Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Turismul romanesc

Recommended Posts

Ehh...vine vara. Din cate se pare si anul asta voi poposi pe litoralul romanesc. Poate cineva sa dea ceva detalii - pareri despre urmatoarele hoteluri? Ati poposit la vreunul?

- Hotel Sanda - Venus

- Hotel Florica - Venus

- Hotel Camelia - Jupiter

- Hotel caraiman - Mangalia

 

Deocamdata atat. Va astept parerile si sfaturile. Multumesc.

Edited by ZeNeSeu

Share this post


Link to post

Am fost si eu anul asta in concediu pe litoralul romanesc , la Eforie Nord , vila Iris .

Pozele aratau bine pe net , constructie noua , A/C , e-mailuri calduroase cu proprietara , am dat avans si am ajuns la fata locului , dupa oarece peripetii cu masina ( multumesc Renatremo de ajutor cu ocazia asta ) .

La fata locului , dupa ce am ajuns am primit camera la mansarda , intr-o caldura groaznica ( 33 grade ) , iar cind am vrut sa pornesc A/C -ul , receptionerul a zis ca daca nu este trecut pe factura , trebuie sa-l platesc separat .

Dupa o mica analiza a facturii , le-am cerut camera cu balcon asa cum era trecuta in factura , fapt la care au inceput sa faca fete-fete si sa accepte sa-mi dea A/C-ul .

Camera era mica , surprinzator pentru o vila constructie noua , iar in prima noapte am mai avut o surpriza neplacuta : comutatorul lampii de la pat a lui fiu-meu era plasat in spatele pernei , motiv pentru care a trebuit sa ma scol de 3 ori sa sting lumina aprinsa accidental .

De statiune nu am fost incintat problemele importante fiind aglomeratia de pe plaja ( se sculau romanii de la 6 dimineata sa puna cearsaful in putinele locuri neacoperite de sezlonguri si umbrele a caror inchiriere costa 15 ron /zi ) si mizeria de pe strazi (primaria ar trebui totusi sa amplaseze cosuri de gunoi ) .

In ultima zi am avut ghinionul sa se imbolnaveasca sotia si copii de rinofaringita , doctorita mi-a explicat ca e un virus pe litoral , de care se imbolnavise si ea de la pacienti .

Ne-am incarcat bateriile la Lepsa , loc de care deja s-a discutat pe forum , unde am gasit conditii mai bune si oameni mai putin mercantili , atenti sa te simti bine , nu sa te usureze de bani si sa te umple de nervi .

Oricum despre litoralul romanesc ( ca sa vad jumatatea plina a paharului ) , s-a convins si sotia mea ca nu merita .

Sper sa nu se supere constantenii pe mine , am spus numai ce am patit la fata locului .

Share this post


Link to post

Daca vrei o statiune ceva mai linistita insa unde sa nu si "mori" de plictiseala,iti recomand Eforie Sud,mult mai linistita fata de nord

In plus plaje libere, fara sa te oblige nimeni sa inchiriezi sezlonguri.

Eu inchiriam doar umbrela cu 5 lei pe zi.

Iar ca loc de cazare(sper sa nu fie considerata reclama),hotel Maria,e de fapt o vila cu 16 camere,pe faleza, la 10 m de mare,e ceva de vis,cel putin mie mi-a placut.

Zona de faleza era ok,pt restul statiunii se poate si mai bine.

Un plus pt drumul dintre statiuni,f bun si nesperat de liber,era ceva mai aglomerat in week-end.

Share this post


Link to post

 

Niste poze ne arunci si noua, te rog !

Share this post


Link to post

Doresc sa vin si eu cu detalii din concediul petrecut pe litoralul romanesc, in statiunea Venus.

La capitolul aglomeratie, pot sa spun ca nu se compara cu Eforie Nord de exemplu. Am gasit locuri libere pe plaja, la distanta mica de apa si la ora 9.00 dimineata, atat in timpul saptamanii cat si in weekend.

Golful Esplanada despre care se spunea ca este plin de pietre pe fundul marii, este reabilitat intr-un procent destul de mare si tind sa cred ca in urmatorii ani va fi acoperit in totalitate de nisip.

Despre zonele verzi, nu pot sa spun prea multe. Iarba era cam uscata peste tot, ceea ce induce o senzatie de mizerie.

Am fost cazat la Hotel Florica **, conditii acceptabile raportat la pret, se facea curatenie zilnic incamere. Personalul de la receptie a fost serviabil. Un mare plus personalului pentru modul in care s-au facut cazarile. Cu toate ca intrarea se face oficial de la ora 18.00, daca te prezentai dupa ora 13.00 la receptie, in maxim 1 ora intrai in camera.

Din experientele personale nu prea recomand restaurantele "impinge tava". Nu se stie in ce conditii tin mancarea gatita si nu poti avea certitudinea ca este proaspata. Diferenta de pret fata de terasele normale nu este prea mare.

Share this post


Link to post

Nu fura nimeni asfaltul ala sa-l completeze la vreo autostrada?

Share this post


Link to post

Ministra Turismului zice asa: "Daca nu opresc dezastrul din Vama, noi putem construi alta statiune, exact cum era inainte Vama Veche" (plus ceva parcari)

Share this post


Link to post

...si se duse sa mai ia o gura de...

 

Daca nici MINISTRUL, nu poate face ceva, atunci cine mai conduce in tara asta?

 

Bine, eu stiam asta, da intreb si eu sa ma aflu in treaba.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Din partea mea poate sa faca ce vor, sa infiinteze si sa desfiinteze cate statiuni vor, oricum 20 de ani nu mai calc pe litoral romanesc; ori nu ma mai duc, ori ma duc intr-o tara civilizata (deci exclus Bulgaria).

Share this post


Link to post

Ce aveti mai cu ministra turismului? Nu vedeti ca vrea cu adevarat se revitalizeze turismul romanesc? Atat de mult incat ne se sfieste sa recurca la santaj. / :)

Share this post


Link to post

Vama Veche e compromisa inca de la inceputul "salvarii" ei. Pentru ca tocmai cei care vin in fiecare an sa o salveze nu au nimic in comun cu cei care au creat renumele acestei statiuni. Se asfalteaza? Foarte bine, sa ingropam sub asfalt ce a ramas, si sa lasam rezultatul celor ce au salvat Vama.

Cat despre constructia unei alte statiuni identice, insusi conceptul de constructie se bate cap in cap cu ceea ce se doreste a se obtine. Asa ceva nu se construieste, dar sunt convins ca usor usor se va "defini" un alt spatiu asemanator undeva pe litoral (si dupa parerea mea Corbu va fi un foc de paie, intrucat va avea aceeasi evolutie ca Vama, dar intr-un timp de 10 ori mai scurt).

Share this post


Link to post

Cu buna stiinta au vandut toata tara, guvernele din '90 incoace, nu numai litoralul pe care nu prea reusesc sa il dea altora. Jale mare in Romania!

Share this post


Link to post

De prin ultimile declaratii ale ministrului turismului (nu merita scris cu majuscule, inca) se pare ca statiunea Vama Veche, in intelesul atmosferii si distractiilor de alta data, precum si a preturilor mici, "reapare" pe litoralul Romanesc, undeva pe plaja virgina din zona Corbu-Vadu. In vara lui 2008 in zona erau vreo 2 pescarii, si in rest o intindere de dune de nisip, la limita marii. Gaseai un grup de persoane la 1-2km distanta intre ele (inca nu se bateau pe 4 m patrati sa-si puna prosopelul de plaja. Tot in 2008 s-a tinut si un concert in zona. Cateva linkuri interesante: http://www.plajacorbu.ro/despre.htm , http://www.bestmusic.ro/concerte/Festivalu...rbu-aid9886-l-1 .

Pentru sezonul estival 2009 pare o buna alegere pentru o escapada low-cost, mai ales daca vineri pe la orele 11-12, incepi sa-ti suni prietenii, si sa faceti gashca, iar la orele 20-21 sunteti deja pe plaja, acopaniati de valurile marii, savurati o bere rece, glumiti si puneti cortul.

Daca v-am deschis pofta de plecare, si veniti pe litoral, am o singura rugaminte: nu abandonati gunoaie pe plaja, pentru ca data viitoare cand reveniti sa fie la fel de curata si primitoare.

Cu astea fiind zise, va asteptam la mare!!!

Share this post


Link to post

Bine ca promoveaza zona aia...se va transforma si asta intr-o manea.  <img src= (">

Share this post


Link to post

In teorie, nu e vina ministrului ca promoveaza zona, ci doar a turistilor care devasteaza zona, si apoi a celor care au interese sa dea autorizatii de constructie pe malul marii. Daca ne gandim bine, in Vama Veche ramaneau munti de gunoaie dupa sezon, iar fiecare concert pe plaja era urmat apoi de mizeria de rigoare. Si nu as da vina numai pe autoritati ca nu amplasau tomperoane pe plaja, ci pe cei care in loc sa-si stranga intr-o punga cutiile/paharele de bautura, preferau ori sa le arunce pe nisip, ori sa le ingroape in nisip. Parerea mea :) >-

Share this post


Link to post
Cu buna stiinta au vandut toata tara, guvernele din '90 incoace, nu numai litoralul pe care nu prea reusesc sa il dea altora. Jale mare in Romania!

 

Vai!!!! Vai!!!! Ai gandit-o tu sau ti-a plantat-o Badea?

 

Vechea Vama Veche nu mai exista de mult. Trezirea! Orice fac acum nu mai conteaza. Sa lasam prostiile.

Share this post


Link to post

De prin ultimile declaratii ale ministrului turismului (nu merita scris cu majuscule, inca) se pare ca statiunea Vama Veche, in intelesul atmosferii si distractiilor de alta data, precum si a preturilor mici, "reapare" pe litoralul Romanesc, undeva pe plaja virgina din zona Corbu-Vadu. In vara lui 2008 in zona erau vreo 2 pescarii, si in rest o intindere de dune de nisip, la limita marii. Gaseai un grup de persoane la 1-2km distanta intre ele (inca nu se bateau pe 4 m patrati sa-si puna prosopelul de plaja.

 

Iata ce mi-a venit pe mail. Fara alte comentarii !

 

Cu acceptul dumneavoastra, imi permit sa va prezint oferta noastra de teren (loturi de 500mp) in apropierea plajelor Corbu si Vadu (10 km nord de Mamaia) langa viitoarea Statiune EUROPA, terenuri cu propunere intravilan, intr-o zona superba, ce cunoaste o dezvoltare accelerata in ultimii 2 ani

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Mi-a venit si mie. O data infecti ca fac spam, de o suta de ori infecti pentru ce fac.

Share this post


Link to post

Mai bagam o bila neagra in contul turismului romanesc si al "Land of jokes".

Sambata, dupa ce am coborat de la cota 2000, la Sinaia, am zis sa vizitez si Pelesul si ce mai e pe acolo.

Ajung eu acolo, la intrarea pe straduta, un paznic ne opreste, spunand ca "parcarea costa 10 ron", am zis, nu, multumesc, am dus masina in Sinaia in celalalt capat, ocazie cu care am vazut si Sinaia la pas, doar n-am venit la munte sa stau doar in masina.

Ajungem noi sus, la castel, constatam ca Pelesul e inchis pentru conservare, de fapt pentru ca angajatii stau in CFS, conform OUG nr... Pelisorul era insa deschis. Vedem tarifele "Vizitat Peles, complet: 50 ron". Caaaaaaaatttttttt????????? La Louvre e 10 euro, la Versailles la fel, ce pana mea are Pelesul asta de costa mai mult, ca in 2 ore cu analiza acarienilor din covoare l-am terminat de vizitat, la Louvre mi-au trebuit 6 ore fara sa ma intereseze prea mult picturile. Mai citim mai jos, ca elevii si studentii platesc 12.5 ron (nu puteam sa-mi iau si eu carnetul de student , ca tot mai avea locuri de stampile?) si ca fotografierea FARA BLITZ costa 30 de lei. Mentionez ca nici in Franta, nici in Turcia, nu mi-a interzis nimeni sa fac poze sau sa ma puna sa platesc pentru asta, doar mi s-a atras atentia ca blitul deterioreaza operele de arta. Asa o fi, nu comentam. Dar sa ceri bani pentru niste poze nu prea reusite... A, si cei pana in 25 de ani (dovedind cu CI-ul sau pasaportul), nu plateau, si nici nu le cerea nimeni carnet de student vizat la zi.

Concluzia e ca e bine sa vizitezi obiectivele turistice romanesti cat esti tanar, ca dup-aia costa scump. Nu si-a pus nimeni problema ca cei care au reducere la astfel de obiective, de regula nu au bani de tren sa le viziteze pe toate, cel putin in Romania, ca pe alte meleaguri...

 

In fine, iau eu bilete la Pelisor, asta era mai ieftin, doar 10 ron si apoi asteptam la coada, la o intrare pe undeva prin spate, probabil unde se tinea ghena de gunoi inainte.Intrarea doar cu ghid, in grup organizat.

Intram noi, trecem pe la detectorul de metale, apoi suntem pusi sa ne punem incaltarile speciale, un fel de sandale rupte si vai de mama lor, peste bocanci. Ca fapt divers, doar la moscheile din Turcia am fost pus sa ma descalt, dar asta tine de traditia musulmana veche de secole, pe care nu are rost sa o comentam. Facem noi turul, cu un ghid cam plictisit ce dadea impresia de "sa termin si cu voi odata", vizitand mai mult holurile decat camerele, pe care le vedeam doar pe afara, ca inauntru nu ne lasau si presarat de cate un "nu pune mana!", scapat printre dinti de cucoanele supraveghetoare, mai sictirite decat un patron brailean caruia i s-a furat ciubucul.

In fine, am vizitat apartamentul regelui, apartamentul reginei (astia nu aveau pat comun????), camerele guvernantei si a altor catorva persoane, dupa care am fost frumos poftiti afara, cu o urare de "va multumim ca ne-ati vizitat", cand am iesit.

 

Fratilor, daca asta e turismul romanesc al lui madam Nutzi, nici nu-i de mirare ca nu se inghesuie strainii sa ne viziteze. Bine, acu pentru straini nu-i mare diferenta de la 10 euro la 50 ron, dar, sa recunoastem ca, totusi, nu avem obiective atat de importante si de cunoscute care sa merite atatia bani, dupa cum si turistul ar merita sa fie tratat cu ceva mai mult respect.

Share this post


Link to post

In vara am fost intr-un tur al europei iar printre altele am vizitat si 3 castele din sudul Germaniei. Am vizitat castelele Hohenschwangau (la pachet cu Schloss Hohenschwangau) si Hohenzollern. La Hohenzolern ne-au dat papuci din pasla sa ii punem peste incaltaminte si am vazut cred ca 10 camere, oricum extrem de putin raportat la marimea castelului. Iar la Hohenschwangau dezamagire totala, un ghid care trebuia sa prezinte in engleza dar vorbea o engleza amestecata cu germana si am vazut doar vreo 5 camere dupa ce am asteptat vreo 2 ore la coada. La Schloss Hohenschwangau ghidul a fost ok dar tot la fel foarte putine camere vizitate si tot cu bilete cu numar de ordine si timp mare de asteptare... Deci se poate si in alte parti nu numai la noi.

La noi in tara decat sa construiasca alte statiuni mai bine ar renova ceea ce exista cat se mai poate.. Dar cum interesele sunt altele..

Edited by yir

Share this post


Link to post

Deci se poate si in alte parti nu numai la noi ...

Se poate, se poate. Imagineaza-ti o ploaie torentiala in care am fost tinuti vreo 5 minute in curte la Neuschwanstein. Asta dupa ce s-a afisat pe panou IDul grupului. Si asta in conditiile in care dupa usa deschisa nu era NIMENI !

 

Ei bine, asta a fost ... mostra de rigurozitate germana :D , nimic altceva

Share this post


Link to post

Pot sa mai zic si ca e foarte dragut ca atunci cand sunt deja aprox 20-30 persoane intr-o camera sa mai apara alt grup care sa o tranziteze, deoarece camerele se vizitau prin rotatie... Asta ar fi eficienta germana :D

Oricum aveam mai multe castele in plan dar dupa ce am vazut cum se viziteaza am decis sa nu mai dau bani de intrare, eventual niste poze din exterior si atat daca treceam pe langa ele.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...