Jump to content
Sign in to follow this  
U R S U

Cu matizul in concediu

Recommended Posts

De pe data de 20 NOV, pana pe data de 28 NOV am fost cu Matizul in pelerinaj pe la prieteni de peste Dunare!

BULGARIA E DE VIZITAT! ... Paote nu cu Matizul - e o masina de oras, dar vreau sa va spun ca pe autastrazi am tinut-o 120-130 constant si a fuctionat fara repros!

Deci:

20.11, 08:30 - plecare pe la vama Giurgiu. La noi: taxa ecologica 340.000, taxa tranzit 387.000, taxa pod 213.000. La bulgari: taxa drum 5 EUR (spaga), taxa ecologica 1 EUR (spaga). La km 238 am ajuns la prima destinatie: Veliko Tarnovo/Elena/Kostel. Aici are loc o petrecere de 3 zile - nimic mai frumos! ... Multi cunoscuti!

21.11, 13:00 - plecare spre Varna. In drum am trecut prin localitatea Targoviste (dar nu a noastra). Prima oprire in orasul SHUMEN, unde m-am intalnit cu inca 3 prieteni. In cele di urma am ajuns la Varna.

21.11 - 28.11 - diferite excursii printre care si o vizita in tara la 2 Mai, SHABLA - Bulgaria, NESSEBAR - Bulgaria (DA VIS!)

28:11, 15:00 - plecare catre RO prin Vama Veche, Autostrada Soarelui, ... ACASA!

 

Masina a rulat fara probleme. Decat ca atunci cand venea un deal mai abrupt si veneam cu 120, vedeam cum scade acul la 80, de parca puneam frana! :)

Consumul s-a situat in jur 6-6,5 - EXCEPTIONAL, avand in vedere ca eram 4 persoane + bagaj!

 

Cateva poze ... Interesante:

Share this post


Link to post

Din pacate pozele sunt cam mari, ... le-am micsorat, dar nu stiu u nde le-am salvat si mi-e lene sa mai le micsorez o data!

 

... CURAND!

Share this post


Link to post

...vezi ca s-au salvat pe calculator... :lol: ... parerea mea!

Share this post


Link to post

felicitari pentru excursie, daca vii joi la intalnire poate ne povestesti si noua cum sunt politistii bulgari. am auzit multe lucruri urate despre ei si mi-ar prinde bine inca o parere.

 

aaah.. si daca tot vii, aduci cu tine vreun borcan de castraveciori ? :mrgreen:  <img src= ">

Share this post


Link to post

si pe la vama veche care sant taxele?. ca e o optiune de iesit din tara pt evitarea excrocilor de la giurgiu, mai ales vara

Share this post


Link to post

Vama veche: la iesire 2 leva = 1 euro la vama bulgara! ATAT, in mod oficial!; iar la intrare in tara 50.000 taxa ecologica.

 

Scuze ca nu am raspuns la timp, dar am fost mult timp plecat!

Share this post


Link to post

URSU, ne-ai promis pozeeee!!!!!1 :banana:

Share this post


Link to post

Sunt nou pe acest forum deoarece intentionez sa-mi cumpar una bucata masina noua ... ca sunt satul de harbul de Dacie 1300 din 1981 pe care-l am acum (imi papa toti banii cu reparatii saptamanale si carburant 10% - 11% urban)

si cum cu banii nu stau bine singurile posibilitati ar fi

Matiz si Logan amandoua in optiunile cele mai ieftine

 

Singurul motiv care ma atrage catre Logan ar fi din punctul de vedere al unui familist spatiul mai mare...

 

in rest optez catre Matiz ... la 2 persoane chiar 3 +

bagajele aditionale pt concediu ar merge .. .dar se pune problema la o familie de 4 persoane + bagajele aditionale ...

 

Dintre dvs care a-ti facut asemene deplasari mai lungi - concedii - ce impresie aveti ? cum v-ati descurcat ? Ati trimis bajele prin posta ??? =)) ?

cum s-a descurcat masina la drum lung cu 4 persoane la bord si bagaje ?

 

Multumiri

Share this post


Link to post

La 4 persoane in Matiz nu mai incap bagajele, asta e clar. Asta e parerea unuia care face naveta Galati-Iasi cam odata pe luna si mai iau si ceva colegi cu mine. Mai mult de 3 persoane nu prea se recomanda. La 4 persoane ceilalti isi cam tin bagajele in brate si nu mi am cum sa folosesc oglinda interioara. Nu-i potrivit deloc pentru ce propui. :rolleyes:

Bagajele pentru 2 persoane incap numai vara in portbagaj, iarna in nici un caz.

Share this post


Link to post

Well depends... daca ai 2 persoane de sex feminin care isi plaseaza tot in geamantane, nu-ti va incapea nimic in portbagaj, datorita conformatiei lui. In rucsac e ok. Adica 2 rucsace de 70 l aproape sigur intra, sigur unul de 70 si unul de 40 + alte plasute. Daca distribui bagajul astfel incat sa nu aiba forme fixe intra destul de mult.

Cu 4 oameni + bagaj, confirm ca nu e prea confortabil, eu am carat asa de la Bucuresti pana la Cheia (Muntele Rosu), dar distanta e relativ scurta, si era iarna. A fost un pic challenging inghesuirea dar a mers pana la urma.

La 3 persoane am carat o data bagaj de la Constanta, de m-am crucit, inclusiv 2 scaune (taburet), care au ridicat ceva probleme ca ocupau mult spatiu, cand de fapt sunt 4 scanduri + un patrat de lemn, si nici nu intra nimic in spatiul gol (BTW, asigurate cu centura).

Tot legat de portbagaj mi-am luat mai de mult LCD de 19 si mi-am zis, sa vezi ce m-am scos, ca o data imi intra si mie in portbagaj. Da de unde, datorita faptului ca bancheta e inclinata, imi mai lipseau vreo 2-3 cm ca sa se inchida portbagajul, in rest intra pe toate dimensiunile.

Share this post


Link to post

Cu 4 personae e caam nashpa sincer...Am fost un weekend la munte 4 pers a 60kg fiecare si un gentalau mare de bagaje pus pe un portbagaj extern pe hayon si imi plangeam de mila la dealuri...mergea si f prost masina(nush de ce)si erau vreo 30 de grade afara si daca porneam AC nu vedeam mai mult de a doua la dealuri..

 

Totusi eu car cam saptamanal vreo 200-250kg de marfa cu masinuta si la drum lung se comporta bine :D .

Share this post


Link to post

Cred ca nu pornisesi demult AC-ul. Daca il folosesti zilnic nu-l mai simti, se reface pur si simplu.

Matizul nu-i pentru cei cu familii mari, asta-i sigur. Cel mult pentru o familie tanara cu maxim un copil. Vb din experienta Oltcit-ului unde alaturi de mine in spate (cand eram mai tinerel) se mai bagau ceva bagaje. Iar Oltcit-ul are portbagajul de 307 litri, nu de 160-170 litri sau cat o avea Matizul

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Va multumesc pentru raspunsuri .

Am stat si m-am gandit mai bine si oricum in urmatorii 5 ani nu se prognozeaza o crestere asa de mare a familiei (deocamdata suntem 2) ...

si oricum tot in urmatorii 5 ani voi face aproape zilnic 15 - 20 Km minim ceea ce inseamna consum mult de carburant ... si ma face sa raman cu gandul la Matiz

Share this post


Link to post

daca vrei sa cari bagaje nu lua matiz. Daca cei 15-20 km zilnic ii faci in oras atunci merita un matiz . Daca circuli mai mult in extraurban, matizul nu este o alegere potrivita .

Share this post


Link to post

Mai, eu am carat cu tico bagaje si 4 oameni maricei >100kg dar noi eram studenti si nu ne pasa ca mergem mai inghesuiti atata timp cat mergeam la mare. vama veche...

Depinde f mult ce vrei de la o masina si de stilul tau de mers.

Daca iei in considerare faptul ca plusul de consum de la matiz la logan este de vreo 2-3 litri (depinde f mult de cum mergi, eu scot cu loganul consum de 8.5 si am auzit pe altii - vezi nfs care scot consum de 9 cu matizul) adica vreo 60-90 de mii lei la 100km consum urban. Luand in calcul ca tu faci 20km/zi urban inseamna ca pe sapt dai 100 de mii in plus. Pe luna 400 de mii. Pe an ~5 mil.

La consumul in afara plusul de consum este de aprox 1 l (6-7% logan, 5-6% matiz) deci si mai putin. Plusul de spatiu la logan este f mare si in portbagaj si in masina)

 

Pe de alta parte cu banii de logan chel (~6k euro) iei matiz e/ac si ai si a/c.

Pe de inca o parte, la matiz dai mai mult la revizii (pe care le faci la 6 luni - 10k km) iar la logan le faci la 1 an - 15k km. Pretul reviziilor este aproximativ la fel de ce incerci si tu sa nu cazi in plasa serviceurilor.

Share this post


Link to post

Io am facut concediul de asta-vara in formula 2+1 (copil) si am carat o turma ENORMA de bagaje (inclusiv 2 biciclete, una mini si una normala), dar am beneficiat de portbagaj-cutie pe plafon si bancheta din spate era jumatate ocupata cu diverse, plus gluma de portbagaj posterior; ca sa concluzionez, cu +200E (cutie + bare) Matizul se apropie de o capacitate de transport (volum) normala, dar intervin alte aspecte, cum ar fi influenta cutiei asupra tinutei de drum si a consumului de carburant.

Am mers cam 2800km in diverse configuratii de incarcare si a fost relativ OK, mai putin timpul pierdut cu montarea/demontarea cutiei, in anumite conjuncturi poate fi enervant.

Share this post


Link to post

Matizul nu e potrivit pt 4 persoane + bagajele aferente [-X

Iar pt trei + bagaje e cam la limita cu scarba! Asta e si n-ai ce-i face, altu' mama nu mai face!

 

In schimb, eu zic ca e destul de ok si pt drumuri afara. Iar pt oras e excelent.

 

Alx, si eu am fost cu Tico la munte, doi baieti si doo fete si pt ca era iarna iar unde mergeam (o casa de vacantza) nu erau destule pături, am luat cu noi vreo 3 pături pe care n-am mai avut unde sa le inghesuim, asa ca le-am pus pe bancheta din spate si stateau fetele pe ele de ieseau cu capul prin plafon la fiecare groapa!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Nebunaticule... :dizzy:

Ia zi, de fapt expre' ati facut asa, sa le invatati pe fete cine-i sefu'.

Share this post


Link to post

pai depinde...daca ai obiceiul sa-ti iei toata casa cu tine...nu prea ajunge un matizake la 4 persoane, DAR am niste prieteni,care erau 4 insi si s-au descurcat foarte bine cu matizul :) te inghesui unpic da orcum...

Share this post


Link to post

Am doi copii - unul de 3 si altul de 9 ani si anul acesta va fi al treilea an in care ne vom petrece concediul cu matizul. In primul an am facut manastirile din Moldova ( fara cel mic ) si marea ( tot asa ), iar anul trecut am fost la mare ( locuim in Ardeal ). Am aplicat formula fara bagaje cu forma fixa ( am avut sacose si plase ). Am bagat 2 sacose in portbagaj + vreo 2 plase, restul la picioarele copiilor ( respectiv inca o sacosa ) . Am scris asta ca sa-ti faci o idee. Si inca ceva. Am fost super multumit de costurile la care a iesit transportul in concediu. De luat in seama! De ce sa dai banii pe benzina cand poti sa ii dai pe altceva ( bere, eventual )

Share this post


Link to post

:mda: eu e asta vreau sa-l marit pe maty sincer. in formula de 4 cum ies eu din oras e impracticabil am infundat la picioare sub scaune intre scaune am deja experienta la indesat bagaje + mai e si chestia cu siguranta. Cind am fost de 1 mai la mare era sa ma zboare un tir de pe sosea... cam aiurea situatia

 

Altfel de oras e senzationala nu se discuta

Share this post


Link to post

va multumesc pt raspunsuri

imi place mult masina asta cum arata (matiz) cu toate ca majoritatea cunostintelor mi-au spus sa ma mai gandesc la securitate si protectie

insa eu nu cred ca in fiecare o sa am cate un accident iar in ceea ce priveste capacitatea sa la bagaje ... dupa cum am vazut pe acest forum se poate rezolva usor cu un portbagaj cutie deasupra

Share this post


Link to post
ca majoritatea cunostintelor mi-au spus sa ma mai gandesc la securitate si protectie

sa le spui sa lase prostiile astea. Daca ti-e scris sa mori, oricum mori, si-n tanc sa fii. eu unul aveam o vorba: daca e sa fac accident cu matizul macar stiu ca mor instant, nu ma mai chinui cu scaune cu rotile sau alte chestii si sa se roage altii sa mor mai repede. Cred ca stiti vorba cu marinarul care a murit inecat cu un os de peste, nu?

Share this post


Link to post
sa le spui sa lase prostiile astea. Daca ti-e scris sa mori, oricum mori, si-n tanc sa fii. eu unul aveam o vorba: daca e sa fac accident cu matizul macar stiu ca mor instant, nu ma mai chinui cu scaune cu rotile sau alte chestii si sa se roage altii sa mor mai repede. Cred ca stiti vorba cu marinarul care a murit inecat cu un os de peste, nu?

nu e chiar asa...mai poti si scapa daca masina e mai sigura...dar 70 % depinde de tine :lavolan:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...