Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Problema Calculator

Recommended Posts

Am luat un calculator nou de la ultrapro pe componente (recomandate de ei). Problema este ca nu vrea sa instaleze windows sub nici o forma...Da erori la copierea fisierelor sau pur si simplu se opreste din incarcat. Am incercat de pe 4 cd-uri cu XP si 2 cd-rom uri diferite si aceleasi pb. Am scanat partitia pe care urmeaza sa instalez win sub dos cu scandisk si test de suprafata si nu gaseste nici o eroare. Daca are cineva vreo idee pleeeeaseee. Imi trebuie urgent calculatorul si nu-mi dau seama ce poate sa aiba  <img src= ("> .

Placa de baza este un gygabite GA-8IG1000-G, procesorul un celeron box la 2.4ghz, ram 512 ddr PQI, HDD 160gb maxtor ATA.  <img src= (">

Share this post


Link to post

Vezi la setarile din BIOS, nu-ti merge bine memoria. Daca nu vrea, schimb-o.

Share this post


Link to post

Ai incercat sa instalezi si direct de pe hard?...adica bootezi cu o disketa sistem care are un Dn sau NC, copiezi kitul de winxp de pe cd pe hard si dup-aia ii dai setup :-? poate merge...

 

..si ce zicea si tolin...vezi memoriile...ai una sau doua?...mai schimba-le intre ele...

Share this post


Link to post

Pot sa fie mult mai multe motive. De ex. odata, dupa ce am incercat orice altceva (schimbat memorii intre ele, folosit altele, alt hdd, etc) am schimbat placa de baza si am rezolvat.

Share this post


Link to post

sebiene, icspeul nu il instalezi decat boot-and de pe cd ul cu kitul sau upgrade de la alt win. NU se poate ca la 98.

vorba lu' tolin, incearca cu alta memorie sau cu alt hard pe aceeasi configuratie. dar, si mai bine, du-te cu el in brate la ultrapro si insista sa-ti instaleze ei sistemul.

Share this post


Link to post

Nu stiu daca sunt de folos dar un amic de-al meu nu a putut instala xp-ul pe computer (avea AMD dar placa de baza era tot un gigabyte). La instalare cand incarca fisierele (ff la inceput cand inca e pe ecran albastru cu grafica de DOS) se bloca la un dll sau vxd. Am incercat ca si tine diverse CD-uri, diverse CDROM-uri iar pana la urma am luat HDD-ul la mine acasa si am pus pe el xp-ul si a mers. Teoretic la montarea inapoi in celalalt computer ar fi trebuit sa mearga, chiar daca cu ceva bug-uri de drivere dar nu a mers. Era un bug cu XP-ul vs acea placa de baza. Alt windows mergea ok. Omul a cautat problema pe internet / forumuri si se pare ca era fara solutie. A incercat si update de BIOS si tot degeaba.

Share this post


Link to post

@Alx > cei de la micromoft au scos si boot de xp pentru versiunile de upgrade, trebuie sa bagi vreo 6 diskette, de te plictisesti sau iti aduci aminte de win 3.1.

Share this post


Link to post

Problema de cpu sau memorie...schimba-le pe rind

 

daca tot face figuri, placa de baza

Edited by zapacitu

Share this post


Link to post

pai diskurile astea le poti scrie pe un disk, nu? vreau si eu!

Share this post


Link to post

Va rog io, mai terminati cu schimbatul placii de baza!!! Aveti macar vaga idee cum se strica o placa de baza moderna? Cum face, si ce face? Daca nu, va rog, nu mai chinuiti omul cu idei eronate...

Share this post


Link to post

sefu, in ultimii 5 ani asta am facut...calculatoare...asamblare, instalare si service.daca tu crezi ca vreau doar sa ma aflu in treaba, crezi gresit.nu ma pricep eu foarte bine la masini, dar la calculatoare am un cuvint de spus.

am dat un sfat din experienta mea, daca vrea sa tina cont de el bine, daca nu la revedere.dar asta nu inseamna ca dau informatii eronate.

Share this post


Link to post

@alx > sorry, am aruncat kitul dupa ce a facut imaginea diskettelor, dar il gasesti la micromoft, pe site.

Share this post


Link to post

Verifica si coolerul de pe procesor.Daca este O.K atunci copiaza CD de XP pe hardiskul nou.Eventual poti aceasta operatiune de copiere montind HDD in calculatorul unui prieten.Lansea-za setup-ul de acolo.Daca nu merge si instalarea crapa du-te inapoi la magazin ai probleme fie cu memoria fie cu placa de baza.

Daca setup-ul merge asa de pe HDD atunci poti avea probleme cu cablurile.

PS:La placi de baza eu unul nu mai cumpar de citva ani buni Gigabyte,prefer ASUS sau Soltek.

Share this post


Link to post

"sefu", ce faci tu de 5 altii fac de 10. Si mi-au trecut prin maini mii de placi inca de pe vremea 8086... Din miile de placi GigaByte vandute (si nu numai ) in ultimii 2 ani, 1 sau maxim 2 au dat "erori" la instalare. Vorbim aici strict de partea de placi pentru procesoare Intel. La AMD au fost mai multe (majoritatea bombe, e adevarat).

Am rezolvat problema lui Andrei pe messenger, puteti sa nu va mai agitati.

 

Bafta.

Share this post


Link to post

Pai si solutia?...macar sa stim si noi :(

Share this post


Link to post

eu am zis :

1. cpu

2 memorie

3 mb

 

felicitari!

Share this post


Link to post

Nu mai aburiti baiatul, fara boot de xp n-ai cum sa setup de pe hdd. Kitul lui trebuie sa plece din CD, daca nu, trebuie sa-si revizuiasca hardul, pentru ca apoi tot nu-i va functiona corect si se va chinui cu acea configuratie. Iar Andrei a cerut o problema tehnica si nu ce marca de componenta sa-si ia.

Share this post


Link to post

Si la CPU scorul vanzari - busite e tot cam acelasi. Am avut Celeroane cu bube, dar modelele 1.7GHz in special. Acum au prostul obicei (sau bun) sa crape de tot daca crapa.

Rezultatul e fost memoria. Testata, erori, acum se duce sa o schimbe. Ce nu a remarcat nimeni a fost ca omul are un Celeron-D deci cu bus 533, si un RAM la 400. Si o placa cu chipset Intel. Ce deducem de aici? Ca RAM-ul va merge la viteza procesorului, adica la 333 (exprimarea nu e corecta, e in viteza). Si culmea, asa cum over-clock-ul da uneori bube, asa si under-clock-ul!

Edited by VIPER

Share this post


Link to post

asa ma gandeam si eu ca e memoria. in general problemele mari au cauze mici. ceva asemanator am patit acum un an cand voiam sa pun icxpeul pe calc-ul unei prietene si m-am chinuit un we intreg, nu mergea decat 98-ul, am incercat cu vreo 3-4 kituri. pana mi-a venit ideea sa-l duc la service (era sigilat) si sa le spun ca banuiesc memoria. si asa si era. calc-ul ala merge si acum brici, cu aceeasi instalare.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

As avea si eu o problema: Am un AMD XP 2,5Ghz, 512 RAM Kingmax, GeForce 5900 XT, si o placa de baza DFI (nu mai stiu de care) daca este important o sa scriu maine, sa ma uit sa vad, si problema este ca incarca foarte greu Windows XP, si in jocuri la care ar trebuii sa mearga brici cu configuratia asta, imi merge cu intreruperi, ca si cand ar vrea sa incarce mai departe jocul, dar de fapt doar se blocheaza, si uneori se blocheaza de tot. Mai ales cand il pornesc trebuie sa dau vreo 3-4 restarturi din butnul reset pt. ca se blocheaza, dupa care merge bine, cu riscul sa se blocheze in orice clipa, pt. ca mereu are intreruperi. Ce-o fi???

Share this post


Link to post
sebiene, icspeul nu il instalezi decat boot-and de pe cd ul cu kitul sau upgrade de la alt win. NU se poate ca la 98.

 

Domnule alx va rugam sa nu mai dezinformati.

Share this post


Link to post

am avut si io o problema asemanatoare, ia incearca tu si schimba mufa de la hdd, inverseaz-o cu aia de la cd-rom !! o sa vezi ca o sa mearga

Share this post


Link to post

@ test_driver Mai da-i si tu cu un antivirus din cand in cand

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

Pai problema incepe din momentul in care se instaleaza windowsul si evident jocul, si am dat de mii de ori cand era calculatorul gol si mergea urat si nu aveam nimic, era curat, o data am scanat cu trei antivirusuri diferite, instalam in AV scanam, dezinstalam, bagam altul, si tot asa, si nimic. Cred ca plec cu el la magazin si le dau in cap cu el.

Share this post


Link to post
Mai ales cand il pornesc trebuie sa dau vreo 3-4 restarturi din butnul reset pt. ca se blocheaza...

Scoate vreun sunet cind se blocheaza?

 

dupa care merge bine, cu riscul sa se blocheze in orice clipa, pt. ca mereu are intreruperi. Ce-o fi???

Ce fel de intreruperi? Da si tu Ctrl-Alt-Del si vezi cit de incarcat e procesorul, vezi ce mananca tare din resurse.

 

 

Ai mai putea sa incerci sa-l depanezi, incet incet... scoti toate placile de pe el (sunet, tvtuner, retea...) lasi numai placa video si vezi cum merge. Dcaa merge bine, incepi si bagi pe rind cite una, probezi, mai bagi una, iar probezi... asa elimini posibilele cauze.

Vezi sa instalezi driverele corecte pt placile respective si sistemul tau de oprerare.

 

Spor. Sa ne zici ce iese.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...