this post


Link to post

Pai senzorul doar masoara viteza dupa stiinta mea, daca nici viteza nu e cea reala poate o fi ala de vina, insa la mine a fost de la livrare rupt soclul sau si eroarea era evidenta, adica varia acul vitezometrului foarte mult. Mai degraba par a fi ceasurile, insa vezi ca la borne se considera cam din centru orasului sau ma rog kilometrul zero... poate tu ai comparat cu distanta efectiva intre orase. Intr-adevar imi pare cam putin 152, insa nu e asa rau, mai grav imi par cei 20 de km... :scarpin:

 

Mircea, eu aveam chiar apa ca lumea, crezi ca o fi de la condens si de la ce se face acest condens ? I-am aratat si unui coleg si el a zis la inceput condens apoi a zis ca e prea mult, el zicea ca se face condens de la caldura degajata de toba... Oricum, o sa mai verific... si mersi de sfat am sa incerc sa ii dau un dop afara. Cand ai timp poate te uiti la tine sa imi spui cum e cu doapele.. :)

Share this post


Link to post

Trebuie sa fac revizia de 1000 Km si as vrea sa-mi spuna cineva daca stie, serviceul Auto-Net din Giulesti e bun? De acolo am luat masina si m-am gindit sa merg la ei. #-o

 

Citeva impresii dupa 1000 de Km

 

Consum in Bucuresti, condus normal, nu sportiv: 10,6 (aprox)

La viteze peste 100 (pe sos dintre DN1 si Mogosoaia) am remarcat instabilitate in viraje (la depasiri parca isi pierde directia).

Stabilitate buna pe zapada (testata 10 h de mers in Bucuresti in ziua aia cu ninsoare abundenta)

De 2 ori am ramas cu check engine-ul aprins. De la Autonet, dupa ce l-au stins prima oara, mi-au spus ca e din cauza benzinei (oare?).

Destul de puturoasa fata de Nexia, cu toate ca are peste 100 CP.

Eleganta, confortabila,bine lucrata in interior, comenzile accesibile. La frinari bruste, discurile pe spate fac diferenta. :dizzy: Sistemul audio se aude bine si sint multumit de ea.

O sa revin cu amanunte dupa ce-o mai plimb putin. :)

 

Mersi.

Edited by overdose

Share this post


Link to post

Cu consumul sunt de acord, dar instabilitatea...? nu, eu cred ca ti se pare, depinde si din ce masina te-ai dat jos pana sa te sui in Nubira sau poate ai vreo problema la directie (in fine nu vreau sa te sperii). Prin oras poate fi puturoasa, avand in vedere traficul Bucurestean unde nu ai unde sa o urci prea mult in ture, dar in afara unde atingi turatii de peste 2500 rpm, mai ales la depasiri iti vei schimba parerea. Mie nu mi-s-a aprins niciodata becul ala, poate e altfel la cele euroIII...

Share this post


Link to post

@overdose, nu stiu cum de ti se pare instabila, daca ajungi sa o cunosti faci minuni pe sosea cu ea, iar in viraje la viteze medii si mari, a mea parca se lipeste de asfalt, iar de puturoasa crede-ma nu este, o s-o vezi dupa 5-6000 cum se duce numai sa nu ai cu GPL ca este puturoasa, nu ai ce sa-i faci, dar pe benzina sa sti ca daca ii cunosti reprizele si urci in ture cu ea faci multe masini chiar cu pretentii, asa ca incearca sa fi unul cu masina si o sa te lamuresti

Share this post


Link to post

@overdose, verifica presiunea in pneuri! Nubira este oricum, numai instabila si puturoasa nu e. Pe portiunea de care zici tu, eu abordez de multe ori cele 2 curbe, cea de la benzinarie si cea de la stadion cu viteze de peste 100 kmh fara probleme! In plus, traversez Dealul Negru cu viteze foarte mari, coborand sub 60kmh doar in 2 ace de par, in rest merg si cu 120.

Cat priveste sprinteneala, da in ea peste 3000 rpm, si o sa vezi alta masina.

Basti, eu am GPL, te invit sa te tii dupa mine si sa vezi daca e vreo diferenta intre mersul pe benzina si cel pe GPL :P

Share this post


Link to post

@mircea vad ca ai nubira din 2002, inseamna ca tu ai pus GPL pe ea, deci este alta treaba cu cea euro 3 cu GPL scoasa acum pe piata, iar referitor sa ma tin dupa tine mi-au trecut astea, dar oricum diferente sunt nu poti spune ca nu sunt la toate masinile sunt diferente de la bmw pana la dacie, e chestie de fizica aici.

Share this post


Link to post

Basti, tin sa spun un singur lucru: miercuri am fost pana la Brasov, si la intoarcere am luat-o prin Poiana si apoi am coborat pana la Rasnov pe traseul de raliu. Nu sunt vreun mic Schumacher, dar pe cuvant am ramas perplex cat de bine se tine in viraje. Am mers pe toti cei 10 km cu a3-a, in jur de 100 km/h pe portiunile drepte. Am fost cu un prieten cu Clio bicorp, mica, joasa, suspensii tari etc. si vreau sa iti spun ca fugea de spate la curbe daca nu frana tare, iar a mea Nubirika nici macar o data nu a dat semne de instabilitate. Poate nu te-ai obisnuit cu masina si cu suspensiile moi. Pe DN1 dupa Ploiesti la 170 km/h am depasit un camion si s-a clatinat masina de am crezut ca am facut pana si am oprit sa verific :) dar era numai tangajul normal al masinii. Oricum, nu zic ca nu i-ar prinde bine niste suspensii o idee mai tari, dar atunci la viteze de peste 120 km/h s-ar simti viteza mai nasol si s-ar pierde alura de limuzina clasica si confortabila pe care o are. Bafta!

Edited by silviustel

Share this post


Link to post

@silviustel nu eu am probleme cu stabilitatea ci @overdose are, eu am zis ca este super stabila, chiar m-am indragostit de ea cum se comporta

Share this post


Link to post

Da e alta treaba, cea euro 3 are instalatie GPL secventiala, mai performanta decat cea pe care o am eu. Chestia cu tinutul dupa mine era o expresie strict plastica, nici eu nu am veleitati de linior :) . Ideea era ca performantele masinii nu sunt afectate de o instalatie de GPL bine montata si reglata. In plus, euro 3 are mai putini caluti :)

Share this post


Link to post

@mircea, are cu 3 dupa carte, nu cine stie ce, iar cele acum scoase pe gpl or fi ele mai performante (instalatia) decat a ta dar masinile sunt puturoase, nu am facut comparatie cu o nubira 2 pe glp cu a mea, dar am facut cu cielo meu cu unul tot 2005 pe gpl, este foarte slab la reprize, si mai mult de 175 nu a vrut sa se duca.

Share this post


Link to post

:) k scuze. Am citit in graba si probabil din cauza asta m-am incurcat.

 

Concluzia mea dupa aproximativ 7000 de km cu Nubira este ca e o masina zdravana, si ca nu merita condusa subturat, unde intradevar este puturoasa. Concluzia mea dupa acesti kilometri este ca la drum intins si mers sportiv cu A/C la nevoie consuma maxim 8 l/100 km iar la un mers "la consum" consuma la fel si e super plictisitor si enervant. Nu sunt vitezoman, ba chiar din contra, insa daca drumul e liber si vizibilitatea e ok e pacat sa nu beneficiez de masina. La inceput, trecand de la Dacie, mi se parea puturoasa si mie pt ca mergeam stil Dacia, unde iti plezneste motorul daca schimbi peste 4000. Dupa ce m-am obisnuit pot spune ca sunt super multumit. Dupa 7000 de km urca mai repede in ture, merge rotund, singura "hiba" e kilometrajul care cred ca ma fura, dupa cum am descris mai sus in topic, dar asta se va remedia la revizie.

Share this post


Link to post

Pai Cielo pe GPL are cu totul alta instalatie. Are un Lovato clasic :P , prin comparatie cu Nubira care are BRC secvential.

Share this post


Link to post

@silviustel nu ai probleme cu indicatorul de benzina ? ca vad ca o ai euro 3

Share this post


Link to post

Fii mai explicit. La ce fel de problema la indicator te referi? Faptul ca are fluctuatiile alea de te baga in ceata? La mine l-am dibuit. E asemanator ca precizie din pacate cu cel de pe Dacia veche, dar cel putin aproximativ ma pot ghida dupa el. Eu am probleme cu kilometrajul mare si cu jurnalierul. Ultima "isprava" Ciolpani-Bucuresti Stad National 20 de km. Si am mai schimbat o data ceasurile.

Edited by silviustel

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...