Jump to content
Sign in to follow this  
geti

Kalos vs Accent vs Logan vs Cielo

Recommended Posts

@totti : Vad ca n-am cu cine sa ma inteleg..speram sa te prinzi dar deh! Stiu ca Octavia II si Golf V sunt ambele din clasa compacta pe hartie , insa eu te-am intrebat pe tine , cand le vezi una langa alta ..ai spune ca sunt din aceeasi clasa? Pentru ca eu NU! La fel e si cu Logan pe langa Kalos , Clio , Accent etc . Este o aberatie sa spui ca Logan face parte din clasa mini , asta doar pe hartie din cauza pretului. Dar cand te uiti la un Logan pe langa un C3 , 206 , Kalos ..zici ca i-ar incapea toate 3 in portbagaj.

Share this post


Link to post

Corect :D

La iesire din bucuresti le dai jos din portbagaj si pleci cu una din ele in siguranta mai departe.

Share this post


Link to post
Dar cand te uiti la un Logan pe langa un C3 , 206 , Kalos ..zici ca i-ar incapea toate 3 in portbagaj.
Toate? sau pe rand? Important e si dioptriile prin care te uiti la Logan. Si mai e si "mandria" de posesor nu? Ca-ti creste inima cat o paine de doo'sopt de mii cand vezi ce mandrete de masina cu protbagaj mare ai!

 

Asa, daca pui un tractor pe langa Kalos ai zice ca intra Kalosul in rezervor la tractor. In tractor intra maximum 3 oameni, da' aia, dupa parerea mea, stau relaxati, ca in Logan!

Share this post


Link to post

e cultura mare cu cielourile coreene

la fel si cu cele euro3 cu gaz - in sensul opus de data asta, multi contesta desi am cunostinte care sunt f. multumite

 

eu am euro2 2003 - 33k, si singura problema a fost inlocuirea vasului de expansiune

mai stiu cateva persoane care au luat aprox in acelasi timp si cu mult mai multi km facuti ca mine .. schimbat doar nimicuri

ex : unu care are 60k - doar stergatoarele (200 mii lei) in rest nimic

 

diferentele intre cele facute korea si romania se vad la finisarea interioara acolo clar

 

dar suspensie si motor, frane.. mi se par mult mai bune cele facute din 2002 incoace

 

da una buna la logan.. la 1500km i-a sarit guma de pe pedala de acceleratie

 

accent, si buna si fiabila, inclusiv 1 era mai scumpa ca cielo

 

kalosul e frumusel tare, iar laceti e super!

Share this post


Link to post
chiar incepeti sa dati in extreme. E URAT CU SPUME KALOS SEDAN. nu va mai mintiti singuri. e mai dragut si mai bun ca logan, dar acum ce faceti? va comparati masina cu o lada de gunoi de la renault?

 

nu o fi loganu breaz, dar nici kalos nu e bmw.

 

 

Imi pare rau ca nu am avut ieri aparatul digital la mine. Va rog frumos, pentru ca tot vorbiti de uratenie, sa puneti unul dupa altul un Kalos Sedan si un Logan, dati-va in spate vreo 40 de metri si uitati-va la ele dintr-o parte. Veti avea o surpriza mare! Va las pe voi sa constatati. Daca imi place vreun model, ala este Kalos in 5 portiere.

Intre Kalos Sedan si Logan imi place mai mult Logan-ul ca este mai lat. Dar eu tot la Nubira II am ramas :thumbl:

Share this post


Link to post

La partea cu frumesetea,treaba e subiectiva!Asa cum unora nu le place desing-ul la logan,asa nici mie nu i-mi place desing-ul la Kalos sedan!Parca ar fi un biscuite!Dar e treaba de gust.Asa ca pentru mine Kalosul cade,am ramas la logan de care eu sunt multumit de el :thumbl:

Cielo astea care sunt fabricate acum mai de curand(1-2 ani)sunt de toata jalea si ma refer la partea interioara(design si materiale).

Accentul...hmm,am avut ocazia sa merg cu unu mai acum cava vreme,avea vreo 70 mii la bord si a zis ca a avut mici problemecu el,rezolvate pe garantie,dar scartiia si trosnea plasticele prin interior,de m-am speriat la inceput  <img src= S"> !Pe parcurs am inceput sa ma obisnuiesc cu ele :D .

Edited by osirus

Share this post


Link to post

Deci se da una bucata Kalos, una Accent, una limuzina nationala si una bucata Cielo

Pentru mine

Dintre toate prima care cade e Cielo ( ce sar loganistii de fericire :D ) .. model invechit, bord a la anii 80 .. alta scula, aceeasi bascula.

Odata cu el pica si Accentul .. spatiu mic, imbatranit deja, bord naspa, imi pare prea sensibila.

Cat despre limuzina .. frumoasa din lateral, spatioasa, daca n-ar avea unele comenzi dispuse aiurea la comanda unui betivan probabil ar avea chiar si un bord friendly, da' prea masiva, greoaie si cu un fund a la bunica

Kalosu ... :-? spatioasa, cea mai puternica dintre toate, da-mi scoate peri albi farurile alea .. nu stiu de ce da chiar imi da impresia unui elan bleg ( ptr cine nu ma crede ii dau o poza cu kalosu meu pozat din fata de la-naltimea farurilor). Totusi imi da senzatia ca e sensibila si ea.

 

La capit. fiabilitate : 1. Accentu 2. Cielo pina-n 2002 ... 4. =)) =))

De Kalos nu ma pot pronunta.

 

 

P.S. La nr 4 stiti cine e :tongue:

Share this post


Link to post
Kalosu ...  :-?   spatioasa, cea mai puternica dintre toate, ). Totusi imi da senzatia ca e sensibila si ea.

  La capit. fiabilitate : 1. Accentu  2. Cielo pina-n 2002    ...  4.  =))   =))

De Kalos nu ma pot pronunta.

  P.S. La nr 4 stiti cine e  :tongue:

Ce te face sa zici ca,Kalosul e mai puternica?Motorul 1.4 cu 16 v are 94cp,dar nu prinde decat 176km/h,cu 1 mai mult decat Loganul 1.6 8 v si 90cp!Asta ce e dat de fabricant.Iar loganul e mai spatioasa ca toate si ma refer la partea din spate.Daca dai scaunul soferului la maxim in spate,mai ramane suficient loc si pentru picioarele pasagerului din spate,oricat de mare ar fi el!Iar la fiabilitate,inca se tine bine loganul,dupa 1 an de la vanzare.

Share this post


Link to post

Vad ca loganita rupe matematica, 1,4 = 1,6 si 94 = 90. Si asta numai dupa 1 an.

Share this post


Link to post
Asta ce e dat de fabricant.Iar loganul e mai spatioasa ca toate si ma refer la partea din spate.Daca dai scaunul soferului la maxim in spate,mai ramane suficient loc si pentru picioarele pasagerului din spate,oricat de mare ar fi el!Iar la fiabilitate,inca se tine bine loganul,dupa 1 an de la vanzare.

1. fabricantu' iti da pe hartie tot ceea ce subconstientu' tau doreste cu ardoare ( consum redus, masina la 5k euro, garantie, fiabilitate, performanta absolut TOT)

2. O fi cum zici tu ca doar nu degeaba i se zice dulap, frigider etc. Sincer n-am incercat.

3. cat despre fiabilitate exact cea ce am zis si eu =)) =))

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

Stie si osirus ca 64 X 1,36 = 87 dar care ar mai fi farmecul spectacolului si placerea de a lauda masina?

Share this post


Link to post

Lasa ovi_jer,ca asa iese si kalos la 93.84,deci nu e 94cp :D eu ma refeream strict la datele oficiale date de producator!

Daca e sa ne luam dupa ce ne iese noua pe hartie,asa pot sa ma laud si eu cu un consum urban de 7-7.5 in trafic mai lejer si 8-8.5 in traficul infernal din centrul capitalei(si nu numai) unde faci un km in 30 min. :tongue:

Share this post


Link to post

Se practica rotunjiri peste tot dar de subunitati nu de unitati ca la dacia.

Dar nu ne mai surprinde nimic atit timp cat pina sa apasa masina era euro 4 pe site iar cand a aparut era euro 3 iar dupa cateva luni sa rescris softul de euro2 sa nu mai sara capacele la filtrele de aer prin capota.Una peste alta frigiderul nu va fi niciodata ce a fost cielo.Numarul de vanzari e irelevant pentru ca dacia e masina nationala si va fi cumparata indiferent de calitate,pret sau altele.

Share this post


Link to post

Sa corectat doar un tabel de injctie,cel cu pornirea la rece,nu tot softul...si e euro3!Inca de la solenza s-a trecut la euro 3.

Share this post


Link to post

Gresit.ECU-urile provin de la o fabrica dezafectata reno din tarile cu apa calda.Sa modificat tabela senzorului de temperatura a aerului pentru ca saracul calculator nu stia decit de -10 grade temperatura minima.De atita reclama si apartie tv o sa uite sa mai puna si motorul :D

Share this post


Link to post

Tot aia am zis si eu,dar sub alta formulare :D

Share this post


Link to post

@sirus :D e la solenza cu euro3, esti sigur?

Edited by BigMe

Share this post


Link to post
...

  Odata cu el pica si Accentul .. spatiu mic, imbatranit deja, bord naspa, imi pare prea sensibila.

...

  Kalosu ...  :-?   spatioasa, cea mai puternica dintre toate...

...

 

 

Accentul spatiu mic? Daca imi aduc aminte de un articol comparativ Kalos/Accent/Clio, Accentul statea cel mai bine, Clio cel mai prost, Kalos la mijloc. Da oricum, intr-o saptamina isi ia un amic Kalosu, si o sa pot face comparatia live. Pina atunci, vad ca Accentul e mai ingust cu 1cm (pe dinafara...) si mai lung cu 2cm. Greu de spus de aici care e mai cum.

 

Cit despre Kalos puternic...al meu Accent are motor 1.6/16V, cu cca 105CP.. :tongue: , 10 secunde si 190km/h.

 

 

Ca sa te imbunez...stiu ca se ezista si Aveo cu motor 1.6...dar numai la americanski. Aici nu pupi tu d-ala.

 

Si ca astia de la Hyundai sa nu fie mai prejos, nici Accent 1.6 nu se mai aduce :wallbanger: :spumelagura: .Probabil vreun korean beat a indrumat gresit vaporu' catre mioritza de am apucat eu asa scula...

Share this post


Link to post

De la solenza cu euro3, esti sigur?

 

In ultimele luni de fabricatie(sincer nu i-mi mai aduc aminte exact data)la solenza s-a trecut la euro 3,deci nu toate au,mai ales ca afara nu mai aveau voie cu euro 2.

Share this post


Link to post

@Zetics am mers cu un Accent Oradea - Cluj ... si spatiu care e in spate e net inferior Kalosului (am 1.88 h) .. m-au durut genunchii cand m-am dat jos din el.

Cat priveste puterea motorului ... kalosu la noi se vinde cu motor de 1.4 94 HP ..si Accentu cu motor de 1.3 85 HP ..fa tu socoteala ;)

 

P.S. Cand ti-ai luat Accentu' ? Anul trecut in August la reprez. Hyundai din OR nu aducea, Accent cu 1.6, 105 cp

Share this post


Link to post

Eu l-am luat in februarie 2005, dar dintr-o intimplare. Facusem comanda de 1.3 (ca numai d-asta se aducea si se aduce), dar dupa 2 saptamini dupa presupusul termen aflu pe cai mai ocolite ca de fapt masinea mea nici nu plecat din Korea!! Asa ca ma duc peste ei si intreb ce naiba mai au pe stoc. Si aflu cu surprindere ca mai exista citeva cu motor 1.6. Moment in care testosteronul din mine a tras o cazaceasca...si l-am luat. Si cu asta basta, nu s-au mai adus, desi unii au cerut special 1.6!

Share this post


Link to post

Esti sigur ca nu e ansamblata in rusia?

Share this post


Link to post

Eu zic ca trebuie facuta o mica liniuta..LOGAN vs KALOS :D sa vedem fratilor care-i treaba. Oricum, cate calcule am face noi aici..Logan se vinde cel mai bine..si se va vinde in continuare..si aici ma refer si in vest nu numai in tarisoara noastra!

Share this post


Link to post

Cam asa ceva...intre versiunile full!Dar trebuie luata ca pe o comperatie intre ele,ceva amical,sa nu zica lumea ca se instiga la liniute :D !

Share this post


Link to post

Deci Logan 1.6 si Kalos 1.4 ... numa sa scoateti tot din frigider asa ..sa fie mai vioaie oleak :tongue:

 

P.S. Nu vine nimeni cu un Logan la Bicaz ? :lavolan:

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...