Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Bomba pe roti a detonat ...

Recommended Posts

Bah, da' chiar ca nasoale rau imagini!

Io n-am vazut nici un Matiz in poze... da' se poate sa fi fost furat de "peisaj". N-are nici o importantza... Dumnezeu sa-i odihneasca!

 

Azi am pierdut si noi un coleg de birou, un kosovar. S-a apucat de mesterit nush-ce pe la casa, aseara, si s-a electrocutat... azi dimineatza a murit la spital. Faza dura e ca aseara il invitasem sa mearga cu noi la restaurant, dar a zis ca are treaba acasa si n-a venit! Asta-i viatza!

Dumnezeu (sau Allah - ca era musulman) sa-l odihneasca si pe el!

Share this post


Link to post

Nu ştiu dacă aţi observat ce film e în seara asta la A1, ora 20:00: Explozia.

 

În căpitănia portului Galaţi se recepţionează un SOS. Nava Poseidon, înregistrată sub pavilion panamez, transmite apeluri neclare, în care semnalează faptul că sala maşinilor este cuprinsă de un incendiu puternic. Membrii echipajului intră în panică şi cei mai mulţi se aruncă în valurile Mării Negre. La sosirea şalupei autorităţilor româneşti vasul este deja abandonat şi incendiul se întinsese.

Încărcătura vasului, formată din 4.000 de tone de îngrăşăminte agricole, (azotat de amoniu), este dinamită curată. În contact cu substanţe inflamabile, încărcătura poate declanşa o adevărată catastrofă şi totul pe o distanţă de 10 kilometri poate fi distrus. Autorităţile portului Constanţa caută cea mai rapidă şi mai sigură soluţie pentru înlăturarea pericolului.

Filmul a fost inspirat dintr-un fapt real. Prin întâmplările şi personajele imaginate, realizatorii filmului au dorit să aducă un omagiu tuturor eroilor care trăiesc printre noi.

Gheorghe Dinică îşi construieşte cu tandreţe dramatică şi cu destul umor rolul unui sondor care-şi părăseşte familia pornită spre o nuntă, ca să salveze navă şi oameni. Întors ca din morţi, eroul său plin de perol şi noroi ajunge la un drum. Soţia, Draga Olteanu, îl vede de departe şi aleargă spre el. O secvenţă destul de frumoasă pentru o eventuală antologie a celor mai bune momente din cinematografia românească.

Share this post


Link to post

Stupid...bineinteles ca baietii de la Antena 1 incearca sa traga spuza pe turta lor...how stupid..."Super! Daca tot au murit colegii nostri hai sa bagam Explozia, mai crestem si noi rating-ul"........tipic Rromanesc

Share this post


Link to post

Parerea mea este ca cei de la Antena1 sunt penali / patetici. Adica nu sunt cu mult peste cei de la Putere care au incercat sa speculeze momentul in scop electoral. Intradevar au pierdut 2 oameni acolo (Dumnezeu sa-i odihneasca), si tot bat toba ca datoria lor este sa se afle adevarul. Dar daca stai sa privesti pe partea cealalta, oamenii aia au murit la serviciu, a fost accident de munca. Se discuta la un moment dat pe un alt forum cum ca cineva a incercat mai de mult sa dea celor de la Antena1 niste casete aduse din America care aratau cum trebuie filmat la incendii (era facut pt. ziaristii de la CNN). Conducerea de la Antena1 a refuzat sa le cumpere la pret de catalog, pentru ca a considerat ca nu erau necesare (probabil ar fi costat 1 minut de publicitate). Daca ziaristii aia ar fi stiut cum sa obtina senzationalul fara se puna in pericol, acum ar fi fost cu 2 morti mai putin.

Share this post


Link to post

... eu sint zguduit in continuare de acest dezastru ... si nu atit de tragedia umana ci de faptul ca aceasta tragedie putea fi evitata ... refuz sa accept atitudinea mioritica si invatatura crestina cu "asa le-a fost soarta" si "intoarce si celalalt obraz" ... pur si simplu a fost relevata incapacitatea structurilor statului de a preveni si gestiona o situatie de criza ... nu mai sint dezamagit, sint furios, minios si incrincenat ... nu mai trebuie sa moara oameni din cauza incompetentei unora.

 

Brambureala legislativa si sfidarea legii a condus la pleacarea unui camion incarcat cu o substanta POTENTIAL PERICULOASA condusa de UN sofer neinstruit si neechipat ... isi poate cineva imagina ca un TIR poate circula fara extinctor, macar?

 

Necunoasterea atributiunilor de serviciu si lipsa de respect de care se "bucura" structurile Ministerului de Interne au facut ca un politist sa nu aiba autoritatea necesara pentru a indeparta multimea de gura-casca (care din cauza saraciei pot sa jur ca isi impleteau imboldul uman de a da o mina de ajutor cu dorinta de a pune mina pe ceva saci cu azotat dupa ce se stingea incendiul) si de a opri circulatia pe E85.

 

Pompierii (comandantul lor in special) au actionat dupa ureche, desi cunosteau natura incarcaturii; nu au respectat (sau nu au cunoscut!) procedura de interventie la acest tip de incident; probabil ca nivelul profesional le era mult mai scazut decit curajul incontestabil ... si din cite cunosc, nivelul de profesionalizare al unei unitati militare se ridica prin munca sustinuta a comandantilor.

 

Procurorii au actionat deplorabil (intimidati probabil de prezenta la fata locului a 2 ministri DIN CARE NICI UNUL NU LE ERA SEF IERARHIC) si din aceasta cauza avem sicrie fara morti si morti fara sicrie ... electoral vorbind, la o populatie cu o mentalitate de secol XVIII, profund atasata de cultul mortilor, nu asa se procedeaza ... soferii puteau injura linistiti 1 saptamina ocolind zona (oricum nu-i mai baga nimeni in seama), asa a iesit la iveala cinismul de care sint capabili niste domni ce nu scapa nici o ocazie de a-si face cruce la TV ... nu intimplator, obtinerea unei dovezi capitale (caseta video) intr-un caz de omor din culpa s-a datorat jurnalistilor, care au CUMPARAT dovada de la un satean pus pe fapte mari ... deloc impresionat de tragedia consatenilor sai, de moartea autorului imaginilor si de faptul ca ar putea fi acuzat de tainuire de dovezi ...

 

Ziaristii cazuti la datorie si-au asumat oare moartea ca risc profesional? scrie in fisa postului ca pot sa moara la locul de munca? nu cred ... ei sint ochii si urechile cetatii si trebuie sa fie in prima linie cind se intimpla ceva ... evident, respectind limita de protectie impusa de autoritati ... cind aceasta limita e fluida, daca nu inexistenta, ce le poti cere altceva? ei au mers sa filmeze un TIR care ardea, pericolul de la fata locului altii erau datori sa-l cunoasca si sa impuna limita de protectie ...

 

Speranta mea e ca aceasta tragedie nu va aluneca de pe prima pagina undeva pe la pagina 5 ... A1 si JN au datoria fata de memoria angajatilor trustului de presa din care fac parte sa ne faca sa nu uitam ce s-a intimplat si mai ales sa ni-i arate tot timpul pe cei vinovati de haosul din tara asta, haos datorat unor guvernanti slabi si dornici de inavutire ... daca asta se cheama exploatare a memoriei victimelor in scopuri electorale si manipulare a opiniei publice, ei bine, eu sint unul dintre cei dornici de a fi manipulat pentru a nu se mai intimpla ce s-a intimplat ... TREBUIE SA SE SFIRSEASCA ODATA MARASMUL IN CARE NE TIN ASTIA ... si poate trebuie sa facem ceva ...

 

PS: difuzarea "Exploziei" o consider educativa din toate punctele de vedere in situatia de fata ... mai ales pentru felul cum au reactionat autoritatile atunci ...

Share this post


Link to post

FLEX, asta-i comentariul tau? :shock: Daca da, m-ai uns pe suflet...sar'mina... te-ai gindit vreodata sa faci jurnalism (ce de politica te-am mai intrebat :wink: )?

Share this post


Link to post

[ pur si simplu a fost relevata incapacitatea structurilor statului de a preveni si gestiona o situatie de criza ... nu mai sint dezamagit, sint furios, minios si incrincenat ... nu mai trebuie sa moara oameni din cauza incompetentei unora.

 

Flex 'geaba, tetelu poate statul sa faca ce-o face dk nu exista la nivel de individ constiinta aia de a face lucruruile cum trebuie nu se va skimba mare lucru ...Acum sa recunostem ca totusi era greu de prevazut sa s eintample chiar toate si defectiune si foc si explozie ...Sa ne amintim ca fatidicul are loc si in Statele Unite (vezi navetele pierdute din cauze de erori de consruictie) vezi trenuri care se ciocnec vezi aeroporturi care cad dupa un an de zile si multe multe altele in toata lumea asta mare)...Cred ca socul il simtim NOI foarte puternic pentru ce se intampla la NOI si asta DOARE...Mai sper ca viitorul nu ne va impinge spre capitalismul Americi de Sud la polarizarea aceea ingrozitoare cu 98% saraci lipitzi si 2 % superputrezi (si) de bogati...Am zis SPER da' sincer sincer nu mi se arata ...Nebunia asta in care traim in care toata lumea nu viseaza deact la bani (ati observat mai ca a murit visarea?) nebunia asta deci ne impinge spre prapastie si habar nu am cati suntem cei care gandim intr-un anume fel si incercam sa ne purtam cat de cat la nivelul unei decente demnitati poate poate vom putea salva coltzul asta de lume ..Ideea e ca ar mai si trebui sa facem ceva ....(Stiti mai cat de vinovat ma simtzeam ieri la meeting cand dadeam kistoacele pe jos?...)....Deci exeplu aseara putea sa iasa rau !...Doar Shenck si Flex aureactionat !..Mai noi (vorbesc asa de NOI in general opamenii acestei tari) vorbim prea mult si facem prea putzin...Uf m-a luat valual...

Share this post


Link to post

Zeu, ce dreaq se intimpla, v-ati cumintit cu toti? Trebuia sa spui doar:

 

DIN PACATE NU NE DEZICEM, INCA O DATA, DE "RENUMELE" PE CARE NI L-AM FORMAT NOI, RROMANII, DE OAMENI CARE-SI SAPA GROAPA UNUL ALTUIA...NIMIC NU MA MAI MIRA, TOTUL E UN EXCREMENT (ca sa-mi arat si eu veleitatile literare).

Share this post


Link to post

Alo !..Aici NU CATERINCA OK!?!?!

Share this post


Link to post

Bre, nu era la caterinca, uita-te la comentariul meu...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...