Jump to content
Sign in to follow this  
covrigma

Consum Mare La Benzina

Recommended Posts

am facut un drum dus intors Bucuresti-Constanta...la dus mi s-a parut mie dupa ochi ca a consumat cam mult(nu aveam idee cat), asa ca am hotarat sa ii fac consumul(pentru prima data). Era un baiat la pompa care mi-a facut plinul la rometrol(in Basarabi/Constanta) si in Bucuresti dupa 220 Km SURPRIZA..mi-au intrat 18 l(de nu imi venea sa cred ca nu se mai opreste pompa). Acum am o singura speranta: sper ca baiatul ala de la rompetrol sa nu fi facut plinul cum trebuie(adica sa fii declansat senzorul ala o data, cine stie de ce si sa se fi oprit si el sa creada ca-i gata). Eu nu m-am uitat cum trebuie, l-am creut pe cuvant. totusi am platit pt 30 l in Constanta si macar 1 litru, doi mai aveam si eu. Acum si sa mai fi ifi intrat inca 3-4 l (in cel mai rau caz) tot iese un consum mare...O sa mai fac o dat consumul in oras sa vad ce si cum si acum intrebarea: CE SI CUM rezolv cu baietii de la garantie...adica imi pot face ceva sau asa m-am ales cu masina(asta in caz ca iese tot asa rau)?

Precizez ca masina e noua, euro 3, are deja 4000km(deci nu se pune problema rodajului), am mers super frumos cu masina(inclusiv in trecut)..schimbat exact cand trebuia..ca am vrut sa scot un consum frumos(va dati seama ce ochi am facut).

P.S. am cautat ceva sa vad daca mai exista raspuns la intrebare mea dar n-am gasit...sper sa nu gresec

Share this post


Link to post

desi multi zic ca nu ar fi bine eu asa fac si nu am probleme.

 

fa plinu ochi adica pana in buza. fa kilometrii si pe urma refa plinu. parerea ema ca altfel e foarte aiurea. depinde de presiunea pompei unele sar mai devreme altele mai tarziu.

 

de ex. tu zici ca ai bagat doar 30 litrii si mai aveai 1,2

 

uite au am bagat maxim 42 si eu cred ca mai aveam 1,2 asa ca vezi bine ce diferente sunt.

 

mi s-a intamplat sa imi sara pompa cu rezervoru gol golut dupa primi 6 litrii doar pt. ca presunea era mare si cum coturile la matiz sunt intortocheate, iti dai seama.

 

plus ca baiatu poate era incepator si nu stia cand e plin plin.

Share this post


Link to post

hmmmm...am spus ca sper si cred ca nu e asa pe dos...DAR problema si intrebarea era WHAT IF...cum si ce fac...mi se poate regla intr-un fel consumul...se poate rezolva in garantie treaba asta?

Share this post


Link to post

bine inteles. te duci si le dai cu maty in cap daca consuma mult dar ... sa nu fi facut tu consumul aiurea.

Share this post


Link to post

sper...am facut plinul pana in buza...chiar am astepta cam 30 sec sa se mai goleasca si am bagat iar...acu astept sa fac niste km...macar 50(asa vreau doar sa0mi fac i impresie...nu sa fac consumul la sange)...oare sunt suficienti 50 km de facut...ca n-am chef de mers aiurea, nici drumuri(mai ales pe ploile astea :) )...si parca nici rabdare n-am

Share this post


Link to post

De ce nu luati chitanta de la pompa ? Acum aveai ceva sigur, pentru 2 minute "economisite", stai pe jar pana termini rezervorul.

Share this post


Link to post

nu mia baga in seama. mergi si tu 200 km. poate in 50 km te plimbi doar noaptea si iese super consum sau ii dai talpi prin oras ziua si o sa zici ca ai logan. consumu se face n timp in toate conditiile de trafic. ai rabdare. nu te plimba aiurea fati treaba cu benzina aia si pui mai incolo :P

Share this post


Link to post

pai nu stiu la ce draq foloseam chitanta?...ce puteam sa fac cu ea...e vre-un procedeu pe care nu-l stiu?...nu te inteleg toline...ori nu m-ai inteles tu pe mine...ce faceam cu chitanta deci?

cat despre consum am alta problema...eu o las mult la relanti cand pornesc masina a doua zi(mult=min 5 min) si ma gandesc sa nu influenteze prea tare chestia asta

Edited by covrigma

Share this post


Link to post

Aflai cati L ti-a bagat din pompa. Asta era problema, nu ? Aflai si ce ti-am bagat din pompa, cu Pb, fara, motorina ... Cam asta-i rolul chitantei si in caz de ceva este singura ta proba, daca vrei sa nu fi bun de plata a daunelor.

 

PS Era un sfat, nu un repros.

Share this post


Link to post

nu am luat ca pe un repros...dar nu asta era problema ca stiu exact cat am baga de exact cati bani(chiar am luat si chitanta de aici din Bucuresti). problema se punea daca prima data am facut plinul ca sa pot face comparatia si evident calculul. eu voiam sa fac calculul in felul urmator: facut plinul laa COnstanta, mers 220 Km, facut plinul la Bucuresti si vazut cat a consumat pe distanta asta.

P.S. de aia am zis ca poate nu m-ai inteles tu pe mine

Share this post


Link to post

Adica te plangi de consum dar nu stii cata benzina ai bagat in realitate in rezervor pt drumul respectiv, nu ne spui cum ai condus, daca ai folosit Ac etc... Cum nu sunt mama omida de rog fa un post coerent in care sa ne spui lucrurile care sunt esentiale.

 

PS: Nu mai faceti plinul ochi ca nu aveti dacii berline !!!

 

PPS: S-a mai scris de vreo 500 de ori pe forum cum se face un consum real, plinul pana la primul click, mers, consumat, plinul la aceeasi pompa primul click.

Share this post


Link to post

hai mai ca nu moare lumea daca faci de 2 ori plinul ochi. si asa se face consumul exact, nu la primul click deoarece pompele au senzori reglati diferit si poate sa sara mai devreme sau mai tarziu.

oricum 8% e enorm pt matiz nou in afara orasului... mai fa o data consumul in oras oki-oki pe min 300km si dup-aia poti sa tragi o concluzie.

Share this post


Link to post

Depinde si cum ai mers cu masina. Daca mergi cu Matizul pe autostrada cu 150kmh iti ia destul de mult.

Share this post


Link to post

Incearca sa bagi 10litrii si sa mergi in oras pe aceeasi ruta pana cand se aprinde becul. Daca ai drum zi de zi, acasa - servici si servici - acasa este relativ simplu sa faci un consum, eu asa am facut si mi-a dat un 7.6 in oras, aproape ca la carte. La drum lung pana la mare, dupa 220 km, au intrat 9 litrii. Am facut tot plinul ochi, am bagat peste 40 de litrii. Intr-adevar nu este recomandat sa faci plin ochi ca la dacie. Dar imi era frica ca cine stie, raman fara benzina :) avea 1000km masina ... si de. La intoarcere, tot cu plinul ochi, mers cu 140km/h vreo 50-60 km pe autostrada .. cred ca mi-a luat ... 8 la suta la viteaza aia. Este foarte relativ consumul sa stii, EXTREM de relativ. Consumul este facut de catre ei, la o viteza de 90km/h cu un om in masina fara bagaje si fara schimbari de trepte, vant, rampa, etc. In carte zice parca 4.1 la suta. Deci daca mergeti 3 in masina si cu bagaje si cu 120-130km/h constant ... sigur sare acel consum. Se mai spune ca de abia dupa primii 5000km masina va consuma ca la carte, evident daca ai forjat-o si ai dat scart in a doua cu ea ... nu va mai fi asa de rodata. Oricum incearca metoda mea, pe acelasi drum zi de zi si o sa vezi ca nu scoti mai mult de 7 - 7 si ceva la suta.

Succes!

Share this post


Link to post

vad ca unii oameni nu au "placerea" a citi tot/cum trebuie si sar cu gura pe mine aiurea asa ca:

1-am spus de doua ori pana acum ca stiu exact cat am bagat dar nu stiu daca bagatul meu a reprezentat prima data PLINUL so...

2-am specificat ca am mers super frumos cu masina de fiecare data...SUPER FRUMOS(k la carte)

3-problema si intrebare nu a fost de fapt cum se face consumul ca sa primesc raspuns ca s-a mai discutat de n ori; daca aveam aer conditionat si il mai si foloseam SPECIFICAM(dar se putea observa ca am varianta CHEALA)

4-am primit deja raspuns la intrebarea mea din al 4-lea post(si multumesc pe calea asta)..mai asteptam si alte pareri referitor exact la ce ma interesa

P.S. pt cine nu se oboseste intrebarea era k in caz ca ar consuma ce se poate face?

P.P.S. sper ca nu am jignit pe nimeni(imi cer scuze daca da) dar pur si simplu a trebuit sa clarific niste probleme puse.

Share this post


Link to post

Pai oricum ar fi, te duci si reclami "consum mare" la un service autorizat Dw; or sa te ia la dus-intors ca de unde stii ... tu o tii langa pe a ta, "consuma mult, dom'ne" pina s-or indura baietii sa faca testul CLIP pe masina si teoretic ar trebui sa se vada ceva acolo (sondele lambda, timp deschidere injectoare, bla-bla ...), ba chiar sa ti se propuna diverse interventii (schimbat bujii, IAC, etc.). Daca si dupa aceste trebusoare vei avea aceeasi problema, e-mail la Craiova sau telefon la TC si te programezi la o vizita de curtoazie din partea constructorului - inginerii de la Craiova se pare ca sint mai destupati decit unii din service-uri.

Totusi, cred ca undeva este o greseala in masurarea combustibilului consumat. Cum ai mers pe A2? blana (140), confortabil (110-120) sau economic (90-100)?

Share this post


Link to post

nu am mers in nciodata pe aceasta masina cu peste 105Km/h(si asta numai pe autostrada)

si ca sa nu mai fac un thread nou mai am o intrebare in legatura cu garantia...imi trage putin dreapta masina...cred ca am stricat unghiul de fuga ca am tras de volan cand era masina pe loc...se rezolva asta pe garantie sau banu' din buzunar?

Edited by covrigma

Share this post


Link to post

dude... tot ce se strica e pe garantie. si nu are legatura trasu de volan pe loc cu stricatu` unghiului.

 

te port prea frumos cu masina aia si se pare ca se strica prea multe.

 

uite exemplu aici de chinuiala ... azi cand sa ies de langa birdura masina lipita de bara mea spate idem si in fata. maxim o palma in total. frana de mana la maxim cabrat pe loc maxim stanga si talpa. pana s-a miscat botu la 45 de grade si am putut sa ies. viteza maxima 160 gropi cat cuprinde talpi pana intra limitarea si in 8000 km nu are nici pe naiba. du-te peste ei la garantie si se rezeolva orice defectiune.

Share this post


Link to post

pai pana acum m-a ferit Al de sus de stricaciuni...ma rog nu asa majore ca din astea banale am mai avut...singura problema e momentan consumul da sa vad..poate imi fac griji degeaba

P.S. intr-adevar ma port super frumos cu masina...dar nu pt ca tin neaprat la ea ci pt ca urasc sa ma lase in drum si sa-mi strice toata ziua/week/concediu. de aici si grija si paranoia pt fiecare "mic" amanunt(am avut experienta foarte neplacute cu alte masini). De ex mi s-a rupt odata directia de la masina(dadeam de volan degeaba)...singura mea sansa a fost ca in momentul ala n-am avut viteza si nu m-am impacientat sa pun frana,ceva ca era la costum de lemn acum cred...de aici si viteza limitata de 100 km/h

Share this post


Link to post

nu ca viteza ar fi buna, dar crezi ca daca mergi cu 100 e complet sigur?

oricum e laudabila vointa de a merge mai incet, insa nu te amagi ca esti in siguranta :( . din pacate in masina esti la mana mecanicii

e drept ca viteza mai mica iti creste sansele de a scapa, dar deja la 100 riscul e mare ni caz ca merge ceva prost.

eu zic sa inveti sa exploatezi masina normal, excesele de orice fel sunt daunatoare ;)

Share this post


Link to post

cred ca am spus ca merg cu 100 doar pe autostrada(si in general cand e libera)...sunt constient ca nu pot scapa asa de toate riscurile dar incerc pe cat omeneste posibil sa le ocolesc. De acosrd cu tine...cu cat e mai mica cu atat ai sanse mai mari(dar nici ca mortu' nu merg)...

Share this post


Link to post

Auzi mai STEPH , unde ai bagat tu 42 de litri in rezervorull unui Matiz ??? Ca sunt curios ! In legatura cu mersul "pe rosu" sa stiti ca nu-i bine ca se pare ca se arde pompa de benzina care se raceste in benzina ! Banuiam ca este un consum mare la Euro III , dar nici chiar asa ... si mai sunt curios , ca nu am observat cati km ai la bord la masina care spui tu ca ti-a consumat atat ? Ca asa mai bine imi iau un logan daca spui ca atat iti consuma un Matiz !!! hahaha :wallbanger:

Share this post


Link to post

Domnu', in rezervor la Matiz intra 42l ... crezi, nu crezi, e biznisu' tau ...

Share this post


Link to post

am bagat 42 de litrii pt. ca rezervoru era gol ... am plecat la mare si nu am stiut ca nu exista benzinarii pe A2 si am si ratat benzinaria in drajna si am mers cu becu aprins de la jumatatea autostrazii pana la fetesti :D si normal ca a intrat atat.

 

shtiu ca nu e bine sa merg pe rosu dar asta e trag si de ultimu strop de benzina.

 

cat despre consum matizu papa intre 4.5 si 6 afara in functie de mers si in bucuresti intre 6.5 si 8

 

daca imi dai un logan pe care sa il conduc in acelasi stil ca pe maty si ia sub 14 eu ti-l manac.

 

e usor sa compari consumu unui matiz condus barbar la ore de varf cu, consumul unui logan condus noaptea cu 50 la ora.

 

p.s. dabea a trecut de 8k km

Share this post


Link to post

marius..am spus ca are 4k km. Daca masina mea e bulita(sper ca nu) nu trebuie sa generalizezi acum cu toate matizurile. Plus ca am spus ca nu se stie sigur de consumul meu. DAR daca este adevarata faza ca intra 42 l in rezervor si eu mai aveam cum am spus 1 litru sau 2 si am mai bagat 30 l, am mers 220 km si pe urma am facut ochi cu mana mea si au intrat 18 l poti sa faci si singur socoteala. Acum pt ca am vazut ca esti direct interesat urmaresc de atunci consumul(facut ochi) cu mers in urmatoarele conditii: cand plec cu masina o las la relanti 5 min sa se incalzeasca motorul, fac pe zi cam 15-20 km, in general merg la ore de varf unde se stationeaza in draci...in schimb merg frumos cu masina, nu sportiv, schimb treptele pe la 3500...astept sa se mai stranga ceva km si pe urma ii fac iar plnul ochi(cu mana mea) si vad atunci un consum urban si am sa te anunt.

P.S. e vorba de Bucureati

P.P.S. am bagat in rezervor benzina de toate natiile inclusiv petrom(ultimii 18 l).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...