Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Petrom Trece In Regim De Franciza

Recommended Posts

http://www.gandul.info/2005-08-25/economic/vor_fi_inchise

 

La jumătate de an de la privatizare, Petrom se laudă cu rezultate remarcabile. Compania a avut de câştigat din creşterea preţului petrolului pe piaţa mondială, fapt ce a permis proprietarului ? OMV să se ocupe de definitivarea strategiei de funcţionare a Petrom. Astfel, în primele 6 luni, cifra de afaceri a Petrom a crescut cu 16%, la 4,612 miliarde lei, profitul net, de 601 milioane lei, fiind de 6 ori mai mare decât în primul semestru din 2004. Reprezentanţii companiei recunosc că principalii factori care au condus la performanţele financiare înregistrate de Petrom au fost preţurile ridicate ale ţiţeiului şi produselor petroliere, dar şi controlul costurilor şi creşterea eficienţei. În 6 luni, au avut loc 27 de mişcări de preţuri la benzinăriile Petrom, cea mai mare parte fiind scumpiri, a precizat Werner Schinhan, directorul general executiv adjunct al societăţii. Cu toate că rezultatele financiare sunt bune, Petrom se situează la o serie de indicatori de referinţă sub media europeană, motiv pentru care, compania va intra într-un proces de restructurare, respectiv modernizare. Oficialii Petrom au anunţat că urmează să fie închise 50 de benzinării din totalul de 600, precum şi depozitele neprofitabile, iar întreaga reţea de distribuţie va fi externalizată. În următorii 2 ani, toate benzinăriile Petrom vor fi trecute în administrarea unor parteneri externi, în sistem de franciză sau într-un program denumit Full Agency. "Un partener sau un dealer selectat va gestiona staţia preluată pentru şi în numele Petrom, în schimbul unui comision. Acesta va urma cu stricteţe regulile Petrom", a explicat oficialul companiei. Pentru închiderea unităţilor neprofitabile, OMV alocă 60 de milioane de euro, bani care vor acoperi şi plăţile compensatorii pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi. Despre disponibilizări, reprezentanţii Petrom nu au suflat o vorbă, precizând doar că programul de restructurare a fost convenit cu sindicatele.

 

 

Proprietarul austriac nu s-a grăbit însă să facă investiţii la Petrom. Doar 43 milioane RON, cu 45% mai puţin decât în semestrul 1 al anului trecut, au fost băgaţi în construirea şi modernizarea de staţii de distribuţie. "Până acum, am studiat şi revizuit proiectele", a explicat Schinhan, dând asigurări că, până la finele anului, se vor face investiţii de 400 milioane euro.

 

Cu alte cuvinte, de benzinarii se vor ocupa alte firme decat Petrom, la fel ca la Shell, unde s-a vazut la ce s-a ajuns ...

Share this post


Link to post

Pa dracu',astia nu stiu cum sa traga bani mai repede pana intram in UE...vor sa salte pretul benzinei cu mult PESTE 1E litrul...iar ca drept scuza clasica "5% din pretul litrului de benzina sunt banii dealerului"...ce draq ma chiar atat de prosti sunt romanii astia??? :-W .

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

eco premium va fi de la noapte 1,014 euro

Share this post


Link to post

Asta ca sa nu mai vorbim de benzinele de CO98 CO99 X( .

Share this post


Link to post

Romania a fost si este izvorul tamaduirii pentru pungasii din lumea intreaga asa ca nu trebuie sa ne mai mire ceva.

Share this post


Link to post

Petrom creste preturile saptamanal pe motiv de aliniere la cotatia internationala a bariluli dar in raportul lor pe primele 6 luni se spune ca in aceasta perioada au importata o cantitate infima de titeti.Atunci ce pana mea aliniaza?

Share this post


Link to post

Preturile. Pentru profit. Pentru ca pot.

 

PS: Eu sunt calm. Am ajuns la concluzia ca singura varianta buna e sa fac eu bani mai multi.

Share this post


Link to post

cine are GPL...

merge mai ieftin...

petrom a miscorat pretul la GPL cu 300 lei vechi :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...