Jump to content
Sign in to follow this  
sebian

Finantele Vor Sa Impoziteze Salariile Din It

Recommended Posts

Finantele vor sa impoziteze salariile din IT

 

Declaratiile ministrului de finante Sebastian Vladescu referitoare la posibila introducere a impozitului pe salariile angajatilor din domeniul IT au provocat convulsii in randul firmelor de software.

 

Pana acum domeniul IT era scutit de la plata impozitului pe salariu tocmai din dorinta ca acest sector sa se dezvolte. In prezent, in domeniul IT din Romania lucreaza peste 25.000 de specialisti.

 

Un numar de 6000 dintre acesti beneficiaza de scutiri la plata impozitului pe salariu. Surse din cadrul Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) ne-au declarat ca suma pe care Ministerul de Finante o va colecta in plus la bugetul de stat, prin introducerea acestui impoizt, se va situa in jurul valorii de 3,5 milioane de euro anual.

 

Conform acelorasi surse, renuntarea la acest avantaj va descuraja companiile sa investeasca in dezvoltare, in conditiile in care accesul la finantari este greoi si complicat. In final, se va ajunge la micsorarea bugetelor companiilor si, poate, chiar la "atrofierea" unuia dintre cele mai competitive secatore din economia romaneasca.

 

Potrivit unui studiu efectuat de IDC, o companie internationala care se ocupa de sondarea pietelor informatice din 57 de tari, Romania are cea mai dinamica piata IT din sud-estul Europei, cu un potential de dezvoltare foarte ridicat.

 

Pentru urmatorii cinci ani, IDC estimeaza ca piata IT din Romania va inregistra o crestere anuala medie de 10%, astfel ca in 2009 va atinge 1,3 miliarde de dolari si va aduce statului, in plus, incasari de 69 de milioane de dolari.

 

Acelasi studiu apreciaza ca pana in anul 2009 sectorul IT va genera inca 7000 de noi locuri de munca, ridicand astfel totalul la 32.000.

 

Conform unui alt studiu, realizat de ANIS, in Romania exista in momentul de fata 8.480 de companii de software, iar salariul mediu lunar brut este de 310 euro.

 

Andrei Woinarovski, directorul general al firmei Sintact, a declarat pentru Hotnews.ro ca "este putin probabil ca firmele sa mentina salarile actuale ale angajatilor, pierderile suferite prin introducerea impozitului resimtindu-se direct in buzunarele acestora din urma. Din acest moment ne putem astepta la un exod al specialistilor in informatica".

 

"Pentru o persoana cu calificare inalta in acest domeniu nu se pune problema gasirii unui post in strainatate" a mai adaugat Andrei Woinarovski.

 

Reprezentantii Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii au declarat pentru Hotnews.ro ca in urmatoarea perioada vor incerca sa determine impactul acestei propuneri asupra companiilor din domeniu, urmand ca in cel mai scurt timp sa-si exprime o pozitie oficiala referitoare la aceasta propunere.

Acest material poate fi preluat doar cu citarea sursei HotNews.ro

 

HotNews.ro, Vlad Telibasa, 22 sep 2005

Share this post


Link to post

da e nasol momentul dar daca e sa gandim la rece, motivul pentru care a fost luata decizia, vedem ca nu prea au motiv acum, sa o aplice. In occident, nu se mai pleaca ca altadata, din cauza outsourcing-ului, care a redus numarul locurilor de munca din it(programare, proiectare etc) disponibile, slujbe ce au fost transferate in tari mai "ieftine" ca cele din europa de est, india etc. Oricum mi se pare exagerata afirmatia ca va fi un exod al specialistilor in strainatate. Totusi e naspa ca s-au zgarcit la tarate, era mai bine sa o mentina(eventual combinate cu masuri care sa stimuleze si mai tare migratia marilor case de soft sau cercetare) spre romania, sa incurajeze ca tara noastra sa aiba un export cat mai mare bazat pe "inteligenta"

Edited by maximus

Share this post


Link to post

E perfect!!! O sa se aplece Pamantul in zona USA-Canada de cati softisti o sa plece acum!

Share this post


Link to post

sunt mai multe metode de a evita impozitarea

la negru, cu o microintreprindere, cu donatii, etc :D

 

nu are sa dea nimeni salariile inapoi.. ma refer la cele mari sau marisoare :thumbl:

Share this post


Link to post

Pregatiti actele de Canada!

 

Nici cu "micro" nu va mai merge, ca te pun aia din 2006 sa ai minim 5 angajati daca mai vrei sa platesti impozit pe venit...

 

sa incurajeze ca tara noastra sa aiba un export cat mai mare bazat pe "inteligenta"
... da, da... Intrebati si voi cat "ajuta" statul ca sa fie reprezentata si Romania la targurile de IT de afara!

 

eventual combinate cu masuri care sa stimuleze si mai tare migratia marilor case de soft sau cercetare
Asta cu impozitarea 0 la salarii era cea mai buna masura ca sa vina casele mari de software sa faca teamuri in Romania. De fapt impozitul 0 ajuta casele de software si nu pe programator. In general un salariu se negociaza net, deci avantajul era exclusiv al angajatorului.

Share this post


Link to post
... da, da... Intrebati si voi cat "ajuta" statul ca sa fie reprezentata si Romania la targurile de IT de afara!

 

scurt.

man, da nu ati invatat si voi nimic pana acum ? daca vreti ceva de la stat, apelati la PRESA.

se participa la un targ IT din afara care reprezinta Romania si domnul ministru IT nu va da nimic, faceti scandal in presa.

Share this post


Link to post

Chestia asta nu va face decat sa incurajeze iar salariile la "negru"... pentru ca cei care lucreaza in IT sa pastreze salariul luat efectiv...Pana aici totul e "bine" pentru angajat ca nu-l afecteaza la bani. Partea mai nasoala va fi atunci cand se va dori obtinerea unui credit...va dati seama de ce!!!

Share this post


Link to post

aceasta masura este inevitabila. daca n-o fac acum (si inca n-au facut-o, e doar un proiect) o fac anul urmator sau la aderarea in UE.

 

bucurati-va ca se trece la impozitare de 16%, si nu de 40, ca acum un an. e o mare diferenta zic eu.

 

si chiar daca si eu o sa fiu afectat, nu pot sa nu inteleg ca e o masura corecta. toata lumea, impozitata in mod egal. 16%. Si castigurile de la bursa se vor impozita de la anul cu 16% (in loc de 10, cum e acum).

Share this post


Link to post

problema este alta, parerea mea. Este intr-adevar etic sa se impoziteze si softistii, dar sa nu uitam ca aceasta scutire a dinamizat foarte mult sectorul IT, au fost marite salariile in mod real la multe companii, si au CRESCUT contributiile la asigurarile sociale!

 

Prin reintroducerea impozitului, sint multe firmulite care vor trece mai la negru-gri, si ce iau guvernantii pe mere dau pe pere: vor incasa alea citeva milioane in plus pe an (o nimica toata daca ne gindim bine) pe care le va pierde de la asigurari din cauza salalriilor care oficial vor fi mai mici.

 

Poate gindesc eu subiectiv, care voi pierde niste bani bunicei la impozitare :(

Share this post


Link to post

aici e o ambiguitate... ce ai negociat la angajare? netul sau brutul? dar daca lucrezi de mai mult timp ce se intampla?

 

o sa fie ca si la introducerea impozitului unic, la unii o sa se modifice salariul la unii ba.

Share this post


Link to post

In urma proiectului de eliminare a impozitului 0 din sectorul IT

Alcatel si Siemens se gandesc sa inchida departamentele de cercetare din Romania

 

Propunerea Ministerului de Finante legata de eliminarea impozitului zero pe salariile angajatilor din industria IT este pe cale sa faca primele victime. Astfel doi dintre cei mai importanti jucatori de pe piata, Siemens si Alcatel se gandesc serios la posibilitatea relocarii departamentelor de cercetare in tari in care acest domeniu beneficiaza de o mai mare stabilitate legislativa.

 

Aceste declaratii au fost facute astazi in cadrul unei conferinte de presa sustinuta astazi la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

 

Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor(CTIC) a fost cel mai virulent protestatar la propunerea pe care doreste sa o adopte Ministerul de Finante.

 

Astfel reprezentantul CTIC a declarat ca in momentul de fata, scutirea de la plata impozitului pe salariile angajatilor in sectorul IT este singura masura menita sa incurajeze investitiile din acest domeniu.

 

Varujan Pambuccian a dat exempul altor tari din estul Europei unde facilitatile investitorilor in IT sunt mult mai mari. Astfel Rusia, Polonia, Moldova si Ucraina au adoptat masuri care prevad o cota de TVA mai mica la exportul de soft si merg pana la scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit.

 

Asociatiile din domeniul IT au adoptat o pozitie comuna care se opune ferm acestei masuri. In comunicatul emis se mentioneaza ca efectul asupra companiilor va genera o incetinire a ritmului de dezvoltare prin transferul presiunii costurilor asupra bugertelor dedicate investitiilor.

 

Ca urmare a unei eventuale eliminari a impozitului zero, companiile vor trebui sa suporte o crestere a costurilor cu 5-12%, costuri care vor fi suportate in buna masura prin reducerea investitiilor.

Industria de software si servicii din Romania este orientata catre export, acesta constituind peste 70% din productia totala.

 

Industria TIC si software din Romania ar putea deveni un factor major de dezvoltare economica. Studiile efectuate releva ca in decurs de cinci ani acest domeniu va genera aproximativ 300 de mii de locuri de munca cu o productie anuala situata in jurul sumei de 2 miliarde de euro.

Acest material poate fi preluat doar cu citarea sursei HotNews.ro

 

HotNews.ro, C.P., V. Telibasa, 30 sep 2005

Share this post


Link to post

Ministrul Culturii a promovat pe sest o Ordonanta care afecteaza industria IT

 

Doua modificari legislative pot aduce industria de IT intr-o situatie extrem de delicata. Prima este reintroducerea impozitului pe salariile din acest sector, despre care Hotnews.ro a fost prima publicatie care a scris.

 

A doua modificare este deja in vigoare, sub "palaria" mai larga a Ordonantei 123/2005, care are ca obiect drepturile de autor. Aceasta ordonanta, trecuta pe sest prin guvern de noul ministru al Culturii, Adrian Iorgulescu, fara nici un fel de negociere cu asociatiile de profil, elimina orice limita superioara pentru taxele platite de firmele care comercializeaza produse IT.

Cu alte cuvinte, da liber la impunerea unor taxe cu mult mai mari decit cele existente pina in prezent.

 

Istoria ordonantei

Pina la aparitia Ordonantei 123/2005, colectarea taxelor pentru drepturile de autor (numite remuneratii compensatorii) se facea conform Legii 285/2004.

 

Fostul ministru al Culturii, Mona Musca, a demarat negocieri cu asociatiile de profil pentru stabilirea unor limite care sa convina atit autoritatilor, cit si jucatorilor de piata. Aceste praguri au fost stabilite intre 0,5% (pentru imprimante, scannere, CD-writter, DVD-writter) si 1,5% (audio-recorder, minidisk recorder).

 

Pragurile fusesera acceptate de toate partile implicate in negocieri, si urma ca ele sa fie prinse intr-o noua lege.

 

Numai ca Mona Musca si-a dat demisia din functia de ministru al Culturii, iar in locul sau a venit Adrian Iorgulescu. In paralel cu postul de ministru, Iorgulescu este si presedinte al Uniunii Compozitorilor din Romania si, mai ales, presedinte al organismului de gestiune colectiva UCMR-ADA (colector al drepturilor de autor in domeniul muzicii).

 

Acesta a promovat, intr-o sedinta de Guvern din 19 septembrie, Ordonanta 123, fara nici un fel de consultare cu actorii de pe piata sau cu asociatiile de profil.

 

Efectele Ordonantei se pot reduce la o singura fraza: vor pierde producatorii/distribuitorii de produse si servicii din IT si vor cistiga organismele de gestiune colectiva (OGC), adica exact UCMR-ADA (al carei presedinte e Adrian Iorgulescu) si celelalte organisme similare.

 

Ce prevede Ordonanta 123/2005

 

Cea mai importanta prevedere a Ordonantei 123/2005 este eliminarea din lege a oricaror marje si limite procentuale pentru stabililirea remuneratiei compensatorii (adica a banilor ce vor fi varsati de firme catre OGC-uri).

 

Eliminarea limitelor maxime va duce, logic, la explodarea pretentiilor OGC-urilor in negocierile cu firmele care produc si comercializeaza.

 

"Vom fi, practic, la mina acestor OGC-uri. Chiar daca Ordonanta nu va trece de Parlament, efectele ei vor ramine un timp, suficient pentru ca preturile la produsele si serviciile taxate sa creasca", ne-a declarat Valentin Negoita, presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor.

 

Si reprezentantii Softwin ne-au declarat ca nu sint de acord cu Ordonanta 123 promovata de Adrian Iorgulescu, si nici nu au fost consultati de reprezentantii Ministerului Culturii in vederea unor negocieri. In opinia acestora, eliminarea pragurilor maxime in negocieri va duce, in final, la cresterea preturilor de desfacere ale produselor si serviciilor.

 

Ministrul Culturii , Adrian Iorgulescu, nu a raspuns la intrebarile adresate de Hotnews.ro pina la aparitia acestui articol.

 

Pambuccian: Ordonanta nu va trece de Parlament

 

Presedintele Comisiei IT din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat pentru Hotnews.ro ca Ordonanta 123/2005 nu va trece de Comisia pe care o prezideaza. "Nu are nici o sansa sa treaca asemenea prevederi. Am vorbit cu colegii mei si vom respinge prevederile abuzive", a spus Pambuccian.

 

Camera de Comert Americana critica dur Ordonanta

 

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) considera ca eliminarea din Legea drepturilor de autor a limitelor superioare ale platilor compensatorii din domeniul copiei private lasa loc unor nedreptati in timpul viitoarelor negocieri intre organismele de gestiune colectiva si utilizatori.

 

Reprezentantii AmCham s-au aratat ingrijorati de "posibilitatea ca prin functionarea actualului sistem de colectare a drepturilor de autor, autoritatile sa stranga mai multi bani din platile compensatorii decat din colectarea drepturilor de autor de la canalele de productie primare", cum ar fi editurile sau casele de productie.

 

Radu Enache, membru al Consiliului Director al AmCham si Co-coordinator al Comitetului de IT&C, explica: "Noua initiativa inaintata de Organismele de Gestiune Colectiva (OGC) si sustinuta de ORDA propune eliminarea mentiunii unui plafon maximal lasand astfel loc, in opinia noastra, unei potentiale nedreptati si manipulari in timpul viitoarelor negocieri dintre OGC si reprezentantii

 

utilizatorilor. Industria IT&C locala se angajeaza sa plateasca drepturile cuvenite prin lege detinatorilor drepturilor de autor, dar in conditiile unui mecanism de colectare si management al banilor transparente, nearbitrare si eficiente".

 

Situatia din Europa

 

Nicaieri in Europa nu exista o astfel de prevedere arbitrara, care sa lase loc unei cresteri explozive a preturilor. Plafoanele superioare sint stabilite in toate tarile la nivele acceptabile, atit in ceea ce priveste echipamentele periferice si media.

 

Astfel, in Germania, pentru echipamente periferice exista taxe cuprinse intre 0,0614 euro si 1,28 euro/produs, iar in Ungaria taxele se situeaza intre 0,06 euro si 2,1 euro.

 

HotNews.ro, C. Pantazi, V. Telibasa, 03 oct 2005

Share this post


Link to post

Vladescu renunta la impozitarea salariilor din IT

 

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca a renuntat la idea de a introduce impozitul pe salarii in industria IT. Vladescu a recunoscut ca reactia puternica a firmelor de profil, a presei si societatii civile l-a determinat sa renunte la aceasta idee.

 

Hotnews.ro a fost prima publicatie care a analizat impactul acestei masuri asupra industriei IT.

 

Presedintele Comisiei IT&C din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat in exclusivitate pentru Hotnews.ro: "ma bucur ca ministrul Finantelor s-a razgindit. S-a dovedit ca o gindire economica este mai buna decit o gindire contabiliceasca".

 

Toate celelalte taxe si impozite propuse ramin

 

In privinta tuturor celorlalte cresteri de taxe si impozite, ministrul Sebastian Vladescu a spus ca nu poate da inapoi, deoarece nu este vorba despre o influentare a mediului de afaceri in intregul sau, sistemul major de taxe urmind sa fie acelasi si in 2006.

 

Ca urmare, taxa pe masinile de mare capacitate, pe iahturi, impozitarea cu 16% a cistigurilor la Bursa si a dobinzilor, majorarea taxelor pentru restaurante si baruri se vor regasi in noua varianta a Codului Fiscal.

 

In privinta impozitului pe cistigurile de la Bursa, Vladescu a declarat ca urmeaza sa fie stabilite modalitati de lucru care sa permita taxarea echitabila. Ca urmare, se va proceda la o actualizare trimestriala a portofoliilor.

 

Impozitul pe imobilizarile corporale - doar pentru firmele non-active

 

Vladescu a dat detalii despre impozitul pe imobilizarile corporale, despre care reprezentantii mediului de afaceri au sustinut ca este aberant.

 

Vladescu a explicat ca acest impozit se va aplica doar firmelor non-active, adica acele firme care fie activeaza de mult timp fara profit, fie apar si dispar in functie de interese care nu au nimic de-a face cu principiile economice.

 

Ministrul Finantelor a spus ca acest impozit are menirea de a scoate la suprafata cele aproximativ 150.000 de firme care se afla intr-una dintre cele doua situatii.

 

2 euro pachetul de tigari, daca evaziunea fiscala va fi stapinita si piata va fi suficient de flexibila

 

Pretul tutunului si alcoolului va creste, cu siguranta, de la 1 ianuarie 2006, a anuntat Sebastian Vladescu. El nu a putut preciza daca preturile vor creste ca urmare a taxarii suplimentare sau pentru ca accizarea stabilita cu UE va fi realizata in avans.

 

Solicitat sa avanseze un pret pentru pachetele de tigari, Vladescu a spus ca acesta ar putea ajunge la 2 euro in ianuarie 2006, dar cu citeva conditii. Prima ar fi controlarea eficienta a contrabandei si evaziunii fiscale, lucru de care ministrul insusi a spus ca se indoieste.

 

A doua conditie ar fi flexibilitatea pietei si gasirea unui echilibru intre toate categoriile de actori de pe piata tutunului si alcoolului.

Share this post


Link to post

Din pacate, inevitabilul e pe cale sa se produca. Zilele acestea se voteaza (daca nu s-a votat deja) noul cod fiscal. Ce prevedere credeti ca are inclusa? Una ce, personal, ma arde la buzunar. Incepand de la 1 ianuarie 2007, angajatii cu studii superioare de profil din industria IT ce activeaza in domeniu, nu vor mai beneficia de scutirea de impozitul pe venit.

Aceasta era singura facilitate oferita industriei IT. Vorbind obiectiv, lasand deoparte faptul ca o sa pierd o suma destul de importanta de bani, statul "refuza" practic sa incaseze o suma importanta de bani din celelalte impozite aduse de industria IT. De ce? Cineva spunea mai sus se negociaza salarul net si astfel noi, angajatii, nu vom fi afectati. Oare?

Cate firme din domeniu vor accepta sa scoata din conturi aceste sume pentru a acoperi cei 16%? Si asa sunt foarte putine ce ofera forme legale de munca. Astfel, se incurajeaza munca la negru, pe care, cu voie, fara voie, vom fi nevoiti sa o acceptam. Vor fi venituri ce nu vor fi declarate de catre firme, astfel statul isi va da palme singur.

In ultimul timp au aparut tot felul de firme, hai sa nu le zic fantoma, ce ofera recompense pe masura, la modul ca ofera salarii net superioare fata de concurenta (prin includerea tuturor impozitelor ce ar fi trebuit varsate in conturile statului), dar nu ofera carte de munca. Practic, firma respectiva nu exista in acte, lucrul se face la domiciliu, nu se ofera carte de munca, dar salarul obtinut face programatorul sa uite acest lucru. Profitul obtinut de firma respectiva nu va fi impozitat de nimeni!!!

Toti conducatorii nostri spun ca vor stoparea exportului de materie cenusie. Curios este ca fac exact contrariul. Si asa pe piata se resimte o nevoie acuta de forta de munca. Multe firme se bazeaza acum pe studenti, care, dupa finalizarea studiilor ne vor saluta cu viza pe pasaport de pe scara avionului. Nu spune nimeni ca acei 16% pot tine un om in tara, dar, daca un programator va avea ocazia sa plece, nu are nici un motiv sa nu o faca! Nu e nimic, vom pleca sa platim impozite in alta tara, macar acolo vom avea de unde!!!

Canada, pregateste-te, acusica imi fac bagajele!!!

Share this post


Link to post

Sunt 99% sigur ca firma la care lucrez o sa acopere ea impozitul.

De ce? pentru ca si inainte de a baga aceasta scutire tot ea platea impozitul de 40% sau cat era la vremea aia.

 

Si nu, nu esti nevoit sa accepti micsorarea salariului, nu esti sclav. Poti sa pleci oricand la concurenta. Interna sau externa.

 

Si desi lucrez in domeniu, nu mi se pare normal ca un programator sa nu plateasca impozit, dar un medic sau un profesor da. Cu ce ajut eu societatea? ajut doar niste companii sa faca mai multi bani, atat. De ce sa fiu avantajat?

Share this post


Link to post

Ca sa incurajeze tinerii sa se faca si informaticieni, nu doar manelisti sau fotbalisti.

 

Si ca sa incurajeze companiile straine sa vina si sa produca soft in Ro. Softul e o chestie cu valoare adaugata foarte mare si trebuie incurajat. Informaticienii castiga bine, isi cumpara Cielo, Daewoo face profit, statul il ipoziteaza si toata lumea e fericita :D

 

In plus, la americani IT-ul este unul din motoarele cresterii economice. Insa e interesant ca nu IT-ul propriu-zis aduce cele mai mari profituri, ci companiile care il folosesc.

Mai bine lasam neimpozitate companiile care fac soft, incat produsul sa iasa ieftin, si apoi taxam profiturile marite ale companiilor care folosesc respectivul soft. Daca o companie inlocuieste 50 oameni care fac munca necalificata si cu valoare adaugata mica cu un calculator si un soft ieftin, profitul ei va exploda. Si profitul ala poate fi taxat si de acolo se scot mai multi bani decat de la cei care produc softul... Decat sa impozitam un soft care costa 100 euroi, mai bine impozitam profituri de mii de euro ale companiilor care il folosesc.

 

IT-ul e ca si benzina, la baza economiei.. Daca o scumpesti, scade competitivitatea la toate celelalte domenii economice.

Cam asta e teoria, acum in practica dracu' stie ce se intampla.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

@mr Ti se pare ieftina o licenta de autocad?

Mie nu !

Normal este sa fie impozitata toata lumea si nu cred ca exista vre-un loc pe lume unde anumite salarii sa nu fie impozitate .

Parerea mea

Share this post


Link to post

@mr: adevar grait-ai!

Ar trebui ca fiecare dintre noi sa gandeasca pe ansamblu, care sunt dezavantajele si beneficiile in ambele cazuri.

Cat castiga statul din impozitele pe salar? 4-5 milioane de euro. Cat castiga la momentul actual din impozitele din industria IT? 2-300 milioane euro. Cat va castiga dupa?

Cu siguranta aceasta diferenta o sa fie mult mai mare decat impozitele colectate din salarii.

 

@ticolino: intr-adevar, nu te obliga nimeni sa stai la firma respectiva in continuare. Pot sa spun ca tu esti unul dintre norocosi, dar tendinta pe piata e sa se mearga catre alte forme de angajare, ce ocolesc legea, iar introducerea impozitului va accelera si incuraja acest proces.

Share this post


Link to post

Cel mai trist e ca acei 16% pe care ii voi plati din salariul meu daca intra in vigoare prevederea respectiva vor ajunge in buzunarul extrem de larg al bugetului care sponsorizeaza cu generozitate parlamentari indolenti, regii autonome cu salarii regesti (sic), contracte frauduloase pentru lucrari publice si lista poate continua la nesfirsit...Platim cu totii afaceri oneroase si un dolce far'niente ale unor dinozauri din institutii bugetare...Asta ma deranjeaza cu adevarat, ca banii statului sint dirijati in cu totul alte directii decit cele normale pentru un stat cu pretentii de membru in "marea familie europeana"...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...