Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Circuit Auto La Palatul Parlamentului

Recommended Posts

http://www.gandul.info/2005-08-05/social/fostul_pilot

 

Fostul pilot de Formula 3 Hartmut Beyer a venit ieri la Bucureşti, pentru a discuta cu reprezentanţii Primăriei Capitalei condiţiile organizării în jurul Palatului Parlamentului a unor curse auto, în cadrul Campionatului mondial sub egida FIA. Primarul general al Capitalei a prezentat ieri, înaintea şedinţei de consiliu municipal, proiectul circuitului care se va organiza la Bucureşti, în cazul în care negocierile cu Beyer vor ajunge la rezultate bune pentru ambele părţi. Consilierii municipali l-au împuternicit ieri pe Videanu să negocieze afacerea în numele municipalităţii. "Municipalitatea nu va fi decât gazda acestui eveniment, care va aduce Bucureştiul în rândul capitalelor europene. Voi avea discuţii cu reprezentanţii firmei Beyer Industrial Consulting, prin Hartmut Beyer, cetăţean german, fost pilot de Formula 3 şi GT, cu experienţă în domeniul curselor auto", a spus Videanu, în conferinţa de presă. Primarul a precizat că nu va negocia colaborarea decât cu firma germană, cu Jurgen Barth (reprezentând legătura cu Dresdner Bank, a treia bancă germană) şi cu inginerul Hermann Tilke, cel care a construit cele mai noi circuite de Formula 1, în Bahrein şi Shanghai. Videanu a mai spus că municipalitatea va încasa sume importante în urma evenimentului şi nu se va implica decât cu asigurarea unor servicii, cum ar fi salubrizarea şi utilităţile, toate cheltuielile fiind suportate de firma germană. "Această firmă se află într-o relaţie foarte apropiată cu patronul Formulei, Bernie Ecclestone, ceea ce face ca această cursă să fie de fapt preludiul pentru a aduce la Bucureşti Grand Prix II", a adăugat Videanu. Intrarea Bucureştiului în circuitul marilor oraşe organizatoare de curse automobilistice va aduce încasări de 80-100 de milioane de dolari, în numai trei zile de concurs (vineri, sâmbătă şi duminică), perioadă când circulaţia - şi aşa extrem de redusă în week-end - va fi închisă. ?Vor avea de câştigat, atât oraşul şi Primăria Capitalei, ca partener, cât şi turismul, hotelurile, restaurantele, magazinele, agenţiile de voiaj, taxiurile, benzinăriile, cluburile, toate acestea aducând implicit încasări la bugetul local. Proiectul prezentat are în vedere participarea a 100.000 de spectatori, la care se adugă cei care urmăresc transmiterea cursei la TV. (Titus Liviu VULPE)

Share this post


Link to post

eu stau si ma intreb ce interese ar putea avea constructorii, astfel incat un dtm, campionat de turisme sa vina in romania? Piata romana nu este suficient de mare ai sa justifice un traseu in plus in aceste campionate.. Si cand ma gandesc la cata organizare e necesara, si in plus daca o parte din circuit va fi si sub circulatie publica, inseamna probabil repararea circuitului periodic. Suna bine, insa citeam intr-un ziar ca firma care s-ar putea ocupa de constructia circuitului e infiinta in luna aprilie.. asta la o investitie care costa ceva.. minim cateva zeci de milioane de euro.. cat despre numarul de spectatori? Unde dumnezeu vor face tribune pentru 100.000 de oameni? Plus parcare..

"Această firmă se află într-o relaţie foarte apropiată cu patronul Formulei, Bernie Ecclestone, ceea ce face ca această cursă să fie de fapt preludiul pentru a aduce la Bucureşti Grand Prix II", a adăugat Videan

 

ceea ce zice videanu e pompieristic zic eu.. toti teparii in general erau prezentati ca avand legaturi puternice pe undeva.. parerea mea? Inca o teapa , dar nu stiu cu ce scop..

Share this post


Link to post

atata timp cat nu afecteaza zona si nu platim ca si contribuabil, eu nu am nimic impotriva.. cu ce ne alegem..

pai sosea mai buna in zona

un spectacol auto, poate chiar si moto daca circuitul e ok, sa nu se mai tina pe aeroportul baneasa

ceva de clatit ochii

dezavantaj..

blocarea circulatiei cateva zile pe an, care oricum nu mai conteaza, ca oricum e blocata multe zile din cauza festivalurilor diverse si concerte, deci lumea e obisnuita

zgomot.. la cati oameni locuiesc in zona... pai nu cred ca-i deranjeaza.

Share this post


Link to post

Pai ne mai alegem si cu ceva poluare in plus...

Share this post


Link to post

Da, dar macar pentru orgoliul nostru de romani si asa amarati... n-am putea vedea si noi o cursa de F1 la noi in capitala?! Nu ne-ar bucura si noua ochiul o astfel de masina si nu ne-ar incanta si noua urechea un sunet cristalin de motor puternic. Dar edili nostrii nu prea sunt in stare sa asigure fluidizarea traficului si astuparea gropilor ca sa nu mai mentionez canalizarea, dar sa construiasca un circuit.

 

Vise frumoase noua!

Share this post


Link to post

crisule, nu e vb d f1!

 

mai bine ar da verde la un cross in tot bucurestiul, si nu ar mai face nici o modificare. avem la teren accidentat...cat cuprinde.

 

eu unul nu cred ca se va realiza. cel putin, nu curand. buc are multe aspecte la care sa lucreze pt a fi in rand cu lumea, un circuit nu e prioritar.

Share this post


Link to post

Soseaua aceea mai buna, va fi mai mereu inchisa din cauza curselor. Mie imi convine, nu stau in zona! :D

Share this post


Link to post
buc are multe aspecte la care sa lucreze pt a fi in rand cu lumea, un circuit nu e prioritar.

Dar aduce fonduri pt realizarea altor lucrari. Multi au sa manince o piine la treba asta.

Share this post


Link to post

Daca ploua ca acu' facem curse de hovercraft :mrgreen: .

Share this post


Link to post

Eu unul cred sincer ca nu o sa se intample asta in urmatorii 10 ani, e o parere personala dar eu asa cred!! Stiti cand se va face: cand in toata europa se vor interzice astfel de competitii din cauza poluarii sau din cauza ca nu vor mai putea sa-si puna reclamele la tutun deloc-atunci Bucurestiul va deveni taramul fagaduintei!!!

Share this post


Link to post
Dar aduce fonduri pt realizarea altor lucrari. Multi au sa manince o piine la treba asta.

 

 

asa e. dar romanul se va alege doar cu firmiturile ramase. nu e posibil sa se face ceva serios 100% la noi. doar daca vin strainii cu totul, inclusiv si mai ales mana de lucru

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...